Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Gość Złota007
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Ja mam natomiast katar od dwóch dni i żadnych innych dolegliwości. mierzylam wczoraj temp i pod pacha 36.8 natomiast w pochwie 37.6 myślę że to od tego kataru.

Ja tez sie melduje:) Juz po owu, dzisiaj temperatura na wykresie znaczaco wzrosla. Pozostaje mi tylko czekac. Mam ambitny plan, zeby czekac z testowaniem do 16 kwietnia, ale w praktyce pewnie nie wytrzymam tak dlugo;)

Gość Becik29
Kushina ja tez mam taki plan. Ale co z tego wyjdzie zobaczymy... Wlasnie jem śniadanie. Pazurki zrobione i jeszcze przed praca ide z chlopakami na plac zabaw i po drodze zarezerwować sale zabaw na urodziny starszaka.

Gość Aifoz
Paula Jak tam ? testowałaś? Jak tam ogólnie dziewczyny przygotowania do owu?

Gość S992
Kushina i Becik ja tez gdzies za dwa tygodnie testuje i nie mogę sie juz doczekac :D moj maz mowi ze musimy juz kupic test a ja mu ze nie tak szybciutko :-D

Gość Becik29
Hej jak tam u Was?? U nas dzis słonecznie :) Paula Jak u Ciebie??? Testowałaś???

Gość gość
Hej , chciałabym dołączyć. Mam 30 lat , dwie córki - 2 i 4. Zawsze chciałam mieć conajmniej dwoje dzieci No i nadszedl czas na trzecie... Ciagle myśle o ciąży i maluszki.

U nas cienka warstwa chmur, ale slonce juz wychodzi. Macie tez tak,ze zazdroscicie kobietom w ciazy? Ja tak:( W ogole uwazam, ze w ciazy kobiety sa piekne :) Ehh... Mam wrazenie, ze nigdy nie bede w ciazy, a myslalam, ze tak szybko pojdzie, 1-2 cykle i juz:( Przeciez tyle sie slyszy o wpadkach.

Gość Złota007
Laski poradźcie coś. Pisałam o Katarze, był dość dziwny bo trwał tylko jeden dzień, od wczoraj mam tylko zapchany nos i nic więcej. Ciągle mnie piecze twarz jak przy goraczce ale mierzona pod pacha ledwo 36, natomiast w pochwie 37.8. Az taka duża różnica? Czy jest to normalne? Poza tym zero innych objawów, piersi jakby ciut większe ale nie bolą. Podbrzusze cos tam odczuwam od czasu do czasu. Tylko od ok 3 -4 dni po jedzeniu i rano jak wstaje z łóżka to zaczyna mnie skręcać żołądek, dosłownie jeden, dwa skurcze i puszcza. Dziwne to...

Gość gość
Jaki teraz bierzecie kwas foliowy?

Gość Paula 24
Hej ja jeszcze nie testowałam, @ mam dostać jutro według ovufrends także może pojutrze jak @ się nie pojawi, chociaż coraz Bardziej wydaje mi się że przyjdzie, dziś w pracy takich boleści dostałam że byłam pewna ze zaraz będzie, także jutro pewnie wam napisze ze przyszła

Gość S992
Ja od grudnia biorę folik:)

Gość gość
Ja nie moge zwyklego musze metylowana forme, bo mam mutacje genu mthfr.

Gość S992
Tak sie oglądam i przygladam... Zauważyłam na piersiach niebieskie żyłki których nie było... Mam nadzieje że nie mam zwidow:-) czułam tez dzis tak jakbyn miala kolke, po bieganiu albo zmeczeniu. byle do 16.04 i testujemy ;)

S992 - oby to bylo to co myslisz ;) A ja z kolei czuje sie zupelnie zwyczajnie, czasem tylko mnie cos zakluje w dole, ale mam tak zawsze w drugiej polowie cyklu, wiec sie nie sugeruje. Cos czuje, ze to znowu nie ten miesiac. Zapisalam sie juz do lekarza na 25.04, wiec w razie gdyby sie okazalo, ze sie znowu nie udalo, bede konsultowac sprawe z lekarzem.

Gość S992
Kushina dobrze robisz, lepiej wiedzieć na czym się stoi i czy wszystko ok :-) życzę nam obu dwóch kreseczek przy testowaniu

Gość Becik29
Kushina ja ide do gina 28.04 i wrazie gdyby sie nie udalo niech mi powie czy noe musze jakis badan robic. Nie wiem czy wytrzymam do 16 z testowaniem....

S992 ja tez mam takie żyłki ale w porzednim cyklu tez miałam... Wiec sie tym nie sugeruje...

Gość gość
Kushina ja miałam badanie z wymazu. Zamówiłam sobie zestaw u nich http://www.testdna.pl/mutacja-mthfr-c677t-a1298c/ . Mutacja nie daje żadnych objawów (dlatego lekarz przy moim klopotach zasugerowal mi to badanie), a może powodować wiele powikłań w tym poronienia, dlatego wolałam sie zbadac. Teraz moja siostra zastanawia się czy się zbadać, bo planuje ciążę, a mogla ją też oziedziczyć

Gosciu dzieki za odp. Wczoraj w nocy tak mnie bolal biust z jednej strony, ze nie bylam w stanie spac na boku. Nigdy tak nie mialam. Moze jednak jest jakas nadzieja ;)

Gość Becik29
Hej. Paula i jak u Ciebie??? Mam nadzieje że @ nie przyszła. Już zaliczyłam spacer z dzieciakami, zaraz do pracy jade... dziś pochmurno więc nie żal mi że pracy musze siedzieć. Kushina Trzymam kciuki żeby bolące piersi były oznaką ciąży.

Gość S992
Dziewczyny a tak z innej beczki

Gość S992
Co sądzicie o bliźniętch? Ma ktoś w rodzinie? Chciałybyście? :-) moja babcia od strony taty jest z bliźniaków, a mowia że czesto sa co drugie pokolenie więc może i mi sie przytrafi? :D nawet bym chciała dwa na raz

Gość Paula 24
Hej @ nie ma dalej, test zrobiłam,ale nie z pierwszego moczu oczywiście negatyw, tak jak myślałam, rano powtórzę dla pewności ale to tylko formalnośc

Gość S992
Paula zazdroszcze ze juz testujesz ;) powodzenia jutro! Dwóch kreseczek :*

Gość Paula 24
Jakoś nie wydaje mi się żeby były II kreski, w dodatku mam to Bulgotanie w podbrzuszu, zawsze mam tak przed okresem....

Gość S992
W sumie lepiej sie nie naprawiać i mieć niespodziankę:)

Gość Kushina
S992 - tez bym chciala bliznieta, najlepiej dwujajowe:) I tak pewnie bede miec dwoje dzieci jedno po drugim, a tak to by sie ogarnelo dwoje za jednym zamachem. U mnie w rodzinie nigdy nie bylo blizniakow, ale po cichu na nie liczylam, bo dlugo bralam tabletki anty, a po ich odstawieniu ponoc latwiej o ciaze mnoga, bo jajniki produkuja wiele jajeczek na raz by nadrobic zaleglosci. No ale od odstawienia anty juz minelo pol roku, wiec nawet jesli tak bylo na poczatku to pewnie do tego czasu praca jajnikow sie unormowala.

Gość Paula 24
Kushina ja też jeatem po tabletkach też mi mówiono że Będzie łatwo zajść i duże prawdopodobieństwo bliźniąt a tu nic, a nic jednego nie mogę zmontować... Dziewczyny co myślicie o castagnusie?