Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Katowice Gyncentrum i nie tylko... komu pomogli cd.

Polecane posty

Gość, ja badałam wszystkie, V Leiden wyszedł ujemny. Na te nadania skierował mnie dr Gryga, zlecil mi w sumie 20 badań i tylko ta mutacja wyszła dodatnia. Pozostałe badania w normie. Tak sie zastanawiam, czy nie wysłać moich rodziców i siostry na te badania, skoro odziedziczyłam to po 1 rodzicu, zeby wiedzieć po którym i zeby tez to leczyli. Co myślicie o tym?

Hope, dzięki za odpowiedz. Czyli ten kwas 5mg, co mi dr M przepisał mi nie zaszkodzi i mogę póki co go brać, pod koniec miesiąca mam wizytę u dr Papugi, zobaczę co mi zleci, najwyżej mi wymieni na 15mg. mam tez femibion natal 1, Holostic b12, który zawiera tez metylowany kwas foliowy, zwykły b6 i acard i wit D. Swoją droga, bardzo mnie zaskoczył ten akard, ze jest w kształcie serca :)

Hopie, a acard, wit. b12 i b6 tez ci dr G zlecił? Czy tylko i wyłącznie ten kwas foliowy 15mg i nic więcej? Mam cała garść leków juz jak jakaś stara babcia, przeraża mnie to :/

Gość gość
Cześć dziewczyny! Rubin ja mam prenatalne w następny czwartek w provicie bo w gyn nie było już terminów sezon urlopowy robi swoje juz nie mogę się doczekać! Jutro wizyta u dr P pozdrawiam!MaBo

Allessa.. ja już trzeci raz w ciąży mam opryszczke. Ja ją mam od zawsze czyli najważniejsze aby się jej nie nabawić po raz pierwszy w ciąży. Ja sobie smarowałam maścią herpex - mi to zawsze pomagało ok 8zł.

Tasia chciałam właśnie w październiku Ale mam teraz problem z okresem..ostatnio mój cykl trwał 40dni a teraz w 25 dniu pokazala się krem..w czoraj nie miałam nic dziś lekko zabarwiony krwia mocz..nie wiem czy to okres czy nie..bo zawsze przy okresie mnie brzuch troszke boli a teraz nic..:/chce podejść do histeroskopi i strecingu ale nie wiem czy to jest okres:/

Jakie witaminy przed crio bierzecie..wiem że już o to pytałam ale...femibion1 ,wit.b6,b12, żelazo,coś jeszcze? Może coś na slabe endo?jaki ja mam mętlik w glowie:/..o wszystkim zapomniałam :/ a miała któraś z Was tak jak ja z tym okresem?:/ to liczyć jako @ czy nie?:/

Tasia a jakie było twoje endo w dniu transferu?od kiedy bralas te plastry?od 1dc?

Gość gość
Peonia lepiej wyslij rodzicow, beda mogli chociaz uniknac zakrzepicy albo innych powiklan. U mnie przebadalismy sie z moimi 2 siostrami, bo nasza mama miala trombofilie i 3 razy poronila. Robilysmy badanie w testDNA i dostalysmy rabat rodzinny ;)

Gość peonia88
W których dniach cyklu może wypaść transfer 5 dniowych zarodków? Będę miała od 2dc estrofem i encorton.

Ania, poczekaj aż sie rozkręci ten okres. Krwawy mocz kojarzy mi sie z zapaleniem pęcherza. Witaminy biorę te same, tylko zamiast żelaza mam kwas foliowy 5mg.

Gość, u mnie moja mama nie miała problemów z ciąża, ani poronień, urodziła 2 córki, moja siostra ma 2 dzieci, wszystko poszło bez problemu.

Ania plastry brałam od 2dc tak jak reszta leków. W 10 dc miałam endo 10mm, ja brałam jeszcze od 1dc wiesiołek 3x2 ale przestałam 3 dni przed transferem. Peonia chyba nie ma reguły na dzien transferu, ja miałam w 16 dc ale wcześniej jakby doszło do transferu to bym miała w 22 dc to wszystko zależy od endo

Peonia - mi tylko zlecił 15 mg kwasu foliowego bo mam mutacje w obu allenach czyli po mamie i tacie . W Genomie - bo zapomniałam wcześniej napisać że ta druga opinia była od genetyka z Genomu - mam wpisaną heparyne, acard i te Wit B najlepiej też w formie metylowanej - to jest taki szablon tam na MTHFR.

Gość gość
Proszę napiszcie mi czy bierzecie jeszcze luteine/lutinus po 12 tc i kiedy odstawił Wam lekarz fragmin? Ja jestem w 13 tc i własnie odstawiam fragmin i jestem w stresie czy to nie za szybko. Tola

Gość gość
Rubin 11 tc niestety musze płacić za prenatalne będę miała prywatnie MaBo

Dzięki dziewczyny :)..ciekawe czy ja będę miała te plastry bo mi też nie chciało rosnac ostatnio i finalnie miałam 7,5 to mało..:/i to był w tedy jak się nie mylę 17dc..a i też mam polipa:/ może przez to te przedwczesne krwawienie?..

Aniu jak ostatnio ci nie chciało rosnąć endo, to przypomnij o tym i poproś o coś więcej żebyś nie straciła cyklu. Ja straciłam dwa cykle przez endo i teraz podchodzę na naturalnym cyklu bo na naturalnym bardzo ładnie mi rosło wszystko. Dzisiaj kończę dupka i czekam na okres.

Gość gość
Cześć dziewczyny ja miałam dzisiaj wizytę u immunologa w Będzin u dr p.ale miałam wrażenie ze nie wiedziała dokładnie o tej mthfr bo na żadne pytanie nie dostalsm konkretnej odpowiedzi. Zlecila mi badania ktore jak sie okazalo mam zrobione i jej pokazywalam. Zrobiłam jeszcze raz ale nie wiem po Napewno juz tam nie wroce. Dr m mi dzisiaj przepisal kwas foliowy 15 i nic więcej nie robie. Pozdrawiam Marysia

Gość gość
W gyn jest nowy lekarz dr Grettka ktory przyjmowal w provicie w Katowicach

Gość gość
gosc a kiedy dr Gretka przyjmuje w gyn?

Gość gość
Hej Ja jestem 5 dzień po transferze 3 dniowego zarodka jakichkolwiek objawów brak:(,jedynie wylewa sie ze mnie lutinus mam wrażenie jakbym sie moczyla:( na kartce mam termin badania hcg 10 dni po transferze czy to nie za szybko ...?

Gość gość
Tego nie wiem ale dzisiaj byl na pewno bo dr m przyjmował w innym gabinecie i do dr gr bylo duzo par

Gość gośćkasia
Woow Grettka w Gyncentrum...no prosze...to dr M bedzie mial konkurencje hehe! Co do objawow w 5dpt hmmm,moze nie byc ☺ Na wymioty i ruchy dziecka za wczesnie ;-) A co do bety w 10dpt to chyba nie za szybko...jak ma wyjsc to wyjdzie ☺