Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłam dziś w ikei

brzydkie dziecko w opinii rodzica_z onetu

Polecane posty

Gość gość
Heheeh nie ma to jaks zazdrosc kwok:D

Gość gość
A ja myślałam, że dla każdej matki jej dziecko jest najpiękniejsze, a tu proszę... Szok! Piszecie, że przeciętne, że nieforemne itd... Te dzieci, które widzę w moim otoczeniu są ładne, mój synek oczywiście też. Jedyne dzieci, które uważam za mało estetyczne, to te, które są grube, ale to na to my jako rodzice mamy wpływ. Ta pani co pisała, że w jej rodzinie kobiety są duże powinna (wiedząc jakie tendencje są u kobiet w rodzinie) od niemowlęctwa dbać o odpowiednie i zdrowe odżywianie córki.

Gość gość
To ja od autysty - mój trzy lata skończy w lutym. Diagnozę mamy od dwóch tygodni ( taka na piśmie), ale od roku jest w terapii takiej jakiej mogłam mu zapewnić. SI też ma już rok. Fakt, ze rok temu miał " do obserwacji", ale terapeuta od razu widział o co kaman ( od września mamy zmianę i ta babka bez swojej diagnozy widzi z czym problem). Powiedz, gdzie diagnozujesz dziecko? PPP sobie odpuść. Nam diagnozowali w fundacji, czr wykluczyli, ale i tak nie dawało mi spokoju, wszędzie miał opóźniony rozwój mowy, dopiero logopeda mi powiedziała, żeby diagnozowac w kierunku zespołu aspergera. Psychiatra miała wątpliwości - bo obraz 1 na 1 się zaciemnia - mlody jest wypracowany i wie, jak ma się zachować, poza tym to " opóźniony rozwój mowy" nie pasuje do ZA ( nie dałam jej opini od logo która wyraźnie pisze co wskazuje na ZA i to problem z jakością komunikacji). W grupie dopiero widać, ze cos nie hallo, dla tego co się zna. Psychiatra powiedziała, ze gdyby to było jej dziecko dalaby wniosek o orzeczenie o kształceniu specjalnym, dlatego dziwię się, ze nikt nie mówi co masz robić. Na zachodzie 90% dzieci z takimi zaburzeniami (ZA), intensywnie rehabilitowanych od małego idzie do normalnych szkół... A u nas...szkoda gadać. Aaa i ja autyzm widziałam już u półrocznego niemowlęcia.

Gość gość
Moja córka jest śliczna, ma 2,5r szczupła zgrabna, kręcone mocno-loki jak baranek jasne włosy, czarne rzęsy i duże niebieskie oczy. Uszy ma małe -lekko odstają od gory-ale dzieki włosom niezauwazalne.

Gość gość
Nie mam teraz więcej czasu na pisanie, bo muszę odejść od komputera. Jeździmy z nim do szpitala dziecięcego na Kopernika w Warszawie (odział neurologiczny). Jest pod kontrolą psychologa, psychiatry, logopedy i uczestniczy w zajęciach grupowych Mama i Ja. Po 3 rz ma chodzić na inne zajęcia, bardziej związane z motoryką. Od września chodzi do żłobka, ale jest hmmm aspołeczny nieco. Rozwija się intelektualnie bardzo dobrze, powiedziałabym że zadziwiająco dobrze. Jednak na tle emocjonalnym budzi zastrzezenia, obawy. Do tego bije tam dzieci, nie dzieli się zabawkami, woli bawić się sam, ewentualnie 1:1. Odezwę się później, jak zostawisz post od siebie. Pozdrawiam.

Gość gość
Dodam jeszcze, że chodzimy z nim na razie tylko państwowo, stąd może ta opieszałość w diagnozach, posyłaniu na badania itd.

Gość gość
W Warszawie macie jedną z najlepszych fundacji diagnozujacych dziecko SYNAPSIS. Ich opinii nikt nie podważa, bo działają lata. My żeśmy się nie dostali, bo jesteśmy z poza Warszawy. Odezwij się jak masz gg 2600114

Gość gość
Moje dzieci akurat są śliczne. Geny mają kluczową rolę. Ja byłam kiedyś miss foto w konkursie Miss Polski nastolatek, a później pierwszą vice miss Dolnego Śląska. Mój mąż też niczego sobie, to i dzieci udane. Prosta sprawa :)

Gość gość
gość dziś doprawdy? ja w 2008r. bylam miss world, a mąż mister uniwersum 2007r. :) także moje dziecko jest najpiekniejsze na świecie :) prosta sprawa

Gość gość
Moja córka jest ładną dziewczynką. Ma duże , ładne oczy, mocne brwi, ciemną oprawę oczu i proste gęste włosy do pasa. Ma 5 lat. Odziedziczyła chyba najlepsze cechy po mężu, bo ja mam liche włosy i rzęsy i brwi. Jestem zwyczajna, jak się zrobię to ktoś tam się nawet obejrzy ;)

Gość gość
ladne mam dziecko :) nie powala, ale ma slodka buzke, ladne niebieskie oczka, jasne brwi i rzeski poki co, ale nie wyglada to brzydko, bo ma tez poki co jasne wloski. ma sliczne usteczka. jest proporcjonalny, ma ladne moze leciutko odstajace uszka. nie jest w ogole podobny do nas ;) ma pol roczku ;)

Gość gość
i zeby nie bylo to nie tylko moja opinia - wszystkie moje kolezanki mowia, ze jest sliczny. taki byl od urodzenia - urodzil sie przez cc, tydzien przed terminem - wypoczety, gladziutki, z ladna glowka

Gość gość
Czytam wypowiedzi mam ładnych dzieci i chce mi się płakać, bo moja 14latka jest wręcz odrażająca :( Nigdy nie była ładna, ogromna głowa, małe oczka, wąskie usta, duży nos, kompletnie bez uroku, ale chociaż szczupła, a w wieku dojrzewania zaczęła się obżerać i waży już 76 kg ! W domu jemy zdrowo, ale ona potrafi wziąć 2 dokładki obiadu, później wyjść do sklepu, kupić wielką paczkę czipsów i ją wpierdolić w ukryciu. Do tego tyje tylko w brzuchu, plecach i ramionach, wygląda jak monstrum. Nie mam do niej już siły, ona wcale nie przejmuje się swoim wyglądem. Boję się tez o jej zdrowie, ale lekarze mówią, że to geny, w męża rodzinie wszystkie baby to buki ponad 100kilowe, i jak sama nie będzie chciała o siebie dbać to nic nie zrobię, bo im starsze dziecko tym ciężej upilnować. Przestałam dawać jej pieniądze, żeby sobie śmieciowego żarcia nie kupowała, to idzie do mojej teściowej lub szwagierki i tam nażre się tak, że mało nie pęknie. Gdy próbuję z nią rozmawiać, to beka (!) mi w twarz i śmieje się jak ostatni przygłup. Do tego nosi zupełnie krótkie włosy i wiecznie poplamione obwisłe dresy. Nie dba o higienę, gdy ma okres to od niej śmierdzi ! Ja jestem ładna i zawsze byłam zadbana, każdy się dziwi, że mam taką córkę. Jestem zrozpaczona :( :( :(

Gość gość
wow przebiłaś wszystkich :D

Gość gość
Pracuję w przedszkolu i szczerze powiem, że tylko dwoje dzieci w grupie mam w miarę ładnych. Reszta to przeciętniaki, cienkie białe włosy i buzie jednakowe.

Gość gość
prawie kazda mamuska mysli ze ma ladne sliczne dziecko nawet widac po wypowiedziach/prawda jest taka ze ladne jest dla was hahahi tylko dla was/a w szczegulnosci ladne jest jedne na 1000 tak prawda/wykatkowe sa dla was dla nikogo innego.a ludzie mowia z grzecznosci..

Gość gość
prawie kazda mamuska mysli ze ma ladne sliczne dziecko nawet widac po wypowiedziach/prawda jest taka ze ladne jest dla was hahahi tylko dla was/a w szczegulnosci ladne jest jedne na 1000 tak prawda/wykatkowe sa dla was dla nikogo innego.a ludzie mowia z grzecznosci.. xxxxx dokładnie, rzadko można zobaczyć ładne dziecko, większość jest przeciętna, twarze nie do zapamiętania, pospolite, praktycznie wszystkie z białymi włosami, małymi nosami itp. Ale mało które dziecko jest na prawdę ładne

Gość gość
19,54 -wow ! albo jesteś szczera albo trollujesz oby to pierwsze ...bo dobrze ze choć jedna matka jest samokrytyczna . U nas była taka laska w szkole -rodzice zamożni, wykształceni ona jakby nie ich .Tępa buła głupia jak but i histeryczna .W wieku dojrzewania do głupoty doszła brzydota -ogromny nochal (chyba tylko 21.40 uważa to za zaletę -pewnie ma taki haha!) i wielkie zęby . Najpierw wyrosła jak gidia przerastając nas i nauczycielki a potem szybko sie roztyła -dokladnie jak piszesz 19.54 . żarła po 2-3 obiady na dobę i wszystko co w łapy wpadło . W efekcie mając 16 lat miała doopę szerszą niz dyrektorka szkoły- matka 2 dzieci plus brzuszysko jak ciężarna. Z tym że matka uważała ją za 8 cud świata i miss uniwersum prawie, hahaha !

Gość gość
co wam po tej urodzie dziewczyn?;o ledwo 16 lat taka skonczy i juz hyc na dyskoteke, brzydsza spokojnie sie w domu przetrzyma, ale ładna to juz za chlopakami zacznie biegac

Gość byłam dziś w ikei
"Buzie jednakowe" :D To się pani przedszkolance udał tekst, mnie rozbawił, bo wiele wyraża.

Gość gość
Obiektywnie ładne, czy nie - dla rodziców powinny być zawsze najpiękniejsze i tyle.

Gość gość
19:54 nie wiem czy cie to pocieszy ale przyjrzyj się znanym gwiazdom, rzadko się zdarza że jak jakaś piękna aktorka ma córkę która by dziedziczyła po niej urodę. Często właśnie jest tak że córka ma cechy po pięknych rodzicach ale w takiej konfiguracji że ona sama jest przeciętna lub wręcz totalnie pozbawiona urody lub jest tak że ojciec jest niespecjalny i całkowicie po nim ma rysy. To samo się tyczy synów. Owszem czasem sie zdarza że syn dziedziczy fenomen ojca lub część fenomenu czy atrakcyjności fizycznej ale czasem jest tak że jest zupełnie zwykłym, przeciętnym człowiekiem i ma pod górke bo jest do rodzica porównywany na niekorzyść, także to jest temat znany i powtarzalny co ty piszesz

Gość gość
"dokładnie, rzadko można zobaczyć ładne dziecko, większość jest przeciętna, twarze nie do zapamiętania, pospolite, praktycznie wszystkie z białymi włosami, małymi nosami " o co chodzi z tymi małymi nosami ? uważasz że dziecko powinno mieć duży nos ? Cóż za oryginalna opinia.

Gość gość
09:32 weź pod uwagę taką np. Cher. Ona całe życie uchodziła za piękną, szczupłą, zadbaną kobietę z talentem. Ma córkę która nie dość że ogóle do niej niepodobna to jeszcze gruba jesli nie otyła i na dodatek jeszcze w późniejszych latach jej odbiło i zmieniła płeć. I taka Cher musi sobie jakoś z tym radzić. Także nie jesteś sama. Podałam oczywiście za przykład taką największą skrajność ale takich przykładów że dzieci nie mają nic z pięknego rodzica jest ogromna ilość. Mogłabym wymienić całą listę.

Gość gość
Przeczytalam tylko pierwsza strone. Ja mam pewne wnioski co do urody, zaywazylam, ze wiekszoac brzydkich dzieci wyrasta na pieknych doroslych ludzi i na odwrot. Mam kilka przykladow w rodzinie, np.moja kuzynka, za dziecka wygladala jak nastroszony kurczak, wlosy jak siano autentyczbe, nos zadarty jakis jak u szczuplej swinki, mnostwo piegow i takie dziwne spojrzenie a teraz jest sliczna! Podobna do P. Krupinskiej... Albo kuzyn za dziecka sliczny maly lokaty brunet, piekne duze brazowe oczy, okraglutka twarz a teraz dryblas taki, z geby patrzy mu jakby mial komus krzywde zrobic... Moja corka ma 6lat, niebiesko szare duze oczy, ciemne rzesy i blond wlosy do pasa, glowka ksztaltna, sliczny nosek jak z katalogu. Teraz jest piekna ale co bedzie kiedys? Nie wiem.

Gość gość
dziecko to nie zabawka.ja nie mam dzieci, ale wyglad by nie mial dla mnie tyle znaczenia co dobry charakter dobre relacje.to przykre ze matki oceniaja swoje dzieci pod katem urody i porownuja z innymi.mnie by gorszy wyglad wlasnego dziecka zupelnie nie zniechecal do niego, ale rozwrzeszczanego bachora ktory bije wszystkich jak sie mu cos nie podoba czy rzuca na ziemie jak sie mu cos nie kupi bym nie zniosla

Gość gość
hahahi tylko dla was/a w szczegulnosci ladne jest jedne na 1000 tak prawda x Hihi, a co nas obchodzi opinia kogoś, kto nie potrafi napisać poprawnie w szczegÓlności i jednO na 1000? Do podstawówki marsz.