Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaa654

Wspólnie czekajmy na 2 kreseczki, w końcu się uda!

Polecane posty

Ania ale masz fajnego avatarka!:) Czekam ja studiuje rolnictwo:) mam do nauczenia 60 chwastow, nazwy polskie i lacinskie, wystepowanie plus rozpoznawanie:) masakra:) ale dam rade, na uczelnie wracam dopiero 11 stycznia wiec mam jeszcze troche czasu:)

Gość CzekamCzekamiCzekam
Ja już sama nie wiem... Myślę, że na tym etapie to wyobraźnia działa. Jestem szczęściarą bo mam już jednego prawie 5 letniego urwisa. Strasznie mi żal, że jest jedynakiem:(

Gość gość
Minka - Pamiętam jak na stancji mieszkałam ze studentką biologii - też się tego uczyła. Jestem pewna,że dasz radę z tą łacińską roślinnością:) Ja łaciny uczyłam się metodą skojarzeń:)

Gość CzekamCzekamiCzekam
Minka - Pamiętam jak na stancji mieszkałam ze studentką biologii - też się tego uczyła. Jestem pewna,że dasz radę z tą łacińską roślinnościąusmiech.gif Ja łaciny uczyłam się metodą skojarzeńusmiech.gif

Minka Twojego nie pobije ;D zaaaaajebiste oczyska masz! x x x Czekam - to gratulacje za synka! Będzie i rodzeństwo :) Wyobraźnia na pewno i swoje robi, ale coś tam jednak odczuwasz

Gość gośćubdsiuhgsu
dziewczyny ! prosze o rade :) czy przy cyklach 28-35, test po 14 dniach od stosunku czyli w 33 dc będzie wiarygodny ?

gośćubdsiuhgsu - moim zdaniem może być różnie. Teoretycznie będzie wiarygodny, ale jeśli jakoś przesunęła Ci się owulacja, albo zagnieżdżenie było troszkę później, to może być fałszywie negatywny. WYkonaj test, jak będzie ujemny a okresu nadal brak to powtórz za parę dni :)

Gość CzekamCzekamiCzekam
Aniu - wydaje mi się, że mam tkliwość piersi z tym,że tak samo miałam w lipcu a ciąży nie było. Muszę uzbroić się w cierpliwość a grupie raźniej:)

Ania a dziekuje:) Czekam ja zaczelam sobie to rozpisywac, taka metoda szybciej zapamietuje:) Ciesz sie Kochana ze masz juz synka! Na pewno bedzie mial rodzenstwo! Tylko dobrze wiesz jak dziala nasza psychika, jak sie za bardzo chce to tego nie ma:) Moze przyszly rok akurat bedzie nasz?:)

Gość CzekamCzekamiCzekam
Dziewczyny robiłyście testy owulacyjne na parę dni przed @? Ja zrobiłam wczoraj i była 1 kreska a dzisiaj zrobiła ponownie test i wyszła blada 2 kreska. Wiem, że takie testowanie to głupota, ale sprawdzę czy rzeczywiście testy owulacyjne wykrywają wczesną ciążę jak twierdzą niektórzy.

Gość Aniaa_H
oo, a to ciekawe Czekam! kidyś mnie ten temat bardzo interesował z czystej ciekawości, bo ta teoria potwierdzona przez niektórych była, przez innych obalona! Z chęcią więc zobaczę co Ci wyjdzie, a może i sama zrobię ;D A w ogóle jak masz na imię i w jakim wieku jestes, jeśli można zapytać? trochę dziwnie mówić mi do Ciebie Czekam xD

Gość gośćMagda
Kasiaa ja robiłam dzień przed okresem i była tylko jedna krecha , zrobiłam 3 dni pózniej i dwie ! Radzę ci poczekać no , ja mam długie cykle i późne owulacje to dlatego może , mam 33 dniowe i owulacja pada miedzy 17-20 dniem . Dziewczynki nie załamujcie się no , kochajcie się zawsze 1-2 dni przed owulacja i pozycja małżeńska :-) Całuski dla wiktori , Anki , minki i innych

Czekam,bede mowic Marto:) ja tez kiedys robilam testy owulacyjne mialam ich cala szuflade:) ale z czasem i z tego zrezygnowalam:) a ile sie juz starasz? Ale jestem tez ciekawa:)

goscMagda wstaw zdjecie testu:) to taki cudny widok podziel sie nim z nami!:)

Gość nova31
dziewczyny mogę się do was dołączyc? w skrócie: caly listopad się staraliśmy - nic nie wyszło. Teraz w grudniu się nie staraliśmy, bo jakoś nie było okazji ani w te dni ani jakoś tak... Planujemy w styczniu, dzisiaj mi się okres kończy... Mamy już 6latka w domu, i w sumie w tym listopadzie myślałam że to tak lątwo jak za 1 razem się uda, a tu zonk :/ jak teraz w styczniu nic nie wyjdzie, to idę do lekarza, bo wtedy to tak jakby 2 msce starań było ( nie licząc grudnia) i nie wiem o co kaman, boje się że nie mam w ogóle owulacji, ehh.

Gość Kasiaa654
Nadal nic. Też co chwilę latam i sprawdzam patyczkiem :) zaczyna mi się poprawiać humor, może dlatego że czytałam na innych forach że jest wiele takich przypadków gdy w dzień @ na teście jest jedna kreska. Zazwyczaj okres dostaje w nocy więc dzisiejsza będzie decydująca :) Zapomniałam dziś rano zmierzyć temperaturę :( mierzyłam po południu i niby było 37.5 ale wiem że to się nie liczy.

Nova31 zapraszamy:) Kochana 2 miesiace staran to bardzo krotko aby stwierdzic ze nie masz owulacji, ja sie staram 2 lata i nic, wiec Ty na razie nie panikuj:) tylko postaraj sie o fajna atmosfere na wieczor z mezem i dzialajcie!:)

Kasia trzymamy kciuki mocnooo!:) Dziewczyny ja wlasnie usunelam z mojego telefonu moj kalendarzyk, teraz bedzie tylko spontan, bez zadnego sprawdzania czy plodne czy nie, bo jednak bylam troche uzalezniona od niego:P

Gość nova31
Minka dzięki ;) ja wiem że dziewczyny latami się starają, ale jakoś tak myślałam że na wyjdzie... ostatnio u gina jak byłam robić badania to go pytam że czemu nic nie wyszło a że znamy sie ponad 10 lat, to on mi a co ty myslisz że ty zawsze masz owulacje... (w sensie że stara już jestem ;) ) ale my mamy bardzo lajtowe podejście do siebie, no ale dało mi to do myślenia że może faktycznie nie mam owulacji albo nie wiem co jeszcze.... musze się gdzieś wygadać bo z mężem nie mam co gadać o jakieś owulacji ;)

Nova z nami mozesz o wszystkim:) gadac:) w koncu mam takie same problemy:) Moj P odkad sie zaczelismy starac wie wszystko o kobiecym cyklu:D haha:) ja go nauczylam:) Ania32 sie nie odzywa pewnie z mezem swietuja rocznice slubu!:)

Gość nova31
Minka powiedz mi czy mimo, że mam regularne cykle 28-29 dni to owulacja może nie wystąpić? na wizyte do gina pójde w lutym, to popytam wtedy o wszystko, ja z nim nigdy nie gadałam o takich rzeczach bo nie musiałam, ale teraz widze że się nie obejdzie...

Gość Anka_32
Nie pamietam ktora pytala.... ale biore clostylbegyt i strasznie sie poce i mecze i zla jestem ciagle i ogolnie mam zle samopoczucie.

Nova sluz i pozytywne testy owulacyjne nie swiadcza jeszcze o tym ze owulacja wystapila. Dlatego wiele z nas mierzy sobie temperature, ktora w duzej mierze pomaga w ustaleniu czy owulacja jest czy nie. Ale z tym mierzeniem to min 3 miesiace trzeba mierzyc tak slyszalam.

Anka32 duzo kobiet sobie chwali ten clostylbegyt, ze po nim wiele zaszlo w ciaze. Ale fakt, skutki uboczne sa tragiczne. Moja kolezanka wlasnie brala i mowila ze zdychala po tym. Ale w jej przypadku pomoglo, zaszla w ciaze po 1.5 roku starania sie.

Hey Nova! Widzę, że u Ciebie podobnie jak u mnie. Syn bez starań się pojawił a za 2 razem już klops. Z tym, że mój gin uważa, że o dziecko pary zdecydowanie częściej starają się przez kilkanaście cykli niż wychodzi im to za 1 razem. Zawsze powtarza swoim pacjentkom, że na owulację trzeba CZEKAĆ porem, na 2 kreseczki, potem na wizytę u lekarza, potem na bicie serduszka, wyniki badań, kolejne wizyty, poród... potem już na koniec kolek, przespane noce, roczek... i tak nieustannie - Czekać, czekać i czekać...

Gość nova31
Minka dzięki za odp. :) Czekam, a czy Twój maluch się dopytuje o rodzeństwo, bo mój strasznie!! i to mnie troche dołuje, bo nie wyszło ostatnio, teraz też z góry założyłam że klops będzie w styczniu :/ ja jestem jedynaczką i chcialabym dla niego rodzeństwo...