Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie wyrodna matka

Skąd u was obsesja na punkcie lokowania dzieci w jednym pokoju za wszelką cenę?

Polecane posty

Gość gość
Nie, w 21 odrobina wiedzy na temat seksualnosci dziecka to norma. Przynajmniej dla mnie. Ale no mysle ze oredowniczki kotar dostatecznie juz sie skompromitowaly.

Gość gość
11:35 tak, są wdzięczne, ale zauważ że nie marzą już la siebie o powtórce z rozrywki, czyli o 37 metrach tylko o 50-80 albo więcej. O czymś to świadczy. Jakby tak wspaniale było na małym metrażu to tylko głupi zadłużałby się lub wypłukiwał z oszczędności na większe mieszkanie jak założy swoją rodzinę. W życiu nie spotkałam się z tym, by ktoś mając możliwości kupić większe, kupił klitę i dusił się tam w x osób. Ci co mówią że zrobili to dobrowolnie, kłamią. Lepiej się nie przyznać że się nie zarobiło na więcej, wtedy się lepiej czują.

Gość gość
no wreszcie zabrały sie za obiad , a nie życie innych

Gość tuti frutii 88
Zgadzam się z autorka w 100 procentach. Wychowałam się w ciasnym mieszkaniu z 2 siostrami w pokoju i do dziś tu mieszkam tylko z jedna bo druga wyszła za mąż. Jest ciasno ale teraz jako dorosła kobieta w zyciu bym nie zaplanowała takiej przyszlosci swoim dzieciom których nie mam . Może za 2 lata kupię własne mieszkanie choćby 25m ale własne :-) jaka to będzie radość mieć dla siebie 25 m kiedy obecnie nie mam nawet 10m ? Mała rzecz a cieszy :-)

Gość gość
11:53 spudłowałaś. ja dopiero śniadanko przezuwam. co to za chory zwyczaj jesc obiad o 12. lunch czy drugie sniadanie to rozumiem, ale obiad o 12??

Gość gość
uwazam ze przesadzacie jak zwykle i w jedna i w drtuga storne. korona nikomu z glowy nie spadnie jak podzieli pokoj z siostra czy bratem(nie mowie o tym ze jest 4-5 dzieci w jednym pokoju), ale wiadomo ze fajnie miec swoj kat...wszystko ma swoje plusy i minusy.

Gość gość
To jest moje mieszkanie http://pokazywarka.pl/snqbr6/ Serio to jest dla was PAŁAC? to jest równo 60m2 myślicie, że na rowerach tam jeździmy ze skrzydła do skrzydła? Ja też muszę rozwiązywać problemy z przestrzenią, synek ma najmniejszą "komnatę" :P śpi na rozkładanej sofie dziecięcej, córka ma rosnące łóżko. Kuchni nawet osobnej nie mam, żyję przeciętnie ale gdybym nie mogła mieć choćby takiego przeciętnego "pałacu" to poprzestałabym na jednym dziecku w 2-3 pokojowym mieszkaniu. Czy to taki kosmos niepojęty? Aha i nie dostałam tego pałacu tylko sami kupiliśmy pół na pół z kredytem, zostało nam jeszcze 5 lat :) taka ze mnie hrabina, bogaczka z pałacu :P

Gość gość
gość dziś 11:53 spudłowałaś. ja dopiero śniadanko przezuwam. co to za chory zwyczaj jesc obiad o 12. lunch czy drugie sniadanie to rozumiem, ale obiad o 12?? x sieroto naucz sie czytac ! nie pisałm o jedzeniu obiadu tylko robieniu !!! OMG co za bezzmózg z ciebie

Gość gość
Ale tu padaly argumenty, ze 4 w jednym pokoju jest fajnie ;)

Gość gość
gość dziś Ale tu padaly argumenty, ze 4 w jednym pokoju jest fajnie oczko.gif x to co maja zabic ? skoro tylko takie warunki mieszkaniowe mają ?

Gość gość
sieroto naucz sie czytac ! nie pisałm o jedzeniu obiadu tylko robieniu !!! OMG co za bezzmózg z ciebie X Naprawde, przestan sie popisywac swoim obyciem prosto z obory bo to jest zenujace. W domu sie tak odzywasz do dzieci? Nie umiesz normalnie kogos poprawic? X Ja tez sobie aktualnie sniadanie konsumuje, a obiad nie zajmuje 5h ciaglego stania przy garach :)

Gość gość
często bywasz w oborze skoro wiesz jakie sł.ownictwo tam pada :P

Gość gość
gość dziś taaaa albo rodzić do upadłego albo zabijać :o jak zwykle plebs umysłowy popada w skrajności i odstawia dramat. o antykoncepcji pewnie nie słyszałaś. Sorka ale w 3 wpadki nie uwierzę :o

Gość gość
Ja tez sobie aktualnie sniadanie konsumuje, a obiad nie zajmuje 5h ciaglego stania przy garach usmiech.gif x zupka chińska pewnie kilka minut ci zajmie :P

Gość gość
gość dziś no pałac w chój :P mam podobny, a w nim dwoje dzieci każde w swoim pokoju... boże jakie one samotne i poszkodowane chyba im wywale ściane i zawieszę kotarkę :P

Gość gość
to co maja zabic ? skoro tylko takie warunki mieszkaniowe mają ? X A) wystarczy tyle nie robic (ja wiem, 4 wpadki :D ) B) nalezy starac sie o poprawe warunkow (zamiany mieszkan etc), jest mnostwo mozliwosci,a dzieci w mieszkaniu ma sie 20 lat a to kupa czasu by moc zmienic sytuacje C) nie wymyslac tekstow jak to inni sa wyrodni i mieszkaja w palacach, nie wyzywac ludzi, nie wymyslac sobie ze oni kogos wyzywaja (slynna patologia ktora nigdy nie padla) X X No wielce skomplikowane dla przecietnego czlowieka, co nie?

Gość gość
12.10 ty zimna suczo ;) powinnaś mieć jeszcze minimum 3 w tylu komnatach, bo nas ciapaci zaleją za 100 lat przez takie wyrodne mendy jak ty! poświęć swoją macicę :P

Gość gość
ość dziś gość dziś taaaa albo rodzić do upadłego albo zabijać pechowiec.gif jak zwykle plebs umysłowy popada w skrajności i odstawia dramat. o antykoncepcji pewnie nie słyszałaś. Sorka ale w 3 wpadki nie uwierzę x Ale ja nie piszę o 3 wpadkach . JEZeli np maja dwoje dzieci a jest trzecie a sytuacja nie pozwala im na zakup wiekszego mieszkania to rodzenstwo pewnie bedzie mieszkac w jednym pokoju . Sytuacje są rózne i nie nam to oceniac. Ja uwazam ! ja ! i nie muisz si z tym zgodzic - ze łatwo jest wyskrobac i pozbyc sie problemu , a trudniej wychowac chocby w trójke w jednym pokoju . Jezeli dziecko to docenia to nigdy nie bedzie miało o to pretensji do rodzica . Pewnie ze lepiej mały pokoik ale swój ,Ale sytuacje w życiu są różne i nigdy nie oceniam ludzi przez swój pryzmat . A opisy nimy swoich komnatbo ma 60 m 2 mieszkanie to już żenada .

Gość gość
Jedna "kotarianka" tu non stop swoje niskich lotów teksty wciska. Dziewczyno - weź się do roboty, skalaj się pracą to nie będziesz ludziom "pałaców" zazdroscic. I dzieci może kulturalniej wychowasz. Nie wiem jak dorosła kobieta może być dumna z upychania dzieci i wyzwania ludzi na forum.

Gość gość
gość dziś to co maja zabic ? skoro tylko takie warunki mieszkaniowe mają ? X A) wystarczy tyle nie robic (ja wiem, 4 wpadki smiech.gif ) x nikt nie pisze o 4 wpadkach - bo to juz brak odpowiedzialnosci ale jedna wpadka moze zdarzyc sie kazdemu i kazdy powinien sie z tym liczyc

Gość gość
A opisy nimy swoich komnatbo ma 60 m 2 mieszkanie to już żenada . X Ale to osoby od upychania nazywaja to komnatami :D normalni ludzie mowia na to: normalne warunki ;)

Gość gość
Moja koleżanka mieszkała z bratem jeszcze po 20 roku życia (bodaj 2 lata różnicy między nimi). Mówi, że to była katastrofa. Nie dość że do ich pokoju wchodziło się przez pokój rodziców, to jeszcze w czasie dorastania zaczęły się jazdy. Wcześniej ani nikogo zaprosić. W wieku nastu lat zaczęła słyszeć jak się jej brat masturbuje późnymi wieczorami lub w nocy. Potem wstawał I wyrzucał chusteczkę do śmietniczki w ich pokoju, bo przecież nie pójdzie do kibla jak musiał przejść przez pokój rodziców. Ona też święta nie była I czasem się jej zachciało pobawić, a tu brat na dole śpi, bo jeszcze dodatkowo mieli łóżko piętrowe. To samo rano mówiła widok jak jej brat wstawał ze wzwodem porannym. Współczuje tym wszystkim dzieciakom tak mieszkającym.

Gość gość
gość dziś Jedna "kotarianka" tu non stop swoje niskich lotów teksty wciska. Dziewczyno - weź się do roboty, skalaj się pracą to nie będziesz ludziom "pałaców" zazdroscic. I dzieci może kulturalniej wychowasz. Nie wiem jak dorosła kobieta może być dumna z upychania dzieci i wyzwania ludzi na forum. x Jesli to było do mnie kochana to mam jedno dziecko i wiecej miec nie moge . Zawsze chciałam miec troje . Ia tak sobie postanowiłam ze bede miał dwoje a tzrecie zostawie " na wpadke " Warunki mieszkaniowe mam srednie . Plany planami a zycie swoje .

Gość gość
a my mamy w 65 metrowym mieszkaniu 5 dzieci ale już niedługo będziemy mieć większe i zobaczymy jak będzie :-) tyle że u nas nie ma PATOLOGI I MOLESTOWANIA SEKSUALNEGO dzieci są normalne dzięki BOGU jak na razie i oby tak zostało z drugiej strony nie rozumiem takiej matki której córka mówi ze brat jej robi takie świństwa a ona nic z tym nie robi sory ,ale to jest patologia :-o co do metrażu to ja zawsze wiedziałam że zamienimy na większe ,ale na dzień dzisiejszy też nie uważam że dzieci jakoś specjalnie krzywdzę rozmawiam z nimi cały czas mogłabym mieszkać u teściowej bo ona ma dom 200 metrów ,ale one wolą mieszkać w wynajmowanym i czekać na nasze wymarzone bo wiedzą jaka jest babcia heheh i jak mnie nienawidzi no jest ciasno i zamieszanie ale to zależy od ludzi jedni się pogodzą w jednym korytarzu 2 metrowym bo są zgodni spokojni tak jak ja a innym korytarz 20 metrów to za mało jak mojej kochanej teściowej tak że nie ma na to rady chyba...

Gość gość
Z jednej wpadki nie powstaje z reguly 4 dzieci w pokoju :P I warto miec dzieci ciut mniej, bo jak masz 2 pokoje i 1 dziecko - ok, ta wpadka ujdzie. Ale jak z gory zrobisz dwoje (bo w 1 pokoju zaciesnia wiezy) to ta wpadka z 3 dzieckiem diametralnie zmienia sytuacje, co?

Gość gość
gość dziś A opisy nimy swoich komnatbo ma 60 m 2 mieszkanie to już żenada . X Ale to osoby od upychania nazywaja to komnatami smiech.gif normalni ludzie mowia na to: normalne warunki oczko.gif x Proszę cie , nie osmieszaj sie . Nakafetterii to wszyscy w pałcach mieszkaja , nie maja kredytów , i zarabiaja ponad 1o tys miesiecznie . Szkoda ze real jest taki szary no ale gdzie trzeba sobie zrobic kolorowo :P

Gość gość
gość dziś Z jednej wpadki nie powstaje z reguly 4 dzieci w pokoju jezyk.gif I warto miec dzieci ciut mniej, bo jak masz 2 pokoje i 1 dziecko - ok, ta wpadka ujdzie. Ale jak z gory zrobisz dwoje (bo w 1 pokoju zaciesnia wiezy) to ta wpadka z 3 dzieckiem diametralnie zmienia sytuacje, co? x miałas te cztery wpadki czy jak , skoro sie ich tak uwziełas ?

Gość gość
Kurcze chłopak sie masturbuje OMG co za zboczenstwo , miałam pokój z bratem ale nigdy takiej sytuacji nie było .

Gość gość
"Jesli to było do mnie kochana to mam jedno dziecko i wiecej miec nie moge . " Jesli identyfikujesz sie z osoba, ktora uzywa wyzwisk i nie ma kultury to owszem, bylo do Ciebie. Chyba adresat byl jasno okreslony. Po wpisach to tez widac X A co do pani na 65 metrach z 5 dzieci. ALE STARACIE SIE TO ZMIENIC i to jest sedno tematu. W razie problemów macie gdzie sie przeprowadzić. A nie latasz dumna po kafe i mowisz jak to jest teraz perfekcyjnie a inne to zimne suki co tylko w pracy siedza by "palac" utrzymac (serio taki tekst widziałam)

Gość gość
Wypowiedzialam sie wczoraj o 22:25. Drogie matki! Wspolny pokoj jest fajny dla malych dzieci, dla nastolatkow to katorga. Sama mam tylko 2 pokoje i kiedy corka skonczy odpowiedni wiek bede musiala zrezygnowac z sypialni i spac z mezem w pokoju goscinnym. Mam kredyt na dlugie lata ale ukochane mieszkanie wiec zrobie wszystko co trzeba bo strasznie mi zalezy zeby corka miala swoja przestrzen. Ja jej nie mialam do 24 roku zycia, az sie wyprowadzilam od rodzicow. Ja tak nie chcialam zyc, musialam. I nie wyzywajcie sie, bo niektore wpisy sa zenujace.