Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIS podnosi podatki do 40proc.dla ludzi z dochodem pow.6tys,500plus trza wyżywić

Polecane posty

Gość gość
Moj rzad podnosi podatki bo trzeba wyzywic tysiace islamistow :o Taki to model europejski mamy

Gość gość
Widzę, że pojawił się tu nawet pisowski płatny troll. Widać, że są czujni. Podwyżka ubezpieczeń została spowodowana wprowadzeniem nowego podatku bankowego. To przerzucenie tego obciążenia na klientów. To było wiadomo od początku, ale pis kłamał, że po prostu banki, które sa i tak zbyt bogate, podziela się pieniędzmi ze społeczeństwem. Co do obniżki podatków, to póki co jest zbyt mało danych, aby cokolwiek wyrokować. Eksperci (oczywiście nie mówię o rządowych "ekspertach) twierdza, ze najprawdopodobniej będzie to oznaczało podwyżkę dla najbogatszych i minimalną obniżkę dla najbiedniejszych.

Gość gość
20:06 typowe gadanie niudacznika. Mam 32lata od 6lat ciągle się doksztalcam. A to podyplomowka, a to jakoś kurs, a to drugi kierunek studiow. A ty co robisz żeby polepszyć swój byt? Narzekasz na kafe?

Gość gość
Nie ma ustawy, nie ma nawet jej projektu, dziennikarze szukają sensacji, a ludzie zamiast weryfikowac informacje, to lykaja bezrekleksyjnie wszystko co im się powie i sieją panike.

Gość gość
Mnie tez szlag trafia .... nie chce o tym myslec bo mnie ky/rwa lapie

Gość gość
07:06 myslisz się, chodzi o minimum 6000 zł miesięcznie

Gość gość
07:06 sama się doinformuj idiotko :O chodzi o dochód miesięczny, zatem obejmie większość drobnych przedsiębiorców, zatrudniających największą ilość pracowników na rynku. projekt ustaw, w fazie przygotowań i ma wejść w życie od stycznia 2018r.

Gość gość
gość wczoraj co tatuś komuch natłukł ci do twego pustego kaczana, że wszyscy muszą mieć po równo? jak ci tak źle to czego nie założysz swojej działalności gosp. i nie zaczniesz "kombinować i kraść"? :O

Gość gość
Najgorzej że ja myślałam kiedyś jak osoba z 20:06 bo mi tak w domu tłuczono. Rodzice nic od swoich nie dostali i nam też nie zostawili, całe życie użalaja si≤ę nad swoim losem i że bogacze to tacy złodzieje. Że na pewno oszukali na podatkach itd. Rodzice oczywiście głosowali na PiS. Ja z mężem zarabiamy dobrze i nie możemy słuchać jak ludzie pierniczą że trzeba zabrać bogatym bo się nakradli. Gdzie się mój mąż nakradł? Przy ksiażkach jak na studiach spał po 3 godziny na dobę i tyle się uczył swojego trudnego fachu, by teraz godziwie zarabiać? Co on komu ukradł? Albo ja. I jakim prawem mamy łożyć na nierobów z mopsu.

Gość gość
Eh znów lemingi przyjmują bezmyślnie i bezrefleksyjnie propagandową papke serwowana przez tvn fałsz, lisłik i G****o.

Gość gość
gość dziś papke to ci z mógu zrobiła Krycha Pawłowicz najbardziej wściekła pseudo posłanka oraz prezio Kaczor, bezdzietny dziad z zapędami dyktatorskimi. TVpis to jest dopiero propaganda ludzi, którzy chcą najwyraźniej by komuna wróciła. Pislandia to druga Korea Północna :O

Gość gość
Niczego tak się w życiu nie boję jak pisu. Mam dwoje dzieci, więc 500 biorę, ale wiem że to na 1 wychodzi - tu dadzą ochłap, by gdzie indziej zabrać. Właśnie skończył mi się macierzyński i dostaję zasiłek dla bezrobotnych. Mąż zarabia w zależności od prowizji od 4 do 12 tys netto miesięcznie. Na razie, bo jak podatek dowalą to będzie mniej. W dodatku zlikwidowali ulgę na dziecko, dzięki której zawsze mieliśmy fajny zwrot podatku.

Gość gość
12:27 dlaczego nie wracasz do pracy? Ja jestem właśnie na macierzyńskim dopiero 3ci miesiąc, ale nie wyobrażam sobie potem choć na 1/2 etatu wrócić do pracy. Mój mąż zarabia nawet więcej niż Twój, ale jakoś mimo największej miłości uważam że trzeba mieć swoją kasę, bo nigdy nie wiadomo. Sorry za zbaczanie z tematu, ale musiałam spytać.

Gość gość
Mam pytanie do tych trzęsących tyłkiem. Ile teraz płacicie w sumie (podatek+zus+koszty pracodawcy)? . Wiecie chociaż ile % z pensji to jest?

Gość gość
miało być że nie wyobrażam sobie NIE wrócić. Ale każdy robi jak chce.

Gość gość
Zostaw juz te lemingi, widzisz ze oprocz wyzwisk i obrazania i rzeczywiscie trzesienia tylkiem niczego innego nie potrafia. Z pewnoscia ten alkoholik swetru was wyzwoli hahaha

Gość gość
W dodatku zlikwidowali ulgę na dziecko, dzięki której zawsze mieliśmy fajny zwrot podatku. x Którą ulge i kto zlikwidował? Bo jeżeli piszesz o uldze na dziecko to ona nadal obowiazuje. Ulga na dziecko dla rodziców z jednym dzieckiem zarabiających pow. 85 tys. rocznie już dawno została zlikwidowana (2013 r.. Póki co nikt żadnej ulgi nie zlikwidował (przynajmniej nie za rok 2016).

Gość gość
Nie wracam, bo po pierwsze w ostatniej pracy miałam umowę do dnia porodu a po drugie wspólnie postanowiliśmy, że dopóki młodsze dziecko nie skończy 3 lat to zostaje ze mną. Tym bardziej że poświęcam ten czas na dokształcanie. Będąc w drugiej ciąży i mając malucha w domu skończyłam podyplomówkę. Teraz poszłam na kurs językowy. A jeszcze do emerytury się napracuję. Póki stać nas na to - nie chcę.

Gość gość
W dodatku zlikwidowali ulgę na dziecko, dzięki której zawsze mieliśmy fajny zwrot podatku. x Którą ulge i kto zlikwidował? Bo jeżeli piszesz o uldze na dziecko to ona nadal obowiazuje. Ulga na dziecko dla rodziców z jednym dzieckiem zarabiających pow. 85 tys. rocznie już dawno została zlikwidowana (2013 r.. Póki co nikt żadnej ulgi nie zlikwidował (przynajmniej nie za rok 2016). x Sory 112 tys. rocznie.

Gość gość
12:36 no to mam podobnie jak Ty, mąż namawia mnie na zostanie z dzieckiem do trzylatka i właśnie mogę się dokształcać w międzyczasie. Ale teściowa to już ma ból doopy, wiesz co mi mówi? "Ty to musisz wrócić po macierzyńskim choćby na pół etatu, bo później będziesz się bała iść do pracy, to tak jest jak się za długo w domu siedzi". A wie, ile jej syn zarabia. Sama nie wiem, czy niby to z troski, czy ona zazdrości mi bo sama zawsze na wszystko sama tyrała a u nas jest teraz chwilowo na odwrót.

Gość gość
Ale ja mam działalność gospodarczą jak bardzo wielu innych ludzi, także tych, którzy de facto pracują dla kogoś. Bo tak jest taniej dla mojego "pracodawcy", który nie ponosi zadnych zusowskich kosztów za mnie. To teraz co? Podniosą mi podatek ale zlikwidują zus? Czy będę płaciła zus jak do tej pory tyle że podatek dochodowy będzie dwukrotnie wyższy?

Gość gość
Jeśli się mylę to przepraszam. Niedawno znajoma księgowa mówiła mi, że od nowego roku nie będzie tej ulgi.

Gość gość
A z czego zrobiłaś podyplomówkę? Bo mi wszyscy mówią że na macierzyńskim nie będę mieć czasu na naukę.

Gość gość
12:52 potwierdzam, ja na macierzyńskim nie mam czasu, są dni że nie mam kiedy zjeść

Gość gość
Jeśli się mylę to przepraszam. Niedawno znajoma księgowa mówiła mi, że od nowego roku nie będzie tej ulgi. x aha. to proponuje zasiegnac innych informacji nizod znajomej ksiegowej...

Gość gość
gość dziś będziesz płacić 40% podatku + ZUS i inne opłaty :O sporo firm już deklaruje przeniesienie się do Czech, bo tu musieliby pozwalniać pracowników albo zamknąć działalność. Tak rządzi z****** Pis, podnieść podatki, OC, znieść ulgi, aby dać dla patoli 500+ i zapewnić sobie elektorat na kolejne wybory. Boże widzisz i nie grzmisz!

Gość gość
To teraz co? Podniosą mi podatek ale zlikwidują zus? Czy będę płaciła zus jak do tej pory tyle że podatek dochodowy będzie dwukrotnie wyższy? xxx ma byc tylko podatek, nie będzie już zusu. Trudno powiedzieć, w jakiej będzie wysokości, bo to bardzo skomplikowane wyliczenia. Dla mnie to obojętne, jak się nazywa, grunt, że muszę płacić. Mam nadzieję jedynie, że mi tego podatku nie podniosą, bo już i tak wszystkie ceny poszły w górę i pieniędzy na coraz mniej rzeczy starcza.

Gość gość
Jasne niech zaciąga info od obcej baby z kafeterii :p

Gość gość
12:58 podaj jakieś źródło tych rewelacji o których piszesz. Bo z tego co ja czytałam, nie na kafe, to ma być jeden podatek bez żydów i innych kosztów. Wiesz Chociaż ile płacisz teraz wszystkiego?

Gość gość
Był taki pomysł z tymi ulgami, też o tym słyszałam. Na razie się z tego wycofali... na razie. ..