Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mania

Pięćdziesięciolatki odchudzamy się nadal część 5

Polecane posty

o i prawda , jak c złek ma pecha to i w drewnianym kosciele dostanie w łeb cegłą . Nie dosc ze kicham prycham to jeszcze pchanie mnie dopadło . Anoola no moze i wiedzieli ze za siedmioma gorami za siedmioma morzami za siedmioma lasami czeka moja siostra blizniaczka , upierdliwa okrutnie i woleli wydac niz narazic sie na jej jeki :P:P Eeee jaka Ty prozaiczna ,ze by motylkow w brzuchu nie było i kazdy w swoje wyro to zwyczajna strata czasu a chłop jeszcze dobre mieso stracił :P:P Opty co Ty mi tak z le zyczysz z tą aureola , przecie ona mi juz zagniotki na głowie porobiła :D Yoanka no i w koncu jakis prezent dostałąs czy tylko rozga na Ciebie czeka :D

Dobry wieczor:) Teraz dopiero moge przysiz na spokojnie. Anoolka:) Dzieki za fotki choinki,faktycznie pieknie udekorowana.Pamietam tez aniolka o ktorym piszesz,a zauwazylam go bodajze dwa lata temu na zdjeciu. Dobrze,ze z pieskiem wszystko dobrze,nie musisz sie juz martwic. Jesli chodzi o spanie w piatek mialam cyrk.Pozno wrocilam,polozylam sie spac po polnocy.W srodku nocy przestawil mi sie zegarek w telefonie,lacznie z budzikiem.Przekonana ze spalam tylko jedna godzine,polozylam sie dalej ,a tu za oknem widno,budzik nie dzwoni,w sumie bylo dobrze po 8 godzinie. Zimne piwko smakowalam tez tydzien temu.

Opty:) Jaki tam ze mnie pracus:) Jesli chodzi o przetwory nie mam do tego glowy,podobnie jak z pieczeniem ciast.Udaje mi sie jedynie sernik na zimno. Za porzadki po calym tygodniu zabralam sie dopiero wczoraj,z grubsza ogarnieta chalupa,i troche poprane. U nas z kolei pruszylo tydzien temu. W czwartek przemoklam do suchej nitki ,wracajac z pracy wstapilam jeszcze po zakupy zeby nastepnego dnia miec do poludnia spokoj. Maniu:) Nie moge sie napatrzec na Twoje cudenka,anioly,oraz hiacynty. Te kwiaty bardzo milo mi sie kojarza,zawsze kupowalam mamie na mieniny na poczatku marca. Odnosnie pierozkow nieduze ilosci chetnie robie,mozemy "skrzyknac" sie przyszlym roku. Pochwale sie podchwycilam pomysl z dekorowaniem firanek. Od wczoraj krecilam sie po starowce. Odbywal sie kiermasz swiateczny,udalo mi sie kupic szklane sopelki,ktore trzeba jescze przymocowac. Sagus:) dzieki za fotki,milo popatrzec na tak piekne widoki. Yoanka:) Dobrze ze przypomialas o wadze,wiem ze jest tylko czeka na wymiane baterii.Po sledziach nie ma juz sladu,nastepne beda dopiero w wigilie . Nutka:) Boncia:)Goda:) Pozdrawiam serdecznie zycze milego wieczoru i udnego dnia.

Zdazylas :D Zdazylas tylko dlaczego rozlalas? Z podlogi mam zlizywac? o 6:30 juz bylo 25 stopni! Czyli nie martwcie sie, nie zmarzniecie :P Nie brac cieplych ciuchow... moze tylko po jednym cienkim sweterku, tak na wszelki wypadek :P bo teraz to ponizej 20 rzadko bedzie....

Saguś - jeszcze raz - wszystkiego najlepszego ! I niech Ci zawsze słoneczko świeci, jak dzisiaj ! Skoro Anulko było miło, to czego jak do jeża podchodziłaś ? Trzeba było dać na luz i poczekać, co z tego wyniknie. Dobre i wspólne spacerki i inne wyprawy. A ten kinkiet to doprowadzenia prądu potrzebuje, czy tylko połączenia kabelków ? Pewnie to pierwsze, skoro elektryka chcesz wołać. A Twoi młodzi sobie z tym nie poradzą ? A skoro mowa o prądzie - to nasze ładowarki będą u Ciebie działać ? Megi - no, no... jaka pierożkowa deklaracja ! Kto wie, czy nie przypomnę Ci o tym za jakiś czas. Yoanka - i jak ? Prezent był ? Pewnie do wtorku musisz zaczekać... Maniu, pewnie na to Twoje chrypienie coś mocniejszego musisz wziąć i na pewno po dworze nie latać. Ale to chyba niewykonalne, bo ktoś małego wyprawić musi... Chciałam tę rozlaną kawę poprawić, ale widzę, że już sprzątnięte. Ta... nie brać ciepłych ciuchów... najpierw w to ciepło trzeba dolecieć, więc lepiej coś na grzbiecie mieć. Spokojnego poniedziałku ! Niech stonka zgubi nr telefonu ! Może już czas, żeby się Goda odnalazła ? A Józia ?

Wczoraj Basi mama zmarła ... 1 kwietnia nie doczekała 90 lat...ale i tak piękny wiek przeżyła. Dziś bylam u najmłodszego syna zaproszona na obiad...humor do kitu od dłuższego czasu...obolała chodzę..kręgosłup wysiadł...na jutro umówiłam sie prywatnie na masaż... To kiedy dziewczyny wylatujecie do Anoolki...pewnie pisałyście ale nie mam sił na siedzenie przed laptopem..nie czytałam Was od dawna..nie wiem co sie dzieje ... Gnębi mnie w dodatku dalej nie posunięta w żadną stronę moja sprawa...och życie!

No dzis to mam czarna magie z wyplatami. Jednego faceta nie bylo w piatek w robocie a jego szef nie dal mi potrzebnych informacji… no i tego szefa dzis jeszcze nie ma w robocie a za pol godziny powinnam wszystko przekazac do Nowej Zelandii. Jak ja to zrobie? Nie wiem! Czekajac az on przyjedzie zaczynam czytanke bo inaczej mnie szlag trafi! No na szczescie sie zjawil i tylko jakies 20 minut sie spoznilam z przekazaniem…. Ale wiem ze inni regularnie zamykaja o pol godziny pozniej tak ze nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Zrobione, teraz tylko raporty, tabelki… ale juz mnie nic nie goni. Oj goni goni!!! Strasznie zakrecony dzien! Druga kawe dopiero po 11 pilam!!! Moze teraz bedzie troche spokoju zebym mogla poklikac :P Yoana 🌻 szkoda ze sie nie spoznil bo chcialam sie nauczyc jak wyrywac jaja! Jak BBQ bylo? Ano bylo i juz nigdy nie bedzie :P Nie w tej obsadzie :P Mania 🌻 oj zaraz jeki! Zwykle nie jecze jak pirata dostane :P Mieso takie dobre nie bylo 😭 pieski dostaly troche bo przeciez im pachnialo i od wczorajszego wieczora Ajsa znowu ma zaatakowana skore. Widac na wolowine dzieciunek uczulony. Wczoraj masc, dzisiaj masc i musze uwazac z wolowina! Bo wtedy tamto mielone tez musialo byc wolowe. Megi 🌻 widzisz, z pieskami to mam hustawke! Jak nie jedna to druga! Jak nic powinnam do budy na lancuch uwiazac! Opty 🌻 no dzis to mam szewski poniedzialek! Ciagle cos ktos chce a komputerek wolniejszy od zolwia! Nie, ja juz wiem ze wspolnych spacerkow nie bedzie. Przetwawiam to BBQ i nie, ja sie nie nadaje na takie rzeczy. Kinkiet potrzebuje doprowadzenia kabla w odpowiednie miejsce. Bo ja to zawsze cos musze wymyslec a nie przemyslec. Bo zanim kupilam powinnam pomyslec a ze mi sie podobal to kupilam i pozniej zaczelam myslec :P I chyba nie bedzie na scianie do Waszego przylotu…. Ladowarki beda dzialac bo kupie wtyczke co ma swiatowe mozliwosci. Boncia 🌻 coz, takie zycie. Ale wiek piekny i jesli do konca byla w miare sprawna to tylko sobie tak zyczyc. Przekaz Basi wyrazy wspolczucia. 🖐️

(_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 Goraco i co chwile piorunami trzaska :P Raczej kupa bedzie w kuchni :O Co tam, posprzata sie :P Biedne pyszczki. A ja jeszcze do domu nie moge jechac bo jutro mama Joli wylatuje do Polski, wypada wpasc sie pozegnac bo jak robili impreze to ja nie moglam, bo bylam do Doroty zaproszona

http://e-kartki.net.pl/kartki/42/2/d/27556.jpg Sagus spóźnione lecz z serca zyczenia. W tym uroczystym dniu Twoich imienin szczere i serdeczne zyczenia długich lat życia przepełnionych zdrowiem ,szcześciem, pogody ducha,pomyślnosci i ludzkiej życzliwości, dni pełnych słońca i radosci, oraz wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze w życiu 👄 ❤️ ❤️ ❤️

Dopiero weszlam do domu i pierwsze to zlozyc zyczenia Sagus . Dla nas to bardzo pamietny dzien ,duzo wspomnien zwiazanych z Barbórką ,bardzo miłych. Zięc ma komputer ,ale wolę mu nie ''grzebac''. J musi przygotowac sie na jutro na rezonans,złoto juz mu zaaplikowali ,teraz jest zloty maz :) :-) i znowu wyjazd na ''sluzbe'' . Mlodzi dobrze sobie radza w Niemczech ,my tez jakos z wnuczkiem radzimy ,choć jest bardzo absorbującym dzieckiem . Zostawiam pozdrowienia dla wszystkich ❤️ ❤️ ❤️

NO mać, mać. Jestem zalogowana TRUDNO - będzie dwa razy :-P o Dziewczyny Kochane - jeszcze raz wszystkim dziękuję za życzenia i pamięć. 👄Wróciłam bardzo późno ale jakby w inny świat...zapylony smogiem do granic a dziś normy przekroczone kilkakrotnie. A samochodów przybywa i przybywa i przybywać będzie ...spaliny , korki...miejski świat. I ani grama śniegu...A przecież to "tylko" 147 km. o Pozdrów proszę Bońciu🌼 Basię i przekaż Jej wyrazy współczucia. Tak rzadko wpadasz ...to i o Basi zapomniałam Nie mniej jednak wszystkiego najlepszego dla Niej - zdrówka i sił dużo dla Niej ! No takie sprawy majątkowe długo się ciągną .Mam Przyjaciółkę , która jest już po rozwodzie...ale sprawa o podział majątku trwa już drugi rok I nie zanosi się na szybkie zakończenie. o Maniu🌼 A Ty jak się zgadasz z Koksikiem🌼 to też proszę o przekazanie Jej wszystkiego dobrego ...tak mi brak Jej zaczarowanych czytanek.... Nie no Maniu, jak ja zacznę się "bawić" w te piękne malowanki to jeszcze czasu upłynie...muszę poczekać aż cieplej będzie to znaczy do lata. Wtedy na werandzie można się rozłożyć i NIE sprzątać :-P o Opty🌼 Przejściówkę - musisz mieć do gniazdka. Na miejscu sobie kupicie. Może są u nas ...nie wiem, ostatnio kupowałam na angielską wtyczkę ale Kangury mają chyba inne. O - Anoolka napisała - są światowe .Ciuchów nie zabieraj dużo - po co....i pralka u Ani też jest, a tam schnie migiem. No ale dojechać jakoś musisz do Yoanki🌼 i wrócić TEŻ w czymś ciepłym. A nic nie piszecie jak Wy polecicie...domyślam się , że dzień wcześniej będziesz u Yoanki , żeby bez nerw polecieć ? O której macie wylot i gdzie się przesiadacie - napiszcie ! Koniecznie napiszcie, kciuki będziemy trzymać !!! o Anoola🌼Jak czytam jak się czasami szarpiesz w tej robocie to mnie telepie . Nie dziwię Ci się , że chcesz zobaczyć jak się jajca wyrywa .Może znowu się zmiennik spóźni Yoance to będzie okazja ! To dzieciunek na wołowinę uczulony? No popatrz - jak to można szybko wyłapać ! Była kupa ? o Nutko 🌼 Masz Złotego Męża ? I zaś służba ...A jak Ty się czujesz ? Wnusio absorbujący to tylko się domyślam - jak ? o Goda🌼 skrobnij kurna coś !!!! Józia🌼 ??? Czemu Ty zamilkłaś ...co się stało? Miałaś czas by się ogarnąć po powrocie... ale żeby słowa nie kliknąć ? Nie chcesz TU to na skrzynkę pchnij. Odezwij się Kobito!:o o Megi 🌼- ja też szukam baterii do wagi . Wagi też. U nas też są kiermasze ale co roku to samo. W pierwszy czwartek grudnia co roku jest pokaz szopek...ale nie dało się polecieć bo wiało i lało:o o Zimno u mnie....-8 wywaliło w nocy , ale i tak jest pominąwszy smoga - pięknie bo świeci słońce i niech tak będzie. o Spadam.Wyszłam - ciemno było...wlazłam na chatę - tyż ciemno nienawidzę tego . o o

cholibcia coraz bardziej mi monitorek w oczy drazni a niby jest lepiej ale najlepiej jak ciemno a oczy zamkniete . chyba mam zły lek na alergie bo te zaatakowane oczy to typowe uczuleniowe :( Megi no to juz sie ciesze na pierogowa produkcja :DSzklane sopelki mam i nawet chciałam z nich robic aniołki ale juz na wsio czasu brakuje , przecie juz zaraz swieta a ja własciwie zero przygotowan :( dzis jedna szafkę w kuchni przegladnełam i tak sie tym zmachałam z e poszłam pod kocyk :( Yoanka znaczy niegrzeczna jestes jak prezentu nie ma hihi wydało sie :P Optus no wiesz z e ja nie lubie lekow wiec przypomniałam o nalewce bursztynowej i licze ze pomoze . Bonciu uscisnij Basię i przekaz i odemnie kondolencje Anoola no to ta wizyta tyle co pozwoliła wykryc na co Ajska jest uczulona .A teraz to ja nawet Rancza bym nie musiała piratowac bo mogłam na pena od razu nagrywac z tv ale durak nie pomyslałam , jakby nastepna seria to juz bede pamietac :D Nutka przecie Ty stale masz złotego meza :D Sagus no własnie takie w ielgachy to trzeba miec i miejsce , ale ja mówiłam o probach klejenia na małych powierzchniach to to wcale nie taka prosta robota bo papierki sie marszczą :( No zaczarowany świat u Koksika był i jest , cudnie tam ,a te dekoracje swiateczne to arcydzieło smaku .Ja w tym roku jakos nie bardzo mam ochote na cokolwiek , jakos nastroju zupełnie nie mam.Najbardziej pozycja w poziomie mi pasuje :(

Maniu - jak zgrasz bezpośrednio z TV - to Anulka odtworzy u siebie ? Niech Ci ta nalewka bursztynowa pomoże - ale pewnie lepiej by pomogła kilka dni temu, teraz już ciut późno... Mnie oczy bolą przy zwykłym katarze, żadne uczulenie. Bońcia - wiek wspaniały... Przekaż Basi kondolencje. Nutko - złoty mąż ? No, no ! Nie zamęczaj się z wnukiem ! Pamiętaj o sobie. Saguś - jeszcze trochę tych krótkich dni przed nami jest. Byle do świąt, potem już przybywa. I liczymy dni do wiosny ! Anulko - dzięki za wtyczkę o światowych możliwościach ! A co się światłem martwisz, lato jest, dzień długi, to potem już tylko do łóżka trafić i spać ! Po co kinkietem sobie głowę zawracać ! Pięknej kawy nie ma - to topikowe kubaski masz na dobry początek dnia - (_)O, (_)O, (_)O,

Jej!!!! Polrocze i swiruja a ja sie dziwie co zakretu nie wyrabiam 😭 Dziewczyny, moje turystki, nawet nie macie pojecia jak sie Was doczekac nie moge! Oderwie sie od tego kolowrotka i chocby na kolanach prosili – oleje cieplym moczem. Bardziej docenia jak wroce :P Nuta 🌻 no to niech ten Twoj zloty maz sie dobrze trzyma!!!! I Ty tez ale czego sie boisz? Moze wnuka computer… w koncu dziecko ma rosnac wiec musi duzo spac :P Sagus 🌻 u mnie tez jakas dzis duchota. My mamy drzwi otwarte a klima chlodzi… No bo nie szlo inaczej oddychac. W sumie to jestem zadowolona ze na zadoopiu mieszkam tylko zla jak musze codziennie tyle jechac. Bo bylo nie bylo codziennie dwie godziny nie moje :O:O Ciagnace sie sprawy majatkowe to jedna wielka pomylka, tylko papugi zacieraja raczki. Z wieloma ludzmi tu gadalam, gadam i kazdy sie dziwi ze my z B potrafilismy tak ladnie wszystko “rozlaczyc”. Brak Ci Koksika? Mi juz nie… Mania chyba sie domysla dlaczego Ano telepie sie w tej robocie ale widze ze te wszystkie szefy wyzej, te co w pentagonie sie gniezdza daja wszystkim w doope. Moj Aniol czasami mi pusc***are co wymyslaja. Jeszcze troche a z goowna beda chcieli zloto wycisnac! Nie, kupy nie bylo. Dziecka od czasu jak spia w kuchni to nie paskudza sobie pod noskami, znaczy na poczatku bylo a teraz juz od dosc dlugiego czasu nie mam niespodzianek. Ale przeciez wiesz ze i tak je kocham i za cos takiego niezbyt sie zloszcze. A moja waga bateri nie potrzebuje ale i tak zle cyferki pokazuje :P Mania 🌻 a na co Ty teraz mozesz byc uczulona? Na snieg? Czy na moje agacostam ktore coraz piekniejsze :P A ja wczoraj jeszcze pojechalam po pracy pozegnac sie z Joli mama i od dzis musze zaczac troche po pracy chate ogarniac bo maja przyleciec bez bialych rekawiczek ale czy mozna wierzyc? Przede wszystkim musze umyc frontowe drzwi co swiateczna dekoracje powiesze :D A ja Ci przez Bozenke oddam gwizdki :D Mam fajne dla T. Mam kaczora Donalda, pasa Pluto, myszke Miki :D Jak zobaczylam na poczcie to 70 dolcow wydalam jak dzieciunek. Az pani za lada sie dziwila ze tyle biore :D Opty 🌻 mam nadzieje ze otworze Manine zgrywanie. Jak nie to bede kombinowac jak kon pod gore :D Dobrze, dostaniesz latarke zebys do lozka trafila bo noc tu zapada jakby nozem ucial. :D Nie, ja sie az tak nie przejmuje bo licze iz rozumiecie ze samotna baba nie moze sie ze wszystkim uporac. No Ty chyba dni do wiosny liczyc nie musisz bo bedziesz miala duzo lata w tym roku. Dopiero co Ci sie lato skonczylo i jeszcze troche a nowe lato doopke Ci spoci! 🖐️

łowiecka sie trafiła ale dopiero teraz bo cały dzien to polegiwałam bo siły jakos uciekły ale zimna kawa to je mniodzio :D Anoola ja chyba jestem uczulona na przeziebienie :P:P bo jak pobiore antyalergiczne to jakos przechodzi ale narazie najbardziej mnie wnerwia brak sił bo trzeba by sie zabierac za roboty a tu gizik wsio w polu :( Ty mnie nie denerwuj agapantusem bo to herezja zeby takie łądne były u tej ogrodniczki co to zielonym do dołu sadzi :P:P No cholibcia nigdy nic nie wiadomo c zy to wizyta czy wizytacja i białe rekawiczki moze gdzies na dole walizy juz są naszykowane :D Opty no nie zgrywałam tym razem ale jakby co to mozna by sprawdzic bo te piraty tez były takie grube jak i mi wychodza z nagrywania wiec sadze ze nagrywane na smarcie .bo normal pirat to jakies 350Mb a te nagrywane to 1,7Gb i dlatego tez na penie nagrałąm Anooli bo bez sensu tyle płyt wysyłac . Oczy bola to jeszcze pikus najgorsze jest płakanie bo łzy oczy zalewaja i guzik widac :( Bonciu roamawiałam z e znajoma po rozwodzie gdzie wredny chłop majac mieszkanie nie wyprowadza sie ani jej tam zamieszkac nie pozwala a na dodatek oczyszcza te obecne mieszkanie ze sprzetu , nawet jej tv zdjął ze sciany menda jedna bo niby on tylko pracował wiec wsio jego a kobitka za słaba zeby dziada w skarpetkach poscic a powinna bo kupa dzieci .

Instrukcji, jak wyrwać jaja razem z płucami - nie będzie :P Do Wielkiej Wyprawy zostały mi jeszcze dwa dyżury (pierwszy już jutro :O) i zmieniają mnie KOBIETY, więc kicha. Nałaziłam się dzisiaj, ale prezenty mam już skompletowane. Jakoś dużo tych dzieci się pojawiło :D Opty, opłatek MOŻNA :) Nie miałam zamiaru białych rękawiczek zabierać, ale jak Mania tak szczuje, to TRZEBA :P

Lowiecko 🌻 cos dlugo lazlas do tego kawodoju! Dzieki za kawe 😘 ale co tam ciostki i szokolada robi?????

Anulko - bo trudno się rozstać pozostając w przyjaźni. A jak w złości - to ona zbyt dobrym doradcą nie jest i rozsądkowi do głosu dojść nie pozwoli.... - to tak na marginesie spraw majątkowych. A Ty się tak z naszego przyjazdu nie ciesz ! Teraz narzekasz na przejechane kilometry, to potem dopiero będziesz płakać ! ...A jak byś polazła na pocztę, to byłoby fajnie. Jakie gwizdki ???? To zgrywanie otworzysz, ja myślałam o innym. Maniu, dobrze, że jeszcze do świąt trochę czasu, to mam nadzieję, że wydobrzejesz. No i jak Ci mniej czasu zostanie, to wreszcie przygotujesz tyle jedzonka, że się prędzej skończy niż na trzech króli ! Tylko pewnie te pierniczki Cię gnębią ? Może jednak sobie darujesz ? Yoanka, teraz to już zupełnie nie wiem co można a co nie... Najchętniej to bym bez żadnego bagażu poleciała... Kawa jest - to muszę sobie jakiś plan na jutro przygotować, bo tyle sobie nazbierałam do załatwienia, że bez ściągi - zginę. Dobrej nocy wszystkim !

No i takie to zycie!!! Owieczka szla 14 godzin, kawa sie stale marnuje 😭 Czy na tym topiku nie ma oszczednych kobiet?? Mania 🌻 bys sie wstydzila! Pare groszy zarobilas i juz taka rozrzutna? Kawe sie pije jak podaja pod buzke 😡 Co? Produkcja bombek Cie wykonczyla? Rano zajrzyj na skrzynke :P Mowisz ze jak turystki odbiore z lotniska to musze przeleciec walizki, szczegolnie co tam maja na dnie? Nie, bede codziennie wywozic na dalekie wycieczki to moze nie beda mialy sily sprawdzac czystosci? No coz, ta kobieta powinna isc do papugi. Bo nawet jak nie pracowala zarobkowo to madra papuga mezowi wystawi rachunek za pranie, gotowanie, za odrabianie lekcji z dziecmi, za odprowadzanie do szkoly czy zabieranie do dentysty! Glupie baby boja sie isc do prawnika bo nie chca stracisc stowki a z latwoscia traca tysiace ktore sie im naleza! Yoana 🌻 nie wiedzialam zes taka niezyczliwa! Obrazowa lekcja jak wyrywac jaja nie tylko mi by sie przydala! Ale mowi sie ze “baba z jajami” wiec moze jeszcze cos z tego bedzie? Uwazaj sobie bo jak w walizce znajde biale rekawiczki to bedziesz za samochodem latac! Podziekujesz jak schudniesz :P Opty 🌻 od nas samych zalezy jak sie rozstajemy. Jak wiesz i z ojcem mojego syna jestem w dobrych stosunkach i z B…. Czyli mozna jak sie chce! Pierniczysz! Dla przyjemnosci jezdzic mozna. To zupelnie co innego niz jechanie do pracy gdzie w sumie trzeba na jakas godzine dojechac a wycieczkowo to przeciez nic i nikt nas nie bedzie ograniczac kiedy wyjedziemy, kiedy wrocimy… Pyszczki przezyja nasze pozne powroty :P Jeszcze z glodu nikt sie nie zesral, tak im powiemy wychodzac z domu :D To ja mam Ci tlumaczyc co to gwizdek? Przeciez tak w Polsce nazywaja pen driver or flash drive or USB! Polazlam na poczte… teraz Twoja kolej! 🖐️

Znowu zlapala mnie migrena, ta od miesni wiec prosze mnie nie denerwowac i wstawac, siorpnac kawy, co by sie nie marnowala :P (_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 Jeszcze tylko dodam ze od wczoraj Suzka ma to samo co Ajsa... najpierw uszko zabolalo a pozniej pod brzusiem widzialam czerwone, zaognione uczuleniowe plamy. Jak ja ucho zaczyna bolec czy swedziec to sie trze o wykladzine. Oczywiscie zaraz "vet Anna" ruszyla do obrony, do walki. A rano Suzi chciala isc ze mna, tak jakby sie do prawdziwego weta wybierala, nie wierzy w matczyne zdolnosci czy co? Moze obedzie sie bez dodatkowych kosztow bo mam medykamenty :D

Gość tojayoana
O ! Kawka :D Dziś się nie zmarnuje , dzięki 👄 Ze zmienniczek to żadna jajców nie ma , niestety, ciepłe kluchy i punktualne . Ale jak Ty pretendujesz do miana BABY Z JAJAMI, to być może filmik instruktażowy na antypodach nagram :P Opty, wyluzuj, na spokojnie i bez niepotrzebnej nerwówki :) Tu masz przepisy samolotowe, szczegółowe https://www.esky.pl/porady-dla-podroznych/loty/bagaz/co-mozna-zabrac-do-samolotu A tu trochę o przepisach celnych, reszta w internecie :P http://www.przedeptane.pl/2016/odprawa-celna-w-australii-johnny-depp/ Bierz to, co uznasz, że będzie dla Ciebie przydatne. Mną się nie kieruj, ja zapakuję DUŻO. Tobie coś z szafy Anoolki wypadnie, a ja to się muszę na SZKOŁĘ PRZEŻYCIA narychtować, widzisz, już kombinuje, żebym za samochodem latała :O , więc hak do podczepiania i rolki muszę zapakować :O