Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łażenie gości w butach po domu jest ok?

Polecane posty

Gość gość
Każdy ma prawo mieć w domu to co chce i tyle :-P zdaje się ze krytykują te których zwyczajnie na to nie stać albo te które nie wiedza jak wyglądają eleganckie powierzchnie

Gość gość
Ależ ja świetnie wiem, jak wygląda elegancka powierzchnia, mam taką na całym parterze: płytki świetnej jakości położone metodą bezfugową. Prosto, elegancko i praktycznie.

Gość gość
Dla każdego eleganckie to coś zupełnie innego. Nie krytykuj innych bo nie jesteś omnibusem

Gość gość
A ja mam bialy dywan i chodze po nim w szpilkach i nic sie nie dzieje gosciom tez nie nakazuje wyzuwania butow ale wiekszosc kobiet ktore u mnie bywaja maja buty na zmiane

Gość gość
No tak,nie mam bialych dywanow,bo mnie nie stac.O kurwaaaa tekst roku 2015!!!Nie,kurwa nie mam bialych dywanow,bo mnie jeszcze nie pojebalo,zeby latac z odkurzaczem i zabraniac po nim chodzic.

Gość gość
gość dziś Każdy ma prawo mieć w domu to co chce i tyle jezyk.gif zdaje się ze krytykują te których zwyczajnie na to nie stać albo te które nie wiedza jak wyglądają eleganckie powierzchnie xxx Chyba Ciebie nie stać, skoro tak drżysz, że pobrudzi się Twoje marzenie warte 3 pensje męża. No rozwaliłaś mnie tym tekstem doszczętnie. A ja owszem, nie mam białego dywanu, bo mi jeszcze na rozum nie padło.

Gość gość
A poza tym,po co mi elegancka powierzchnia???Nie odwiedza mnie krolowa.Ma mnie sie podobac,ma byc funkcjonalnie i tyle.Podabaly mi sie podlogi biale,ale moj maz popukal sie w czolo i mial racje.Mam i ladnie i praktycznie.No ale widac,ze ty dom to urzadzasz na pokaz i dla szpanu,zeby ci goscie padli z wrazenia,tak?

Gość gość
Nie chodzi o to kto ma jakie dywany, panele i płytki. Każde będą pełne brudu jak się będzie chodziło w butach, szczególnie zimą. Tylko na jednych będzie to bardziej widać, a na innych mniej. A mnie akurat chodzi o to, żeby było czysto, więc w obuwiu nie chodzę po domu.

Gość gość
Wiesz, u nas się po prostu sprząta. Polecam tę metodę, chodzisz w czym chcesz, i jest czysto.

Gość gość
21:30 Chodzisz w kozakach po domu, mąż w traperach a dzieci w kozaczkach z frozen prosto z błota - co za szczyt luksusu :-D Płacze ze śmiechu jak czytam te idiotyzmy :-D

Gość gość
owszem, chodzę, nie będę przecież ściągać butów jak wpadam na 10 minut i mam przejść do salonu po jakieś papiery czy do kuchni po siatkę na zakupy :D

Gość gość
Chyba mylicie pojęcia. Co innego okazjonalne przejście po jakąś rzecz, a co innego regularne chodzenie. Serio chodzicie cały czas zimą w kozakach? Wygodnie Wam?

Gość gość
21:39 Nie piszemy o wpadaniu do domu na 5 min., ale o łażeniu po domu w buciorach przez gości domowników.

Gość gość
gość dziś Wiesz, u nas się po prostu sprząta. Polecam tę metodę, chodzisz w czym chcesz, i jest czysto. XXX hehehhehehe....:) Musiałabyś mieć miotłę do tyłka przymocowaną, a i tak byś nie posprzątała, gdybyście wszyscy cały czas po domu w butach chodzili. Serio, idiotyzmy piszesz jak już ktoś wyżej słusznie zauważył.

Gość gość
wiecie co, mnie ta dyskusja śmieszy... nie mieszkam w Polsce, tutaj naprawdę goście wchodzą w butach jeśli chcą (owszem, jak na dworze jest paskudnie to nikt z błotem nie wejdzie, ale o to błoto w środku miasta, przechodząc od auta do domu, też trudno), i nie zauważyłam, żeby u mnie czy u kogokolwiek znajomego stąd było brudniej niż w przeciętnym polskim "kapciowym" domu; Ja nigdy nikomu niczego nie narzucałam, jak mieszkałam w PL i ludzie ściągali buty, było ok. Mieszkam tutaj, ludzie nie ściągają butów, i też jest OK. Może właśnie trzeba mieć porównanie, żeby mieć dystans? Aha, białych dywanów to nigdy u nikogo nie widziałam, chyba, że na filmie :D

Gość gość
Ależ ja świetnie wiem, jak wygląda elegancka powierzchnia, mam taką na całym parterze: płytki świetnej jakości położone metodą bezfugową. x płytki nie mają nic wspólnego z elegancją

Gość gość
gość dziś Domownicy nie chodzą w butach, chyba, że wpadają właśnie na chwilę. Goście nei przychodzą codziennie tylko 2-3 razy w miesiącu, i nie widzę problemu, żeby po ich wyjściu szybko odkurzyć, jeśli trzeba. Poza tym ciekawa jestem, jak robią ci, co mają zwierzęta w domu? Psom zakładacie kapcie i przywiązujecie miotełki do dvpy?

Gość gość
biały dywan.... zawsze myślałam , ze dom jest do zycia, do mieszkania, a nie do tego żeby wyj...sobie na środku coś czego nie wolno dotykać, używać, obchodzi się toto z daleka i tylko patrzy z zachwytem jak mi się w zyciu udało:) nie taniej zafoliować to cudo na codzień zeby się nie kurzyło?

Gość gość
Idąc w gościnę zawsze zabieram ze sobą kapcie- baletki. Szanuję pracę pani domu, a takie kapcie nic nie ważą.

Gość gość
gość dziś , masz prawo do swojej opinii. Co nie znaczy, że jest ona słuszna.

Gość gość
Chodze w gumofilcach po domu i gowno wam do tego

Gość gość
gość dziś , a skąd... biały dywan pod folią, w zamkniętym pokoju, można tylko wchodzić na próg i zdjęcia robić :D

Gość gość
i toteż tylko po zakupieniu biletów, żeby się koszt tego cudu zwrócił właścicielom :D

Gość gość
Bialy dywan latwiej utrzymac w czystosci niz ciemny a dywaniki typu shagy to mozna w pralce prac

Gość gość
dom jest do zycia, do mieszkania, X Dokładnie, więc w domu odpoczywam a nie popie*dalam w szpileczkach;)

Gość gość
Nowe kapcie hotelowe, bardzo dobry pomysl. Widzialam na allegro, sa niedrogie. Nieeee, no w butach zimowych po domu... No co wy... Rozumiem gdybym miala rezydencje wystawny salon, oddzielne nawy pokojowe itd to jaaasne. Ale jak sie ma mieszkanie lub maly domek to nie wyobrazam sobie szczerze mowiac. Szczerze mowiac to jeszcze nie spotkalam sie szczerze mowiac z czyms takim, ze u kogos nie zdejmuje sie butow...

Gość gość
a ja się nie spotkałam, żeby mi ktoś do wyjściowego ubioru kazał wkładać kapcie... szczyt wyrafinowania i elegancji po polsku... :o

Gość gość
To ty takie wyrafinowane imprezy masz w domu... :/ szczyt klasy i elegancji...

Gość gość
Jasne, prosto z obory do salonu :P

Gość gość
Mieszkam w Niemczech, wcześniej w Szwajcarii i tu nikt butów nie ściąga jak przychodzi w gości. Ja natomiast w zimie zdejmuję bo mi niewygodnie w ciepłych butach.