Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Riotka82

Odchudzanie z dużej wagi czas zacząć, kto ze mną, w grupie siła

Polecane posty

Gość Riotka82

Witam kto ma ochotę rozpocząć dłuższą walkę ze słabościami, szuka wsparcia, motywacji z wzajemnym szacunkiem i nastawieniem na cel jakim jest nie tylko utrata kilogramów ale i zdrowsze, jędrniejsze ciało, a przede wszystkim zmiana złych nawyków i upodobań. Zapraszam !!!!!!

Gość gość
A co to jest duża waga i przy jakim wzroście? Jaki plan na odchudzanie? Skąd jesteś? Pozdrawiam.

Gość gość
Ja zaczelam od wczoraj.po raz kolejny i mam nadzieje ze tym razem na zawsze.nie traktuje tego jak odchudzanie tylko zmiane nawykow zywieniowych i oczywiscie aktywnosc fizyczna:)waze 92kg przy 164cm ciaze tez swoje zrobily ale mam slabosc do slodyczy i nocnego podjadania przy filmie:p zaraz wlaczam muzyczke i pol godzinny trening chodakowskiej:)

Gość Ewka37
ja też mam spore plany na odchudzanie. do odchudzenia się mam dużo, muszę sporo schudnąć. jak na razie zapisalam się na basen, kupilam sobie koktajl Teatox, i jeszcze zastanawiam sie nad wizytą u dietetyka. Mam nadzieje ze to wszystko mi pomoże

Gość Madziula42
Czesc dziewczyny! Moge dolaczyc. Jestem od 1 listopada na diecie rozsadnej i schudlam 3 kg. Waga wyjsciowa to 91 przy wzroscie 165. Mam rozwalony metabolizm, jestem 4 lata po operacji tarczycy i ciezko mi schudnac; Teraz sie jednak zaparlam. Najpierw zrobilam 3 dni diety warzywno owocowej; Wiecej nie dalam rady, Poza tym stwierdzilam, ze tylko zdrowe odchudzanie wchodzi w gre; W zasadzie oparlam swoja diete na II fazie diety south beach. Nie jem przetworzonych rzecyz, nie jem bialego pieczywa, nie jem ziemniakow; Czasai zrobie odstepstwo, Slodyczy nie jem wogole, Poza tym chodze na kijki 3 razy w tygodniu i 3 razy w tygodniu cwicze z Chodawkowska;

Hej! Czy ktos tu sie jeszcze udziela? Szukam sobie miejsca na kafeterii i nie moge nic znalezc. Mam kilka kilo do zwalenia i potrzebuje wsparcia! :) Przyjmiecie mnie?

Gość Madziula42
Hej , hej, zalozycielko tematu , juz nie dietujesz? Ja caly czas sie trzymam, teraz okres mialam to sie nie wazylam, jednak waga spada mi bardzo wolno; Pewnei ma to tez zwiazek ze zle dobranymi hormonami tarczycy , teraz zmienialma lekarza to moze bedzie lepiej. Mysle , ze powoli, powoli waga bedzie spac , nawet gdyby to mial byc tylko kg na miesiac bede zadowolona.

Zalozycielki co prawda nie ma, ale ja jestem :) Wspolczuje problemow z tarczyca, mam nadzieje, ze nowy lekarz nad wszystkim zapanuje i tluszczyk zacznie schodzic. Troche ruchu, ladna, zdrowa dieta i musi sie cos dziac. Jak nie na wadze, to przynajmniej dla zdrowia. Te kijki fajne sa? Idzie sie zmeczyc? Ja tez cieszylabym sie z kilograma miesiecznie, ostatnio waga stoi, co mi sie juz dawno nie przydarzylo, nie wiem o co chodzi, a mialam byc taka piekna na swieta, no trudno :D Dzisiaj nie chcialo mi sie cwiczyc zupelnie, co za len...

Gość gość
Wed a ile wazysz i napisz cos wiecej; Ja sie wlasnie zwazylam i waze 86, 3 kg , czyli spada!!! Tak jak pisalam male posilki, zero slodyczy , patrze na indeks glikemiczny ; Polecam kijki, mozna sie zmeczyc, najlepoiej chodzic po terenie pagorkowatym, ale po aprku tez jest ok; Naprawde poprawiaja metabolizm

Gość Zdrowieprzedewszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gratuluje pieknego spadku, nic tak nie motywuje :) Nie pozostaje Ci nic jak kontynuowac to co robisz i cieszyc sie sukcesami :) A ja akurat dzisiaj rano sprawdzalam, mam 66 kg (171 cm). Zaczynalam w kwietniu od 77 kg, wiec sporo juz poszlo na szczescie. Jem mniej wiecej 1800 kcal, cwicze 5 razy w tygodniu z Fitness Blenderem, pije duzo wody, omijam slodkosci, chociaz w weekend zawsze jest ciasto, bo z mezem uwielbiamy domowe wypieki. W ogole weekendy rzadza swoimi wlasnymi prawami :D Odkad zaczela sie zima jest tragedia, nie moge sobie poradzic z kontynuowaniem moich dobrych nawykow, co chwile cos jem, cwiczyc mi sie nie chce. W ciagu ostatnich kilku tygodni przytylam 2 kg, wiec teraz walcze, zeby wrocic na dobre tory, jest ciezko. Dzisiaj nie cwiczylam, ale cala chata jest do ogarniecia i zakupy do zrobienia, wiec zalicze to sobie jako cardio :D Ida swieta, wiec lepiej nie myslec za duzo o kilogramach, trzeba chlonac swiateczna atmosfere i cieszyc sie z bliskosci rodziny. My wyjezdzamy na swieta do moich rodzicow, zamierzam sprobowac wszystkiego po trochu, biegac z rana i wrocic do domu bez dodatkowych kilogramow. Zadnej spinki, zeby trzymac diete, wole udane swieta niz taki rezim. A Ty jaki masz plan, Madziula?

Gość gość
no wlasnie nie podpisalam sie o 8;12; Ktos tu reklamuje niby naturalne metody, ja mysle ze cudow nie ma. Ved, to ty super schudlas i wogole jak dla mnie masz bardzo dobra wage. A ile masz lat? Nie ma co sie zalamywac to waga , tym ze skacze, tylko bardziej sie pilnowac. Ja czasami tez zjem np ryz bialy, czy makaron, albo ziemniaka, jednak sie tego wystrzegam. Czasami zreszta sa takie zastoje.Ja w swieta chce zjesc tez normalnie, chociaz boje sie , ze przytyje; Jednak mysle ze zrzuce to potem; Ruchu bede miala sporo, bo my lubimy sie ruszac i pogode tez mamy ku temu odpowiednia. Mieszkam na Lazurowym Wybrzezu od 4 lat.

Gość Madziula42
no i znowu sie nie podpisalam, sorki!

Madziula, zarejestruj sie, to sie podpis sam bedzie ladowal, ja tak robie, bom leniwa :D Moja waga jest ok, ale mam jeszcze troche nakladow smalcu tu i owdzie, sprobuje dojsc do 60 kg i zobacze. Troche to potrwa, wiec mam nadzieje, ze zostaniesz tu na dluzej. Z jedzeniem wiem, ze musze sie ogarnac. Za duzo buleczek ostatnio, kurde! Wlasnie jem owsianke z migdalami, zurawina i cynamonem. Haha, tosmy sie klimatycznie dopasowaly, nie ma co, ja mieszkam w Norwegii! Zaraz przywdziewam gruby plaszcz i ide na zakupy, milego dnia :) P.S. Swiat sie nie boj, po swietach szybkie ogarniecie i jedziemy dalej!

Gość Madziula42
Wed, mlodziak z ciebie. O rany, ja to w zimnie sie nie odnajduje. U nas czasami temperatura kolo 0 z rana, no i juz popadamy w jakies odretwienie, a u was to pewnie wiecej sie jesc chce co?

Ja tez wlasnie nie przepadam za zimnem specjalnie. Zime w sumie lubie tylko i wylacznie za swieta i czas okoloswiateczny :D Masz racje z tym jedzeniem, odkad tylko temperatura spadla ponizej 0 stopni, to wlaczyl sie jakis wilczy glod na wszystko. Zwlaszcza slodkie i tluste i duzo 😭 Dzisiaj z jedzeniem jak na razie idzie dobrze, znowu nie pocwiczylam, niech mnie ktos palnie w leb! Od wtorku bieganie, ciekawe czy cos mi sie w swieta przytyje. Jutro wyjezdzamy, juz jestem gotowa i spakowana, z rana tylko pieke dla rodzicow chleb i muffinki i wyruszamy. Madziula, jak stoisz z przygotowaniami do swiat? Gdzie spedzacie?

Gość Madziula42
Spedzam u siebie , czyli w Nicei. Tu moja rodzina , czyli mąż , córka i syn . jedzenie robimy typowo polskie . Z produktami nie ma problemu , bo można zamówić . Trochę się boje normalnie jesc kurcze .A co do ćwiczeń to właśnie ciężko mi się też zmobilizować i często cwicze dwa razy w tygodniu .To miłego pobytu w Polsce tak? wesołych Świat!

Tak, w Polsce :) Dziekuje. Dwa razy w tygodniu to tez cwiczenia i tez sie licza, grunt, ze sie ruszasz, ale niech to nie bedzie mniej niz te 2 razy, bo brak efektow moze demotywowac troche. Sama niezbyt lubie cwiczyc, ale sie zmuszam po prostu, bo tylko to daje takie super efekty. To chyba normalne, ze troche sie boisz, bo to w koncu pyszne jedzenie jest tym co wpedzilo nas w nadwage. I wiesz co? Pewnie troche przytyjesz, bo swieta to duzo wegli, ale nie boj sie, bo to w wiekszosci bedzie po prostu woda. Dwa dni, jakis maly trening i wszystko zejdzie i wroci do normy razem z dieta. Nie przejmuj sie, bo jestem pewna, ze doskonale sobie poradzisz, smacznie zjesz, a po swietach na spokojnie i z milymi wspomnieniami wrocisz do dietowych zwyczajow. Sprobuj rozdzielic sobie swiateczne potrawy tak, zeby jesc zwykle porcje co kilka godzin, a ciasta jakies traktuj jako osobny posilek. Na kolacje zjedz jakas pyszna rybke. Pij duzo wody, pojdz z rodzinka na spacer, nie ma mowy, zebys w ten sposob utyla. Ale na pewno juz to wszystko wiesz. Grunt to miec dobry plan i nastawienie, wszystko zalezy od Ciebie. Sama sobie musze to wszystko powtarzac w duchu, bo innym latwo doradzac. Gorzej samemu sie dostosowac. A Ty, Madziula, ile masz lat wlasciwie, ze uwazasz mnie za mlodziaka? :) Po swietach, jak juz wroce, zamelduje sie, powazymy sie kontrolnie i ruszamy z kopyta, co? :) Lece sie troche odstresowac przed podroza. Zycze Ci wesolych i rodzinnych swiat, pysznych i ze zdrowym podejsciem do tych wszystkich kuszacych pysznosci. Niech moc bedzie z nami! :) 🖐️

Gość Iwa 43
Hej dziewczyny mogę dołączyć? Mam 43 lata,164 cm i 78 kg. Madziula ja z kolei jestem prawie dwa lata po usunięciu tarczycy i ostatnio mam megaapetyt, tyje z dnia na dzień. Dramat, źle się czuję sama ze sobą, potrzebuję kopa motywacyjnego.

Gość skieresz
Zaczynam razem z wami. Jednak najpierw odbiorcę badania sprawdzę jak zdrówko minerały witaminy i hormony.

@Zdrowieprzedewszystkim W spisie chemicznych tabletek i proszków wymieniła Pani nasz produkt Alveo, który nie jest w sprzedawany w formie proszku, tabletek. Kolejnym zarzutem postawionym wobec Alveo jest nazwanie go toksycznym, chemicznym oraz trucizną. Alveo naturalnym produktem produkowanym w Kanadzie. Posiada certyfikat KOSHER oraz certyfikat Antydopingowy. Opinie na temat produktu wyraziło wiele polskich związków sportowych, posiadamy również rekomendacje wielu instytutów oraz związków. Być może została Pani wprowadzona w błąd co do Alveo. Jeśli chce Pani sprawdzić dokładne informacje dotyczące produktu zapraszamy na naszą stronę internetową akuna.net Pozdrawiamy Akuna Polska

Gość Madziula42
Alez tu sie reklamuja z suplementami, dietami itd Wed, mam 42 lata juz, tak jak w moim nicku. Tak wlasnei zamierzam robic, kolacje jem caly czas bialkowe, bo zauwazylam ze pieczywo wybitnie mi nie sluzy; Jedynie je jem na sniadanie i jest ok. Ciasta nie zjadlam odkad zaczelam sie pdchudzac; Raz zrobilam ciasto z fasoli i poporcjowalam sobie . Rewelacyjne nie bylo, ale dalo sie zjesc.; Na swieta sprobuje cos ale malutko.I tak jak piszesz na osobny posilek. Dolaczcie dziewczyny, bo tak jak zalozycielka tematu napisala , w grupie sila! Iwa, to i tak masz lepsza wage ode mnie. Jaka dawke hormonu bierzesz? Jak twoje wyniki, moze od tego trzeba by zaczac? Co do wagi u mnie to juz od dluzszego czasu widzilam ze nie drga, teraz po zmianie hormonow cos sie rusza wiec fajnie. Skieresz, a u ciebie jaki problem zdrowotny?

Hej! Wracam po swietach, najedzona i zadowolona :) Objadlam sie za wszystkie czasy maminych przysmakow, nie zalowalam sobie, ale tez niczym sie nie przejadlam, a teraz pora sie za siebie zabrac. Troche sie pochorowalam, wiec duzo biegania nie bylo, ale nadrobie to jak wyzdrowieje. Czekam z wazeniem do piatku, ciekawe co mi pokaze waga :) Dzisiaj spokojnie, troche dojadamy po swietach, ale juz bez deserow, drinkow i piwa :D Madziula, jak Ci poszlo przez swieta? Czesc Iwa, skieresz, fajnie, ze wpadlyscie, jakie macie cele? :)

Gość Madziula42
A ja sie dzisiaj zwazylam. Na szczęście nie przytylam. Waga pokazuje idealnie tyle samo co ostatnio. To i tak dobrze; Zwlaszcza ze w dwa dni swiat pozwolilam sobie na ciasto, a od Wigilii przez kilka dni jadlam wszystko; No poza chlebem itp. Zaraz po swietach wrocilam do swojego zywienia, mielismy tez trochę ruchu, ale nie chce mi sie cwiczyc bo ciagle cos sie dzieje. Wroce do cwiczen od poniedzialku. Dzisiaj do znajomych na impreze idziemy, ale mysle ze znajdzie sie cos dietetycznego. Ciasto ja pieke , ale nie jem. Zycze w Roku 2016 sobie i Wam , abysmy zdobyly upragniona wagę! Wszystkiego najlepszego!

Gość gość wagi ciezkiej
Witajcie dziewczynu. Dołączę,ale tak szczerze nie wiem jak sie zmotywowac. Waze 130kg,jestem mega gruba,chcialabym do lata schudnac 30 kg. U mnie najgorzej ze slodyczami,nie moge sie opanowac,cierpie przez to,powaznie. Jestem uzalezniona. Non stop mam cos slodkiego w buzi,jak nie mam to jestem wsciekla,wyzywam sie na kazdym. Chcialabym to zmienic. Chcialabym zaczac od tego Nowego Roku. Ciezko bedzie,ale po prostu musze dac rade. Musze skomponowac menu na caly tydzien,bedzie mi latwiej. Najgorzej ze bedzie trzeba gotowac dwa obiady

Gość gość wagi ciezkiej
Witajcie dziewczyny w Nowym Roku