Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 17

Polecane posty

gość dziś "Są polskie nagrania, potwierdzone potem przez źródła w postaci nagrań z czarnych skrzynek i przebadane przez fachowców z Instytutu Sehna." x no właśnie. wszystko już przebadane, ustalone a tu przychodzi jakiś szwed i mu się wydaje że nagle zaczniemy badać to co już zbadaliśmy choć tego nie mieliśmy. x x x Nagrania rozmów pomiędzy pilotami a lotniskiem mieliśmy i zbadaliśmy.

otulona_snem dziś z Shatynem to jak z Walesa,zaklada ze ludzie to durnie x x Niczego takiego nie zakładam. Widze tylko co niektórzy wypisują (np ten dureń który pisze o szwedzkich nagraniach" i na tej podstawie mam prawo do oceny.

My, Polacy, nie potrafimy się śmiać z samych siebie. Zwracał na to uwagę w wywiadzie udzielonym naTemat Maciej Stuhr, gdy po jego występie na gali rozdania nagród filmowych Orły 2016 rzucili się na niego prawicowi publicyści. Oskarżali aktora niemalże o zdradę ojczyzny. Niewiele mniej obraża ich skecz Wojciecha Młynarskiego w wyśmienitym wykonaniu Krzysztofa Kowalewskiego, pod tytułem „Kasjer dupa”. x Po drugiej stronie mamy takich satyryków jak Jan Pietrzak i Ryszard Makowski. Gdy Stuhr opiera swój humor na wieloznacznych porównaniach, podobnie czynią to Kowalewski czy Młynarski, Ryszard Makowski wali obuchem w głowę. Najwyraźniej jest przekonany, że jak się zaśpiewa o bujnej małżonce Bronisława Komorowskiego to już będzie śmiesznie i bardziej się starać nie trzeba. x x Warto przeczytać całość: http://natemat.pl/181429,ryszard-makowski-czyli-smierc-kabareciarza-smutna-historia-satyryka-ktory-przestal-bawic x W skrócie: http://tnij.org/p7h71k0

Przepisy regulaminu pracy zabraniające noszenia chust muzułmańskich nie prowadzą do dyskryminacji, o ile w ogóle zakazują używania widocznych symboli światopoglądowych lub religijnych w miejscu wykonywania obowiązków. Tak wynika z opinii Juliane Kokott, rzecznik generalnej Trybunału Sprawiedliwości UE, wydanej w sprawie C-157/15. Oznacza to, że jeśli zatrudniający wymaga od pracowników neutralności światopoglądowej, nie mogą oni używać w miejscu pracy widocznych znaków politycznych, filozoficznych lub religijnych (np. wspomnianego hidżabu, czyli chusty muzułmańskiej, lub chrześcijańskiego krzyża). x x Ciekawa całość: http://tnij.org/uoqb4of

– Byłem bardzo zmartwiony lekceważącym sposobem potraktowania opinii Komisji Europejskiej. Można się z nią nie zgadzać, ale nie można, jako przedstawiciel kraju członkowskiej UE, tak lekceważąco traktować stanowiska organu Unii. Wypowiedź szefa MSZ i rzeczniczki klubu PiS nie powinny mieć miejsca – ocenił prof. Andrzej Zoll w programie „Fakty z zagranicy” na antenie TVN24 BiS. Były prezes TK dodał, że wyraźnie widać, że działania PiS, prowadzą nasz kraj do katastrofy, a Jarosław Kaczyński dąży do władzy absolutnej. (http://www.tvn24.pl)

- Chcę prosić tych wszystkich, którzy chcą uczynić Chrystusa nielegalnym, którzy chcą uczynić naszą wiarę nielegalną. Czy naprawdę ten związek, który nas jednoczy: wiary, patriotyzmu, narodu i polskości ma być przecięty przez współczesne pokolenie? Nie taka była nasza droga, nie taki jest nasz cel. Dzisiaj z Poznania idzie na całą Polskę wołanie o jedność narodu polskiego. Jedność ufundowaną na wierze i patriotyzmie - mówił szef MON. x x Jednego tylko nie rozumiem. Po co ten facet tak kłamie?

Gość gość
Ja natomiast nie rozumiem, dlaczego ten shatyn taki maniakalny dureń

– Nasz projekt od grudnia leży w Sejmie, ale – jak na razie – nic się nie zmieniło. Złożyliśmy nasz projekt po to, by zakończy spór o Trybunał Konstytucyjny i zająć się prawdziwymi kłopotami Polski, takimi jak opodatkowanie pracy, emigracja i kryzys demograficzny – mówi Onetowi Borowska. x – Konflikt o Trybunał to tylko zasłona dymna dla działań, które trwają od 27 lat – wchodzi nowa ekipa, przejmuje stołki i przyznaje sobie uposażenia, marnotrawiąc sporą część pieniędzy polskich podatników – dodaje. x – Dla Polaków dużo ważniejsze są zarobki i sytuacja ich rodzin, niż to, co sądzi prezes Andrzej Rzepliński czy komisarz Frans Timmermans – podkreśla sekretarz klubu Kukiz’15. – Dlatego też będziemy naciskać na zawarcie kompromisu w sprawie Trybunału, ponieważ obecna sytuacja nie przynosi Polsce niczego dobrego; tracimy tylko nasz czas na kłótnie, zamiast dyskutować o rynku pracy, obciążeniach dla przedsiębiorców czy o sytuacji osób niepełnosprawnych – zauważa. x Całość: http://tnij.org/8xnr7zg x – Dla Polaków dużo ważniejsze są zarobki i sytuacja ich rodzin, niż to, co sądzi prezes Andrzej Rzepliński czy komisarz Frans Timmermans – podkreśla sekretarz klubu Kukiz’15. x x x To oznacza, że ta pani nie ma zielonego pojęcia o czym mówi.

gość dziś Ja natomiast nie rozumiem, dlaczego ten shatyn taki maniakalny dureń x x Może zrozumiesz jak spróbujesz uzasadnić na przykładach swoją ocenę. Tzn opierając się na realiach. Wtedy dowiesz się, że taka opinia jest oparta tylko i wyłącznie o omam. Twój omam...:D

Gość gość
D:D:D:

gość dziś Dsmiech.gifsmiech.gif : x x To dość popularna u prostaków i prymitywów reakcja jeśli nie potrafią się odnaleźć w konkretnej sytuacji a ich reakcja na pytanie czy stwierdzenie, przekracza możliwości intelektualne takiego osobnika...

Maciej Stuhr to bufoniastej i sam do siebie dystansu nie ma więc nie ma też prawa ganic za to rodaków. Młynarski choruje na dwubiegunówke i jako takiego trudno gonuznac za wyrocznie. Widziałam kiedyś tego faceta w akcji gry urządził histeryczną awanturę w banku. Trudno było go nazwać człowiekiem z poczuciem humoru. Jego zachowanie było żenujące.

A skoro Polacy nie chcą się śmiać że Smoleńska czy pisu to taki Maciuś S im tego nakazać nie może i nie ma prawa. Wyrocznia nie jest Brak mu życiowej pokory. Ja tam uwielbiam kabaret No Nówka. Można bawić do łez bez Kaczyńskiego tutki czy brzozy??? Można. Ale trzeba umieć.

Uważam że mam ogromny dystans do polskości, uczuć religijnych czy katastrofy smoleńskiej. Nie.jestem zwolennikiem teorii zamachu. Ale.wychiwano mnie tak by nie śmiać się z.tego co byli przyczyną cierpienia drugiego człowieka. Kiedyś czytałam wypowiedź ojca najmłodszej stewrdesy. I on tak powiedział.ze najbardziej bolała ludzka kpina, ludzkie żarty. Stuhr jak widać z empatii i emocjonalnej dojrzałości egzaminu nie zdał.

Jakoś w USA nikt kabaretu z zamachu na WTC nie czynił.

Gość gość
stuhr nie śmiał się z katastrofy tylko z debilnych reakcji, tekstów i głupot opowiadanych przez wyznawców religii smoleńskiej. kpiną z katastrofy sa miesięcznice w których kaczor wykorzystuje tragedię do swoich politycznych celów

Gość gość
Stuhr zachowal się jak idiota i idioci z jego glupich żartów śmiali się. Taka to elita.Aktoreczki z seriali TV ;nieudani rezyserzy gniotow.A sledztwo dopiero teraz będzie porządnie prowadzone

Gość apoloniusz_zer
Mam jedno spostrzeżenie... Zauwazyłem, że zwolennikami narracji pis-owskiej są ludzie, którym się nie powiodło w biznesie. Próbowali, ale czegoś zabrakło.. Z kolei Ci , którym sie udało, stworzyli firmy i pracę dla innych...są teraz wg religii pis wrogami polski i oderwani od koryta. KOD-owcami, bo nie podoba im sie jawne łamanie prawa. Czyzby sekta narodowo-kaczyńska żerowała na nieudacznikach ? Jesli tak, to czy oni maja mieć głos większościowy w kraju.

To masz problemy ze wzrokiem albo ogromne tendencje do uogolnien.

Gość gość
Takie samo pierdo.....e jak przez lata wmawianie ze na PO głosują młodzi wykształceni z wielkich miast.Kłamstwo to runelo najpierw w wyborach prezydenckich potem parlamentarnych.Wyraźnie widać na spedach KOD.Same dziadki i babcie .Prości ludzie nie potrafiący się poprawnie wyslowic.Młodzieży prawie tam nie ma.Wyborcy PO

gość dziś stuhr nie śmiał się z katastrofy tylko z debilnych reakcji, tekstów i głupot opowiadanych przez wyznawców religii smoleńskiej. kpiną z katastrofy sa miesięcznice w których kaczor wykorzystuje tragedię do swoich politycznych celów x x Dokładnie. Młody Stuhr śmiał się z "wyznawców religii smoleńskiej" a nie z nieszczęścia. Opowiadanie, że "polegli", o helu, "pancernej brzozie", itp to tak naprawde kpiny ze śmierci prawie setki osób.

A sledztwo dopiero teraz będzie porządnie prowadzone x x Jak może byc porządnie prowadzone skoro robią to amatorzy?

gość dziś Takie samo pierdo.....e jak przez lata wmawianie ze na PO głosują młodzi wykształceni z wielkich miast.Kłamstwo to runelo najpierw w wyborach prezydenckich potem parlamentarnych.Wyraźnie widać na spedach KOD.Same dziadki i babcie .Prości ludzie nie potrafiący się poprawnie wyslowic.Młodzieży prawie tam nie ma.Wyborcy PO x x "To masz problemy ze wzrokiem albo ogromne tendencje do uogolnien."

apoloniusz_zer dziś Mam jedno spostrzeżenie... Zauwazyłem, że zwolennikami narracji pis-owskiej są ludzie, którym się nie powiodło w biznesie. Próbowali, ale czegoś zabrakło.. Z kolei Ci , którym sie udało, stworzyli firmy i pracę dla innych...są teraz wg religii pis wrogami polski i oderwani od koryta. KOD-owcami, bo nie podoba im sie jawne łamanie prawa. Czyzby sekta narodowo-kaczyńska żerowała na nieudacznikach ? Jesli tak, to czy oni maja mieć głos większościowy w kraju. x x x Trochę to za ogólne ale masz rację. Dodałbym jeszcze, że głównie zwolennikami pislamu są ludzie zakompleksieni, ubodzy duchem, nie potrafiący sobie poradzić w życiu i dlatego szukający "rządów silnej ręki" czyli zamordyzmu, w dużej części katolicy i katole którzy widzą, że religia im się sypie a więc odczuwają potrzebe państwowej ingerencji i narzucaniu jej prawideł tym którzy nie wierzą, itp, itd.

- To ja podejmuję decyzje, to ja ponoszę odpowiedzialność. I nie zadrży mu ręka, gdy trzeba będzie ją egzekwować od innych (...) W polityce jak w życiu, żeby osiągnąć sukces, trzeba mieć ambicje, więc panowie mają ambicje, ale to ja jestem premierem - mówi w rozmowie z Robertem Mazurkiem Beata Szydło. Szefowa rządu dodaje, że nie chce skończyć swojej kariery w polityce jak Ewa Kopacz. x x Na pewno pani niestety premier nie skończy tak jak Kopacz bo Kopacz nie skończyła w więzieniu.

Gość gość
- sięgnijmy do źródeł czyli „Starego Testamentu”, do „Księgi Powtórzonego prawa (7,2) i do znamiennego cytatu: „Wytracisz więc wszystkie narody, które twój Bóg, Jahwe, wyda tobie. Nie będziesz znał litości nad nimi.”

Gość gość
ze smoleńska smieją sie ludzie którymi łatwo manipulowac którzy nie mają własnego zdania i tacy którzy zawsze ślepo ulegają modzie ludzie którym sie wydaje ze przytakując "elytom"też do tej grupy sie załapali daje im to poczucie wyższosci nad resztą

gość dziś ze smoleńska smieją sie ludzie którymi łatwo manipulowac którzy nie mają własnego zdania i tacy którzy zawsze ślepo ulegają modzie ludzie którym sie wydaje ze przytakując "elytom"też do tej grupy sie załapali daje im to poczucie wyższosci nad resztą x x Nikt normalny nie śmieje sie z tragedii która wydarzyła sie w Smoleńsku. I szczerze mówiąc nie spotkałem sie z czymś takim...

Cytat z Biblii.. x 1 Gdy Pan, Bóg twój, wprowadzi cię do ziemi, do której idziesz, aby ją posiąść, usunie liczne narody przed tobą: Chetytów, Girgaszytów, Amorytów, Kananejczyków, Peryzzytów, Chiwwitów i Jebusytów: siedem narodów liczniejszych i potężniejszych od ciebie. 2 Pan, Bóg twój, odda je tobie, a ty je wytępisz, obłożysz je klątwą, nie zawrzesz z nimi przymierza i nie okażesz im litości. 3 Nie będziesz z nimi zawierał małżeństw: ich synowi nie oddasz za małżonkę swojej córki ani nie weźmiesz od nich córki dla swojego syna, 4 gdyż odwiodłaby twojego syna ode Mnie, by służył bogom obcym. Wówczas rozpaliłby się gniew Pana na was, i prędko by was zniszczył. 5 Ale tak im macie uczynić: ołtarze ich zburzycie, ich stele połamiecie, aszery wytniecie, a posągi spalicie ogniem. 6 Ty bowiem jesteś narodem poświęconym Panu, Bogu twojemu. Ciebie wybrał Pan, Bóg twój, byś spośród wszystkich narodów, które są na powierzchni ziemi, był ludem będącym Jego szczególną własnością. x x x A więc jest "nieco" inaczej....:D Wyrwałes fragment z kontekstu i zmanipulowałeś go. Typowe dla oszołomów i katoli... Oraz wyznawców wiary smoleńskiej.