Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Invitro nie, zasilek tak

Polecane posty

Gość gość
poza tym uważam ze naszego kraju nie stać na placenie za in vitro....nie jestem przeciwna bo każdy robi wg własnego sumienia ale uważam, ze sami powinnismy placic za in vitro a nie państwo...a potem leciec jeszcze po 500 zl na dziecko bo z in vitro zazwyczaj bliźniaki...i podkresle jeszcze raz : nie jestem przeciwna tej metodzie. jestem przeciwna ze państwo ja finansuje.

Gość gość
1,5 mln rocznie na leczenie chorych płodów i 90 mln na in vitro! Nic dodać nic ująć :(

Gość gość
14:10 i 14:15, Wiesz co, ja też jestem przeciwna finansowaniu tej metody z budżetu państwa, bo jestem przekonana, że nabija się w ten sposób kasę ośrodkom, które wykonują in vitro. Ale mnie bawi co innego: wszyscy płaczą, że nie stać naszego kraju na in vitro, ale nikt nie twierdzi, że na program 500 zł na dziecko nas nie stać. A prawda jest taka, że na to nas dopiero nie stać... I ten program to wsparcie dla leni i patologii (w większości). Poza tym tu nie chodzi o samo wygaszenie programu in vitro, ale o to, że zapewne będzie to pierwszy krok do utrudnienia całej procedury. Bo przecież ten cho*erny PIS nie odpuści przecież tak ważnej sprawy. Miliony razy protestowali przy ustawach o in vitro, to zapewne teraz będą próbowali prawnie zabronić lub co najmniej utrudnić korzystanie z tej metody.

Gość gość
Ja też nie jestem z atym by je finansować ( w obecnej sytuacji), ale uważam, że skoro KSIĘŻA są finansowani przez państwo to tak samo może in vitro. Dlaczego bezdzietne (oficjalnie :P ) byki mają być utrzymywani przez państwo? x Co do leczenia płodów...cóż, też zależ w jakim wypadku. Wg mnei nie zawsze powinno się w ciąże ingerować.

Gość gość
Czepiacie się tego, że szkoda kasy na in vitro. A z tego akurat jest choć jakaś korzyść, mianowicie dzieci, których rodzi się zbyt mało. A nikt nie popatrzy na co idą gruuuuuuuuuuube miliony i których PIS na pewno nie zabierze: na Kościół, na fundusz kościelny, na lekcje religii w szkołach, na renty dla alkoholików, na nierentowne górnictwo, którego nikt nie chce zreformować. Na to Wam nie szkoda kasy?

Gość gość
No ja własnie cały czas o tym przypominam. Że kasa jest przep*****lana zwyczajne,

Gość gość
gość dziś No ja własnie cały czas o tym przypominam. Że kasa jest przep*****lana zwyczajne, X A jednak ktoś na ten PIS głosował... Zgadzam się, że kasa jest przewalana i to równo. PIS z tym nic nie zrobi, bo przewalana jest kasa głównie na "ulubione" grupy PIS, czyli na Kościół i górnictwo. Pomysł rozdawania gotówki "na dziecko" uważam, za kolejne chore rozwalanie, bo w większości dzieci tej kasy nie zobaczą. Jak PIS byłby mądrzejszy to znalazłby inny sposób, taki, gdzie faktycznie zyskałyby dzieci (darmowe żłobki, przedszkola, darmowe jedzenie w szkołach). No ale cóż, lepiej dać rodzicom:/ Co do in vitro to naprawdę mały pikuś przy tym ile się wydaje na inne "fanaberie".

Gość gość
operacje zmniejszenia żołądka dla tych co żarli bez opamiętania owszem,państwo finansuje ale już leczenia wady genetycznej zgryzu już nie .operacja zmniejszenia żołądka kosztuje ok 20 tys zl i całość pokrywa NFZ a leczenie mojego syna będzie trwało 10 lat i zapłacimy za nie ok 30 tys zl,od państwa nic nie dostaniemy

Gość gość
Ale Wy nie rozumiecie, że tu nie chodzi o zabranie kasy na in vitro, tylko o wojnę światopoglądową! Na razie PIS zabiera kasę na in vitro, a za miesiąc-dwa zmieni ustawę o in vitro i d*pa: nikt nie będzie mógł z tej metody skorzystać, bo wprowadzą takie obostrzenia, że nie będą one praktycznie możliwe do wykonania. I to o to chodzi! Wspomnicie moje słowa. PIS to g*wniana partia, która nie spocznie póki nie wprowadzi prawa zgodnego z zasadami wiary katolickiej i już mamy widoczne tego początki. Nie wiem czy wiecie, ale w reformie oświaty przewidywana jest zmiana w kanonie lektur na "właściwe". Akcja z przedstawieniem "Śmierć i dziewczyna" w którą aż minister kultury się mieszał wiele mówi o tym jak będą wyglądały wydarzenia kulturalne w naszym kraju. Oczywiście do tego zabronią całkowicie aborcji, tabletek po, podniosą ceny na wszystkie środki antykoncepcyjne (bo przecież jedynym właściwym środkiem jest metoda kalendarzykowa), zabronią badań prenatalnych (na początku "tylko" przestaną refundować). Lekcje religii będą po 3 razy w tygodniu (kosztem lekcji w zakresie edukacji seksualnej), a na historii dzieci będą się uczyły o zamachu w Smoleńsku. Nie śmiejcie się, tylko zastanówcie się nad tym. PIS to partia bardzo silnie ideologicznie, chorobliwie związana z Kościołem, nie tolerująca innych zachowań. Teraz ma całkowitą władzę i może robić co chce. Ma prezydenta, rząd i Trybunał Konstytucyjny. Za parę miesięcy wszyscy będziemy płakać nad wyborem Polaków i żadne 500 zł na dziecko nam tych łez nie otrze.

Gość gość
gość dziś operacje zmniejszenia żołądka dla tych co żarli bez opamiętania owszem,państwo finansuje ale już leczenia wady genetycznej zgryzu już nie .operacja zmniejszenia żołądka kosztuje ok 20 tys zl i całość pokrywa NFZ a leczenie mojego syna będzie trwało 10 lat i zapłacimy za nie ok 30 tys zl,od państwa nic nie dostaniemy X A wiesz czemu tak jest? Bo taniej jest zapłacić raz 20 tys za zmniejszenie żołądka niż całe życie leczyć grubasa z miliona chorób jakie ma z powodu otyłości. Nie mówię, że to uczciwe, ale tak to działa. WYbierają to co tańsze.