Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odkąd jest 500 plus czuje się wytykana palcami

Polecane posty

Gość gość
Jaka dają to sie nie odmawia a jak biją to wiac.Nie przejmuj sie ludzmi,zazdroszcza.rzad sie zmieni to i przepisy sie zmienia.ludzie zawsze korzystali z roznych zapomóg itd.nawet zamożni lecieli do mopsa i nie mieli z tym zadnego problemu.nie czuj sie gorsza. Te uwagi to zwykla zazdrosc.

Gość gość
Nie obraża? Jak to słyszę w każdej kolejce, w każdym miejscu to jestem juz zła

Gość gość
Ruszy się rynek gospodarczy? hahahahah nie wierzę w to co czytam!! o_O kobieto rynek upadnie właśnie "dzięki" temu programowi! Bo kobiety masowo zwalniają się z pracy. A to może doprowadzić tylko do jednego - do ruiny już kompletnej budżetu naszego kraju. Chyba, że 500+ opodatkują i wtedy te leniwe krowy będą podatek musiały odprowadzać od tego przychodu gotówki. Bo skoro się zwalniają to nie zasilają budżetu państwa, ale łapy po kasę wyciągać to są pierwsze.. x nie przesadzaj nie znam ani jednej kobiety która rzuciła pracę z powodu 500 plus. Jest różnica mieć 1600 zł wypłaty + 500 zł a tylko 500.

Gość gość
16.01 ja rozumiem tych ludzi. Sama dostaje 500 ale i tak uwazam, że ten program jest glupi. Dziecko i bez tego 500 bym wychowala, gdybym nie miala pieniędzy to bym sie na dziecko nie decydowala i zadne 500 by mnie nie zachecilo. To jest durny program i nie dziwie się bezdzietnym albo starszym ludziom, ktorzy nic takiego nigdy nie dostali. To normalne, że czują się pokrzywdzeni. Tylko dlaczego swoj atak kieruja w stronę rodziców? Czy to np moja wina, że pis wygral bo rzucil kielbase glupim ludziom? Ja nie glosowalam na pis. Wiec pretensje miejcie do nich ewentualnie do patologii ktora glosowala na nich tylko dla 500 plus. Ja nie jestem winna tylko dlatego, ze mam dzieci.

Gość gość
16:08 Widać wiadomości Pani nie ogląda, artykułów Pani nie czyta. I wypowiedzi nawet tych kobiet. Nie musisz znać osobiście, ale one są i rezygnują z pracy bo np. po odliczeniu dojazdów i opłaceniu żlobka zostaje im 700 zł. To ona woli mieć dziecko w domu i 500 zł.

Gość gość
mam nadzieje że skończą im się 500+ i nic patologia nie dostanie wiecej za robienie dzieci

Gość gość
Ale bezdzietni co chcą dostać? Przecież to prorodzinna polityka a nie dla singli. Co tu gadać... Ktoś kto nie ma dzieci to i pojęcia nie ma ile to kosztuje nie tylko pieniedzy, ale też czasu. Kiedy zrozumiecie, że mając roczne dziecko ciężko jest iść do pracy? Ze nawet jak dostane juz ta prace to co chwila zwolnienia na dziecko bo chore. Wy możecie siebie utrzymać a my? Chociaż tyle mi pomogą, że na żłobek dołożyli.

Gość gość
Nie każdy jest patologią kto ma dzieci. Zrozumcie to w końcu!!! Też kiedyś byłam bezdzietna, ale nie plulam jadem na matki

Gość gość
Moze bezdzietni nie maja ochoty dokładać do patoli?

Gość gość
I o tym właśnie piszę - rozsądny i uczciwie pracujący rodzic wyśmieje ten program (co nie oznacza, że nie weźmie :P ) i będzie wciąż punktował polityków. A cieszyć się i zachłystywać magicznym wpływem tego na gospodarkę to będą albo debile albo pracujący na czarno których inne rzeczy by nie objęły. x Przecież kto by na obniżonym VAT na ubranka niemowlęce zyskał? Bezdzietni? Starcy? Kto by zyskał na uldze podatkowej na dziecko? Mopsiarnia? Na podwyższonej kwocie wolnej od podatku (pamiętacie jak się czepiano o to Kopaczowej? I ucichło). Bezrobotni? Bogacze którzy i bez tego maja dużo i odprowadzają spore podatki?

Gość gość
uważacie że program jest głupi ale nie przeszkadza wam wyciąganie łap po 500+

Gość gość
"e nawet jak dostane juz ta prace to co chwila zwolnienia na dziecko bo chore. " Więc lepiej siedzieć w domu za 500zł niż walczyć o lepszą politykę zatrudnieniową dla matek? O to by prawo pracy było przestrzegane? By mężczyźni - OJCOWIE brali zwolnienie na dziecko a nie tylko matka? To jest takie chore? Lepiej dostać 500? U mieć w dupie konsekwencje tego? Zobaczymy czy Wasze dzieci Wam podziękuję, że rodzice zamiast głosować mądrze polecieli jak pieski za kiełbasą.

Gość gość
Ja mam 500 zl na jedynaka ( więcej dzieci nie chce) ! Ale uwazam ze program jest do bani.

Gość gość
" uważacie że program jest głupi ale nie przeszkadza wam wyciąganie łap po 500+ " Nie mam dzieci, ale nie mam wielkich pretensji do osób które biorą to, ale krytykują. Bo to pokazuje, że nie dali się nabrać. I że wiedzą skąd te pieniądze pochodzą, więc nie wydadzą ich na fanaberie. Ktoś kto sądzi, że państwo sra kasą i że to bierze się z niczego raczej szacunku do tego nie będzie miał - bo przecież państwo da.

Gość gość
Wy czegos tu nie rozumiecie,zresztá ten durny pis tak samo.Patologia i patologia...nic innego nie umiecie pisac?Inwestowac w antykoncepcje?Swiat tak jest złozony ze...jest niesprawiedliwy!Czy sprzątaczka,czy pracownica fabryki to patolka? Nie to kobieta,matka,corka.One na swoje dzieci jak dostaje 500+ to raczej szybko spozytkuje na ich potrzeby.Te dzieci jesli nieskonczą studiow bedá prscowały np jak mechanik,sprzedawca,wozny czy piekarz!I te zbulwersowane i ich potomstwo bedzie uzaleznione od istnienia te produkującej i usługującej czesci społeczenstwa.Ci prawdziwi patole jak istnieją tak bedą i juz Wyobrazacie sobie ze nasze społeczenstwo to tylko mega wykształceni i super zadowoleni z pracy ludzie?Kto ich k' u ' r' w' a obsłuzy?Islamscy czy ukrainscy emigranci?

Gość gość
I o tym właśnie piszę - rozsądny i uczciwie pracujący rodzic wyśmieje ten program (co nie oznacza, że nie weźmie jezyk.gif ) i będzie wciąż punktował polityków. A cieszyć się i zachłystywać magicznym wpływem tego na gospodarkę to będą albo debile albo pracujący na czarno których inne rzeczy by nie objęły. X Dokładnie!

Gość gość
16:29 Ja dostaję na jedynaka bo żyję w nieformalnym związku w którym mój partner nie jest ojcem dziecka. Mam alimenty i figuruję jako matka samotna. Że mam firmę to też nie wszystkie dochody są widoczne no cóż...płacę podatki we wszystkim co kupuję tak? Od chleba po skarpetki dla dziecka. Płacę podatki z działalności. Więc dlaczego części tego mam nie odzyskać w 500+. A i tak podejrzewam wychodzimy na minus...

Gość gość
Moja siostrzeniec pracuje w macdonaldsie i zauważyła znaczny wzrost rodzin z dziećmi kupujących po 4, 5 wypasionych zestawów na raz. Macie wasze 500+

Gość gość
A czy jak oni tych 500 zl nie wezmą to cos da? Czy ktos inny dostanie? Nie, wiec dlaczego maja nie brac? Tylko dlatego ze uwazaja ze to glupie? Bez sensu.

Gość gość
Ale wy jadem plujecie o boże. Dupa was boli, że ktoś dostanie a wy nie? Pfff

Gość gość
" uważacie że program jest głupi ale nie przeszkadza wam wyciąganie łap po 500+ " X A wyjaśnij mi czemu mam tej kasy nie wziąć? Dzięki PiSowi moje dziecko nie dostało się do przedszkola, bo miejsc nie ma. Więc już jestem 270 zł miesięcznie w plecy dzięki PiS. Do tego podatek bankowy = wyższe opłaty za konto bankowe, wyższe koszty kredytu Do tego podatek od marketów Do tego za moment wyższe stopy procentowe (= wyższa rata kredytu) Do tego zabiorą nam kasę z OFE. Do tego zmiany w służbie zdrowia najprawdopodobniej przełożą się na wyższe składki. Jak nam zacznie rosnąć inflacja to się nie zdziwię. Tylko, że te koszty to mało kto widzi. Większość widzi 500 zł do łapy i happy. A że większości uczciwie pracujących obywateli z kieszeni więcej zabiorą tego już motłoch nie widzi. Zresztą co taki motłoch może wiedzieć o składkach, kredytach itp, skoro taki motłoch nie pracuje, nie odprowadza składek, tylko łapy wyciąga po kasę skąd może. Więc tak, wezmę te 500 zł. To i tak nie wyrówna zapewne wszystkich podwyżek, które zafunduje mi PiS, więc czemu mam nie brać?

Gość gość
Bezdzietni niech się nie wypowiadają, bo nie mają pojecia ile kosztują dzieci. Chcielibyście pieniądze za zajmowaniem się swoją osobą? Dacie coś społeczeństwu, to możecie oczekiwać pomocy od państwa. Dobrze, że rząd pomaga rodzicom, bo wykonują oni znacznie większą pracę. Uważam jednak, że pomoc powinna być od trójki dzieci. Sama mam dwoje i nie planuje więcej.

Gość gość
16:38 ZAORANE :D Mniej więcej o tym pisałam tutaj w kilku postach, ale inaczej ;)

Gość gość
gość dziś Ale nikt nie mówi o uczciwie pracujących kobietach, że to patologia. Patologią są baby niepracujące, ciągnące kasę z Mopsu i innych tego typu instytucji, nie myślące o pracy, ale o tym jak dostać a się nie narobić. Jestem przekonana, że ta uczciwie pracująca sprzątaczka nie będzie się decydować na kolejne dziecko dla paru stówek. Bo taka uczciwie pracująca kobieta zna wartość pracy i wartość pieniądza.

Gość gość
A czy Wy wiecie ze 50% ciąz w naszej cywilizowanej Europie jest nieplanowana!

Gość gość
No, bezdzietni to tylko w zębach powinni urzędu skarbowemu podatki przynosić bo to sa nieroby. Super logika. Ciekawe jakby te nieroby rzuciły swoją prace ile matek by skomliło, że do lekarza się dostać nie może itp. x Kazdy pracuje na swój własny rachunek. Nie wiem kto sobie w dzisiejszych czasach wymyślił, że tyle ludzi musi być. Maszyny wykonują coraz więcej ludzkich prac, rośnie efektywność. Jak przestanie się wyolbrzymiać konsumpcję i np. buty nie będą rozwalać po miesiącu to i tyle ludzi nie będzie potrzebne. Do tego reforma emerytalna by w końcu ukrócić ten śmieszny proceder "odkładania na swoim koncie by płacić cudze emerytury". Bo ta patologia państwowa promuje jakieś myślenie "jestem matką nalezy mi się".

Gość gość
I nie, nie mam nic do normalnych matek. A póki zrzucam się na ten cyrk to mam prawo wypowiadać się o programie występów cyrkowych. Przestaną sięgać do moich kieszeni - przestanę się wypowiadać.

Gość gość
16:51 chcę Ci tylko zwrócić delikatnie uwagę, że nie zawsze ludzie są/rodzą się zdrowi i sprawni by pracować i w ramach solidarności społecznej ktoś ma takie osoby musi pracować. Dobrze jest jak jest dobrze, ale życie jest nieprzewidywalne i czasem okrutne.

Gość gość
Tak, więc w imię solidarności społecznej 1 pracujący pracuje na 4 emerytury. To raczej krzywe zwierciadło a nie solidarność.

Gość gość
17:03 to że system kuleje nie znaczy, że idea jest niesłuszna.