Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość S992
A dodam ze od środy temp byla rowno 37,0:)

meggi90 - z czasem do tego dojrzewamy, do bycia matką, przychodzi taki moment w życiu, że chcemy założyć rodzinę, mieć dużo wspomnień wspólnych, przeżyć, bo razem, z bliskimi jest najlepiej, choćby nie wiem co się działo :) i tego życzę nam wszystkim :)

A jak mierzycie temperaturę? Jaki termometr jest do tego odpowiedni i gdzie można taki kupić? Ja niestety jestem zielona w tym, a mój "kochany" ginekolog mi nic nie wyjaśnił... ;)

Gość Bluebell1984
onaa - ja kupiłam na Allegro termometr owulacyjny. One mierzą temp. z dokładnością do 2 miejsc po przecinku, co jest ważne, bo nieraz temperatura waha się minimalnie. Mierzę w ustach codziennie o 6 rano - fajne jest to, ze te termometry zapamiętują ostatnią zmierzoną temperaturę, wiec w weekend budzę sie na mierzenie i spie dalej, a warosc spisuje pozniej. Nie są drogie 10-20 zł kosztują.

Gość KateA92
Najlepsze są takie właśnie o jakich pisze blueball - z dwoma miejscami po przecinku. Chociaż ja mierzyłam w ustach zwykłym rteciowym i tez nie miałam problemu z zauważeniem skoku ;) najważniejsza jest regularność, aby mierzyć o stałej porze tuż po przebudzeniu (nie wykonując żadnego ruchu wczesniej) także nie można wstać po termometr czy iść się wysiusiac najpierw - budzisz się, siegasz sama ręką po termometrem, mierzysz i dopiero się ponosisz z łóżka jak juz doczytasz temp

Gość caroline29
Dziewczyny wogole ten cykl byl dziwny id poczatku wiec uwazalam go za stracony ale w tamtym tyg zaswitala odrobinka nadzieii gdy pojawił sie śluz zabrazowiony ale jakos strasznie na mnie widok jednej kreseczki nie zadzialal choc wolala bym ujrzeć dwie nie ukrywam ze z deka mi smutno to dopiero 3 cykl wiec nie ma tragedii a dzis 35 dc ostatnia @ 23.06.

Gość Kotelkowa
Dzień dobry kochane :) macie rację co do tej tarczycy dlatego idę prywatnie do lekarza który prowadzi i moja mame i babcie ,jak się okazuje mam to genetycznie tyle ,że u mnie bardzo wcześnie to wyszło mojej mamusce co ma 35 lat wyszło jakieś 3 lata temu ,że coś jest nie tak :/ pogoda okropna u mnie aż człowiek samoistnie doła łapie . A wy jak tam kiedy któraś testuje ? Może utrafimy w zbliżony termin :) u mnie wypada niedziela a najpóźniej przyszła środa :) później chyba zaprzestane staran aż do wizyty lekarza:)

Gość Kotelkowa
Caroline29 ja w tym cyklu też nie daje sobie szans bo śluzu praktycznie nic a nic nie było więc nawet nie wiem kiedy miałam owulacje ...Więc nie zdziwię się jak zobaczę jedna kreseczke jeszcze miesiąc temu to płakałam i dolowalam się ,że niesprawiedliwe to bo jakas tam koleżanka piła, paliła ,brała używki i zaszła w ciążę A teraz ma zdrową córeczkę ... W tym miesiącu dałam na totalny luz i niech się dzieje wola nieba :)

Gość gość lila
Witam Was dziewczyny :) ciesze sie ze znalazłam taki temat: ) z mężem staramy sie o dziecko pierwszy cykl. Utrudnieniem dla nas jest to ze mąż pracuje za granicą. Teraz jak byl na urlopie staraliśmy sie caly czas. Ale przyszła miesiączka... i potem dzień po okresie ostatni raz probowalismy. Czy myślicie ze może sie udać? 8 dzien cyklu, ja mam miesiączki 26-28 dniowe

Gość Ewelina2605
Caroline szkoda ze tylko I kreseczka ale dopoki nie ma @ to moze sie jeszcze cos wydarzy a jak nie to kochana glowa do gory nowy cykl bedzie uda sie napewno w ktoryms cyklu sie uda :) mi samej tez bylo ciezko jak @ przyszla.no ale coz trzeba wczyc dalej :) witam lila :) z owulacja roznie bywa cykle masz krotkie musisz kochana czekac oby sie udalo a jak nie to sie nie zalamuj tylko musicie z mezem jakos wybrac bardziej dogodniejszy termin choc wiem ze ciezko jak wyjezdza.ale z nami bedziesz smutno Ci nie bedzie a zobaczysz ze sie uda :)

Gość caroline29
Ewelina2605 jakos tak nie zdolowalam sie calkowicie ale boje sie ze jak dalsze cykle tez będą nie udane to mogę sie zalamac ale mam nadzieje ze sie uda w końcu i mi i Wam dziewczyny kochane musi sie udać moze nie odrazu jak myslalysmy ale się uda . Najgorsze to czekanie na @ tym bardziej ze te cykle sa dość długie niby do 35 dni wyczytalam i gin mi mowil ze to cykle normalne. Ewela pijesz siemię i te ziółka z wiesiołka w tym cyklu?

Gość Ewelina2605
Ja mam cykle 30 dniowe ale ja mam wczesnie owulacje bo jak bylam na monit w gina to w 12 dc miakam juz pecherzyk 22 mm wiec juz od dzis robie testy owu zeby zobaczyc czy wogole cos bedzie.jak masz regularnie cykle to mysle ze sa ok.ja ostatnio kupilam witamine d z olejem z siemienia i to lykam codziennie jedna a wieska czasami jak mi sie przypamnie.w tym cyklu nie chce sie jakos mocno wkrecac bedzie co bedzie juz meczy mnie to staranie.Caroline ja na Twoim miejscu bym wybrala sie do gina na monitoring niech Cie obejrzy tak dla spokoju.

Gość caroline29
Jak @ sie pojawi to zapisze sie na monitoring na NFZ można ? Zaraz zadzwonie i sie dowiem co i jak ...

Gość Ewelina2605
Caroline zadzwon zapytaj na nfz mozna ale nie wiem jak z terminami

Gość Martka10
caroline - bardzo mi przykro, że tym razem znowu zobaczyłaś 1 kreskę, za chwilkę będzie nowy cykl i nowe możliwości :) Kate - myślę, że to jednak ruchy dzidziusia. Pierwszy raz ruchy poczułam w okolicach 14 tyg., jakby trzepotanie skrzydeł motyla i nie byłam szczupła :) Mila, Angelowa - super, że ciąża przebiega prawidłowo, półmetek coraz bliżej :) Witam nowe dziewczyny. Lila, moja koleżanka zaszła o dwie ciąże w 3 dniu cyklu, ale cykle ma krótkie bo 24 dni, szansa zawsze jest, to zależy czy owulacja się przesunęła czy nie i jak długo wytrzymują plemniki :)

Ja się czuję dzisiaj okropnie, ale nie z powodu ciąży, a szkoda hehe, wczoraj się spotkałam ze znajomymi w barze i popiliśmy, a teraz zdycham... pracę dzisiaj se odpuszczam, nie dam rady funkcjonować :( jeszcze w sobotę mój chłopak obchodzi 30 urodziny, ehh jak ten czas szybko leci :)

Gość Różowy_Kordonek
Onaa124 - nie mam zadnych objawow, ani sutki nie bola, ani nie mam wyczulonego wechu.. jedynie jestem ciagle zmeczona i baaaardzo senna. Wczoraj w pracy byl moment, ze zrobilo mi sie slabo, swiat sie zakrecil ale to chwilowe bylo :) mysle, ze jeszcze za wczesnie... dzisiaj powtarza bete zeby sprawdzic przyrost a jutro albo jeszcze dzis wieczorem umowie sie na wizyte do ginekologa, zeby sie nie okazalo, ze bierze urlop kiedy ja bede chciala przyjsc :/ jutro bedzie rowno 4 pelne tygodnoe ciazy, wiec pewnie umowi mnie nie wczesniej niz za 3 tyg. Oby miala terminy bo pozniej my juz jedziemy nad morze :(

Gość S992
Mi od wczoraj tez same sie oczy zamykaja :(

Różowy_Kordonek - obyś miała lekką ciążę :) i dbajcie o siebie :) jak to fajnie brzmi :) też bym chciała takie coś usłyszeć od kogoś :)

Gość caroline29
S992 moze niebawem zobaczysz 2 kreseczki albo i krechy :) oby się udalo. Badz dobrej myśli. Ja zmykam na 14 do pracy a tak sie nie chce taks parowka dzis czuje sie jak sardynka w puszcze do tego wszystko mnie drażni czyli jak na @

Gość S992
Caroline oby wszystkie to zobaczyly:-) Angelowa czasem się tak zdarza :) kotelkowa zebys tylko nie bawiła że niedługo swojego dzidziusia i rodzeństwa jeszcze:D

Gość Karolcia06
Dziś jest 7 dzień po owulacji i mam leciutkie pobolewanie brzucha... Czy możliwe że coś się zagnieździło? :)

Gość Kotelkowa
Angelowa i S992 mam brata już na szczęście mamusia nie planuje więcej potomstwa ze względu na choroby i plany ma już swojego synusia oczko w głowie który powiedział ,że jak zajdzie w ciążę to on się wyprowadza do mnie bo nie będzie się bawić w pieluchy tak jak ja musiałam się zajmować nim :D Nie czuj się staro angelowa bo zajść w ciążę w wieku 15 lat nie jest szczytem marzeń jednak muszę przyznać,ze Fajnie jest mieć młoda matkę bo o wszystkim można porozmawiać i nie przeraża jej wizja bycia babcią w jej wieku:)

Gość Różowy_Kordonek
Barszczyk z ktokietami :)

Gość S992
Karolcia06 wszytsko jest możliwe:) także trzymam kciuki ;) będziemy pewnie razem testować po ja tez mniej wiecej tyle po owu jestem ;) Kotelkowa tak tylko się smieje :-) a los czasem inny niz plany :D Onaa124 ja obiad bede jesc dopiero przed 19 wiec jeszcze mam daaleko:-) a beda pieczone filety z marynaty kebabowej, suroweczka i moze fryty do tego mmmm:-)

Gość Kotelkowa
Onaa paleczki z kurczaka w przyprawach i do tego ryż z curry:)