Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Katowice Gyncentrum i nie tylko... komu pomogli cd.

Polecane posty

Gość gość
Rubineye mozesz powiedzieć czy to jest jakiś ogłoszenie w klinice czy na stronie ? Mysle o swoich znajomych Martusia1983

Szkoda że wcześniej nie dali takiej informacji :/ ciekawe jakie kryteria trzeba spełniać. ..pewnie do przyszłego tygodnia nie będzie już miejsc:/

Ania...zadzwoń do kliniki i zapytaj o warunki i czy możesz z tego skorzystać. Zawsze to dodatkowa szansa dla Was.

Gość malamii89
ciekawe pewnie juz miejsca zajete ....

Ania to od razu do nich dzwoń, może uda Ci się załapać, próbuj !!! :)

Smutasku właśnie w tym problem ze teraz nie mam jak zadzwonić bo jestem w pracy a nie chce aby ktoś się dowiedzial..:/ dopiero będę mogła wieczorem zadzwonić :/a to może być już zapuzno :(

Gość gość
Ania a w wc?,palarni?,na dworze?,szatni?zapleczu?

Martusia na Fb wrzucili ogłoszenie o naborze, jako tako wymagania żadne. Jedynie udokumentowanie starania przez dłuższy czas.

Aniu...a do której pracujesz? Może do wc wyjdź albo niech mąż zadzwoni i Cię umówi.

Gość Yeti76
zadzwoniłam; powiedziałam że jestem w programie 2+1 i zapytałam czy możemy zgłosic sie do programu bezpłatnego leczenia za pomocą metody AneVivo. Pani z recepcji powiedziała by tą kwestię poruszyc podczas wizyty z lekarzem, bo to oni dokonują wyboru par po konsultacji; Zawsze można spróbowac....

Gość gość
potrzebują królików doswiadczalnych jak to w gyn bywa

Ciekawe czy to faktycznie będzie za darmo czy zaś za leki trzeba zapłacić..

Nie wierze, ze leki nam tez zapłacą! Jak ktoś nie ma kasy, to super rozwiazanie dla niego. Lepiej być królikiem niż w ogóle nie spróbować. Watpię, ze z 2+1 uda sie załapać. Straciliby wtedy kasę za nas, jakby sie udało, a chętnych dużo.

Gość Sunshine_111
Karolciu dziękuję za pamięć ☺czasami zaglądam, ale rzadziej, żeby nie żyć tym caly czas. Jestem właśnie w gyn i czekam na wizytę do dr G. Pobolewa mnie macica po tym poronieniu i chcę sprawdzić czy wszystko ok. Odebralam dokumentację z gyn i chciałam się zapisać do dr Grygi, ale nie zdążyłam, to straszne

Gość Sunshine_111
Jesli chodzi o tą nową metodę to w tym artykule jest napisane, że jest to szansa dla tych, ktorym nie udało się skorzystac z rzadowego programu... wątpię tez zeby wzieli osoby z 2+1, steaciliby pieniadze (a w gyn jestem juz teraz sama na korytarzu, ale to pewnie prsez te urlopy☺) myślę że nie będą brac osob po nieudanych probach ivf, tylko dobrze rokujące, żeby statystyki wyszły odpowiednie ☺

Gość Sunshine_111
A ja czekajac na jesien postanowiłam się wziąć za siebie, sport, dietka... i staram sie nie myśleć, choc to ciężko, bo siostra urodzila malego slodziaka

Gość gość
Dziewczyny ja po screthingu dziś 37dc @brak..testu nie robiłam bo w cuda nie wierzę...ogólnie brak jakichkolwiek objawów, czy tem screathing może tak wpłynąć na cykl, chciałam juz zacząć prxygirowanoa do crio :( Madzia

Gość MartiRybka
mam odczucie że do tej metody będą kwalifikowane pary, które będą miały względnie dobre parametry nasienia, tj. będą się łapać na klasyczne IVF. To moim zdaniem będzie kluczowe. Choć z drugiej strony pojawia się pytanie co chcą w ten sposób osiągnąć? Nastawiają się typowo na kasę czy na rozwój medycyny, bo jeśli na rozwój to będą chcieli sprawdzić pary z różnymi parametrami. Jeśli na kasę to będą kwalifikować tych którzy są najmniej "wadliwi"

WITAM dziewczynki :) ja byłam na kontroli stomatologicznej, bo mąż mnie nastraszył ze mi po ciąży zęby wypadną, Pani stomatolog powiedziała ze zero ubytków, i chciałaby żeby jej pacjenci mieli takie zębolki. Wiecie dziewczynki ze w ciąży leczenie zębów, łącznie z jednokanałowymi jest na NFZ

Sunshine fajnie że się odezwałaś :) Zbieraj siły i wracaj do walki w końcu i wam się uda ;) A pytałaś o tą nową metodę może akurat sie załapiecie :) Trzymaj się!!!!

Gość gośćkasia
Catarina ale prywatne gabinety stomatologiczne odpadaja?

Gość gośćkasia
Madzia marsz na bete ☺

Gość gość
Ja juz się tyle tych testów z 1 krecha naogladalam ze juz mam ich dość! :( Mam zero objawów ciążowych typu bol piersi ino brzuch mnie czasem boli jakby chciała przyjść @a nie mogła..juz tak kiedyś miałam :( Madzia

Gość malamii89
Sunshine super ze sie odezwalas;**jak tam po wizycie u dr G? co dalej planujesz?:*

Catarina poprosiła mnie, bym się odezwała i powiedziała wam co wiem o anevivo i programie GynC. Byłam dziś na wizycie w tej sprawie u dr M. Wizyta kwalifikacyjna jest darmowa (ale odniosłam wrażenie, że tylko wtedy, gdy zostanie się zakwalifikowanym). Niestety w związku z tym, że my się nie kwalifikujemy nie znam szczegółów finansowania, nie wiem Czy GynC płaci tylko za procedurę, czy może też jak za pakiet, np. też za wizyty i kolejne transfery. My się nie kwalifikujemy, bo program zakłada przyjęcie pacjentek które nie korzystały z ivf, lub korzystały, ale jest to przypadek wyjątkowy - raz i to bezskutecznie. odniosłam wrażenie, że ten "raz" to będzie brany pod uwagę jeśli wcześniej nie znajdą 20 par które z in vitro nie korzystały. Samo anevivo skierowane jest do par, które mają problemy z samym zapłodnieniem. Tu jest kolejny punkt, który nas dyskwalifikuje. Nam zawsze wszystkie komórki (nie ważne że była np. jedna) się zapładniały. Więc to raczej jest metoda dla osób, którym np. nie udało się naturalnie, albo nie udała się inseminacja. Bo metoda wspomaga zapłodnienie, ale też nie u wszystkich. Dr M powiedział, że niestety oczywiście zdarza się, że np. czy normalnym in vitro byłaby ciąża, a tu np. nic się nie zapłodni. Metoda polega na pobraniu komórek, umieszczeniu ich w takiej mikro jakby pipecie razem z nasieniem i umieszczenie następnie w jamie macicy. Następnie pipeta jest wyjmowana i następuje dalsza hodowla, transfer, mrożenie.