Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaa133

Mamy na wrzesień 2016

Polecane posty

Gość ruda_małpa
Ja się wreszcie w tym tygodniu wybiorę do lekarza. Jak na razie czuję się dobrze, chociaż najchętniej to bym spała (kawę porzuciłam). Nie wiem, czy nie jestem z Was najstarsza, mam 37 lat :)

Gość 222wiolka
Moja dzidzia 3 tygodnie temu miała 4 tygodnie, a dzisiaj już ma 9 tygodni wg usg! lekarka powiedziała, że to normalne, że na początku może wolniej rosnąć, a potem przyspieszyć;)termin na 18 września

Gość gość
witam Was :) dzisiaj mam wizyte u gina, aby potwierdzić ciążę. według moich obliczeń to 9 tydzień. jeśli wszystko bedzie ok, to dołączę do grona oczekujących mam na wrzesień :) pozdrawiaam :)

Gość FasolaJest
ja idę za tydzień na usg. Mam nadzieje ze wsyztsko okaże sie ok i zobacze serduszko ;D Tak nie mogę się doczekać. ja 27 lat. Pierwsza, wyczekana ciąża. Mimo że wyczekana to z zaskoczenia bo byłam już u specjalisty od niepłodności i powiedział mi "naturalnie to Pani nie ma szans" . Byłam zapisana na zabieg drożności w szpitalu a tu taka niepsodzianka!

Gość 222wiolka
Ja zaszłam w pierwszą ciąże w wieku 24 lat i staraliśmy się wtedy o dziecko od dobrych kliku miesięcy, mąż nawet badał spermę i tylko jakiś procent plemników był żywy, więc baliśmy się czy nam się uda, udało się, kiedy juz prawie odpuściliśmy. Teraz mam 30 lat , a mąż 35 i baliśmy się skoro jesteśmy starsi to będzie nam jeszcze trudnieej zajść w ciążę. Zaczęliśmy starania w grudniu, nawet nie zrobiłam badań, cytologii, nie łykałam kwasu foliowego, bo byłam przygotowana, że te starania będą długie i zdążę się przebadać przed ewentualnym poczęciem. A tu czary mary udało nam się za pierwszym razem! A 6 lat temu dobre 8 miesięcy starań. A niby płodność z wiekiem spada;))

Gość ruda_małpa
222wiolka, my też od razu zaskoczyliśmy ;)

Gość FasolaJest
no to tylko sie cieszyć że od razu. ;);););) Ja zawsze myślałam, że wystarczy chcieć. Po ponad roku "chcienia" zrozumiałam, że nie zawsze jest tak kolorowo. Też praktycznie odpuściliśmy, mąż był chory 2 tygodnie, ja się trochę podłamałam po tym, że lekarze uświadomili mi, że "nie da rady" do tego stres w pracy i wielkie zaskoczenie!

Gość gość
Gdzie to do konca. Wspolczuje. Ja juz wczoraj urodzilam. Ciaza jest okropna!

Gość Agulka1820
Dziękuję uspokoiłaś moje obawy :)

Gość ruda_małpa
Dziewczyny, a jak tam poranne mdłości? Ja na szczęście nie mam, ale czasem tak szybko się męczę :( to dopiero początek, co będzie później...?

Gość gość
Ja jestem 11 tydz. Po mdlosciach juz zostały wspomnienia

Gość 222wiolka
ja miałam mdłości chyba tylko przez tydzień o różnych porach dnia, teraz nie mam wcale (9 tydzień), aż poleciałam spanikowana do gin, że mam za mało objawów ciążowych, ale okazało się, że jest ok z dzidzią. Moim największym problemem jest zmęczenie i senność. I depresyjny nastrój.

Gość gość nika
potwierdzone info! 8 tydzien, poczatek 9. z dzidzia wszystko ok :) dolaczam do Was :)

Gość Martyna84
Witam,przepraszam ze tutaj ale chce sie dowiedziec co sie dzieje.Jestem w polowie cyklu. 2 dni temu mialam owulacje a dzisiaj znowu zauwazylam u siebie sluz podobny do plodnego tzn. Przezroczysto-mleczny rozciagliwy i bardzo mocno zbity (wczesniej tego nie zauwazalam) co jest grane ?

Gość FasolaJest
ja nie mam żadnych objawów. Nic. kompletnie. Zero mdłości, jakby mnie cycki nie bolaly to bym pewnie nawet testu nie zrobiła.

Gość magdaa2345
Witam :) dolaczam do wrzesniowych mam. obecnie 9 tydzien, termin na 16 wrzesnia. mdłosci zaczely sie w 5 tyg. i nadal sie utrzymuja, choc juz bywa czasami lepiej. martwie sie tylko tym, ze juz nie bola mnie piersi, nie sa takie wrazliwe jak jeszcze tydzien temu.. to pierwsza ciaza i wszystkim sie martwie :) pozdrawiam

Gość gość
Hej, chciałam tylko o coś zapytać. Staram się o dzidzie od pól roku, obecnie drugi cykl biorę duphaston . 1 dawka cykl 29 dni , teraz po drugiej jest juz 31 i @ ani objawów jej nadejścia brak. Bola sutki i od rana ciągnie mnie w podbrzuszu. Mogło się udać ? Ktos brał duphaston ?

Gość ruda_małpa
Gościu, nie znam się :P może powinnaś zapytać na jakimś topiku bliżej tego tematu...? ;) Dziewczyny, pijecie kawę?

Gość FasolaJest
m isie udało w cyklu kiedy brałam duphaston (choć on miał być na wywołanie miesiączki żeby zabieg w szpitalu drożności jajowodów zrobić) . Brałam od 18dc do 28dc. Miesiączka nie przyszła, do szpitala nie poszłam, fasolka się pojawiła. Także, tak. Jest taka ewentualność. Duphaston to progesteron - wywołuje miesiączkę/podtrzymuje ciąże.

Gość 222wiolka
Ja należę do tajnej grupy mamuśki na wrzesień 2016;) żeby się do nas zapisać trzeba zaprosić do znajomych profil którgo tutaj zaraz poszukam i npisać w wiadomości że chodzi o dołaczenie do grupy

Gość 222wiolka
"agulka1820 2016.02.08 hej, jeżeli chcecie dołączyć na fb. wyślijcie zaproszenie na ten profil. https://www.facebook.com/profile.php?id=10000 5904556331 i napiszcie wiadomosc ze chodzi o grupe. oczywiscie po dodaniu do grupy mozecie usunac ten profil ze znajomych"

Gość 222wiolka
w grupie tajnej lepiej o więcej można zapytać

Gość ruda_małpa
a ja uważam, że anonimowo się więcej napisze. Taka agitacja jest niepotrzebna, bo zamiast rozmawiać na temat, czytamy posty o tym, jak to na FB jest lepiej :D

Gość FasolaJest
Ja też wole tu. Nie chce żeby ktoś ze znajomych widział w jakiej jestem grupie. Za wsześnie żeby rozpowiadać. Co do kawy - nie pije. Nigdy się nie nauczyłam pić kawy, nigdy mi nie smakowała. Raz na sto lat wypije - ale jest to bardziej mleko z kawą.

Gość gośćg
Mi smakuje tylko 3w1 neska od reszty odrzut

Gość 222wiolka
ale dziewczyny ta grupa jest tajna !! nikt ze znajomych jej nie widzi oprócz was. Nie rozumiecie co znaczy tajna? dlatego można się do niej dostać tylko przez ten link tzn osoba, która założyła ten profil (jest to profil psa czy kota) doda was do naszej tajnej grupy . Tej grupy nawet nie widać na facebooku jakbyście same szukały, wejście jedynie przez kogoś

Gość 222wiolka
a co do rozmowy na temat to dzisiaj np rozmawimy o sposobach na zaparcia i jedna z nas poprosiła o pomoc w odczytaniu wyników badań czy wszystko jest ok , chodzi o grupę "Mamuśki na wrzesień 2016", bo są jeszcze inne grupy nietajne