Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Dziewczyny nie kloccie każda z nas robi wszystko żeby się udało. naprawdę wszystko. Kobiety które starają się naturalnie zapewne w połowie tego nie robią co my. Wiem każda z nas już jest zdolowana tym wszystkim i wtedy nerwy puszczają.

Gość gość
Nie wiem czy dr M komus numer dal prywatny?,moze zadzwon do rejestewacji i zapytaj czy Ci podadza,bo mysle ze gdyby ktoras miala to by Ci napisala pewnie ;-) Kasia

Gość gość
Dzieki dziewczyny za odp. A powiedzcie mi jeszcze w jakich dawkach mialyscie brac lutinus bo mam zaczac brac 2 dni przed transferem ale mam to tak zapisane na kartce ze nie wiem bo cos za duzo mi sie wydaje 3x2 ? Jest to mozliwe?sil trzymam kciuki. Marysia

Gość karolcia885
Marysiu lutinus przyjmujesz 3x2 dziennie . Nie wiem czy wiesz ale w Czechach jest odpowiednik Lutinusa za 30 zł w Gyncentrum jak poprosisz to Ci przepiszą. Wiem że Ania ma nr do dr M ale coś się nie odzywa...

Gość anies30
Marysia, tak 3x2. Ja brałam od poniedziałku wieczorem, transfer był w czwartek.

Gość smutasek85
Karolcia..zgodnie z umową 2+1 do 12tc masz wizyty bezpłatne.

Smutasek85, Ty miałaś transfer 3 dniowych zarodków? i robiłaś bete w 9dpt?

Gość Sunshine_111
Beta mi zwolniła :( Wiem, że nie powinnam robić tak często, ale dziś się akurat składało, że i tak tam byłam... 123 wczoraj 97,7 :( przyrost za mały wczorajsze badanie w gyn poprzednie w tym samym labo co zwykle - 61,62 - czyli przyrost 48h ok Jedyna nadzieja w tym, że w gyn mają inaczej ustawioną maszynę... Ja zwariuję chyba dzisiaj! Najchętniej to wzięłabym to relanium, ale nic mnie nie boli, to bez sensu się (nas?) truć :(

Gość Sil_sb
Ja już o transferze leżę z kroplowka z atosibanem. Endometrium było ładne, zastosowano klej i nacinanie ( za które próbowali mnie skosić) na obu komórkach. Pani embriolog powiedziała ze komórki ładne się rozmrozily jedna nacieli delikatnie drugą musieli bardziej, dr M na sali opowiadał ze zostawił popołudniu ubranie w pracy i się następnego dnia okazało że ktoś w nim chodził. Posmialiśmy się :) estrofem mam dalej brać więc po crio nie odstawia się już żadnych leków. Ja od kilku dnie nie biorę już oleju z wiesiolka.

Nr do dr M 601874847, jest na każdej jego recepcie i l4, dość szybko odpisuje. Temat intralipidu, invimedu, provity, dr J i dr G uważam za zamknięty.

Gość gość
Dzieki dziewczyny. Sil powiedz mi lutinus normalnie rano dzisiaj przed transferem bralas czy dopiero po transferze mozna wziąść? A fragmin bierzecie rano czy nie ma to znaczenia?Marysia

Gość gość
Ja biore fragmin rano,nie wiem czy godzina ma znaczenie,na rozpisce z Gync pisalo zeby brac od rana i tak zostalo.... ja lutinusa nie bralam przed transferem ale mialam teansfer wczesnie rano ;-) Kasia

Gość ewela2421
Marysia generalnie jak pytalam pielęgniarki to mówiła żeby normalnie rano wziac lutinus ale ja miałam zawsze transfer rano i bralam dopiero po transferze

Gość karolcia885
Smutasku jak dzwoniłam to pani na recepcji powiedziała że tylko pierwsza wizyta pozytywnej becie jest bezpłatna a za kolejne już się płaci..... Sil Trzymam kciuki bardzo mocno i dziękuję za nr telefonu Sunshine w każdym laboratorium mają inne odczynniki i inny sprzęt więc najlepiej powtarzać w ty samym laboratorium Musi być dobrze :)

Gość gość
Karolcia w 2+1? Absolutnie nie! W umowie jest zapis do 12tc ja bylam juz dwa razy po pozytywnej becie i nie placilam. Kasia

Gość gość
Smutasku a Ty ile mialas wizyt?,placilas? Kasia

Fragmin biorę rano, lutinus o 7, 15, 23 więc przed transferem zawsze, teraz mam przesunięcie bo leżę z tą kroplówką dalej...

Nie płacisz za wizyty do 12 tc i nie daj się naciągnąć. Mnie też jedna chciała za wizytę skasować ale pow jej, że do 12tc są bezpłatne w programie 2+1 i przyznała mi rację. Ja już miałam kilka wizyt i za żadną nie zapłaciłam tak samo badanie bety i progesteronu miałam za darmo. Teraz będę miała wizytę koło 10tc żeby dostać skierowanie na badania prenatalne.

Gość gość
Sil, trzymam mocno kciuki za ciebie! oby to już był ostatni raz!!!

Sil, trzymam mocno kciuki za ciebie! oby to już był ostatni raz!!!

W programie rządowym pierwsza wizyta po pozytywnej becie jest tylko darmowa. Wiec pani na recepcji moze z tym sie ponylilo..

Sunshine dobrze rozumie twój wpis? Wczoraj beta 97 a dzis 123?? Jesli tal to wg mnie jest ok. Minęły w ogóle 24 h miedzy badaniami? Przyrost wzrasta. A nie idzie w dol !!

Gość gość
Sunshine mnie tez się wydaje ze beta dobrze Ci przyrosła :) nie stresuj się..właśnie dlatego nie robi sie dzien po dniu :p kochana spokój teraz jest ważny, relaks. Sil czy Ty brałaś encorton przed crio? I czy masz go dalej brać? Lalika

Gość gość
A ja bylam z rzadowki. Wizyta pecherzykowa a potem serfuskowa bezplatna w Gync. Tola

Gość gość
Serduszkowa mialo byc :)

Gość aguuula2525
Sil trzymam kciuki! To sie dzis nasiedziałas w gyn :) Co do pań w recepcji to zostawiam to bez komentarza. Sil Ciebie tez chciały skasowac tak jak mnie ostatnio. Dzis były te same co mnie chciały naciągnąć ostatnio. Ile razy im trzeba uświadamiac ze to w programie jest bezpłatne? Jezeli mi znów będa chciały wmowic ze za to się płaci to ja je uswiadomię. To nie jest az tak ciezkie do odróznienia ze w programie bezpłatne a prywatnie płatne. Masakra. Perfidne naciąganie na kasę. Pewnie wiele ludzi zapłaciło będąc w programie. Dostałam encorton i estrofem. Wizyta w przyszłym tyg. Jak endo będzie ładne to transfer robimy w tym cyklu. Poprosiłam o klej więc i nacięcie tez pewnie będzie. Wezmę tez intralipid i tym razem przed transferem.