Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomka83

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja c.d.

Polecane posty

Gość Amimi
Malinowa00 jakie masz leczenie? Przechodzisz na diete bezglutenowa? Czy lekarz cos Ci wspomnial o tym?

Gość Amimi
Dziewczyny,zastanawia mnie,jak to jest z ta silownia podczas staran i stymulacji. Gdzies czytalam,ze przy stymulacji nie jest wskazana duza aktywnosc,poniewaz jajniki bardzo mocno pracuja. Tak samo czy po owu to nie utrudni zagniezdzenia,bo jednak jest to spory wysilek dla organizmu. Powiedzcie mi jeszcze,czy przy clo mozna pic alko? Chodzi mi o jakies winko. Mnie po tabletkach dosc mocno glowa bolala i jak tym razem tez tak bedzie,to na pewno nie bede miala ochoty i na winko i na przytulanki,ale tak z ciekawosci pytam.

Gość malinowa00
Amimi biore eutyrox (czy jakoś tak) 75, do tego vit.d 2000, selen i kwas foliowy. Tak mówił mi endokrynolog i rozważam taką decyzję ale dopiero od czerwca :)

Doris przykro mi że tak się stało:( Myślę, że po drugim niepowodzeniu lekarz podejdzie do tematu dokładniej, dobrze że się nie poddajesz. Trzymaj się kochana Kamila mnie nieraz mdli po wypiciu np. zbyt mocnej herbaty, przyczyny mogą być różne. Ja dziś też 17dc więc idziemy łeb w łeb ;) Magda fajnie że się odezwałaś i że u bobasa wszystko ok :)

Magda u mnie wszystko ok, czuję się w miarę dobrze, chociaż coraz większy brzuch daje o sobie coraz bardziej znać, szczególnie w drugiej połowie dnia, bo ciągle jeszcze pracuję. Robiłam cukier w zeszłym tygodniu, wyszło mi dobrze. A co ci lekarz teraz zalecił na tą cukrzycę? U mnie 25t6d. Mały wierci się i ciągle daje o sobie znać i to mnie cieszy, mimo że akurat nabiera ochoty na harce gdy ja chcę spokojnie poleżeć ;-) no ale to zwykle tak jest. Zaczęliśmy uczęszczać na zajęcia w szkole rodzenia. Ależ ten czas leci. Pisz na bieżąco co tam u i jak wizyty. Jak często jeździsz na nie? Ja mam kolejną 27 kwietnia. Dużo zdrówka dla Was.

Gość Blanula87
Doris przykro mi... Wiecie co zrobilam wyniki fsh 3,8, lh 3,41, prolaktyna 13,57,tsh, morfologie i mocz do tego i wygląda na to ze w tym zakresie wszystko jest ok... Co jeszcze moge zbadac??? Nie mam pojęcia... Meza na pewno ale ja ostatnio mam skape miesiaczki i malo regularne i piersi po @ tez bola czesto i miewalam krwotoki ktore nigdy przez moich ginow nie były zbadane tylko zaleczone lekami... Wstepnie umowilam sie do ginekologa endokrynologa ale czy jest w tym sens??? Boje sie trafic na kolejnego wyludzacza kasy lub zboka ale w tej chwili nie stac mnie jeszcze na bociana ani artemide... Dopiero w lipcu finansowo wyjdziemy na prosto... Sciskam Was mocno... Staram sie zadko tu zaglądać zeby sie nie ur******** ale naprawde dobre wyniki humoru mi nie poprawily...

Gość blondyneczka87
Dziewczyny mam pyt . Czy lot samolotem do Szwecji i spowrotem jednego dnia może opóźnić okres??

Blanula, myślę, że wizyta u ginekologa endokrynologa ma sens, na pewno wie co jeszcze można sprawdzić, powiedz mu o krwawieniach, koniecznie też wyślij męża na badania. xxx Blondyneczko moim zdaniem zależy kiedy była ta podróż - może o ile to było w pierwszej części cyklu, na fazę lutealną raczej nie będzie to miało wplywu.

Doris wyjazd był 4-5dni przed terminem okresu... właśnie też mi się wydaje ze to tak średnio mogło wpłynąć tym bardziej że się nie stresowalam mimo że to moj pierwszy lot w zyciu:-) a wręcz przeciwnie, strasznie mi się podobało i byłam happy:-)

Blondyneczko z tego co czytałam o fazie lutealnej jak mi się spóźniał ostatni okres to głównym powodem jej wydłużenia jest po prostu ciąża (i tak też było w moim przypadku) więc jeżeli masz pewność co do terminu owulacji.. no to nie pozostaje nic innego jak robić test :)

Doris nie mam pojęcia kiedy owy była bo nie byłam na monicie . Wg sluzu było standardowo koło 14-15dc ale 3 dni później czy może więcej znów pojawił się śluz rozciaglowy tylko troszkę bialawy i nast dnia zrobiłam test owu ale mocny negatyw więc obstawiam ten pierwszy śluz bo wtedy też bóle były. Termin @ mam na dzisiaj tylko że moje@ rozkrecaja się dzień max dwa dlatego spodziewalam się już początków wczoraj. No nic czekam dalej. A z testem to ja się powstrzymam bo tyle czasu się nie udaje to czemu akurat teraz miałoby się udać...

Jasne, nie pamiętałam właśnie czy miałaś monit czy nie. Z tym, że dlaczego by akurat tym razem? A dlaczego by nie :), nasze organizmy naprawdę wyprawiają czasami dziwne rzeczy. Trzymam kciuki :)

Gość Blanula87
No i na mnie przyszla pora zalamania... Nie wytrzymalam i zaczelam ryczec jak moj m sie zaczal pytac czy odejde od niego jesli sie okarze, ze nie moze miec dzieci... Milego wieczoru kobietki ide spac...

Gość Martha86
AGnieszko5g - przecież gdybym ja schudła 12kg to bym ważyła 45kg! Tylko mi nie pisz, że dopuscilas się do takiej wagi o ja piernicze! ! !

Gość gość
A tak to u mnie nadal cisza, nie staramy się z partnerem, i niech tak już zostanie - tylko przyjemności w głowie :) Sarilec - co u Ciebie!

Blanula wizyta u nowego gin na pewno ma sens, nowy lekarz nowe spojrzenie, może wpadnie na coś na co wcześniejszym ginom się nie udało. Powodzenia :) Blondyneczko trzymam kciuki, oby czas do soboty szybko Ci zleciał. Trzymaj się dzielnie i cierpliwe ;) Byłam dziś u mojego gin, badania tarczycy ok, mój mąż ma powtórzyć badanie za około 6 tyg, chodzi głównie o podwyższoną ilość leukocytów które świadczą o stanie zapalnym, w tym czasie ma się zdrowo odżywiać i nie przegrzewać. Lekarz zalecił mi wykonanie zabiegu drożności jajowodów, sam by je wykonał w szpitalu w którym pracuje. Dobrej nocy Dziewczyny

Martha nie waze 45kg skad takie przypuszczenia. Waze 60kg a mialam nadwage wcześniej! Wiec nie rozumiem wogole tego wpisu. Justyn mowilam ze za duzo leukocytow a twoj dostał jakiś antybiotyk na infekcje? Bo najczęściej daja lekarze. Blodyneczka czekamy wszystko jest mozliwe. Z tego co pamiętam zawsze mialas lekkie plamienia przed @ moze tym razem sie jednak udalo! Trzymam kciuki!

Agnieszka nie dał mu na razie żadnego antybiotyku, powiedział że to może być tymczasowe (infekcja w organizmie, zatrucie itp.) i dlatego kazał sprawdzić za 5/6 tygodni (łącznie z posiewem) i jeśli wynik nadal będzie zły to skieruje go do specjalisty żeby to wyleczyć. Mówił że jeśli jest to tymczasowe to zbyt wczesne podanie leku może być niekorzystne. Jestem bardzo zadowolona z wizyty i z podejścia lekarza do sprawy, wszystko mi objaśnia, wypytuje. Aa i odnośnie tych moich nieszczęsnych plamień - po wykonaniu wszystkich podstawowych badań lekarz stwierdził że u mnie winien jest progesteron, który zamiast spadać powoli przed @ spada nagle i zbyt gwałtownie. Przepisał mi duphaston, mam jeść między 16-25 dc, dziś mam 18dc więc zaczynam trochę później.

Blanula czasami trzeba się wypłacać. I jak widać Twojego M też to męczy. Mam nadzieję że porozmawialiscie Justyn świetnie ze wizyta się udała, ważne że macie plan i wiecie na czym stoicie ☺ a ja się nie stresuje. Tyle już tych cykli było ze nawet szkoda liczyć. Aga a no u mnie czasami okres zaczyna się odrazu a czasami dzien max dwa bo czasami nie wiem jak liczyc bo pierwszy dzien mam spokojny dopiero drugiego daje popalic:-/ a dzis czuje juz dol plecow i chyba podbrzusze delikatnie wiec idzie okres i jak widac troszke sie spozni. A co tam u Ciebie?

U mnie nic ciekawego dzis 13 dc. Wogole nie czuje ze ma byc owulacja tylko ze ja rzadko ja czuję wiec bez zmian. Sluz niby jest ale napewno owulacje bede miala ciut pozniej niz ostatnio myślę. Robię testy owulacyjne u mnie sie sprawdzaja wiec pokaza mi odpowiedni czas. Oczywiście mecze mojego syropem na kaszel na ta lepkosc zobaczymy. Oczywiście działamy ale od dzis troche intensywniej :-)

Gość DonaKrk
Kochane te syropki to sama chemia! Tak to jest, za dzieciaka benzoesany sodu pchane w organizm i teraz natura już nie chce takich genów dalej przekazywać,******** świeżym powietrzu? ludzie siedzą przed kompem albo w klimatyzowanych galeriach zamiast iść wyrabiać normę ruchu po zakupy na ryneczek - tak mi to wyjaśniła

Gość gość
Malinowa- ostatnia @ zamiast przyjść 30 dc jak to zazwyczaj bywa przyszła 28 . więc ta powinna być 30.04,liczę że jej nie będzie bo 1.05 mam gosci. Nie wiem co poradzić na fakt że tesciowa pali papierosy przy mojej poscieli,wszystkie poduszki,kołdry, ciuchy, które wyniosłam na balkon;\ Poza tym nic nowego. Justyn- a ty jakie masz cykle?Kamila.

DonaKrk nie pisz głupot, a jeżeli uważasz, że nie piszesz to proszę o linka do wyników jakiegoś badania naukowego, które jest w stanie potwierdzić ten wywód. Natura nie chce przekazywać genów z benzoesanem sodu? :D, nie podnoś ludziom ciśnienia.

Gość Blanula87
Jedziemy dzis z M na badanie nasienia... Modle sie zeby bylo ok... Milego dnia odezwe sie jak bedziemy mieli wyniki

Gość DonaKrk
Doris to nie moje słowa :D a słowa mojej ukochanej Pani Doktor Dietetyczka, pilnuje mi dietą poziom cukru i apropo problemów wygadała się. :D

Blanula jak po badaniu? Trzymam kciuki żeby było dobrze. Blondyneczka rozumiem, że się nie chcesz nakręcać, ja Ci mimo wszystko z całego serca kibicuję :) Kamila cykle mi się ostatnio trochę rozregulowały - najkrótszy 26, najdłuższy 29 dni

Gość marrla
Kochane rzadko sie udzielam ale czytam Was caly czas i kibicuje... Jesli mowa o długości cyklu to ja przeważnie mam co 27 dni ale zdaza sie raz do roku 25 czy nawet 30 dniowy cykl... Czy wszystko jest w normie? Nie wiem tez czy to ma cos wspólnego ale tez miałam brązowe plemienia przed @ ale od 2 mies biorę Wit d3 i plemienia nie występują... Czy myślicie, ze to ma związek?

marrla mi lekarz powiedział że takie małe wahania w długości cyklu nie są powodem do niepokoju pod warunkiem że nie towarzyszą im żadne inne niespotykane wcześniej dolegliwości. Jeśli plamienia zniknęły po wit d3 to może to myślę że może to mieć jakiś związek, najważniejsze że już ich nie masz :)