Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stop Aborcji

Aborcja jak życ z piętnem zbrodni

Polecane posty

Gość gość
gość dziś uważasz, że dziewczyny które mają kasę skrobią sie na potęgę ileś razy w roku? BO MAJĄ KASĘ? Gdzie ty to usłyszałaś? na katechezie?Ty jesteś popier/dolona na maxa. Kosciół ci wmówił bajeczki o jakichś karierowiczkach i drzesz pysk, a prawa jest taka, że bogate karierowiczki zwyczajnie się zabezpieczają i jak jedna się taka karierowiczka zdarzy na 10000 ciąż to jest huk i ona z zakazem czy bez dokona tego choćby za granicą ale nawet ona też tego nie będzie robiła kilkanaście razy w roku IDIOTKO! co ty tu usiłujesz nam tu wmawiać? Takie coś NIE ISTNIEJE poje/bko!!!! natomiast zakaz aborcyjny uderzy w kobiety zgwałcone, dziewczynki zgwałcone, kobiety, które chciały dziecka jednak okazało się że płód jest nieodwracalnie i ciężko uszkodzony lub ciąża zagraża ich życiu i o to jest ten cały szum skretyniała debilko!

Gość gość
11 ; 38 Jezu ja już biedo nie wiem jak do ciebie dotrzeć :-o , no takiego tłoka brak słów , jak żyję nie spotkałam na swojej drodze. Ja już pisałam , że popieram aborcję w kompromisie aborcyjnym i jestem za też uważam , że to są sytuacje gdzie kobieta powinna mieć wybór .Nie wiem gdzie ty żyjesz ,ale sądząc po toku wypowiedzi i tym jak arogancko mi ubliżasz jesteś jakąś dziewką z klasy o niskim poziomie [ POJ/E/BKO PIERWSZY RAZ SŁYSZE TAKIE SŁOWO] mniejsza z tym ja wychowywałam się i żyje w innym otoczeniu i tu właśnie tak jest aborcja stała się kosmetyką o której nikt nie mówi , ale taki człowiek jak ty po prostu tego nie zrozumie więc to jak rozmowa z idiotą zaraz nas pomylą więc ja odpuszczam

Gość gość
a gdzie sie wychowywałaś ( gdzie aborcja jest kosmetyką), bo ciekawa jestem?

Gość gość
w Niemczech ojciec ginekolog wystarczy :-)

Gość gość
gość dziś Ty jesteś zwykłym skur/wiałym zgredem. Ile razy jeszcze powtórzysz, że popierasz kompromis aborcyjny? Chodzi mi o to, że tworzysz jakiś mit karierowiczki aborterki, która tak na prawdę nie istnieje!! bo takie wygodnickie karierowiczki się zwyczajnie zabezpieczają więc przestań ściemniać. Jak się któraś wyskrobie to na pewno nie robi tego dla relaksu raz w miesiącu. Bogate wygodne baby się zabezpieczają, a biedota w XXI w też się zabezpiecza ew jak wpadnie to nie usunie, bo nawet nie ma kasy na to ani nie wie gdzie z tym iść więc o jakiej kosmetyce ty piszesz? co ty wymyślasz? Jakie to jest niby środowisko, w którym żyjesz gdzie aborcja jest kosmetyką? No pochwal się! burdel na Tajwanie czy w Bangkoku?? Posłuchaj się co ty pier/dolisz idiotko.

Gość gość
po co jej tłumaczysz ona i tak nie zrozumie kolejna idiotka typu anna zawadzka będziesz jej milion razy pisać swoje a ona i tak cię zbluzga opluje zmiesza z szambem :-o

Gość gość
No słuchamy w jakim o środowisku aborcja jest kosmetyką, bo ja też jestem akurat ciekawa. co? zaplątałaś się w swoich bajeczkach i imaginacjach?

Gość gość
no to się nie dowiedziałyśmy co to za "środowisko" :o

Gość gość
Tak sobie zaglądam ale mierzi mnie temat. Mam wrażenie że pisze się tutaj do jednostek ociężałych umysłowo i bojówki księży, którzy nie odbierają przekazu, wiedzę podstawową mają zbyt małą żeby zrozumieć kiedy i dlaczego można dokonywać aborcji, także jako rutynowych zabiegów, jeśli myślą to w sposób uproszczony i niezwykle infantylny, choć raczej widać tu tylko powielanie bełkotu (o dzieciach, zbrodniach, w oderwaniu od faktów). No i do tego mamy skopiowany artykuł na początku, z zabiegami erystycznymi, tendencyjny, pełen błędów logicznych, tak że krytyka tego żałosnego materiału zabrałaby więcej miejsca niż on sam. Proponuję dać spokój i niech te żałosne wypociny przeciwników aborcji spadną na dół.

Gość gość
ba a ja widzę nawiedzone fanatyczki które próbują na siłę coś udowodnić tym co mają jasny przekaz STOP MASOWEMU LUDOBUJSTWU NA RZĄDANIE proste Debil w koło pyta o środowisko :-D i środowisko :-D to ja ci debilu odpowiem W każdym środowisku dokonuje się aborcji młode dziewczyny bo się boją i nie wiedzą czy chcą , inne z biedy i ubóstwa inne bo nie chcą dzieci tylko dobrze się bawić inne z lenistwa i bogactwa Wiem jedno trzeba mieć odwagę żeby dokonać aborcji rozumiem że są sytuacje które zamiast pomagać kobietom zmuszają je do tak strasznych czynów jakim jest masowe ludobójstwo Ja tu nie pisze o przypadku gdzie 12 latka jest zgwałcona chociaż też uważam że należało by jej pomóc ,wesprzeć, zapytać co ona uważa jak myśli czy matki 8 dzieci gdzie wiadomo że 9 ciąża ją zabije Ja tu pisze ludobójstwie bez kompromisu .... ale cóż takie panie jak anna zawadzka i jej podobne zioną tylko szambem i nienawiścią więc co się dziwić że są za ludobójstwem

Gość gość
Nie opowiadajcie bzdur, bo tzw aborcja na życzenie to jest jakiś marginalny odsetek i tak jak ktoś powiedział nie robi sie tego ileś razy w roku tylko kilka w życiu najwyżej, dziewczyny młode czy też wygodnickie kobity zwyczajnie się zabezpieczają a jeżeli zdarza im się aborcja to nie tak ja wy to tu usiłujecie wmówić. W życiu nie uwierzę, że istnieje takie środowisko gdzie kobiety masowo zamiast antykoncepcji stosują aborcję. Przestańcie pieprzyć.

Gość gość
gość dziś a dlaczego piszesz, że "debil" pyta o środowisko? Ja też jestem ciekawa co to za menażeria szczerze mówiąc i nie opowiadaj, ze w każdym środowisku całe rzesze kobiet dokonują aborcji. większośc z was ani jednej takiej kobiety nie zna, bo nawet jeżeli w waszym otoczeniu jest jedna dwie takie (i to w ostateczności tego dokonały, a nie na zasadzie comiesięcznego zabiegu) to one nawet głośno o tym nie mówią więc skąd ta wiedza na temat całych tabunów bab po skrobankach? no słucham?

Gość gość
Aborcja to zbrodnia i matka która zabiła swe dziecko będzie żyć z tym piętnem do końca życia.

Gość gość
No to jestem zbrodniarką, bo zamiast odejść wraz z embrionem który osadził się w moim jajowodzie i który za pare dni rozerwał mi jajowód doprowadzając do krwotoku i mojej oraz swojej śmierci usunęłam go..... przez co jak ostatnia egoistka nie osierociłam starszego dziecka.... nie wiem czy Bóg mi to wybaczy....

Gość gość
Aborcje są dokonywane, nie jest to wcale taki margines. Problem w tym, że one są dokonywane nielegalnie albo w ramach tzw. turystyki aborcyjnej i zmiana ustawy niczego nie zmieni. Zmienić może jedynie rzetelna edukacja dotycząca antykoncepcji oraz wsparcie dla matek, które zdecydują się urodzić. Nie ma aborcji na żądanie w Polsce czyli w jaki sposób ustawą można go zatrzymać? A w ogóle po co ja dyskutuję z jakaś idiotka, do której nic nie dociera tylko w kółko klepie swoje "mądrości"

Gość gość
wiecie co ja wam coś napiszę fakt to sprawa z przed 20 lat , ale na faktach moja kuzynka po rozwodzie miała w ciągu roku czterech kolejnych partnerów, zaszła w ciąże 4 razy wierzcie mi lub nie, za każdym razem zażyła tabletkę po i kiedyś piłyśmy kawę a ona spokojnie o tym opowiedziała .Ja w sumie jako młoda dziewczyna nie mogłam jej nic doradzić dopiero lekarz jej wytłumaczył że te tabsy też nie powinny być jako tabletki anty bo są nie zdrowe i założyła spiralkę potem miała jeszcze dwoje dzieci . No a dziś już tak spokojnie nie mówi o tym płacze ,mówi że nie wiedziała do końca co ona wyprawiała bo młoda rozwód itd. no i co uważam ze każdy ma jakąś nienormalną historie jeżeli chodzi o aborcje a niedouczenie swoją drogą .

Gość gość
„JA czy TY?” Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość gość
Przerwanie ciąży ma wpływ na psychikę kobiety.

Gość gość
Ja jestem za aborcja w sytuacjach awaryjnych czyli gwałt, dziecko z ojcem z patologii, i tam takie inne ale jak widzę jak tu inni wyzywają ,to uważam ze tacy ludzie powinni być tez wyskrobani, to by tu nie podskakiwali?

Gość gość
LE TAM ja usunęłam byłam w 4 tyg, nie wiem czy żałuje u spowiedzi byłam .Zapowiadało się wszystko dobrze ,ale facet nawalił pobił mnie w ciąży .( STRACIŁAM POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA) Leżałam w szpitalu. Poszedł siedzieć za kratami a ja żyje dalej BRZYDZĘ SIĘ TERAZ FACETAMI, za mocno zostałam skrzywdzona.

Gość gość
STOP ABORCJI !!! ---www.stopaborcji.pl

Gość gość
Nie możemy się wypowiadać za kazda kobiete bo kazda jest inna, na jednej aborcja zostawi slad w psychice na innej nie, sa różni ludzie. Dlaczego Wy nie potraficie pojąć ze każdy ma prawo decydować o swoim ciele i nie nam to osądzać. Przyjdzie czas sądu ostatecznego i wtedy będą sie tłumaczyć. Niech każdy zajmie się sobą. I maja racje Ci którzy twierdzą że nie powinny sie wypowiadać kobiety które nie były w sytuacji tej ktora na aborcje sie zdecydowala. Ja osobiście popieram aborcje do 8 tygodnia i w trzech przypadkach g**** zagrożenie zycia kobiety i uszkodzenie płodu. Dziekuje