Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Zgadza sie Becik, bedziemy z S992 w podobnym czasie testowac:D Ja niedlugo wracam do domu i robie test owu. Licze, ze druga kreska troche pociemniala od wczoraj. Mam tych testow strasznie duzo, wiec moge sobie tak sprawdzac nawet kilka razy dziennie;)

Gość Becik29
Kushina właśnie się zastanawiałam czy nie zamówić na allegro. Zobaczymy co bedzie w tym cyklu.

Gość S992
Ja w tym cylku moge się domyślać tylko kiedy bedzie owu bo mialam bardzo krótka @ i nie wiem jak teraz sobie liczyc:) ale mąż nie powinien narzekać że musi sie mna "zająć" :D

S992 ja tak jak mówiłam patrze tylko w kalendarzyk gdzie znacze @ nie licze ile trwał okres kiedy owulka itp. Według kalendarzyka jutro mam mieć owulke. kuszą mnie testy owulacyjne.. Jak nie uda się w tym cyklu to może się skusze na zakup :p

Gość S992
Ja zobacze za dwa tygdnie jak pojdzie :) ciagle czuje ze mnie boli podbrzusze i piersi juz tez zaczynaja byc wrazliwe, boje sie ze juz po owu i nie zdążyliśmy... Ale dzialamy dalej ;)

Gość gość
ja tez sie staram od 2 cykli :)

Zdecydowalam sie zarejestrowac na kafe :) Tez sie staram o dziecko

Witaj Becik :) Mam takie pytanie. Jakie macie sposoby na 'namierzenie' owulacji? My od pol roku wspolzylismy tak na oko ze tak powiem, ale od 2 miesiecy mierze temperature i korzystam z testow owulacyjnych. Co mnie zdziwilo jest skok temperatury, a testy wychodza caly czas negatywnie. Moze ktoras z Was tak miala lub ma?

Gość Becik29
Eksa tak jak pisałam tylko z kalendarzyka wiem o ewentualnej owulacji. Nie mierze temp. I nie mam testów na owulke. Jak w tym miesiącu nam nie wyjdzie to chyba zakupie testy.

Eksa30 - ja robie od kilku miesiecy testy owulacyjne i faktycznie wychodzi druga kreska w czasie kiedy obserwuje rowniez plodny sluz. Temperature mierze dopiero od tego cyklu, wiec jeszcze nie wiem czy bedzie skok. W weekend mam miec owu to dam Wam znac czy na wykresie temp skoczyla. Natomiast ja bym sie na Twoim miejscu nie przejmowala, ze testy owu wychodza negatywnie. Czytalam, ze czesc kobiet ma zbyt niski poziom hormonu lh w organizmie i wtedy testy owu wychodza negatywne pomimo owulacji. Wazniejszy jest ten skok temperatury oraz zaobserwowanie sluzu plodnego. Gorzej jak by bylo odwrotnie, tzn pozytywny test owulacyjny i brak skoku temperatury, bo to by moglo oznaczac, ze organizm przygotowywal sie do owulacji, ale ostatecznie do niej nie doszlo.

Dziekuje za odpowiedzi, dziewczyny. Kushina Troche mnie uspokoilas. Teoretycznie powinnam byla dostac dzisiaj @, ale nie chce sie juz nakrecac, zeby pozniej nie przezyc rozczarowania.

Gość Kushina
Eksa30 - to kiedy testujesz?

Gość Becik29
Witam w ten słoneczny dzień :) Eska ja bym już dawno testowała :p Wczoraj mialam wolne to bylo paskudnie dzis jade do pracy to swieci slonce... Kushina jak tam testy owu?? Jest mocniejsza kreska?? U mnie mierzenie temp odpada bo raz mam na rano raz na popo i nie zawsze budze sie o tej samej godzinie...

Gość AgaKP
Witam! my staramy sie z mężem od stycznia. a wczoraj dowiedziałam się że mam torbiel na prawym jajniku 5 cm. teraz leki i podejżewam 3 miesiące odpustu. Zeby tylko wszystko było oki.

Gość S992
AgaKP wspolczuje:-( ale najważniejsze zeby bylo wszystko dobrze ze zdrowiem bo dzidzius będzie tego potrzebował:) czas przeleci szybko :)

Gość zaskoczona ona
a ja wlasnie rano zrobilam test i jestem w ciazy. jesteeeem przerazona 😭 tzn planowalam dziecko ale wiadomo kiedys tam niedługo a tu dwie kreski. wiem ze wyskakuje jak filip z konopii bo nikt mnie nie zna ale musialam komus zajeczec a Wy w temacie jesteście jak nikt tutaj.

Gość AgaKP
No nie jest lekko :-(

Gość AgaKP
U mnie historia długa:-) pierwsza ciąża poronienie.druga 1,5 roku starań- ale mam cudownego 4 letniego synka.teraz planowana kolejna ciąża i niespodzianja - torbiel krwotoczna na jajniku.5cm. Starania odsuniete.

Gość S992
AgaKP super że już masz szkraba, zawsze juz lepiej :) zaskoczona ona - gratulujemy i zazdroscimy!:-)

Gość AgaKP
S992 a to twoja pierwsza ciąża:-) zaskoczona ona- gratuluję bardzo też bym chciała taką niespodzianke:-)

Gość S992
AgaKP tak, pierwsza :-) także dla mnie same nowości w tej dziedzinie :)

Becik29 - juz nie wiem co myslec, bo wczoraj faktycznie na dwoch roznych testach owu wyszla mi kreska testowa prawie tak samo mocna jak kontrolna, za to dzisiaj na tańszym teście (z allegro) testowa kreska jest już prawie niewidoczna, natomiast na drozszym tescie (z rossmanna) wyszedl wynik pozytywny :P W kazdym razie wyglada na to, ze jakos teraz mialam/mam/bede miala owu ;)

Gość Becik29
Kushina dlatego zastanawiam się czy jest sens wydawania kasy na testy owu.... Ja miałam dziś brunatne plamienie... Jestem w 14 dniu cyklu i zupełnie nie wiem skąd się wzieło....

Gość Paula 24
Becik czytałam że plamienia srodcykliczne to podobno implantacje zarodka... U mnie bez zmian brzuch boli, tyle że już mi się w głowie nie kręci i zgaga też nie mam. Według ovu @ mam mieć za 3 dni

Gość Becik29
Paula raczej nie w moim przypadku... Teraz sobie przypominam że poprzednio też tak miałam tzn kilka cykli przed podjęciem decyzji o staraniu sie o dziecko. Czytałam że może oznaczać też zbliżającą się owulacje jak i jakieś torbiele czy inne świństwa.... Najgorsze że czytam i czasem sie nakręcam... Tak czy inaczej dopiero 16 kwietnia mam mieć okres. 28 kwietnia mam wizyte u ginekologa zobaczymy co powie....

Gość S992
Inplantacja zarodka w 14 dc to za wczesnie ... Chyba że ktoś ma naprawde bardzo krotkie cykle

Gość Paula 24
Owulacja zawsze może się przesunąć, też czytałam że może świadczyć poprostu o owulacji, tak naprawdę może być 100 różnych powodów, ja tam jednak życzę aby to był zarodek :)

Gość Becik29
Zobaczymy dziewczyny co z tego wyniknie... Tak czy siak musze czekać....

Gość S992
Jak tam dziewczyny?? :-)