Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie wyrodna matka

Skąd u was obsesja na punkcie lokowania dzieci w jednym pokoju za wszelką cenę?

Polecane posty

Gość gość
hahahahah widać że autorka postu cierpi na brak zajęcia, bo temat jest bardzo zajmujący, zwłaszcza w t ych czasach kiedy jakiekolwiek mieszkanie jest dla młodych ludzi marzeniem, rozumiem, że autorka jest posiadaczką domu/pałacu/zamku który ma kilkanaście pokoi i wg. autorki każdy kto ma mniejsze lokum nie powinien mieć dzieci, bo zamieszkanie razem w rodzeństwem w jednym pokoju grozi totalną destrukcją.....kobieto ogarnij się, bo g****o wiesz o życiu a sadzisz się jak kura na jajach.

Gość gość
gość dziś gość dziś zapewnisz swoim dzieciom pałacyk - rozumiem ? x NIe idiotko urodze tyle dzieci na ile mi pozwolą warunki mieszkaniowe. pozwalają na jedno to mam jedno, a nie bawię się w bajeczne chciejstwo i mrzonki o dwójeczce, apotem choćby i potop to takie dziwne i od razu "pałacyk" x pozyjemy - zobaczymy :P

Gość gość
gość dziś Nie oddasz sypialni, to jesteś patola, bo dwójka dzieci w jednym pokoju uuuu niedobrze. Oddasz sypialnię i będziesz spać w salonie, to też będziesz patola, bo jak to uprawiać seks w salonie, gdzie zawsze może wejść dziecko? Toż to dopiero patola. A już w ogóle patola będzie jak przez ten salon, gdzie ty o godzinie 22:10 leżysz w piżamie w łóżku, bo rano o 5 wstajesz, a chłopak córki wychodzi właśnie do domu i musi przez ten salon przejść :) Co za szmata z ciebie, paradować, przed młodym chłopakiem pół naga. Kupisz większe mieszkanie, wpakujesz się w kredyt to też źle, bo mniejszy budżet umniejsza możliwość kupna bardziej przyzwoitych ubrań, telefonu, czy biletu do kina dziecku, nie mówiąc o przyzwoitym żywieniu tego dziecka, ale masz z mężem 4 tys dochodu, to jakim prawem wrzeszczysz o 500+ przecież bogacz jesteś:)

Gość gość
dzisiaj mlodzi ciesza sie ze maja chociaz 40m2 i jak uda sie z tego zrobic 2 pokoiki to radosc jeszcze wieksza... ale nie zrozumieja te ktore dostaly mieszkania po dziadkach/rodzicach i szpanuja!

Gość gość
a co powiecie jak ja nie mam kasy ani zdolnsci a kredyt a stara jestem..i musilam zrezygnowacz macierzynstwa bo mnie nie stac..a w pokoju na wynajmie z dzieckiem?

Gość gość
myślisz, że każdy kto zakłada rodzinę ma możliwość zakupienia mieszkania z kilkoma pokojami w tych czasach????? X To naucz sie zabezpieczać. Kurde ludzie, tyle metod i te komputery cyklu, i kapturki, i gumki, i spirale, i hormony jak ktos chce, nuvaringi. I pewnie jakies o ktorych nie mam pojęcia. Przeciez to wszystko tańsze niz koszt wychowania dziecka. A jaksie potrafi stosowac to ryzyko wpadki to jakies ulamki. A czesc metod mozna laczyc razem. Jak juz ma sie 2-3 dzieci i nie planuje wiecej wazektomia jest możliwa. 2tys tylko. Ale nie, lepiej ujadac na kafe i wymyslac brednie o wyzywaniu wdow od patoli. Gabrieli nikt nie zarzucal, bo to los sprawil. Jakby zadowolona opowiadala jak to z premedytacja by to robila - wtedy inna sprawa. I o to w tym temacie chodzi

gość dziś do autorki tematu-dziecko jak y nie masz pojęcia o zryciu-myślisz, że każdy kto zakłada rodzinę ma możliwość zakupienia mieszkania z kilkoma pokojami w tych czasach????? wszystko na miarę możliwość, więc przestań opowiadać jakieś bajeczki dla zafochanych damulek tylko spójrz realnie na życie xxxx To ty się nie fochaj dziecko :) Skoro wszystko w miarę możliwości jak sama piszesz to dlaczego nie ilość dzieci też miarę możliwości? Jeżeli nie miałabym możliwości kupienia większego mieszkania i np. miałabym 2 pokojowe to poprzestałabym na jednym,bo wszystko w miarę możliwości ;) Poza tym ja nikogo nie pouczam i nie krytykuję, nie wiem po co te twoje dąsy? czy ja kogoś zaatakowałam?

Gość gość
gość dziś gość dziś gość dziś zapewnisz swoim dzieciom pałacyk - rozumiem ? x NIe idiotko urodze tyle dzieci na ile mi pozwolą warunki mieszkaniowe. pozwalają na jedno to mam jedno, a nie bawię się w bajeczne chciejstwo i mrzonki o dwójeczce, apotem choćby i potop to takie dziwne i od razu "pałacyk" x pozyjemy - zobaczymy xxx No właśnie tego 11:44 one nie rozumieją. Ciało nie jest maszyną i czasem robi figla.

Gość gość
mam 3 pokojowe mieszkanie z aneksem kuchennym. Dzieci nie mam, ale nie widzę problemu by z takim rozstawem 2je dzieci mieszkało w jednym pokoju. Mąż pracuje na zmiany więc nie mógłby spać w salonie w którym się wszyscy kręcą, natomiast dziecko w tym salonie mogłoby się uczyć czy bawić. Sama miałam pokój z bratem wiadomo wolałabym mieć sama, ale to nie była dla mnie żadna trauma. Ważne żeby rodzina potrafiła się kochać i szanować, tak jak tu ktoś napisał nigdy nie wiadomo co życie przyniesie, dzisiaj można mieć 100m2 a jutro 20

Gość gość
A ja wychowałam sie w dwóch pokojach .W jednym rodzice a w drugim ja z dwoma siostrami . Miałysmy pietrowe łozka , Kazda swoje biurko . Zawsze wesoło , wzajemnie sobie pomagałysmy przy lekcjach i w ogóle . Gdybym miał swój pokój to pewnie siedziałbym zamknieta jak odludek . Pamietam ze gdy miałam ok 12-14 lat rodzice mieli okazje sie zamienic na 3 pokojowe , ale zadna z nas nie chciała by " zamieszkac " sama w pokoju .Rodzice tez nie tesknili na sypialnia wiec zrezygnowali z zamiany

Gość gość
"dzisiaj mlodzi ciesza sie ze maja chociaz 40m2 i jak uda sie z tego zrobic 2 pokoiki to radosc jeszcze wieksza... ale nie zrozumieja te ktore dostaly mieszkania po dziadkach/rodzicach i szpanuja!" Jestem raczej mloda, nie stac mnie na duze mieszkanie, po nikim nic nie dostałam Jakos od kilku lat nie wpadlam, a jak juz wpadne to na 1 dziecko bedzie akurat. Ale nie, dla Ciebie to powinam juz troje pewnie miec i na tych 40m upychac. I wpadek tez juz powinnam miec co najmniej dwie. Po prostu nie jestem kretynka i potrafie myslec nad tym co robie. Tylko tyle i az tyle.

No właśnie i zaczęły się te typowe wpisy o których mówiłam: - pałace, - damulki, - dostały i szpanują, i jeszcze to wymyślanie, że wyzywamy kogoś od patoli :o gdzie nikt nic takiego nie napisał, a zarzutów o to pojawiła się tu co najmniej kilka. Trochę dziewczyny przesadzacie.

Gość gość
ciekawe, że jestem od 19 lat w związku, 15 po ślubie i jakoś wpadki nie zaliczyłam hmmm CUD!

Gość gość
Moze od razu z rodzinami samobojstwo popelnijcie skoro NIGDY NIE WIADOMO co zycie przyniesie :D Taka logika - mam mozliwosc zjesc pyszna pieczona szynke, ale odmowie jej sobie bo moze za 5 lat bede musiala jest podla konserwe. Wiec i teraz bede jesc konserwy by podniebienie przyzwyczajac bo moze za 5 lat tak bedzie. Mam mozliwosc zyc komfortowo - nie, odmowie sobie tego bo moze kiedys mi sie odmieni wiec lepiej od poczatku sie gniezdzic. To kretynizm a nie zadna logika.

Gość gość
Dla mnie patologią jest jak dzieci różnych płci mają wspólny pokój, mimo że mogli by mieć osobne. Sorry ale o ile przejdzie to u kilkulatków, to już nastoletnie rodzeństwo w jednym pokoju jest poronionym pomysłem.

Gość gość
gość dziś ciekawe, że jestem od 19 lat w związku, 15 po ślubie i jakoś wpadki nie zaliczyłam hmmm CUD! x bo kazda kobieta jest inna ? ma inna " płodnosc " plemniki róznej jakoscxi . bardziej wyjasnic ? a moze jestes bezpłodna ty lub facet

Gość gość
pozyjemy - zobaczymy xx no to już pożyłam i zobaczyłam mam 43 lata i dwoje planowanych dzieci to nie jest żaden wyczyn w tych czasach

Gość gość
A właściwie to co cię obchodzi jak ludzie mieszkają i po ile osób w jednym pomieszczeniu???? i skoro - jak piszesz nikogo nie pouczasz to właśnie pouczasz bo to jest każdego indywidualna sprawa ile kto ma lub będzie miał dzieci i jakie ma mieszkanie, ja rozumiem że ty masz pałac i będziesz miała 5 dzieci, a ktoś kto ma kawalerkę nie powinien mieć żadnego, puknij się w pusty łeb. A swoje gadki-szmatki na temat zabezpieczeń to schowaj głęboko do szuflady bo każdy wie jak się ma zabezpieczać a wypadki chodzą po ludziach, zresztą jesteś tak pusta w swoich argumentach ze żal d...ę ściska. Życzę ci aby życie wyprostowało ci ścieżki twojego myślenia.

Gość gość
No właśnie i zaczęły się te typowe wpisy o których mówiłam: - pałace, - damulki, - dostały i szpanują, i jeszcze to wymyślanie, że wyzywamy kogoś od patoli pechowiec.gif gdzie nikt nic takiego nie napisał, a zarzutów o to pojawiła się tu co najmniej kilka. Trochę dziewczyny przesadzacie. X X DOKŁADNIE. to jak rozmowa z oblakanym - Ty mowisz jedno,a on wymysla rzeczy ktore niby powiedziales, dopowiada sam sobie. 90% tego co one piszs to jakies odpowiedzi na własne projekcje.

Gość gość
patologia 1. «nauka o chorobach» 2. «stan chorobowy organizmu» 3. «oddział w szpitalu ginekologicznym przeznaczony dla kobiet z powikłaniami w przebiegu ciąży» 4. «nieprawidłowe zjawiska występujące w życiu społecznym»

Gość gość
Patologia społeczna, zjawiska społeczne związane z zachowaniem się jednostek lub grup społecznych niezgodnym z obowiązującymi wartościami danej kultury. Terminu patologia społeczna używa się również dla określenia nauki zajmującej się socjologicznym badaniem przyczyn i zwalczaniem patologicznych zjawisk społecznych takich jak przestępczość, prostytucja, pijaństwo itp..

Gość gość
bo kazda kobieta jest inna ? ma inna " płodnosc " plemniki róznej jakoscxi . bardziej wyjasnic ? a moze jestes bezpłodna ty lub facet xxx tak, mamy planowane dwie córki w odstępie 5 lat ale jesteśmy bezpłodni :P przestań już bredzić, niektórzy się zabezpieczają wiesz? w tych czasach nie ma wpadek tylko wasza wina nic więcej, nie opowiadajcie głupot.

Gość gość
każdy wie jak się ma zabezpieczać X To poczytaj tematy "czy jestem w ciazy", "czy od kapieli w wannie mizna zajść", jak dla Ciebie osobniki to piszace maja pojecie o tym jak dziala plodnosc i jak trzeba sie zabezpieczac to gratuluje.

Gość gość
z tą konserwą to nie masz racji. Ludzie pokupowali te swoje "szynki" na kredyt, a później nie ma z czego spłać bo mąż stracił pracę itd. trzeba patrzeć na swoje zarobki realnie. Ja wolałabym mieć mniejsze mieszkanie z 2ką dzieciaków w pokoju, a móc im zapewnić takie rzeczy jak wakacje, dodatkowe lekcje i czas z nimi. Wiadomo, że ktoś, kto zarabia po 10 tys. miesięcznie nie kupi sobie kawalery za 100 tys. bo będzie się bał o robotę. Ja mówię o przeciętnym Kowalskim.

Gość mama tosi i krzyysia
Ja powiem jak jest u mnie. Mam dwoje dzieci. 10-letniego chłopca i 7-letnią dziewczynkę. Mamy mieszkanie własnościowe 2 pokojowe - nie obciążone kredytem. Dzieci śpią w jednym, my w salonie na rozkładanym tapczanie. Wiem, że nie jest to idealne ale póki dzieci były jeszcze małe to się jakoś sprawdzało. Teraz jesteśmy w trakcie finalizacji zamiany naszego mieszkania na 3 pokojowe z dopłatą. Wymieniamy się ze starszym małżeństwem, które chce mniejsze mieszkanie bo są już sami (dzieci się porozjeżdżały po świecie) i chcą płacić niższy czynsz. Cieszymy się z tego bo mieszkanie jest dosłownie 3 minuty od szkoły do, której chodzą dzieci (nasze obecne jest 20 minut piechotą) no i w końcu dzieci będą miały swoje pokoje. My niestety znów będziemy w salonie. Nie jest idealnie... ale jest lepiej. Nie wykluczam, że będzie nas czekała jeszcze jedna przeprowadzka do 4 pokojowego jak dzieci wejdą w wiek dojrzewania ale póki co nas na to nie stać... więc musimy się pomęczyć jeszcze 3-4 lata na kanapie w salonie. xxx Prawie całe dzieciństwo spędziłam dzieląc pokój ze straszą o 5 lat siostrą. Nienawidziłyśmy się szczerze. Nie było między nami absolutnie żadnej więzi. Dogadywać się zaczęłyśmy dopiero jak ja wyszłam za mąż i się wyprowadziłam z domu. Teraz można powiedzieć, że jesteśmy ze sobą blisko.

Gość gość
Tylko prymitywy lokują dzieci w jednym pokoju bo wytworzy sie wiez.Jesli oczywiście jest miejsce. Wspolne gniezdzenie sie w jednym pokoju to frustracja ,męka i złość. W jednym pokoju to można być w internacie ale zeby w domu? Glupota.

Gość gość
sluchaj znajomi kupili 40m za 350 tys zl(takie cenyw stoicy) anek z salonem mala sypialka i wiesz co ona sie rozplodzila nawet lozeczka nie ma gdzie postawic .trzeba bylo komode wyniesc wozek na srodku kojec nie ma jak przejc, rata za mieszkanie ponad 2 tys zyc sie nie da, ale co ona myslio nastepnym bo 2 fajnie miec.. dla mnie patologia..oni potem beda spacw salonie a dzieci w sypialce, jeski to dziewczynki pol bidy ale jesli chlopak?? no sory zero prywatnosci dla kogokolwiek a starzyw salonie jak sex?/ale to jest wlasnie chedz rozplodu macica szaleje..i tym kobietom nie wytlumaczysz juz..musza i tyle sie rozpladzac..i biedota tlumaczy sie tym ze kiedys bylo gorzej ja spalam na rozkladanym lozku polowcew kuchni fanie nie??

gość dziś posłuchaj wulgarna prostaczko nie sprowokujesz mnie :)

Gość gość
Ja mieszkalam 12 lat z siostra w jedym pokoju, czasami bylo to fajne czasami nie. Jak potem przeprowadzilismy sie i kazda dostala wlasny pokoj to bylysmy przeszczesliwe. Uwazam ze swoj pokoj to dla dziecka szczescie. Moje tez maja oddzielne, mam syna i corke. I dzisiaj patrzac chociazby po ilosci konfliktow miedzy nimi nie wyobrazam sobie ze mialoby byc inaczej ;-) jak maja ochte byc razem to sa a jak sie kloca to kazdy idzue do siebie i jest cisza.

Gość gość
sluchaj znajomi kupili 40m za 350 tys zl(takie cenyw stoicy) anek z salonem mala sypialka i wiesz co ona sie rozplodzila nawet lozeczka nie ma gdzie postawic .trzeba bylo komode wyniesc wozek na srodku kojec nie ma jak przejc, rata za mieszkanie ponad 2 tys zyc sie nie da, ale co ona myslio nastepnym bo 2 fajnie miec.. dla mnie patologia..oni potem beda spacw salonie a dzieci w sypialce, jeski to dziewczynki pol bidy ale jesli chlopak?? no sory zero prywatnosci dla kogokolwiek a starzyw salonie jak sex?/ale to jest wlasnie chedz rozplodu macica szaleje..i tym kobietom nie wytlumaczysz juz..musza i tyle sie rozpladzac..i biedota tlumaczy sie tym ze kiedys bylo gorzej ja spalam na rozkladanym lozku polowcew kuchni fanie nie??