Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum03

Polecane posty

Gość gość
"Ile trzeba miec godzin wylatanych zeby przyjac do wiadomosci informacje o obowiazujacych procedurach, ktore byly podawane w kazdym dotychczasowym raporcie." x przypominam że te wasze RAPORTY powstały na podstawie konwencji chicagowskiej która dotyczy tylko cywilnych samolotów rejsowych. to jest kolejny dowód na to jakie to było "śledztwo" że nagle specjalny samolot prezydencki, wojskowy w dziwny sposób "na potrzeby śledztwa" stał się zwykłym "ryanairem". ja się nie znam na wojskowych procedurach ale mam poważne podejrzenie że ta wasza słynna "procedura" którą tu tak się onanizujecie to dotyczy tylko samolotów cywilnych. jak mnie w*******e to zaraz to sprawdzę i znowu będziecie się tłumaczyć że "nie o to wam chodziło, nie to mieliście na myśli". wam ten "antypis" to już zupełnie mózgi wyżarł.

Gość gość
"tylko ze gdyby piloci zastosowali sie do warunkowej komendy z wiezy i wysokosci ponizej ktorej nie mogli zejsc przelecieliby wysoko nad lasem." x mogli sobie nawet przelatywać nad górami s*********o umysłowa. ale nie mieli prawa być wtedy okłamywani przez wieżę że są "na kursie i na ścieżce".

Gość gość
Porownanie było do rady kolegi z Jaka, pana Remigiusza. Chyba nie skumales. Ale twierdzisz, ze komunikat wiezy zeby leciec gdzie indziej, że nie ma warunkow, nie danie zezwolenia na ladowanie to rozp********ie samolotu? A samowolne zejscie ponizej wszelkich dopuszczalnych procedur to odpowiedzialne wykonywanie zadan? Poczytaj sam siebie zanim nazwiesz kogos spiertolina, kretynie :)

Gość gość
mogli sobie nawet przelatywać nad górami s*********o umysłowa. ale nie mieli prawa być wtedy okłamywani przez wieżę że są "na kursie i na ścieżce". Mogli byc sobie oklamywani o 100 metrow ze sa na kursie i sciezce. Moze tobie wydaje sie, ze tam byl ILS 3 kategorii. A tam byl stary ruski zlom.Tylko jak widzisz lotnisko, to mozesz skorygowac. A jak lecisz w mleku to nie schodzisz do ladowania. Normalnie zlot kretynow. Pilot sobie zszedl po omacku nad ziemie- wszystko ok. Wieza mowila zeby wypeirtalali, pozniej podawali im dane z przedpotopowego radaru bo ci sie uparli ze wyladuja- bandyci.

Gość gość
Po pierwsze nie mieli prawa byc na wysokosci, na ktorej byli. I wszyscy by zyli. A teraz mamy wybuchy, trotyle, odkopywanie szczatek, oskarzanie ruskich, tuska i wysyp skonczonych pojepow.

Gość gość
"A samowolne zejscie ponizej wszelkich dopuszczalnych procedur to odpowiedzialne wykonywanie zadan?" x weźcie już skończcie p******ic mi o tych "procedurach" bo to nie "procedury" wysłały samolot w las tylko wieża.

Gość gość
Kurfa zrozumiesz debilu ze samolot we mgle, bez kontaktu wzrokowego z pasem nie ma prawa zejsc ponizej pewnej wysokosci? Bo nic nie widac, bo mozna sie rozjepac, bo mozna zaliczyc glebe? Nie ma prawa, debilu. A ten teraz winnych szuka. Kurfa, co za poyep :D

Gość gość
a gdzie dziadzia? :(

Gość gość
" A jak lecisz w mleku to nie schodzisz do ladowania." x a ty ile masz godzin wylatanych jako pilot wojskowy że takie kategoryczne sądy mi tu wygłaszasz? pozwól że bardziej uwierzę worsztylowi czy musiowi niż propagandowym bredniom antypisa. x no ale oczywiście wy teraz jako "wybitni fachowcy i piloci" będziecie się mądrować o "procedurach" do końca świata choć samolot z bliska to pewnie widzieliście ostatnio jak was tatuś do muzeum lotnictwa zabrał. żenada.

Gość gość
Podsumowując pisowskich kretynow z kafe. Pilot zszedl masakrycznie za nisko i chooy widzial ale jest bohaterem. Nic sie nie stalo. Winni sa: Tusk Elektromagnes Ruska wieza mowiaca zeby wypiertalali. Sztuczna Mgla Ruska wieza Ewa Kopacz FSB Putin Ruska wieza Meaconing Trotyl Ruska wieza Oczywiscie kancelaria prezydenta brala tylko udzial w zorganizowanej wycieczce i w ogole nie organizowala tej wyprawy. W kabinie nie bylo niepowolanych osob, nikt nie trzymal pilotow do ostatniej chwili w niepewnosci i nie bylo naciskow zeby ladowanie doszlo do skutku. Czekam na wspoludzial UFO. De-bi-le :D

Gość gość
"Nie ma prawa, debilu." x jasne. piloci to debile którzy o tym nie wiedzieli. po prostu opuścili te zajęcia na kursie pilota a tobie powiedział tvn to wiesz. jaką trzeba być umysłową s*******iną żeby takie brednie wygadywać? i to wszyscy jak jeden mąż. nikt w tupolewie kapitanowi nie powiedział: "panie kapitanie, ale jak jest mgła to się nie ląduje, nie wie pan o tym?" szkoda że ciebei tam nie było bo ty to wiedziałeś i by do katastrofy nie doszło. wy naprawdę nie widzicie że wypisujecie brednie jak dzieci w przedszkolu próbujące rozmawiać o sprawach dorosłych?

Gość gość
A ty ile masz godzin wylatanych, ze wierzysz kolesiowi ktory sam ladowal bez pozwolenia, a nie wierzysz innym pilotom wojskowym, nie mowiac juz o pasazerskich, gdzie za taki numer jest dyscyplinarka i wilczy bilet? Mi wystarcza przepisy. Skoro sa razaco lamane w dziedzinie takiej jak lotnictwo, to trzeba sie liczyc z katastrofa.

I właśnie temu służy walka pomawianego i oczernianego Prof. Rzeplińskiego z ordynarno - autorytarną władzą pis , aby rodziny , które nie życzą sobie ekshumacji swoich bliskich czuły , że Państwo w postaci chociażby TK stanie po ich stronie, bo to im się po prostu należy. Wiem, zaraz się odezwą hejterzy na orangu albo powalona z tekstami o dziadach albo bohatirach ze czterema buźkami.. Tylko to nie zmieni faktów, że obecna władza ma ludzi za nic hołubiąc tylko swój zapyziały elektorat . TNR

Gość gość
19.45 No to wytlumacz mi, dlaczego schodzili sobie spokojnie ponizej 100 metrow, skoro nie dostali zezwolenia na ladowanie i byla mgla?

Gość gość
"bez kontaktu wzrokowego z pasem nie ma prawa zejsc ponizej pewnej wysokosci?" x no i właśnie ta "pewna wysokość" to zgodnie z zeznaniami worsztyla i musia było 50 metrów. taką wysokość podała wieża im i taką wysokość zgodnie z ich zeznaniami podała tupolewowi. wieża twierdzi że to było 100 m ale nie ma tego nigdzie zarejestrowanego. ani na czarnych skrzynkach co się zdarza bo mógł być problem z komunikacją i komunikat mógł się nie zapisać ale co gorsza taśma która powinna to zarejestrować na wieży "zaginęła" albo się "nie zapisała" już nie pamiętam. w każdym razie tego nagrania nie ma. jest za to nagranie jak wieża naprowadza tupolewa w las podając cały czas że "jest na kursie i na ścieżce" co jest ewidentnym kłamstwem. no ale to dla was "no problem". wy się natomiast mądrzycie na temat "procedur" o których nie macie pojęcia.

Gość gość
Nie wspomne juz ze dla przecietnego pisiora procedury nie istnieja. Ten tu debil tez nie rozumie, co to sa przepisy regulujace zachowanie pilota na niewyposazonym lotnisku przy minimialnej widocznosci. Debil zwyczajnie tego nie rozumie i kopie w poszukiwaniu trotylu :D

Gość gość
Taa, jeden świadek twierdzi co innego niż jest na zbadanyvh pod katem manipulacji skrzynkach. Nigdzie, na zadnej skrzynce cudem to sie nie nagralo. W dodatku swiadek, ktory sam mial troche na sumieniu bo sam zlamal przepisy i probowal sie wybielac. No rzeczywiscie, to bierzemy te 50 metrow. Bedzie na ruskich. A moze ktos zeznal ze mogli zejsc do 10 metrow?

Gość gość
"19.45 No to wytlumacz mi, dlaczego schodzili sobie spokojnie ponizej 100 metrow, skoro nie dostali zezwolenia na ladowanie i byla mgla?" x a już ci tłumaczę. dlatego że worsztyl i muś mówili prawdę i tupolew dostał zgodę na schodzenie do 50m. dlatego właśnie bez problemu i bez interwencji z wieży do 50 m schodzili. i tak właśnie jest na nagraniu z czarnych skrzynek: spokojne odliczanie 90 80 70 60 50 odchodzimy. no i tupolew nie wiadomo wciąż dlaczego nie odszedł. ale tego nikt nie bada bo śledztwo prowadzą "antypisy" ruskie i polskie które w ogóle tego pytania nie zadają. więc może faktycznie tam był zamach. może jakiś nieduży ładunek rozjebał coś istotnego i samolot przestał reagować. wystarczyło kilka sekund 40, 30 20 i pierdut o ziemię. oczywiście to tylko moje spekulacje ale na tyle uzasadnione że należało by je zbadać. tylko kto miał to zrobić skoro śledztwo było w ruskich rękach bo tusek uznał tupolewa za "lot cywilny".

Gość gość
"No rzeczywiscie, to bierzemy te 50 metrow. Bedzie na ruskich." x czyli spisek worsztyla, musia i kaczyńskiego przeciw dobremu batiuszce putinowi :D j***e was w dekiel konkretnie.

Gość gość
Przeciętne miesięczne wydatki na żywność Polaków wyniosły 268,12 zł - wynika z badania GUS. Dane dotyczą okresu od lipca 2015 roku do czerwca 2016 roku. Wzrosły one w porównaniu z tym samym okresem lat poprzednich o 2,8 proc. W sumie przeznaczaliśmy na żywność 24,2 proc. wszystkich swoich miesięcznych wydatków. Przeciętne miesięczne wydatki na 1 osobę w gospodarstwie domowym wynosiły 1109,21 zł. (PAP) >>> Nie rozumiem skąd te dane? 268,12 zł na osobe miesięcznie na żywność? To jakis cud, a ceny GUS bierze s sufitu. Dobrze by było, że ta osoba, ktora publikuje takie dane zyła za 1109,21 zł miesięcznie.

Gość gość
Zeznania waszego świadka, który, jak pamiętamy, sam lądował bez zezwolenia: 10 kwietnia 2010 r.- "Kontroler poinformował ich [załogę prezydenckiego tupolewa - red.], by byli przygotowani do odejścia na II krąg z wysokości 50 m" - powiedział Muś. 23 czerwca 2010 r. zeznał: "Wydaje mi się, że kontroler powiedział Tu-154, że mają być gotowi na odejście z wysokości nie mniejszej niż 50 m". 30 stycznia 2012 r. po okazaniu stenogramu z tupolewa oraz fizycznym odsłuchaniu nagrania powiedział: "Ja wtedy zrozumiałem, że kontroler mówił 50 m. Nigdy tego później nie weryfikowałem w żaden sposób i dopiero dziś mogę stwierdzić, że mowa o 100 m. Mogę to tłumaczyć tylko tak, że słuchając korespondencji pomiędzy kontrolerem a tupolewem, zrozumiałem 50 m i stąd też takie moje zeznania 23 czerwca 2010 r.".

Gość gość
Co tez oznacza, ze istnieja zapisy pozwalajace stwierdzic, ze bylo tylko 100 metrow. Nie bede sie spieral czy to skrzynka, czy nagrania wiezy. Nie znam raportow na pamiec.

Gość gość
to nawet nie przy 50 tylko przy 80 było "odchodzimy", sprawdziłem jeszcze raz stenogramy. jak się do tego ma ta wasza bzdurna narracja że "lądowali, złamali procedury i się dlatego rozwalili ho ho ho".

Gość gość
- Narwańcy - mówi w kokpicie niezidentyfikowany głos. Samolot jest na 100 metrach. - Dochodź wolniej - radzi drugi pilot. Wysokość spada do 90, 80 metrów. - Odchodzimy - stwierdza drugi pilot. Wysokość nadal spada: nawigator zgłasza kolejno 70, 60 metrów. - Dobrze - pada w kokpicie o 8:40:52 Nawigator nadal melduje spadek wysokości: 50, 40, 30... Przy "50" kontroler lotu nakazuje wyrównanie lotu - "Horyzont, sto jeden".

Gość gość
Zero wybuchów, komenda "odchodzimy" a samolot nie reaguje? Czyżby odejście w nieustawionym autopilocie? Może sabotaż, ale w końcu po ruchu wolantem samolot reaguje. Czyli błąd wynikający z niedostatecznego przeszkolenia. Ruch wolantem jest wykonany bardzo późno.

Gość gość
Czyli roznica jest taka, ze rzeczywiscie nie schodzili sobie spokojnie ponizej 80 metrow tylko postanowili sie podniesc. Co nie zmienia faktu ze zadnej ingerencji ruskiej wiezy tu nie ma, nie ma tez wybuchow, ani innych bzdur. A oni zaczeli wyrownywac dopiero przy 30 metrach. No kurfa zamach jak nic.

Gość gość
Brakuje tylko Odurzonej i jej pytania dlaczego ruscy wybili szyby :D

Gość gość
_iftar_ dziś >>> podaruj sobie te odgrzewane kartofle ;):P

Gość gość
Ifka dawaj swoje zdjecie w bikini. Zrobmy tu troche pudelkowa atmosfere. Czuje ze seksowna z ciebie kobitka :classic_cool:

Gość gość
iftar nie może się rozstac z typ topem, chociaz ciagle na Shatyna psioczy. Założyła swoj top, ale jakos nie mial powodzenia. Ciekawe dlaczego :P:-D:-D