Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 17

Polecane posty

W tym tygodniu kilka osób przejrzało na oczy, a innym urosły ośle uszy, co powoduje, że nie mogą się uważać za inteligentów. x Poniedziałek. W wywiadzie dla tygodnika "Do Rzeczy" Jarosław Kaczyński zadeklarował, że kocha demokrację i będzie jej bronił. Być może jest to miłość bez wzajemności. Ostro odniósł się do swoich krytyków, w tym prawicowych: "To jest problem, który ja nazywam problemem oślich uszu. Dla kogoś, kto chce się uważać za inteligenta, jest to kompromitujące". Ośle uszy wyrosły despocie królowi Midasowi, który udawał, że zna się na wszystkim, w tym na muzyce. x Wtorek. Minister zdrowia Konstanty Radziwiłł stwierdza, że strajkującym pielęgniarkom "chodzi po prostu o kasę". W programie "Gość >>Wydarzeń<<" uściśla: "W CZD zarabiają po 5 tys. złotych. To mało?". Pielęgniarki do ministerstwa wysyłają paski ze znacznie niższymi płacami. "To w dużej części są fałszywki" - oświadcza wiceminister Jarosław Pinkas. No bo co to za zwyczaje, aby pielęgniarki zarabiały mniej, niż mówi minister. x Środa. Efekt "oślich uszu" dotknął blogerkę Katarynę, która do tej pory bezpardonowo atakowała wszystkich, którym nie podobał się PiS i Jarosław Kaczyński. Teraz w "Polityce" zaszumiała, stwierdzając ze zdumieniem, że rządy PiS są zagrożeniem dla demokracji. Pełni miłosierdzia zwolennicy PiS zalali ją takim hejtem, że Kataryna usunęła konto z Twittera. x Całość: http://tnij.org/dt6s2q0

Gość gość
shatyn 8;51 nie spotkałes sie z czymś takim ? to te kpiny i szyderstwa z tych co zgineli z np z"zimnego lecha " kogo śmieszyło chyba nie wyborców pis było pełno podtekstów dotyczacych katastrofy z których tzw elity robiły pośmiewisko

"Zimny Lech" to reklama która nałożyła się na to co się stało. Marka m"Lech" istniała dużo wcześniej. A "podteksty" i żarty były i są ale nie z katastrofy a z tych którzy wierzą w wiarę smoleńską czy też wykorzystuja katastrofe do celów politycznych, własnej kariery...

Gość gość
shatyn 9;35 tiaa dobre tłumaczenie ,mojego kumpla prababcia ma problemy gastryczne i puszcza głośno bąki z wyrazem twarzy to nie ja i spróbujcie mi wszyscy udowodnić ze zepsułam powietrze ,ty shatyn mi tą kumpla prababcie przypominasz

Gość gość
17 Jeśli powiesz sobie: "Narody te są ode mnie liczniejsze, nie zdołam ich wytępić", 18 nie lękaj się ich! Pamiętaj, co uczynił Pan, Bóg twój, faraonowi i wszystkim Egipcjanom. 19 Pamiętaj o próbach ogromnych, które widziały twoje oczy, o znakach i cudach, o mocnej ręce i wyciągniętym ramieniu, którym wyprowadził cię Pan, Bóg twój. Tak samo uczyni Pan, Bóg twój, wszystkim narodom, których ty się lękasz. 20 Nadto jeszcze Pan, Bóg twój, będzie zsyłał na nich szerszenie, aż reszta, która się przed wami ukryje, wyginie. 21 Nie drżyj więc przed nimi, bo Pan, Bóg twój, jest pośród ciebie, Bóg wielki i groźny. 22 Z wolna i po trosze wypędzi Pan, Bóg twój, te narody sprzed twoich oczu. Nie będziesz mógł ich prędko wytępić, aby dzikie zwierzęta nie rozmnożyły się dokoła ciebie. 23 Pan, Bóg twój, wyda je tobie, przerazi je ogromnym zamieszaniem, aż wyginą do szczętu. 24 Królów ich wyda w twe ręce, abyś wygubił ich imię spod nieba. Nikt się z nich nie ostoi przed tobą, aż ich wytępisz. http://www.nonpossumus.pl/ps/Pwt/7.php

gość dziś shatyn 9;35 tiaa dobre tłumaczenie ,mojego kumpla prababcia ma problemy gastryczne i puszcza głośno bąki z wyrazem twarzy to nie ja i spróbujcie mi wszyscy udowodnić ze zepsułam powietrze ,ty shatyn mi tą kumpla prababcie przypominasz x x To oznacza tyle, że masz złe skojarzenia a może raczej tendencyjne...

Strzembosz do Kaczyńskiego: Człowieku, nie szalej. Przejdź do historii jako pozytywny bohater Jarosławowi Kaczyńskiemu chodzi wyłącznie o władzę. To jest samotny człowiek, dla którego władza i sukces polityczny jest całym życiem. Chce, żeby Polska powstała z kolan. Tyle tylko, że sam ją tak upokorzył, jak w wolnej Polsce nikt nie potrafił – mówi prof. Adam Strzembosz x x Dokładnie !!!!

cd.... x BRYGIDA GRYSIAK, TVN24: Wywołał pan burzę swoim apelem do sędziów. Nadchodzi drugi stan wojenny? x PROF. ADAM STRZEMBOSZ: Stan wojenny nie, ale bardzo trudne czasy dla sędziów, gdyż spodziewam się prób rozbicia tego środowiska, podporządkowania sędziów interesom partyjnym. x Rzecznik partii Prawo i Sprawiedliwość, posłanka Beata Mazurek nie tak dawno mówiła o sędziach Sądu Najwyższego, że to "kolesie". Poczuł się pan urażony? x Ja odpowiadam w ten sposób: jak by zareagowali posłowie PiS, gdyby rzecznik Sądu Najwyższego powiedział, że posłowie PiS to jest grupa kolesiów, która dorwała się nareszcie do żłobu? Otóż niech się wczują posłowie PiS w sytuację sędziów, których w ten sposób potraktowano, i niech wypowiedzą służbę swojemu rzecznikowi. Poza tym ta pani popełniła przestępstwo. x Dlaczego? x Dlatego, że odniosła się w ten sposób, w tak obraźliwy sposób do jednego z centralnych organów władzy państwowej. x Powinna się tym zająć prokuratura? x Powinna i się nie zajmie. x Dlaczego? x Dlatego, że pan Ziobro na to nie pozwoli. x x Całość, bardzo interesująca, tutaj: http://tnij.org/s2mdu4z

Link do miejsca w którym znajduje się cytat podany przez ciebie czyli postu... x gość dziś - sięgnijmy do źródeł czyli „Starego Testamentu”, do „Księgi Powtórzonego prawa (7,2) i do znamiennego cytatu: „Wytracisz więc wszystkie narody, które twój Bóg, Jahwe, wyda tobie. Nie będziesz znał litości nad nimi.”

Mój post: x "Bruno Shatyn dziś Może podaj link do żródła czyli "Starego Testamentu" zawierającego te słowa." x x A ty dając link do czegoś innego piszesz "prosisz i masz"....:O Co z tobą nie tak?

- Trudno to traktować jako święto wolności. Raczej święto żałoby po wolności - powiedział dziś w Radiu RMF FM były premier Jan Olszewski, odnosząc się do rocznicy 4 czerwca 1989 r. x x Czyli Olszewski mówi o żałobie po czym co się właśnie skończyło czyli po komunie. Ciekawe...:O Dla niego, jak widać, komuna to była wolność...

To miał być wielki dzień opozycji. Przeciwnicy rządu mieli w sobotę iść razem ramię w ramię i pokazać siłę w marszu „Wszyscy dla Wolności” organizowanym przez Komitet Obrony Demokracji. 4 czerwca, czyli rocznica pierwszych wolnych wyborów, upłynie jednak pod znakiem podziału w PO. Przewodniczący Grzegorz Schetyna (53 l.) nie pojawi się w Warszawie. Będzie za to Ewa Kopacz (60 l.), która będzie maszerowała u boku trzech byłych prezydentów. x Platforma jest na granicy podziału. W przyszłym tygodniu sejmowy klub PO może stracić od 9 do 14 posłów. Powodem jest styl zarządzania partią przez Schetynę, a pretekstem do buntu – zawieszenie Michała Kamińskiego x x Czyli staje się to co było do przewidzenia. Schetyna rozwala PO. Przyznam sie szczerze że co do tego faceta bardzo się pomyliłem...:O Wydawało mi się, że prawicowość tego faceta nie ma wpływu na jego działanie. A niestety zachowuje się jak zwykły standardowy prawicowiec...:O

Gość gość
16 I wytracisz wszystkie narody, które Pan, Bóg twój, poda tobie; nie sfolguje im oko twoje, ani będziesz chwalił bogów ich; boćby to było sidłem. w biblii gdańskiej to wygląda tak ( sens jest ten sam)

Gość gość
A PiS spokojnie prawie 40 % poparcia i rośnie. Dziękuję.Do widzenia

Jeszcze niedawno twierdziliście, że sondaże sa zmanipulowane jak zwyciężała PO. Prosze bardzo. Do widzenia...:D

gość dziś 16 I wytracisz wszystkie narody, które Pan, Bóg twój, poda tobie; nie sfolguje im oko twoje, ani będziesz chwalił bogów ich; boćby to było sidłem. w biblii gdańskiej to wygląda tak ( sens jest ten sam) x x x Wygląda na to, że dalej nie rozumiesz... Przeczytaj poniższy post i postaraj sie zrozumieć co w nim napisałem. x "Bruno Shatyn dziś Może podaj link do żródła czyli "Starego Testamentu" zawierającego te słowa." x A ten post był odpowiedzią na tówj o brzmieniu: x "gość dziś - sięgnijmy do źródeł czyli „Starego Testamentu”, do „Księgi Powtórzonego prawa (7,2) i do znamiennego cytatu: „Wytracisz więc wszystkie narody, które twój Bóg, Jahwe, wyda tobie. Nie będziesz znał litości nad nimi.”

Gość gość
Wszyscy starsi ,którzy pamiętają dziką prywatyzacje wiedzą jak sprzedawali za grosze nasze firmy , fabryki itd. które zbudowali nasi dziadkowie i ojcowie. Poszczególne jednostki się wzbogaciły i dziś tworzą tzw "elitę", elite złodzeii i rabusiów. Główny macher (jeden z wielu) Lewandowski za to co zrobił powinien siedzieć ,ale w "nagrodę " za rozłożenie Polski na łopatki został komisarzem w Brukseli . Mechanizm tego rabunku był prosty .Najpierw spowodować ,żeby firma straciła na wartości ,potem sprzedać za grosze i po zawodach ! Słowa Lewandowskiego są znamienne "firma jest warta tyle i chce za nia zapłacić kupujący " ! Nikt z tych rabusiów nie siedzi, napaśli się kasą na kilka pokoleń,a Polskę puścili z torbami. tzw. minister przekształceń własnościowych ,tak pięknie nazwano to staniowisko do zwykłego rabunku mienia Polaków. W Polsce po 89 roku nastąpiła" największa grabież w nowoczesnej Europie" . - tak pisali wtedy w gazetach zagraniczni eksperci

Słowa Lewandowskiego są znamienne "firma jest warta tyle i chce za nia zapłacić kupujący " ! x x To stara prawda. Lewandowski nie powiedział nic nowego.

W Polsce po 89 roku nastąpiła" największa grabież w nowoczesnej Europie" . - tak pisali wtedy w gazetach zagraniczni eksperci x x Niczego takiego nie czytałem. Może jakieś komusze gazetki wypisywały takie głupoty?

Główny macher (jeden z wielu) Lewandowski za to co zrobił powinien siedzieć ,ale w "nagrodę " za rozłożenie Polski na łopatki został komisarzem w Brukseli . x x To demonizowanie bo Polska wtedy leżała gorzej niż na łopatkach.

Mechanizm tego rabunku był prosty .Najpierw spowodować ,żeby firma straciła na wartości ,potem sprzedać za grosze i po zawodach ! x x :D To można było spowodowac, żeby straciło na wartości coś co jej nie miało? Cud...:D x A tak poważnie. Która polska firma była na tyle nowoczesna, dysponowała nowoczesnymi technologiami, fachowcami, że mogła konkurować z firmami zachodnimi ??? Tak konkretnie...

Gość gość
"To można było spowodowac, żeby straciło na wartości coś co jej nie miało? To cud...smiech.gif" x no proszę. okazuje się że polskie firmy które sprzedawano często taniej niż wynosi wartość gruntów na których stoi albo parku maszynowego który posiadały "nie miały wartości". jedną z tych firm "bez wartości" którą sprzedano była łódzka bistona w któej pracował mój ojciec. x kto ciekawy może poczytać: x Zakłady Przemysłu Dziewiarskiego „Bistona” (potentat w produkcji bistoru do ZSRR) zaczął mieć problemy, jak większość tego typu zakładów, na początku lat 90. Szefowie firmy, żeby mieć na wypłaty rozsprzedawali majątek „Bistony”, m.in. za 4 mld starych złotych sprzedano jeden z budynków bankowi. Pod koniec 1990 roku pojawiła się spółka „Legler-Polonia” (kapitał włosko-angielski), która wygrała przetarg na kupno „Bistony” za 2 mln dolarów. Zgłosiły się jeszcze „Polontex” (8 mln dolarów) i „Transmarine” (9 mln dolarów). Jak się okazało „Legler-Polonia” (obiecała zatrudnić 3.200 osób i zainwestować 135 mln dolarów) nie rozwinęła produkcji w Polsce. Kupiła dwie fabryki we Włoszech, a nieruchomości po „Bistonie” i „Rolteksie” sprzedała firmie „Merloni” za ok. 4,5 mln dolarów. x tak to wyglądały prywatyzacje tych firm "bez wartości". x był i dalszy ciąg przed sądem, tak wyglądał: x Czterej oskarżeni już nie poniosą konsekwencji, gdyż sprawa się przedawniła, a wobec piątego proces rozpocznie się od nowa. Gdy wczoraj w łódzkim Sądzie Okręgowym chcieliśmy, aby ktoś skomentował nam losy tego procesu, okazało się, że wszyscy o nim dawno zapomnieli i nie bardzo wiedzą, o co chodzi. x kto chce więcej szczegółów niech se wygoogla bo jak link wstawiam to wyskakuje że spam. x tak właśnie wyglądała ta III rp, to "państwo prawa i konstytucji" a nawet demokracji na które wstrętny pis się teraz zamachuje.

Zakłady Przemysłu Dziewiarskiego „Bistona” (potentat w produkcji bistoru do ZSRR)... x x Chyba nie zrozumiałeś. Chodziło mi o firmę która mogła konkurować z firmami ZACHODNIMI a nie wschodnimi.

Gość gość
tak poważnie -to g****o wiesz mośku - fotografie po rocznym pobycie na studiach polonistycznych co było nowoczesne , a co nie było nowoczesne w polskim przemyśle z którym nie miałeś nigdy do czynienia - płace pracowników wtedy były na poziomie max. 10 % płac 'nowoczesnego robotnika ' i już samo to było polem do konkurencji - z czego skorzystali np. Czesi ,którzy nawet nie zlikwidowali swoich PGRów , które do dzisiaj są mocno dochodowe -Polskę przeprowadzała przez okres 'transformacji 'mafia żydowska tworzac tzw.masę upadłościową ze wszystkiego co można było wtedy doprowadzić do upadku a sam Geremek twierdzieł że ' Polaków wprost nienawidzi '

kto chce więcej szczegółów niech se wygoogla bo jak link wstawiam to wyskakuje że spam. x x "Wygóglałem" i nic tam nie ma o nowoczesnych technologiach, nowoczesnych maszynach mogących konkurowac z podobnymi firmami zachodnimi. Jest o jakiś złodziejach którzy nakradli przy okazji upadku tej firmy. x x A tu z WIKI o "nowoczesnym" produkcie tej firmy: x "Kremplina lub inaczej bistor – nazwa handlowa dzianiny z włókna poliestrowego, która była popularna w Polsce w latach 70. XX wieku. Była wykorzystywana do szycia garniturów i sukienek; nie rozciągająca się, nieprzewiewna i nie gniotąca się"

Gość gość
a mi chodziło o firmę którą sprzedano za 2 miliony dolarów podczas gdy sama nieruchomość była warta 4,5 miliona. no ale przecież "wartość firmy jest taka ile ktoś zgodzi się zapłacić" prawda panie shatyn? a prywatyzacja to nie największa grabież w nowoczesnej europie, prawda panie shatyn? bo pan nic złego w tym nie widzi, pan lewandowski też nie ani w ogóle "nowocześni europejczycy i obrońcy demokracji". to tylko ciemnemu pisowskiemu motłochowi się wydaje że jak firma idzie za 2 miliony dolarów a sama działka na której stoi jest warta 4,5 miliona to coś tu nie gra.

gość dziś tak poważnie -to g****o wiesz mośku - fotografie po rocznym pobycie na studiach polonistycznych co było nowoczesne , a co nie było nowoczesne w polskim przemyśle z którym nie miałeś nigdy do czynienia x x x Zamiast argumentów gówniarskie próby obrażenia rozmówcy. :D Niczego innego się po tobie nie spodziewałem...:D:D

Przeczytaj kawałk mojego postu: x "A tak poważnie. Która polska firma była na tyle nowoczesna, dysponowała nowoczesnymi technologiami, fachowcami, że mogła konkurować z firmami zachodnimi ??? Tak konkretnie..." x x A ty piszesz o tym o co tobie chodziło...:D:D:D Naprawdę nie rozumiesz co sie do ciebie pisze czy tylko udajesz?