Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Baba,karmiąca piersią w restauracji i została wyproszona,dała sprawę do Sądu!

Polecane posty

Gość gość
A największe jaja bedą jak prokurator krajowy odwoła wyrok sadu i sam zarządzi ze każda moze z cycem nawet do filharmonii przychodzić przecież to takie naturalne i dziecko sie socjalizuje.

Gość gość
WonderLover.com...? Zajrzyj....

Gość gość
A czemu tylko 10 tys, a nie 15, albo lepiej 20? I jak ona to wyliczyła, ta cwaniara? Matko, to idąc tym tokiem, pracownik może zaskarżyć swojego kierownika, że ten drze na niego mordę i on ma traume,albo studenci, że któryś z profesorów się nado nimi psychicznie znęca itd. A jak jak w autokarze dzieciak przez 3 godziny kopie w mój fotel to też powinnam zadać odszkodowania za obnizenie komfortu jazdy? I w 9 miesiącu ładować się do restauracji jeszcze z niemowlaków u boku to trzeba być szalonym. Nie dajmy się zwariować. Dostanie 10 tys, a po porodzie z drugim dzieckiem zrobi to samo. 20 tys piechotą nie chodzi.

Gość gość
Boże, Boże, jakie te od mm są nawiedzone, wulgarne, chamskie i głupie. Jakaś krzywda Wam się dzieje, że ktoś publicznie karmi piersią? A Wasze własne dekolty po pas, powycinane do połowy tyłków szorty, miniówy itd już Wam już nie przeszkadzają? Hipokrytki! Co Was tak drażni? To jest jakiś problem w Waszych głowach, że taką agresją reagujecie. Jeśli dziecko jest na mleku matki, to normalne, że w różnych miejscach zaistnieje potrzeba nakarmienia, po co się wgapiacie, tak ekscytujecie tym? Co z Was za matki, że nie potraficie tego zrozumieć? Już wiem, pewnie oburzają się te, co zaraz po porodzie dzieci oddają babci lub do żłobka, bo się "duszą w domu", na porodówce wrzeszczą, że terror laktacyjny, bo personel medyczny naciska, by chociaż mlekiem z siarą pokarmić, na wakacje jeżdżą bez dzieci, bo trzeba odpocząć itd. Hm... A może jeszcze inaczej? Może jesteście zazdrosne, bo wydaje Wam się, że Wasz mąż zboczuch będzie się wgapiał? A może podskórnie zdajecie sobie sprawę, że Wy nie dałyście swojemu dziecku tego, co tak ważne i drażni Was, że inne matki karmią naturalnie? Nie wiem, w każdym razie Wasze oburzanie się nie jest normalne. Każda normalna kobieta, nawet nie zwróci większej uwagi na to, czy dziecko je z piersi, czy z butelki, ale Wy się taaaak ekscytujecie...

Gość gość
Zazdrosne o te 10 tysiaków jesteście, ot co :D

Gość gość
16:06 Spokojnie robaczku. A jak matka karmi piersią dziecko a do jej 10 letniego syna wlasnie przyszli koledzy, to przy chłopcach też ma karmić czy wyjść do innego pokoju?

Gość gość
Ja karmiłam piersią ale nigdy nie w miejscu publicznym bo się wstydziłam jednak zupełnie mi nie przeszkadza jeśli robi to inna kobieta w miarę dyskretnie. I szczerze mówiąc to z ludźmi którzy patrzą się na piersi podczas karmienia musi być coś nie tak bo zachowują się jakby nigdy wcześniej piersi nie widzieli. Co w tym takiego szokującego, że co niektórzy muszą się na to patrzeć. Chyba nigdy tego nie zrozumiem. Jak dziewczyny chodzą z dupą na wierzchu w lato albo czasem półnagie jak k***w na imprezy to jakoś nikogo nie bulwersuje a kawałek piersi wywołuje taką dyskusje. A poza tym dziecko to nie maszyna do zaprogramowania - tym bardziej jeśli jest maleńkie i jego jedynym pokarmem jest mleko matki. Czasem nawet chwile po karmieniu może być głodne i co matka ma zrobić? Odmówić???

Gość gość
A jak w Bangladeszu nie pada deszcz ? Qrwa ile jeszcze będziecie wymyślać. Temat dotyczy konkretnego problemu a ta swoje a jak dekolt , a jak szorty, ogarnij sie , nikt nie mowi o dyskretnym karmieniu, mowa jest o wywalaniu cyca z brunatna brodawka i przystawianie do niej dziecka i zanim młody sie przyssie to te "atrakcje logistyczne " sa dla większości ludzi OBRZYDLIWE . Tak samo jak poród ,mniby natura a jednak fuj . Nie możesz tego pojąć ? Byłaś kiedyś fajna dziewczyna a co sie z ciebie porobiło?

Gość gość
A karmilybyscie np jakby akurat na sali były dwie klasy czwatrokladistow z podstawówki albo klasa z gimnazjum? A jak do waszych starszych dzieci przyszłoby parę osób z ich klasy to katmilybyscie przy nich piersią?

Gość gość
18:29 Racja.Co innego dyskretne karmienie A co innego wyciąganie cycka na środku sali przy stoliku. I nie porownujcie tego do dekoltow czy krótkich shortów. Karmiąca kobieta i jej cyc mogą się podobać jedynie jej mężowi. To tak jak przyrodzenie waszego faceta wam się podoba i lubicie na nie patrzeć ale to nie znaczy że będziecie piszczec z zachwytu nad jakimś obcym gościem co obok zdejmie spodenki.No sory.

Gość gość
Nie czepiam się samego karmienia ale twarz pozywajcej mówi sama za siebie.Wspolczuje włascicielowi resatauracji że będzie musiał uczestniczy w tym cyrku jaki zrobiła. Restauracja jest dla wszystkich ale jak juz przyszla z dzieckiem to powinna zapytac kelnera gdzie spokojnie może je nakarmić, no chyba że chciała obecnym zrobić przedstawienie jaka to z niej matka Polka

Gość gość
Wychodząc gdzieś - trzeba dziecko nakarmić, wziąć ze sobą jakieś picie, którym można ugasić pragnienie dziecka itp. W restauracji sa również inni klienci - oni mają również prawo do spokojnego posiłku. Dziecko tej pani klientem restauracji nie było - było z rodzicami - ale klientem nie było. Domagając się praw dla siebie - trzeba uszanować prawa innych.

Gość gość
Dzieci kp do 6 miesiecy nie powinny dostawac nic innego do jedzenia ani pica wg WHO. Myske, ze gdyby nie wlasciciel burak kobieta by nakarmila spokojnie dziecko, reszta gosci by spokojnie jadla I tyle. Mam nadzieje, ze babka wygra. Mieszkam za granica i tu to normalne, ze karmi sie dzieci w restauracji, kawiarni. Sa tez takie znaczki matki z dzieckiem pokazujace, ze jest to lokal przyjazny kp. Wyproszenie z restsuracji spotkalo by sie z duzym ostracyzmem, jest tez niezgodne z prawem. Mam nadzieje, ze w Pl tez bedzie to sie zmienialo na plus. Pozdrawiam.

Gość gość
to co mowi WHO mozesz sobie miedzy bajki wlozyc , wlasnego rozumu nie masz ? zal

Gość gość
ja w ogóle jestem mocno zniesmaczona że sad nie orzucił tego wniosku. Jestem całym sercem z tym restauratorem i jestem gotowa pojechac w listopadzie pod ten gdański sąd aby facet poczuł że nie jest sam ,że są ludzie którzy są za nim :)

Gość gość
chetnie pojade z toba tleniona tlusta locha naogladala sie amerykanskich filmow gdzie kazdy od kazdego chce odszkodowanie i mysli ze cos ugra , widac ze to pusty leb bo mozg do macicy uciekl

Gość gość
Matki kp zwyczajnie przesadzają w druga stronę. Przeciez mozna nakarmić dziecko DYSKRETNIE ale nie! Trzeba sie sadzić jak kura na grzędzie bo "ja karmie dziecko"! Pozniej wielkie zdziwienie ze ogrom społeczeństwa uwaza to za fanaberie zamiast za cos naturalnego! Same na siebie bat kręcą.

Gość gość
Wiecie, laska jest z drugim w ciąży i 10 tys po ulicy nie biega. Urodzi drugie, pójdzie do Amaro na kolacje i poda go o 100 tys. A kto karmiącej zabroni? :-D

Gość gość
Hahaha post wyżej super:)

Gość gość
czytając ten temat a nie znając sprawy i nie wiedząc nawet jak bohaterka tego "dramatu" wygląda już sobie ją wyobrażałam. I się nie pomyliłam:D Oczywiście tłusta, ledwo poruszać się może (9msc ciąży ja rozumiem, ale widać, że otyłość ma sporą niespowodowaną ciążą tylko obżarstwem), tlenione bądź czarne kudły, zalana, czerwona twarz i brak umiejętności wypowiadania się. Trafiłam w 10 jak nic:D Jakaś prostaczka i jeszcze jej jąkania by można było wszedzie karmić, wręcz chwalić się tym. Widać, że jedynym osiągnięciem tej tlenionej główki jest posiadanie dzieci i mlecznych piersi. Nawet mi jej szkoda. I żeby nie było nie mam nic przeciwko karmieniu piersią nawet w miejscach publicznych, są kobiety, które robią to z taką klasą, ze siedząc obok nie da się przyuważyć, że ona karmi. Bohaterka "dramatu" klasy, ogłady, kultury nie ma i widac to już po jej twarzy i wypowiedziach. Ciekawe, ze nie wywołuje takiej afery, atrakcyjna, zadbana, inteligentna kobieta tylko taka wypowa "wiejska baba". Nie wierzę jej, że nie zaczeła karmić, wygląda na taką, która lubi sobie cycem pomachać przed karmieniem by zademonstrować jaka to z niej karmiąca matka polka:O

Gość gość
tak wyglada 90% karmiacych wojujacych tu kafeterianek, tluste tlenione pustostany

Gość gość
Dokładnie chodzi tutaj o jakiś smak, jakaś dyskrecje i szacunek dla innych ludzi. Mam dziecko, za moment rodzę drugie. Nigdy nie zrobiłabym takiego cyrku. Trzeba miec po prostu troszkę klasy :-)

Gość gość
Nie wiem czy któras z was dziewczyn widziała jej małżonka,to dopiero okaz inteligencji:):):) ćwok

Gość cycek schowany
gość dziś Nie wiem czy któras z was dziewczyn widziała jej małżonka,to dopiero okaz inteligencjiusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif ćwok xxx dokladnie, pustakiem czuc na kilometr... powiedzialam wyzej, teraz idac tym ttokiem myslenia i wyrachowania kazda z dojcami poleci do knajpy, zamówi wode(bo przeciez ona w ciazy jesc wielu rzeczy nie moze dla dobra dzidziusia rzecz jasna!0 a potem o cycka zrobi szum i dostanie kase..i zeby nie bylo ze jej zazdroszcze, w d***e mam ją i jej kase, denerwuje mnie tylko ta nachalnosc matek karmiacych piersia...wszedzie by cyce wywalały i karmily. tak ciezko nakarmic dziecko przed wyjsciem>ilez w tej knajpie siedziala??godzine/poltorej??? juz bylo takie glodne ze na srodku knajpy musiala cycora wywalać. to brak szacunku dla innych klientów, restauracja powinna ją pozwac, bo zepsula jej reputacje!przez swoja glupote tylko i wylacznie.

Gość gość
cycek schowany dziś ona i on wyglądają jakby szkołę specjalną skończyli :D

A ja myślę, że trzeba we wszystkim znać umiar. Ta kobieta jest po prostu fanatyczką, która musi manifestować, nie potrafi pójść w ustronne miejsce i zapewnić spokój sobie oraz dziecku. Musiała zrobić prowokacje bo najlepiej się wykłócać o "prawa matki". Może faceci powinni wystawić męskość np na przystanki i po prostu s"się wylać" bo to przecież naturalne. Ludzie ochłońcie, w miejscach publicznych są pewne zasady, potrzeby fizjologiczne - wszelkie, wykonujmy z dyskrecją. Co za problem pójść do toalety i tam nakarmić dziecko? Jakby poszła zrobić za przeproszenie kupe to by było dobrze, ale dziecka już tam w toalecie karmić nie można???? Jestem oburzona, w jakiś czasach przyszło nam żyć. Wystawiają d**y, cycki co jeszcze? Kiedyś ludzie byli dyskretni, skromni, mieli klasę, wszystko było ze smakiem. A dziś? chyba wracamy na drzewa i do jaskini. Smutne.

Gość cycek schowany
11:58 dokladnie, szczegolnie on..a ona nie lepsza, zgrywa elokwentną ale rozumu jej brak... i nie wierze ze ledwo bluzke rozpiela a kelner juz nad nia stal?!! co kelner nie ma co robic tylko stac akurat nad nia i jej CYCA pilnowac!? zanim ten tluscioch wyciagnal cycora to troche sie pewnie musiala nagimanstykowac wiec kelner chcial uniknac tej sytuacji. pomijam fakt ze tu jeszcze karmi a tu juz kolejne w drodze, pińcet plus dziala...

Gość gość
Ciekawa jestem wyroku , jak by minister zdrowia był sędzia to już by sprawę wygrała, facet wypowiedział sie w mediach, nie wiem czy to było mądre . Teraz co do knajp przyjaznych dla matek kp ... taki lokal nie zarobi bo panie narobią syfu ale zamówią zielona herbatę i co jeszcze? A kto tam jeszcze pójdzie ? Chyba jakieś oblechy, bardzo jestem ciekawa jak pani/pan sędzia podejdzie do sprawy. Mamuśka miała kasę abybzaprzegnac administracje panstwowa do roboty? Mam nadzieje ze ta zawracajaca du/pe wszystkim swoim cycem nie wygra kasy

taaa... ja też mam piersi, nawet dwie! będę sobie chciała pooglądać piersi to sobie stanę goła przed lusterkiem w łazience. Może nie mam ochoty oglądać czyiś piersi będąc na romantycznej kolacji z mężem w restauracji? Może on też nie ma ochoty tego oglądać. Niedługo ta babka będzie robiła kupę pod siebie w restauracji bo powie, że to naturalne? Ja będąc właścicielem takiej restauracji również poprosiłabym o skorzystanie z toalety - bo właśnie po to ona tam jest, aby załatwiać w niej wszelkie potrzeby fizjologiczne. Utrapionym matkom fanatyczką mówimy nie. Dawniej kobiety też miały dzieci i jakoś potrafiły zachować dyskrecję, dzisiaj mamy porąbane czasy i im więcej pokażesz tym lepiej. Szkoda, że w głowie co po niektórzy mają coraz mniej....