Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sadzisz o tweirdzeniu, iz psychoterapie to jedno wielkie oszustwo?

Polecane posty

Gość gość
To znaczy komentarze pod podanym artykułem, z ktorego wynika że psychoterapeutom może zostać każdy, więc warto pytać takiego o uprawnienia i wykształcenie, również Ewę Guzowską, bo np. wykształcenie pagogiczne to nie to samo co psychoterapeutyczne. @gość22:44 Tak, o takim czymś też słyszałem. Tyle że jest takie powiedzenie: "kto kłamie w twojej sprawie, ten będzie kłamał przeciwko tobie".

Gość gość
@gość22:44 Bo wiesz, jak ktoś dostanie taki rentowy "przywilej" po znajomości, to jakoś nie chce się wierzyć że za darmo, albo i nawet z miesięcznym haraczem i biznes się kręci. A jak raz dostanie się tzw. żółte papiery, to ciężko się od tego uwolnić, a z takim można zrobić co się chce. Cokolwiek. Dowodem to co spotkało Feliksa Meszkę (dla przykładu) i znowu go chcą tam zamknąć. Gugle również: psychiatryk za paczki kawy

Gość gość
@gość23:36 Errata: wykształcenie pedagogiczne, a nie pagogiczne ^^

Gość gość
Co do Feliksa Meszki, to Sąd Najwyższy nakazał jego zwolnienie z psychiatryka, a ten tzw. szpital chce Meszkę z powrotem (http://www.tvn24.pl/katowice,51/szpital-psychiatryczny-chce-z-powrotem-zamknac-feliksa-meszke,643399.html), i kto tu jest chory. Powiem Wam. Nikt. Ale ci co go chcą z powrotem są moralnie zepsuci albo po prostu boją się że poniosą konsekwencje. Meszka podał szpital do sądu o odszkodowanie, a kto wie czy i ktoś z nich nie trafi do więzienia.

Gość gość
A wiecie już, że na tej stronie: http://tiny.pl/gd7r5 każdy może sobie zgarnąć iPhone? Dowiedziałam się o tym z reklamy i moja koleżanka mówiła, że kiedyś udało jej się wygrać na podobnej stronie! Warto korzystać bo szanse są duże

Gość gość
@gość02:44 A wiesz że twoje zachowanie zapewne podpada pod jakąś jednostkę psychiatryczną,może nawet dwie. Jedno że jesteś tak zaślepiona zarabianiem pieniędzy że walisz linkami jak Filip z konopi. Ile ci za to płacą? Drugie że temat nawet nie ma związku ze smartfonami (niektórzy z Aspergerem podobnie wyskakują). Ale terapii ci nie zaproponuję, bo to co zrobiłaś,to nie kwestia psychiatryczna,tylko etyczna. Poza tym z psychoterapią trzeba bardzo uważać. Poczytaj poniższy link.Może ci to kiedyś uratować tyłek

Gość gość
@gość02:44 Sprawdziłem link który podałaś. Podpadasz pod trzecią jedostkę. Kłamliwy manipulant. Link nie prowadzi do strony konkursowej, tylko do takiej w której można się naciąć na płatną usługę PREMINUM. Ale ty pewnie nie masz sobie nic do zarzucenia. Jeśli tak to podpadasz pod czwartą jedostkę. Ale jak pisałem. Ja tam bym psychiatrii nie wierzył. Jedynie terapia poznawczo-behawioralna przedstawia jakąś wartość. Ale i tak nie wiem czy by ci pomogła, bo nie wydaje się żeby taka terapia zajmowała się etyką.

Gość gość
Poniżej linki do sprawdzania certyfikatów. Na znanym lekarzu są specjaliści bez certyfikatów i tylko po psychologii słabo. Ja tam namawiam do kształcenia się. licencjonowani terapeuci Polskiego Towarzystwo Terapii Poznawczej i Behawioralnej: http://www.pttpb.pl/licencjonowani-terapeuci? start=101 licencjonowani terapeuci Gestalt http://gestaltpolska.org.pl/pl/lista-certyfik owanych-psychoterapeutow-gestalt W poznaniu to na behawioralno-poznawczej czy kognitywnej jest z reguły "Umysł ponad nastrojem" do przerobienia.

Gość gość
Zgadzam się z nim, a Ci którzy tego bronią to najprawdopodobniej psycholodzy i psychoterapeuci broniący źródła swojego zarobku. Jakie to cyniczne. Przesłanką do tego jest to, że praktycznie nie znajdziesz w internecie szczegółowych opisów udanej psychoterapii z perspektywy pacjenta, za to mnóstwo reklamowych, marketingowych tekstów od strony osób zajmujących się tym biznesem.

Gość mlooodaaa6722
mnie pomogł.!!:) Chodzilam 2 lata,bylam w gelbokiej depresji i nerwicy lekowej...mialam takie lęki ze balam sie z domu wyjsc. A zeby tam dosc potrzbowalam az 55 minut drogi. Kazdy krok byl dla mnie walką. Walczylam sama ze sobą. Kontakt z drugim czlowiekiem to byl koszmar.Mialam szczekoscisk i nie patrzylam ludziom w oczy. A tam??? godizna terapi co tydzien.otworzylam się, Wygadalam.Pokonalam fobie. Znalazlam zrozumienie,motywację.:) Babka mnie motywowała,rozlcizala z tego co juz zrobilam w ciagu minionego tygodnia.Czasami zartowala,czasmi byla wredna. Jeste jej bardzo wdzieczna.Pozwolila mi spojrzec z innej storny na moje problmey i relacje rodzinne.:) Sama nic nie powiedziaal otwarcie co mam robic,ale zmuszala mnei do myslenia.:) Dzieki niej wyszłam z depresji.wychodze swodobodnie z domu,usmiecham się,Znalazlam prace,uwierzylam ze moge wszsytk zmienic a nie zyc przeszloscią.:D Ciagle cwicze swoje zachowanie,wiem ze nie wolno mi robic pewych rzeczy,zeby nerwica nie wrocila, Jestem jej bardzo wdzieczna.CHodzilam na NFZ...nie zapalcilam anoi grosza!!! :) i po 2 latach chcialam sobie przedluzyc,ale powiedziala mi ze nie ma takiej potrzby.

Gość gość
Zgadzam się i przeraża mnie ile jest tych oszustw wokół. Każdy próbuje okraść, oszukać i wykorzystać i mało kto o tym głośno mówi nie wiem dlaczego. Zauważam z przerażeniem że wszędzie tam gdzie nie da się czegoś łatwo udowodnić oszustwo na oszustwie oszustwo pogania! Nie udowodnisz psychoterapeucie, że nie pomógł, bo powie, że Twoja wina :D Bo nie chciałeś sobie pomóc coś tam coś tam. Psychoterapie nie mogą działać bo opierają się na teoriach wyssanych z palca, czyli nieudowodnionych i nienaukowych. Często wymyślił je jeden "autorytet" któremu ludzie po prostu uwierzyli bez dowodów!