Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

metody na zaschnięty tusz do rzęs

Polecane posty

Gość gość

mam kilka lekko pozasychanych tuszów do rzęs, szkoda mi wyrzucać, bo czuć, że to jeszcze nie końcówka. kiedyś praktykowałam wkładanie na chwilę do gorącej wody w szklance, ale zauważyłam wtedy wypadanie rzęs. macie jakiś inny pomysł?

Gość gość
Włóż do gorącej wody (nie na długo), a potem szczoteczkę zanurz w odrobinie kremu nawilżającego, np Nivea. Ja tak zawsze robię, skuteczność 100% ;)

Gość gość
a po kilku takich aplikacjach, gotowe zapalenie spojówek, albo i inny gronkowiec ....nie szkoda wam oczu ( czasu i kasy na leczenie, zdrowia), a szkoda wam wywalić stare, pozasychane tusze?? Poza tym, poco Ci jednoczesnie KILKA tuszy? Ok, rozumiem, czarny i okazjonalnie na lato czy sylwestra jakis w np niebieskim kolorze... Ale po h.. wam więcej? AAA. żeby zasychały i sie MARNOWAŁY!!!! Bogate jestescie!!!!

Gość gość
Wyrzucić i kupić nowy

Gość gość
najlepsze metody na zaschnięty tusz_??? kosz na śmieci!!!!

1) kilka kropel duraline z inglota, ale koszt tego to około 25 zł, także można kupić nowy tusz w tej samej cenie 2) kilka kropel kropli do oczu lub soczewek 3) kilka kropel gliceryny 4) kilka kropel soli fizjologicznej 5)włożyć do gorącej wody na chwilę, jeżeli wypadają Ci rzęsy to spróbuj powyższe.

Gość gość
Nie chodzi o to, że jest twardy jak skała, tylko jest zgęstniały lekko.

Gość Tipi_ja
Wywalić i kupić nowy! Kosmetyki mają swoją datę przydatności - jak coś zaschło nie ma czego odratowywać!

Gość liwonka
Z tuszy zdecydowanie Loreal FLW Sculpt. Nie ratuj starego. Kup nowy :)

Gość malakroliczka
Z tego co wiem, to z lakierami do paznokci też się takie wojny podejmuje. Ale efekty są bardzo różne, te lakiery już są takiej dziwnej konsystencji, nawet jeśli się czegoś do nich doda. A tu koleżanka napisała o Sculpcie, też mam i uwielbiam! No, może o niego jakoś bym próbowała walczyć ;)

Gość liwonka
No jak można starego tuszu używać, jak to ma styczność z okiem, eh no dramat! Troszkę higieny.

A po co ratować? Cokolwiek bys do niego nie dodała to rozpuści sie na chwilę. A w rezultacie po nałożeniu an rzęsy, będzie Ci się kruszył . To brzydko wygląda. Poszukaj w necie ,albo idź do drogerii i weź nowy . Są teraz takie fajne nowości, jak np wspominany wyżej loreal Sculpt . Czego chcieć więcej:D