Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Baba,karmiąca piersią w restauracji i została wyproszona,dała sprawę do Sądu!

Polecane posty

Gość gość
Zbyt czesto nie ma pomiesxczen do kp, pozostaje toaleta. Kobieta powinna miec wybor, gdzie chce karmic. Nikomu nic do tego. Kazdy ma oczywiscie zdanie ale powinien je zatrzymac dla siebie. Mam nadzieje, ze ta matka wygra bo byla dyskriminowana. Gdyby karmila mm z butelki to nikt by jej nie wyganial z restauracji.

Gość gość
a ja mam nadzieje ze przegra z kretesem i jeszcze pokryje koszta sprawy

Gość gość
11:38 półroczne dziecko jest zbyt małe aby zrozumiec rozmowę, więc po co do niego mowić, i tak nic nie jarzy:O

Gość gość
półroczne dziecko ma chyba stałe pory karmienia, można nakarmić w domu i później wyjsc gdzieś w miasto...ale nie, lepiej zamanifestować swoją pogardę dla odczuć innych ludzi, bo ja jestem matką...w dodatku karmiąca, zgroza. Też mam nadzieję, że przegra z kretesem.

Gość gość
Jestescie glupie , wredne i podle.Ja osobiscie wstydzilabym sie karmic w restauracji przy stole ale gdybym byla swiadkiem ,ze inna kobieta karmi nie ruszyloby mnie to ,odwrocilabym wzrok i tyle.Jakie trzeba miec nedzne zycie i jakim trzeba byc nedznym czlowiekiem by ingerowac w takie sprawy a niech sobie karmia gdzie chca nie ma w tym nic zboczonego czy zlego (do tego wlasnie sluza cycki).

Gość gość
gość dziś oj już jej tak nie broń, ludzie też potrafią być wyrachowani, jeszcze mało widziałaś skąd wiesz, że kobieta nie kłamie? Nie wiesz, więc jej tak zaciekle nie broń. Pracuje z ludźmi i ciągły z nimi kontakt otworzył mi oczy na wiele rzeczy, że wielu klientów oszukuje. Tak jak ten Polak za granicą, co w chorwackiej restauracji robaki do żarcia dosypał. Gdyby nie monitoring to byś nie uwierzyła. A że, ta babka jest teraz w 2 ciąży to 10tys. dla niej piechotą nie chodzi, nie pomyślałaś?

Gość gość
czy wy tłumoki nie rozumie ze nikt nie chce patrzeć na wasze okropne cyce a tym bardziej słuchać waszych rozwrzeszczanych bachorow? co gdyby facet usiadł sobie obok waszego stolika wyjął ptaka i zaczął się po nim drapac to tez byscie chciały na to patrzeć?:o przecież naturalne ze go Szwedzi czesc ciała jak każda inna . mam nadzieje ze ta popaprana mamuska nie wygra sprawy. Ja bym jej z chęcią powiedziała co o niej myślę. To jakąś prostaczka ze tak za wszelka cenę broni swojego zdania. Jest zenujaca na maksa

Gość gość
12:09 to ta sama, która zabrania wychodzenia matkom do restauracji:D tyle zdań, a tak mało przecinków i kropek

Gość gość
11:45 abede mówić co mi się zywnie podoba jeśli będę skazana na taki widok.

Gość gość
gość dziś pudlo panna , to nie ta sama :) nie zabraniam tez wychodzic matkom do restauracji , nie dopisuj sobie historyjek laluniu

Gość gość
gość dziś mylisz się, 12:09 to ja autorka pisałam, z kim się żarłaś wcześniej to nie mam pojęcia.

Gość gość
12:09 ..........,,,,,,,,,,, pasi?:o ps.to nie ja pisalam tamten post. Tak trudno zrozumieć ze tak dużo kobiet jest zniesmaczonych tym widokiem?

Gość gość
Taaaak, tak, tak analfabetko autorka też tak sformułowała tytuł, że oczy bolą.

Gość gość
Nastepnym razem gdy kobieta zacznie karmic dziecko piersia w restauracji, ja zaczynam sie drapac po jajach przez rozpiety rozporek - tak samo naturalne, tak samo apetyczne dla osob obcych. Oczywiscie nic nie bedzie widac, jaja sa w srodku.

Taaa półroczne czy młodsze dziecko najlepiej położyć w łóżeczku i czekać aż skończy 3 lata i wtedy zacząć wychowywać bo wtedy jest rozumne. Z takiego właśnie myślenia pełno teraz widać rozwydrzonych dzieci na ulicy. Bo na wszystko za małe a potem szok że nie jest grzeczne jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki. I dla wiadomości niektórych dziecko karmione piersią nie ma stałych pór jedzenia. Słyszeliście o czymś takim jak karmienie na żądanie? A skoro dorosły facet nie rozumie, że nieładnie jest wyciągać ptaka i się po nim drapać w miejscu publicznym to cóż trudno. Różni ludzie są. Tylko takie porównania są strasznie zabawne Oby kobieta wygrała i dała możliwość walki innym kobietom. Jakby był ktoś zainteresowany to jestem kobietą i nie mam dzieci.

Gość gość
gość dziś brawo ty buhahahaha genialna riposta :D:D:D

A jak komuś faktycznie tak bardzo przeszkadza karmione piersią dziecko to przecież może spokojnie wziąć swój talerz i przenieść się do toalety czy pokoiku z super wygodnym fotelem (którego w dniu kiedy miała miejsce ta sytuacja nie było) i tam bez narażania się na widok cycka dokończyć swój posiłek.

Gość gość
W TVP slyszalam wczoraj komentarz jednej mlodej matki do w/w tematu. Uwazala ona, ze karmienie piersia jest pewnym osobistym momentem jej i jej synka - dlatego nie zdecydowalaby sie dzielic tej intymnosci z innymi w publicznym miejscu. W restauracji mozna przeciez usiasc w kacie, niekoniecznie przy WC, tylem do sali - i cieszyc sie momentem z dzieckiem, a nie wystawiac cyca na publiczny widok. Jestem kobieta, mam dwojke dzieci i tez karmilam piersia - ale nie na srodku ulicy albo w restauracji.

Gość gość
Igulka777 dziś karmienie piersią w takim miejscu publicznym jest niczym innym jak obnażaniem piersi i nie każdy chce na to patrzeć. Ludzie przyszli zjeść a nie patrzeć na lecące z piersi mleko :O

Gość gość
Taaa półroczne czy młodsze dziecko najlepiej położyć w łóżeczku i czekać aż skończy 3 lata x boszszszsze kolejna madra inaczej bajkopisarka nikt nie mowi ze masz trzymac dziecko w lozeczku do 3 roku zycia !!! czytaj cwiercinteligentko ze zrozumieniem i nie popadaj ze skrajnosci w skrajnosc madra matka dostosowuje "rozrywki " do wieku dziecka a siedzenie w restauracji dla 6 miesiecznego malucha nie jest ani przyjemne ani edukacyjne

Gość gość
Chyba 2 lata temu był artykuł z ta Panią w roli głównej Wtedy zbierała pieniądze na dzieci bo mąż ciągle tracił prace i studiował Artykuł wzbudził wiele kontrowersji a jak wiadomo więcej kliknięć więcej kasy Teraz znowu rozdmuchana afera W tamtą sprawę zamieszana była jeszcze Szlachetna Paczka

No i ok. Ktoś sobie nie wyobraża karmienia w miejscu publicznym i takie ma prawo a ktoś nie widzi w tym nic złego i powinien też mieć takie prawo. Chodzi o wybór a nie przymus. I żeby przez to że jakaś kobieta chce karmić na ławce czy w restauracji nie czuła się gorsza i napiętnowana.

Gość gość
Kobiety przeginają z tym kp robiąc taki szum wokół tej naturalnej czynności ze zakrawa to na obsesje. Zamiast otrzymać pozytywny skutek otrzymują negatywny bo społeczeństwo sie czuje nagabywane i zmuszane do dostosowania sie do nich. Uwazam ze to karmiące powinny sieę dostosować do ogółu ludzi i nie wprawiać nikogo w zakłopotanie. Pisanie o rozneglizowanych paniach to tez mocno na wyrost bo zadko zdarzy sie Czika z dekoltem do pępka a nawet jesli to sutki ma schowane-w przeciwieństwie do pani karmiącej. Dodatkowo mini zakrywa absolutne minimum-żadnej nie widziałam z pośladkami na wolności :P Szorty ultrakrótkie osłaniają moze cm dołu pośladków bez rowa i okopconej dziury. Na plazy widac wiecej.

Gość gość
dokładnie...i warto na prawdę liczyc się trochę z odczuciami innych. Jakieś podstawy dobrego smaku i kultury chociaż.

dziś Naprawdę nie wiem gdzie wy tak widzicie to cieknące mleko. Dziecko bierze brdawkę do ust i już. I dlaczego to matka karmiąca ma się ukrywać skoro to innemu klientowi przeszkadza widok. Niech on je w domu albo bierze jedzenie na wynos. Nie ma obowiązku bywania w restauracji jak coś komuś nie pasuje :)

Gość gość
12:41 A ja nie widze nic dziwnego w naturalnej czynności jaką niewątpliwie jest oddawanie stolca czy moczu i dlaczego mam się krępować i nie miec wyboru??? Porównuje kp do tych czynności bo wszystkie to fizjologia i naturalność. Zwierzęta karmią sie wszedzie i robia pod siebie wiec czemu nie ludzie skoro ta chusta tak przeszkadza zeby sie zakryć?

Gość gość
wczoraj wrocilam ze SPA z mezem (5-gwiazdkowy hotel, warunki luksusowe, restauracja tez). babka z 3 dzieci - widac, ze kasiasta jak cholera, karmila piersia najmlodsze niemowle przy sniadaniu w hotelowej restauracji. nikt nie czul sie zniesmaczony, wszyscy usmiechnieci, zadowoleni. czym mialabym sie czuc obrzydzona? obrzydza mnie ktos mlaskajacy albo bekajacy przy stole, a nie malutkie dziecko, ktore matka dyskretnie karmi piersia przy stoliku, rownoczesnie sama podjadajac owoce. p.s. bylam mama karmiaca mm - wiec nie jestem sfiksowana wariatka na punkcie kp. mam nadzieje, ze babka wygra sprawe w sadzie - w kazdym cywilizowanym kraju by wygrala, wierzcie mi.

Gość gość
12:27 nie wiem po co podajesz się za faceta, ale ok, nie wnikam. Drap się gdzie chcesz i kiedy chcesz, przecież tego korniszonka i dwóch orzeszków i tak nikt nie zauważy.

Gość gość
dodam, ze potem wziela to 3-miesieczne niemowle na basen i do jacuzzi ;) kafeteryjne wiesniary na bank doznalyby szoku :)

Gość gość
Piszcie co chcecie, ale jakbym była gościem w tej restauracji to obrzydziłby mnie taki widok, nie popadajmy w paranoję! Te niektóre matki to już w ogóle godności i intymności nie mają, wszystko na pokaz. Zachowujmy się jak cywilizowani ludzie, a nie wszystko na wierzchu. Nagość też jest naturalna, ale jakoś nikt się publicznie nie rozbiera.