Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romanticDżentelmen

Dla Ciebie,tajemniczy romantyczny dżentelmen

Polecane posty

Gość romanticDżentelmen
14:46 Nie będę przechwalał się dobrem,a czynię to co do mnie należy :)

Gość gość
a to ten co tu pisze co jakis czas" A, wejdz na poczte" "o nie weszłas" :D ks. Stryczek ze Szlachetnej Paczki, to ty? bo Kaczkowski juz odpada.

Gość gość
To jakiś bezrobotny psychopata :-O

Gość gość
to facet pokroju tych januszow z szampanem w reku i w przydomowym baseniku, ktorzy w wieku 35l. rzucili prace i teraz zarabiaja 30tys/mies/ bez wychodzenia z domu w Namysłowie (znacie te reklamy wyswietlajace sie np. po zalogowaniu na poczte)

Gość gość
jesli ciebie nienawidzi nigdy do niej nie pisz nawet raz w roku to dla niej za dużo powinieniś zgłosić się do psychiatry , jesteś chory

Gość gość
przecież ty jesteś psychopatą

Gość gość
"Wiesz co...narysuj sobie czerwonym kolorem wielkie 1:0 potem wytnij i przyklej do lba.Prowokacje nie mniej zalosne niz ty sam. Pisze tu bo chce,zebys cos wiedzial...Jezeli pojawisz sie TUTAJ w zasiegu mojego wzroku,PRZYSIEGAM,ze zadzwonie na psy.Wylegitymuje kazdego z nich i po moim trupie pozwole sprawe zamiec pod dywan.Zazadam odpowiedniego dokumentu z wezwania i znowu przysiegam,ze zrobie ci kolo du/py.Wiesz,ze potrafie!Ewentualnym,ponownym pojawieniem sie w poblizu mnie narobisz tylko klopotow sobie i mnie.Po co? Pisz sobie tu co chcesz.Mozesz mi ublizac ( masz juz wyjatkowe doswiadczenie w tej kwestii ) i pisac co ci sie podoba.W ogole mozesz wszystko, poza jednym...Nie zycze sobie widziec cie juz.Brzydze sie toba.Szarik...zalosny kretyn.Powinienes rozwazyc konkretne leczenie.Brak mi slow. https://www.youtube.com/watch?v=3qLqaNjckwk W 56 sekundzie poszedl po bandzie co nie? usmiech.gif Sorry,ze napisalam w tym temacie ale szarik nie ma swojego i padlo na ten. Dolaczam zyczenia...niezmienne. M." :classic_cool:

Gość gość
Niezly cyrk ze aż tajemniczy znikł :))))

Gość gość
I po co Ci to było autorze :-)

Gość ściemniacz d
Rodowód mój spod znaku lwa, a w herbie moim wiatry dwa, dziś sługa, jutro jaśnie pan, lecz duch przekory wciąż ten sam, alchemik szczęścia, fałszerz kart, połykasz ognia stryczka wart, szarlatan i zaklinacz wężów, dostawca rogów zacnych mężów, czarodziej tonów, żongler słów, na wozie lub pod wozem znów Kto wygra na arenach świata, pogromca czy tez dyplomata, Lecz nie dla sławy ani złota, diabelska sprzyja mi ochota. Wielka sława to żart, książe błazna jest wart, złoto toczy się w krąg 2x z rąk do rąk, z rąk do rąk. Wystarczy magnetyczny wzrok, by wprawić tłum w hipnozy mrok, z trapezu wskoczyć w paszcze lwa, publika gromki aplauz da, bielona gęba budzi śmiech, tańczący słoń zapiera dech, atleta czy kobieta z brodą, tłum gapiów ku ekstazie wiodą, by żyć wystarczy cyrk i chleb by umrzeć garść ołowiu w łeb, Kto wygra na arenach świata, atleta czy tez dyplomata, Lecz nie dla sławy ani złota, diabelska sprzyja mi ochota. Wielka sława to żart, książę błazna jest wart, złoto toczy się w krąg 2x z rąk do rąk, z rąk do rąk... https://www.youtube.com/watch?v=nakaE1bANZU

Gość gość
pragne, potrzebuje cie tak jak wysuszona, spalona słońcem ziemia potrzebuje deszczu. Wiem, że tylko ty będziesz umiał mnie rozumieć.

Gość gość
Odrzucona miłość aktywuje obszary mózgu odpowiedzialne za motywację, nagrody i uzależnienia Według badania opublikowanego z lipcowym wydaniu pisma „Journal of Neurophysiology”, ból i udręka odrzucenia przez obiekt westchnień mogą być skutkami aktywacji rejonów mózgu odpowiedzialnych za motywację, nagrody i uzależnienia. Wyniki badania mogą zmienić postrzeganie związku uczuć z odrzuconą miłością, odpowiedzieć na pytanie dlaczego poczucie odrzucenia może być trudne do kontrolowania oraz rzucić światło na skrajne zachowania związane z odrzuceniem, takimi jak stalking [natarczywe nękanie kogoś – przyp. tłum.], morderstwa i samobójstwa – zachowania, które zdarzają się w wielu kulturach na całym świecie. Projekt badania i wyniki W badaniu został wykorzystany funkcjonalny rezonans magnetyczny (fMRI) w celu monitorowania aktywności mózgowej 15 osób, heteroseksualnych kobiet i mężczyzn w wieku studenckim, którzy niedawno zostali odrzuceni przez swoich partnerów, lecz którzy nadal byli „zakochani”. Średni czas od pierwszego odrzucenia do udziału w badaniu wynosił 63 dni, ponadto wszyscy uczestnicy osiągnęli wysokie wyniki w teście Passionate Love Scale, który mierzy intensywność uczuć romantycznych. Wszyscy uczestnicy powiedzieli, że spędzili więcej niż 85% czasu myśląc o osobie, która ich odrzuciła oraz, że wciąż pragną jej powrotu i bycia razem. Uczestnicy oglądali zdjęcia swoich byłych partnerów. Następnie wykonali proste zadanie matematyczne, polegające np. na odliczeniu wstecz od dowolnej 4-cyfrowej liczby do 7, aby ich uwaga została odwrócona od myśli o partnerze. Na koniec, przedstawiano im zdjęcie znanej im, „neutralnej” osoby, np. współlokatora. Naukowcy odkryli, że patrzenie na zdjęcia byłych partnerów aktywowało kilka kluczowych obszarów w mózgu dużo silniej, niż patrzenie na zdjęcie osób neutralnych. Te obszary to: - pole brzuszne nakrywki - kontroluje ono motywację, jest również zaangażowane w odczuwanie miłości romantycznej; - jądro półleżące oraz kora przedczołowa/oczodołowo-czołowa - odpowiadają one za pragnienia, uzależnienia a w szczególności za dopaminergiczny układ nagrody, ujawniający się w uzależnieniu od kokainy; - wyspa oraz przednia część zakrętu obręczy, które są związane z bólem fizycznym i dystresem. Naukowcy zauważają, że wyniki dostarczają dowodów na to, że „namiętność miłości romantycznej’ to raczej stan motywacyjny zorientowany na cel, niż specyficzna emocja” oraz, że wyniki „potwierdzają hipotezę, że odrzucenie w miłości jest specyficzną formą uzależnienia”. Ci, którzy muszą radzić sobie z odrzuceniem w miłości być może walczą z silnym systemem przetrwania, który wydaje się być podstawą dla wielu uzależnień. Wyniki pomagają wyjaśnić, dlaczego tak trudno pogodzić się z utratą ukochanej. Nadzieja dla spragnionych miłości Istnieje jednak nadzieja dla spragnionych miłości: im więcej czasu upłynęło od odrzucenia, tym mniej aktywności było w obszarze mózgu odpowiedzialnym za przywiązanie, gdy badani oglądali fotografie swoich byłych partnerów. Ponadto, aktywowane były rejony związane z ponowną oceną emocjonalnie trudnych sytuacji oraz oceną własnych korzyści i strat, co pokazuje, że odrzuceni starają się zrozumieć swoją sytuację i wynieść z niej jakąś naukę, co jest adaptacyjną reakcją na odrzucenie. Jeśli przywiązanie zmniejsza się wraz z upływem czasu i odkochiwanie się jest procesem uczenia się, może to stanowić dowód fizjologiczny na to, że czas leczy rany.

„namiętność miłości romantycznej’ to raczej stan motywacyjny zorientowany na cel, niż specyficzna emocja” oraz, że wyniki „potwierdzają hipotezę, że odrzucenie w miłości jest specyficzną formą uzależnienia”. Dobrze, że nie wiedzieli o tym Ci wszyscy przed nami, którzy tworzyli wspaniałe tragedie miłosne, opisując swoje cierpienia ;)

Gość gość
doskonały tekst.

Gość gość
Tajemniczy romantyczny dżentelmenie- czy mógłbyś podać swoje inicjały, albo choć imienia. Chciałabym wierzyć, że to Ty.

Gość romanticDżentelmen
16:19 Przepraszam,ale nie podam inicjałów ani imienia,ponieważ pragnę być anonimowy.Nie chciałbym aby osoba na której mocno mi zależy dowiedziała się tego wszystkiego co tu napisałem :)

Gość gość
czyli bywa na tym forum ?

Gość romanticDżentelmen
17:03 Nie wiem tego czy bywa na tym forum :)

Gość romaticDżentelmen
17:03 Jest zapracowana więc może nie ma czasu na takie rozrywki :)

Gość gość
szkoda. Chciałabym nią być. Jaka ona jest ?

Gość romaticDżentelmen
17:44 Nie chcę jej oceniać ani osądzać,ma zalety i wady jak każdy człowiek.Jest za to bardzo wrażliwa i potrzebuje wsparcia,pomocnej dłoni.Zawsze staram się w miarę moich możliwości ją wpierać i pocieszać.Chciałbym żeby ceniła w sercu te wartości które dają mi szczęście i siłę do życia.Wtedy ona też będzie szczęśliwa :)

To brzmi jak transakcja wiązana. Na tym miłość ma się opierać?

Gość romanticDżentelemen
17:59 Nie wymagam od niej,żeby mnie kochała.Do miłości nikogo nie można zmusić,rozumiem to doskonale.Chciałbym jedynie dawać jej wsparcie i zostać jej najlepszym przyjacielem.Tak jak wcześniej już wspomniałem,przyjaźń jest tym samym uczuciem co miłość, a różni się jedynie brakiem seksualności.Dla mnie ona jest dużo ważniejsza niż erotyka i te sprawy :)