Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klipa

Bóg jest z tobą. Czy naprawdę?

Polecane posty

Gość Klipa
Ponieważ pociągnęliśmy wczoraj sprawę Irlandii, to zainteresowało mnie dlaczego Irlandczycy stracili zaufanie do KK, który miał tam w efekcie ugruntowaną pozycję. Dzięki temu forum znowu dowiedziałam się o czym, o czym nigdy nie słyszałam. A mianowicie: "Prowadzone przez irlandzki Kościół katolicki „domy opieki” nad samotnymi kobietami z dziećmi bardziej przypominały więzienia lub ośrodki pracy przymusowej. Nieludzkie postępowanie Kościoła dziennikarz „Newsweeka” prześledził po tym, gdy media w wielu krajach poinformowały, że w Tuam na zachodzie Irlandii niedaleko jednego z takich domów spoczywają przypuszczalnie szczątki kilkuset dzieci. Do tej pory odnaleziono kilkadziesiąt szkieletów, ale poszukiwania wciąż trwają. Okazało się, że nie jest to odosobniony przypadek. Arcybiskup Diarmuid Martin przypuszcza, że w sześciu innych kościelnych ośrodkach doszło do podobnych wydarzeń. Prawdopodobną liczbę zwłok dzieci pochowanych w tych masowych grobach szacuje się na mniej więcej cztery tysiące."  x i drugi artykuł na ten temat: " W małym miasteczku, w zachodniej Irlandii, wśród pięknych zielonych krajobrazów stoi wysoki na sześć stóp kamienny mur, który niegdyś otaczał miejsce o nazwie Home. W latach 1925-1961 tysiące „upadłych kobiet” i ich nieślubne dzieci przeszły przez ten dom samotnych matek prowadzony przez zakonnice Bon Secours. home tuam irlandia dzieci Dom, o którym mowa znajduje się w Tuam w hrabstwie Galway. To właśnie tam w przeciągu 36 lat pogrzebano blisko 800 noworodków i małych dzieci. Krótko po zamknięciu ośrodka w 1961 roku został on zburzony, a na jego miejsce wybudowano osiedla mieszkaniowe. Sprawa wyszła na jaw w latach 70. za sprawą dwóch nastoletnich chłopców, którzy odsunęli betonową pokrywę zbiornika na szambo i zobaczyli dziurę wypełnioną ciałami. Według historyk Catherine Corless chłopcy powiedzieli jej, że dziura „była wypełniona po brzegi ludzkimi kośćmi i czaszkami. Ostatnio powiedzieli mi, że nawet do dziś mają koszmary”. Wtedy, w latach 70. na miejsce zbiorowej mogiły przyszedł ksiądz i pobłogosławił to miejsce. Historia o cmentarzu małych dzieci na terenie domu samotnej matki prowadzonej przez Siostry Dobrej Pomocy Matki Boskiej Wspomożycielki była znana w okolicy, jednakże nikt nie podjął żadnych działań w tej sprawie. Sprawa nie była nagłaśniana, aż do tej pory. Władze Irlandii poważnie rozważają wszczęcie śledztwa w tej sprawie. Dokumenty, które znalazła lokalna historyk Catherine Corless wskazują, że w miejscu dawnego zbiornika nieczystości znajdują się szkielety 796 małych dzieci i noworodków. Wszystkie dzieci zmarły w czasie działania domu, w latach 1925-1961. Według akt przyczynami ich śmierci było niedożywienie, przedwczesne porody i choroby zakaźne takie jak odra, zapalenie płuc i gruźlica. Najmłodsze dziecko, które zostało tam pochowane miało 2 dni, najstarsze – 9 lat. To byli obywatele Irlandii Kościół katolicki w Irlandii jest zszokowany nowo odnalezionymi dokumentami. Arcybiskup Tuam Michael Neary powiedział, że jest bardzo zasmucony skalą tego, co się wydarzyło: „Mogę sobie jedynie wyobrazić ogromny ból, które oddawały dzieci do adopcji lub patrzyły na ich śmierć. Ból i cierpienia, jakie przeżywały jest niewyobrażalny”. Colm Keaveney – parlamentarzysta pochodzący z Tuam powiedział, że: ”To ogromny skandal. Wezwałem już rząd do złożenia oficjalnych przeprosin kobietom, których dzieci tam pochowano, a także do podjęcia wszelkich działań niezbędnych do odkrycia prawd –powiedział w wywiadzie dla BBC.- Domagamy się od premiera przedstawienia planów przeprowadzenia śledztwa, które wyjaśniłoby okoliczności śmierci tych dzieci. To byli irlandzcy obywatele, a sposób, w jaki zostali potraktowani- oni i ich matki- jest nie do zaakceptowania” przekonywał. „Specjalne” nadużycia i zaniedbania były „zarezerwowane” dla dzieci w wieku szkolnym. Żyjący ludzie, pamiętający jeszcze czasy działania ośrodka wspominają, że dzieci były marginesem społecznym w szkole, a zakonnice szczególnie lubiły wmawiać dzieciom, że są gorsze, ponieważ są nieślubne. Groziły nawet innym dzieciom, że kiedy będą niegrzeczne przesadzą je do ławek, w której siedziały „Home Babies”.

Gość gość
ty miałaś odpowiedzieć na co sądzisz o Zeitoun , Fatimie i Guadaluppe a nie wklejać swoje lewackie ściemy dla ułomnych

Gość Klipa
barramek co ja myślę o objawieniach to pisałam tu już kilkakrotnie do modelki, ale powtórze specjalnie dla ciebie. Nie wierzę w objawienia, zbiorowe histerie, orędzia, święte drzazgi z krzyża, uzdrawiające fiolki z krwią papieża, świętą gąbkę nasączoną octem, świety napletek i inne relikwie, krwawiące opłatki itp. Natomiast, jestem oburzona równie jak ty, że informacji o domach prowadzonych przez siostry zakonne KK, które ukrywały ciała dzieci w szambie, nie mogłam znaleźć na żadnej katolickiej stronie. Widzę, że fakty wypierasz za wszelką cenę, choć wiesz doskonale, że ta sprawa obiegła cały świat. Jakże obłudna jest ta wiara podpierająca się niby miłosierdziem bliźniego. Jakże obłudna ta walka o życie zarodków skoro KK potrafi dzieci spuścić do szamba. Skoro człowiek wierzący czyli ty, tak reaguje na maltretowanie matek i dzieci w Irlandii, to ja szczerze nie chcę mieć z wierzącymi nic do czynienia. Żadne z was nie potrafi wypowiedzieć się na ten temat i potępić instyucje kościoła za molestowanie dzieci, za ośrodki kaźni które prowadzili i być może jeszcze prowadzą. Intelektualny i moralny beton. Podziwiam Irlandczyków za konsekwencje. Była wina jest i kara. A z tymi lewakami to już się nie powtarzaj, bo to w obliczu tego co wiem zaczęłam uważać za komplement.

Gość gość
Klipa dziś Cóż, widać, że Twoje wypowiedzi są tenencyjne :o Niby szukasz nawrocenia a tak naprawde tylko skupiasz sie na skrajnych upadkach moralnych słabych i zwiedzonych ludzi. Tak, tacy też się zdarza w KK. Diabeł pracuje nad każdym i straszne upadki moralne i ciężkie gsrzechy są również tych co są w szeregach KK I tych obrzydliwościach chcesz budować obraz wiary KK ? To są skrajne przypadki i gorszące upadki gsrzesznych ludzi nie są sednem sprawy wiary KK. Biblię, objawienia i liczne cuda, proroków czy uzdrowienia nie uznajesz "dla zasady" a to właśnie jest sednem sprawy wiary w Jesusa. Upadki gsrzeszne ludzkie potwierdzą tylko, że faryzejskie gsrzechy są, były i niestety będą. Tak. Człowiek jest gsrzeszna istotą sam z siebie. Tylko właśnie prawdziwa wiara w Boga i szczera praca nad nią, która jest zadaniem na całe życie daje gwarancję wzrostu moralnego. W przeciwnym wypadku człowiecza pycha kroczy przed jego upadkiem.

Gość barramek
Klipa szczerze mówiąć to mnie dość mocno rozczarowuje w jekichś odpowiedziach na pytania skoro się pytałem np.o te wydarzewnie związane z Guadeluppe , Zeitoun , Fatimie , to oczekiwałem jakichśwłasnych refleksji osoby rzekomo przyjmujacej tzw. fakty czyli czym jest świadectwo 90 tys. ludzi oczekujących na zapowiadany cud w Fatimie ...i śwuiadectwem tego cudu , czyli oni to wszyscy widzieli i swiadczyli zgodnie wszyscy o tym , co widzieli w żeitoun i póżnieje Kairze(conagrywano już komówrkami ) - tam istnieją zdjęcia i nagrania zjawy urzędujacej sobie miesiącami na dachu kościoła Goadaluupei ta niezniszczalna autentyczna szata z alg - nie budzi to twoich mysli , jak jest to możliwe ? ...ty kwitujesz to następująco ...'Nie wierzę w objawienia, zbiorowe histerie, orędzia, święte drzazgi z krzyża, uzdrawiające fiolki z krwią papieża, świętą gąbkę nasączoną octem, świety napletek i inne relikwie, krwawiące opłatki itp./ ...czyli się nie odnośisz do pytań , a nastepnie wrzucasz nachalnie swoje wypowiedzi i wklejki odnośnie jakiejś chorej sytuacji w irlandzkim kk , czyli nieważne o czym się mówi ...ale w ameryce biją murzynów tzn.afroamerykan o czym to świadczy ?....

Gość barramek
odniośnie tego cosiestało w jakimś irlandzkim sierocińcu prowadzonym przez jaką psyopatyczną albo zaburzoną w inny sposób siostrę, co teraz jest wykorzystywane przez gramady lewactwa i takich rzekomo 'sprawiedliwych ' do potępienia kk ... ja np. miałem w klasie podst. 1-4 ateistyczną wychowawczynię, która biła , wyzywała, kazała sprowadzać nieobecnych uczniw z domu przewz uczniowskie ekipy pościgowe ,którepo doprowadzeniu takiego delikwenta rozkładały go na krześle, a ona go lała ile mogła. jej ojciec był I sekr. partii w mieście , a dyr.podstawówki - komunista jednym z radnych na moim ramieniu pewnego razu złamała wskażnik, uderzając w nie czy ja mam prawo mówienia że cała edukacja była wtedy zła, ponieważ jej nic się nie stało i była zawasze ochraniana - w pewnym sensie mam , ponieważ chroniła tę psychopatkę, natomniast w innych klasach panowały normalne stosunkie , gdzie do dzisiaj bardzo miło większość wspomina ten okres - zły człowiek i tolerujacy zło odbierze po śmierci swoja zapłatę i nie jest moim zadaniem skazywanie go - każdy odpowie za swoje winy ! i to nie jest staszenie piekłem , tylko pewne przypomnienie o tych ewangelijnych i głoszonych przez Jezusa , a rzadko przez księży (którzy akurat bardzo mało mówią na ten temat , aby nie wzburzać lewacta pewnie ) o 'ziarnach i plewach ' , które zostaną przesiane , gdy przyjdzie czas obumarcia ciała

Gość barramek
moim zdaniem bardziej pasuje to do Lutra i np. Lenina i Marksa ze swoimi świetlistymi ideami , prowadzącymi nie tam , gdzie należy ...po owocach ich poznacie

Gość gość
można także dodać do tej listy rzekomego archanioła Gabriela , dyktującego wersety Koranu Mahometowi

Gość barramek
W sprawie obrażania Lutra to może póżniej . - teraz może o tych sądach podajesz jeden cytat świadczący , że jedynie sama wiara w JCH pozwala uniknać sądu i jest to bezwarunkoiwe , czyli sama wiara w imię Jezusa gwarantuje zbawianie - podstawa nauki Lutra ...natomiast inny tekst 1 list do Kor. święci także będą sędziami !!! 1.Czy odważy się ktoś z was, gdy zdarzy się nieporozumienie z drugim, szukać sprawiedliwości u niesprawiedliwych, zamiast u świętych? 2 Czy nie wiecie, że święci będą sędziami tego świata? A jeśli świat będzie przez was sądzony, to czyż nie jesteście godni wyrokować w tak błahych sprawach? 3 Czyż nie wiecie, że będziemy sądzili także aniołów? O ileż przeto więcej sprawy doczesne! 4 Wy zaś, gdy macie sprawy doczesne do rozstrzygnięcia, sędziami waszymi czynicie ludzi za nic uważanych w Kościele! 5 Mówię to, aby was zawstydzić. Bo czyż nie znajdzie się wśród was ktoś na tyle mądry, by mógł rozstrzygać spory między swymi braćmi? 6 A tymczasem brat oskarża brata, i to przed niewierzącymi !!! 7 Już samo to jest godne potępienia, że w ogóle zdarzają się wśród was sądowe sprawy. Czemuż nie znosicie raczej niesprawiedliwości? Czemuż nie ponosicie raczej szkody? 8 Tymczasem wy dopuszczacie się niesprawiedliwości i szkody wyrządzacie, i to właśnie braciom. 9 Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa .ożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, 10 ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa .ożego. 11 A takimi byli niektórzy z was. Lecz zostaliście obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w imię Pana naszego .ezusa .hrystusa i przez .ucha .oga naszego. sama wiara , będąc niesprawiedliwym , złodziejem , cudzołożnikiem , ani mężczyżni wspóżyjący z sobą (wtedy chyba jednak kobiety nie spółkowały , albo Paweł o tym nie wiedział ) NIE usprawiedliwia !

Gość gość
cóż mówi sam Jezus o sądzie 31 Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. 32 I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. 33 Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. 34 Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! 35 Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie; 36 byłem nagi, a przyodzialiście Mnie; byłem chory, a odwiedziliście Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie". 37 Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? 38 Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? 39 Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" 40 A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili". 41 Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! 42 Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; 43 byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie." 44 Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" 45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego».

Gość barramek
apokalipsa 20, 14 11 Potem ujrzałem wielki biały tron i na nim Zasiadającego, od którego oblicza uciekła ziemia i niebo, a miejsca dla nich nie znaleziono. 12 I ujrzałem umarłych - wielkich i małych - stojących przed tronem, a otwarto księgi. I inną księgę otwarto, która jest księgą życia. I osądzono zmarłych z tego, co w księgach zapisano, według ich czynów. 13 I morze wydało zmarłych, co w nim byli, i Śmierć, i Otchłań wydały zmarłych, co w nich byli, i każdy został osądzony według swoich czynów.

Gość gość
,,W KK matka Pana Jez.usa nazwana jest "Maryją" (ciekawe dlaczego zmienili jej imię).,, xxxx Martyna ty znowu te swoje ataki. ,,Aramejskie MARIAM, a hebrajskie MIRIAM jest trudne do dosłownego przetłumaczenia, ale podkreśla się znaczenie: „Umiłowana przez Jahwe” lub "Pani". xxx Są i tacy, co imię naszej Pani tłumaczą jako: „piękna”, „orędowniczka”, czy „napawająca radością”. Wszystkie te tłumaczenia pasują do misji naszej Pani. Jest najukochańszym stworzeniem Boga, jest najpiękniejsza, jest naszą Orędowniczką i przyczyną naszej radości!,,

Gość gość
,,Sam Duch Święty poprzez biblijną Księgę Pieśni nad Pieśniami porównuje Jej imię do BALSAMU, co wiele razy wyśpiewaliśmy w nabożeństwie Godzinek. Czytamy: „Jako olej wylany, o Maryjo, imię Twoje” (Pnp 1,2). ,,

Gość gość
Martyna czepiasz sie imienia Matki Jezusa a równie dobrze można zapytać, czemu imię Joszue raz tłumaczy się jak Jozue, a raz jako Jezus...

Gość gość
bo szatan nienawidzi imienia maryji szatan zwalcza prawde ze jezus jest w eucharysti chociaz sa cuda eucharystyczne

Gość gość
Szatan boi sie Matki Jezusa. On jej nienawidzi, bo go urodziła, wychowała i była jako jedna z nielicznych pod krzyzem.

Gość Klipa
barramek Ja nie pisałam, że wszyscy ludzie kośc.ioła są źli, tak jak ty tak nie piszesz w podanych przykładach o ateista.ch i komunist.ach. Natomiast oddzieliłabym lanie linijką od doprowadzenia do ś.mierc***aruset dzieci, a nastepnie pochowania ich w szambie. Nie uważam, by w ten proceder trwający tyle lat zamieszana była jedynie jedna świrnięta siostra za.konna. To śmieszne twierdzenie. Jednocześnie sytuacja ta do tego stopnia podważyła autorytet moralny k.ościoła, że stracił swoją ugruntowaną pozycję. Nie oczekiwałam od was że będziecie się ze mna zgadzać, oczekiwałam, że chociaż się nad bestialstwem w stosunku do matek i dzieci pochylicie. Ale nie. Nie można przyznać nawet tego, że kości.ół dał plamę dokumentnie w tej sprawie. Choć jak wiadomo, nie jest to jedyna sprawa, bo o ośrodkach prowadzonych przez siostry było głośno całkiem niedawno i w Polsce. O ile kościoł.owi jest przykro, że takie sytuacje się zdarzają, o tyle pociecha z tego marna bo ofiary pe.dof.ilii i innych nadużyć muszą się ratować same i o to też was zapytałam i moje pytanie zignorowano, kości.ół nie poczuwa się by fundację na rzecz wykorzystanych dzieci założyć i wspierać ze swoich środków w ramach odkupienia. Niestety nie poczuwa się też do przeprosin i odszkodowań. Mało tego ukrywa przenosząc z pa.rafii do p.arafii sprawców i chowa głowę w piasek.

Gość ojj stara modelka bez związku
Klipa dziś Każdy odpowie za swoje gsrzechy. Ci, którzy kryli pedofilów także. Kościół katolicki nie założy fundacji ze względu na pojedyńcze skrajne takie przypadki. Nie rób sobie normę z tego. Zboczeńczy zdarzają wszędzie i wśród nauczycieli, policjantów, lekarzy, sędziów, wujków i ojców itd. Szatan jak widzisz wszędzie ma swoich pomocników. Dlatego walka ze złym nie jest taka oczywista. Zdarza się, że wilk zwodniczo przebiera się za baranka. Co oczywiście nie dowodzi, że z tego powodu już każdy baranek jest zły.

Gość Klipa
modelko oczywiście przyznaję racje że zboczeńcy zdarzają się wszędzie, natomiast nie zgadzam się z tym, że są po pojedyńcze przypadki w organach kościoła. Tym bardziej szkoda, że takie osoby nie są usuwane z szeregów kapłanów, a tylko przesuwane do innych parafii. W tej sytuacji jeden ksiądz ma możliwość skrzywdzić już nie pięcioro dzieci ale pięćdziesięcioro przez lata. We Włoszech trwało do właśnie dziesięciolecia zanim znany ksiądz został oficjalnie oskarżony i postawiony przed sądem. Listy do jego zwierzchników nie wzbudzały żadnych reakcji. Nie chcę wklejać tu dokumentów za kazdym razem, bo są w necie dostępne dla kazdego. Biorąc pod uwagę, że są to sługi boże skala tego procederu nie jest marginalna, a dojście ofiar do sprawiedliwości mocno utrudnione, a czasami wręcz niemożliwe. Dokument , który mnie zainteresował ostatnio: https://www.youtube.com/watch?v=nnJktQXTZWY Jeden z bardzo wielu, ale chciałam dowiedzieć się czegoś więcej, bo znałam te opowieści tylko z filmu "Siostry Magdalenki" a wiadomo jak to jest z filmami opartymi na faktach, często są ubarwiane na potrzeby widza. Chciałam dowiedzieć się więcej.

Gość gość
jeżeli ktoś jest antyklerykałem , uważa że Biblię napisali najarani szamani (patrz Doda ) to nic dziwnego że będzie wklejał różne kompromitujące kk materiały i tworzy iluzję , że w jeżeli w jakiejś społeczności ktoś z kk sto lat temu dopuścił się czynów niegodnych , to może być to normą powielana 5-krotnie , 20- krotnie , a nawet 1000-krotnie 1. Józef Stalin(ZSRR) - ateista-komunista - ponad 25 milionów ofiar ateistycznych zbrodni (w tym 7-8 000 000 z głodu) nie wliczając innych narodowości, wiele milionów zesłańców oraz więźniów politycznych. Zbrodnie dokonywano w latach 1924-1953(do momentu śmierci Stalina) 2. Pol Pot- ateista-maoista - 1,7-2,5 000 000 ofiar egzekucji, eksterminacji etnicznej i głodu (1/4 ludności Kambodży). Mordy dokonano w latach 1963-1979. 3. Fidel Castro(Kuba) – ateista-komunista - do tej pory ponad 100 000 ofiar i co roku dzięsiątki tysięcy uciekinierów. 4. Kim Ir Sen i Kim Dzong Il(Korea Północna)- ateiści-komuniści - w trakcie ich rządów w kraju zmarło z głodu lub w wyniku represji ponad 2-3 miliony osób. W kraju nadal panuje terror

Gość gość
5. Ho Chi Minh(Wietnam)- ateista-marksista - w latach 1954-1969 zginęło pod rządami ateistów-komunistów ponad 1 000 000 osób, a co najmniej kolejny 1 000 000 zostało więźniami „bambusowego gułagu 7. Mao Zedong(CHRL)- ateista-komunista - w latach 1949-1976 zginęło, zmarło z głodu oraz w wyniku ”wielkiego skoku” (1958-1961), a następnie ”rewolucji kulturalnej” (1966-1976), nawet do 100 000 000 ludzi (sam „wielki skok” ponad 43 miliony). Obecnie ateiści-komuniści chińscy ludobójczo wybijają rdzenną ludność Tybetu.

Gość gość
6. .dolf itler- ateista – ludobójstwo 5-7 000 000 Żydów, 3 000 000 jeńców radzieckich, setki tysięcy(miliony) Polaków i przedstawicieli innych narodowości. 7. Mao Zedong(CHRL)- ateista-komunista - w latach 1949-1976 zginęło, zmarło z głodu oraz w wyniku ”wielkiego skoku” (1958-1961), a następnie ”rewolucji kulturalnej” (1966-1976), nawet do 100 000 000 ludzi (sam „wielki skok” ponad 43 miliony). Obecnie ateiści-komuniści chińscy ludobójczo wybijają rdzenną ludność Tybetu. 9. Włodzimierz Lenin(ZSRR) – ateista-komunista - w latach 1917-1924 (do momentu śmierci Lenina) w wyniku bolszewickiego terroru i egzekucji zginęło 15 000 000 osób (w tym 8-9 milionów z głodu).

Gość gość
Zmarł oficjalny egzorcysta Watykanu ojciec Gabriele Amorth z Towarzystwa Świętego Pawła. Dysponował ogromną wiedzą na temat ukrytych mechanizmów władzy w Watykanie, na temat przynalezności kardynałów do masonerii oraz o dokonywanych w Watykanie zbrodniach i satanistycznych rytuałach. Ojciec Amorth nie o wszystkim mówił, choć i tak podsunął wiele tropów policji, prokuraturze oraz dziennikarzom śledczym. Jego śmierć jest „znakiem czasu”, wpisuje się w wydarzenia Wielkiej Zmiany na planecie, jest sygnałem, że niebawem zaczną dziać się bardzo ważne rzeczy w Watykanie…

Klipa dziś Piszesz: "nie zgadzam się z tym, że są po pojedyńcze przypadki w organach kościoła." x - skandale zdarzają się wszędzie tam, gdzie do głosu dochodzą nieuporządkowane ludzkie żądze i skrajny egoizm a co nie ma nic wspólnego z Jesusem w którego mówią, że wierzą - i tu wychodzi - prawdziwa wiara a nie tylko ta od oka "żeby ktoś widział" - wiara bez uczynków jest martwa - i nie wszyscy wydać to wiedzą

Gość gość
Komunizm został sfinansowany przez kapitalistów („amerykańskich” bankierów), a Polacy są do dziś rozgrywani jak dzieci przez „polskich” historyków i polityków.

Klipa dziś Piszesz: "Tym bardziej szkoda, że takie osoby nie są usuwane z szeregów kapłanów, a tylko przesuwane do innych parafii." x - i taki delikwent i jego przełożony wiedzący o sprawie a jedynie go "karnie" przenosząc w inne miejsce - oboje ponoszą winę - z tym, że "krycie swoich" jest znane w każdych kręgach np. wśród lekarzy, nawet kiedy udowodni mu się błąd w sztuce to niestety panuje zmowa w środowisku lekarskim i nikt nie chce wydać kolegi, tak samo jest u prawników, sędziów itd. co oczywiście nie tłumaczy takiego przełożonego, ponad to trzeba jeszcze udowodnić bo pomówić można każdego o wszystko

Gość barramek
uderz w pasterza , a owce się rozpierzchną - stara i wykorzystywana przez wrogów religii biblijna metoda polegająca na kompromitowaniu jednostek skrajnie ułomnych , czyli takich którzy nie powinni pełnić roli w strukturach , a jednak pełnili , zwiedzionych , podlegających ludzkim słabościom , szantażowanych za swoje błędy ( czasy komuny ) itd. - one zostaną osądzone bardziej surowo , gdyż jak mówił Jezus 'biada temu kto sieje zgorszenie wśród maluczkich ' ...i tu już nie pomoże żadne tłumaczenie typu protestanckiego , że ...ja niby przecież ' wierzyłem w imię Jezusa '