Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widzieliście nowe zgłoszenia do Szlachetnej Paczki?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Kazdy odrobine madrzejszy nie uwierzy w najnizsza stawke dla kierowcy tira - klasyczny przyklad najnizszej na umowie, reszta pod stolem. Wystarczy spojrzec na ogloszenia, kierowca C+E zarobki 5-7 tys... ---- to nie sa zarobki 'pod stolem' :O 5-6 tys masz TYLKO na miedzynarodowce, w pl dostajesz minimalna podstawe, to jest 1300 netto, reszta to diety za to ze spisz w ciezarowce :O

Gość gość
16:13 ja mam taką babkę. Jak byłam mała odganiała mnie jak muchę. Nigdy o nic nie zapytała, nie interesowała się mną. Jak miałam 7 lat wylądowałam w szpitalu. Nawet nie zapytała o co chodzi. Rodzice byli w szoku. Teraz jest stara i ma listę wymagań. Druga babcia była ciepłą i zaangażowaną w życie rodzinne osobą. Oczywiście, że ją odwiedzaliśmy, robiliśmy zakupy, siedzieliśmy z nią w przychodni. Jeździliśmy też na wycieczki w jej rodzinne strony, ale to była babcia.

Gość gość
co z tym forum? znowu się zapycha

Gość gość
patologia jest fajna

Gość gość
a u nas ksiądz emeryt ma syna i on się nim nie opiekuje tylko dalej mieszka w plebanii

Gość gość
Mnie roz******lają teksty, że PO ODJĘCIU kosztów utrzymania mieszkania zostaje im ponad 500 zł na osobę. Przecież to kupa kasy. Znam taką jedną rodzinę z 5 dzieci, ona nie pracuje a on na czarno zarabia 2000, wszystkie możliwe zasiłki pobierają, dodatki, węgiel na zimę, obiady w szkole, 500+ itp. Do tego regularnie co roku uczestniczą w szlachetnej paczce i płacz jacy to są biedni.

Gość gość
odkąd jest 500+ nie daję nikomu ani grosza ani nie wysyłam SMS. Uważam, że nasz kraj jest bardzooo bogaty kiedy za pieprzenie sie rozdaje po 500 zł, także nasz rząd niech zacznie opiekować się min. i chorymi, starymi, potrzebującymi a jeżeli tego nie robi to ci potrzebujący się niech jadą do warszawy i pogonią nasz rząd na czele z sejmem i senatem jak tak wujowo rządzi.

Gość gość
jeszcze w zeszlych latach taka akcja, jesli chodzi o pomoc wielodzietnym miala jakis sens, choc juz i wtedy byly rodziny, ktorym zwyczajnie nie nalezalo sie pomoc, i te ktore czytaly o tych rodzinach, badz braly udzial w przygotowaniach paczek wiedza (zreszta wiele tez o takich bo juz tu napisane), ale w tym roku? to juz naprawde totalna kpina i czysta bezczelnosc :O po odjeciu wszelkich kosztow zostaje im po 500 albo i 600zl na OSOBE! przeciez za to idzie normalnie zyc! to jest standardowa kwota do przyzcia w przecietnej polskiej rodzinie! tylko, ze w tej przecietnej polskiej rodzinie te kwoty na przezycie jak i na rachunki sa ZAPARACOWANE a nie i tak juz wyciagniete z panstwa :O

Gość gość
Ja tez mieszkam w Anglii wyjechałam rok po szkole i szukaniu pracy akurat został napadnięty mój tata leży już w łóżku 6 rok ma rurke tracheostomijna jest karmiony przez g tube i wysylalam pieniądze do polski z czasem dołączyła moja siostra z rodziną i teraz oni pomagają bo ja założyłam własną rodzinę nadal wysylalam pieniądze ale moja mama dostała raz szlachetna paczkę zgłosił ją rechabilitant bo moja mama od państwa nic nie dostawała bo emerytura taty 1600 zł była duża i przegraczala dochód a gdzie leki, opłaty ,pampersy,cewniki oraz opał o jedzeniu nie wspominam Teraz już jej lepiej bo dostaje swoją emeryturę.

Gość gość
Slusznie prawi ten prezydent. Skoro maja takie zadluzenie, nie zasluguja na remont. Zadluzeni lokatorzy nie maja takich praw, jak Ci , ktorzy placa w terminie. Od siebie dodam, ze skoro kilkoro dorolsych z tego mieszkania nie jest w stanie zarobic na czynsz, zaprosilabym ich do prac interwencyjnych w ramach splaty zadluzenia:)

Gość gość
kierowca TIRa na kraj zarabia 1300zł? buhahaha ale ci mężuś nawciskał kitu. O losie. :D Jak codziennie jesteś w domu to masz na rękę min 2500 / diety się nie należą. A jak od poniedziałku do piatku w trasie to od 3500 w górę plus ok 500zł diet miesięcznie

Gość gość
Rosja to nie kraj. Rosja to stan umysłu. Rosja ma bardzo dobre uzbrojenie, a do tego posiada broń jądrową. Putin natomiast jest urodzonym żołnierzem. Jeszcze jakieś pytania, dlaczego Rosji obawia się większość państw? Wobec powyższego stan ubóstwa niektórych obywateli, nie ma żadnego znaczenia. Militarnie do Rosji jesteśmy o! Tacy malutcy! Ekonomicznie Rosja może nas obchodzić tylko pod względem handlowym, porównywanie nas do nich to też jakieś nieporozumienie. Kolejny kraj, który nie miał problemu z najeźdźcami, a sam kradł. Za zimno i każdy agresor wymiękał.

Gość gość
ja p*****le na każdym temacie po sto razy pisze to samo czyli rozdaje za pieprzenie sie i tak w koło :-o

Gość gość
ja pierdole , ale w czym wy macie problem ??? naróbcie sobie dzieci 5 czy 8 a może i 10 i po ścisku dupy Nie będziecie musiały pisać tu żenujących życiorysów pod tytułem JESTEŚMY BOSKIE ;-) tylko będziecie spijać ten miód co ta matka tej piątki ja już mam swoje lata swoje przeszłam i wiem jedno jak nie miałam Appendektomi to się nią nie interesowałam bo i po co ?? Dopiero jak mnie dotknął ten problem zaczęłam czytać , udzielać się Z szp jest tak samo wy się tym interesujecie i tymi którzy to biorą z prostego powodu BO WAS SZP DOTYCZY TYLKO NIKT GO WAM NIE DAŁ I TO JEST NA RZECZY to był pierwszy i ostatni post jaki tu napiszę bo nie będę się bawić w ujadające pyskówki A wy spinać poślady i napierdolić sobie po 8 i pić miód :-p

Gość gość
jakby kazdy byl taki durny ze sobie natrzepie dzieci a nie ma z czego ich utrzymac to cale panstewko by pieprznelo w mig. To oczywiste ze pieniadze z nieba niw spadaja tylko zabiera sie je ludziom pracujacym legalniw. Dlatego ludzie sie buntuja i maja prawo decydowac na co ida ich ciezko zarobione pieniadze, maja prawo nie chciec dawac swoich pienieedzy nierobom i patentowanym obibokom i ich zalosnym pociechom ktore za kilka lat tez beda doic kase na potege

Gość gość
gość wczoraj --- MY mamy sobie tez trzepac po tyle dzieci??? wystarczy zabrac KAZDY socjal! zadnego NFZ panstwowego, zadnego podatku socjalnego, zadnych MOPSow, dodatkow mieszkaniowych, kompletnie nic! i zaraz bezrobocie spadnie, bo teraz pasozyty zyja na zasadzie: JAKOS TO BEDZIE :O bez chocby 50zl dodatku do czegokolwiek za darmo juz by musieli sami zadbac o to by 'jakos to bylo' :O

Gość gość
gość wczoraj Kolejna krótkowzroczna kretynka. Wystarczy, że 20% kobiet zrezygnuje z pracy i urodzi sobie dodatkowe 2 do aktualnej 3. Możesz policzyć ile to jest pieniędzy, które państwo traci na tym, że one już nie wpłacają składek i ile pieniędzy one wyciągną. Owszem mamy ból d**y o SZ.P. Ale tylko dlatego, że w do tej akcji kwalifikowane jest cwaniactwo i roszczeniowość. Akcja kościelna. Czyli jesteś dobrym katolikiem to pomóż. Ok, ale to powinno też działać w drugą stronę. Nie wyciągaj łapy po dobra materialne do ludzi dobrej woli, skoro wielu z nich ma mniej niż ty, ale na to uczciwie pracuje.

Gość gość
22; 05 zanim zaczniesz umoralniać to weź się naucz sklecić choć jedno zdanie , ze taki ...... podstawówkę ukończy :-o A co do rodzenia to właśnie program 500 plus to program dzietnościowy, (czyli chodzi o przyrost naturalny który jest coraz niższy i jest straszny niż demograficzny :-) za trudne więc nie zrozumiałe dla was?) A co do szp to akurat wy oceniacie swoją miarą , czyli nam też się paczki należą a nikt nam kurfa nie daje :-D czyli jesteście takie same jak i beneficjenci szp tylko pominięte :-D .

Gość gość
12 33 zgadzam sie z tobą A co mnie jeszcze zastanawia ludzie przeważnie jak ja czytam to reagują empatycznie w stosunku co do chorych dzieci . A tu wyśmiewa sie matkę chorego chłopca no tak bo dziecko króliczycy. to nie dziecko według was :-o ono może być chore takie plebejskie :-o

Gość gość
12:33 nastepna tepa fruzia, ktora nic nie rozumie. 500 plus z zalozenia jest przede wszystkim programem, majacym byc pewnym odciazeniem finansowym w utrzymaniu dziecka. Gdyby byl programem majacym zwiekszyc dzietnosc, to raczej pieniadze przyznawane bylyby tylko nowo narodzonym dzieciom. Po to rodziny wielodzietne maja 500 plus i zostawione wszystkie inne zasilki, aby nie zebraly w takich akcjach jak sz.p. Jesli osoby ciezko pracujace, majace mniejszy dochod od przedstawionych tutaj rodzinek, do sz.p. sie nie zglaszaja, to te rodzinki tym bardziej nie powinny. Nikt tutaj nie wysmiewa chorob, najpierw poczytajcie dokladnie te zgloszenia, a potem piszcie swoje mundrosci.

Gość gość
ziemi jest przeludnienie. To dlaczego ma tych ludzi być więcej i więcej? Zobaczcie sobie statystyki ile dzieci "naklepano" w ciągu ostatnich 200lat a ile w ciągu poprzednich 2tys. Już pomijając trzeci świat, to nawet w Europie jak to silnie wzrosło. A neidługo roboty i maszyny zastąpią ludzi w wielu prostych pracach. to gdzie ta naklepana masa ma potem pracować? takie p********ie ludzi zaślepionych starą ekonomią i chorym systemem ubezpieczeń społecznych. Wystarczy zmniejszyć ilość ludzi (czytaj = samo się zmniejszy), wyrównać zacofanie technologiczne i można ludnosć utrzymywac na w miarę stałym poziomie. A nie jak szczury - więcej i więcej.

Gość gość
00 06 jesteś potomkiem Hitlera :-)

Gość gość
po za tym wy się możecie w dupę kopnąć z tymi waszymi mundrosciami i tak każdy se zrobi kiedy chce i jak se chce A co do szp ja nie znam nikogo kto dostałby taką paczkę pic na wodę fotomontaż w tamtym roku pewna kobitka u nas ma 4 dzieci dostała pudełko z jedzeniem na święta właśnie rzekomo od szp msiałą dać pesele całej rodziny i podpisać stos dokumentów za makaron ciastka mąkę dosłownie kilka rzeczy wiem bo widziałam to na własne oczy A kontakt z nią rzekomo mieli ze szkoły jako że matka 4 dzieci znaczy wielodzietna A GDZIE TE PREZENTY I ZABAWKI NIE WIEM DOSTAŁA PUDEŁKO Z RZARCIEM Z BIEDY I TESCO WIĘC UWARZAM ŻE TO BZDURY I PIC NA WODĘ FOTOMONTAŻ :-D

Gość gość
'pic na wode fotomozntaz' bo jedna jakas znajoma dostala 'rzekomo' paczke z jedzeniem (jesli nie wiesz jak sie pisze jakies slowo poszukaj bezpiecznego synonimu, btw pisze sie: żarcie 😴 ).... ja tez nigdy nie obeszlam swiata na wlasnych nogach, nie lecialam tez samolotem, a mowia ze rzekomo swiat jest kula, ale ja uwaŻam, że to pic na wode fotomontaz....

Gość gość
Nie ma możliwości żeby otrzymywać szlachetną paczkę co roku, dlatego że za każdym razem Szlachetna Paczka jest w innym regionie Polski.

Gość gość
a wiesz gdzie ja to mam że to czy tamto dla ciebie jest istotne spiertalaj o znalazłam synonim dla ciebie👄 a w szp nie wieże pic na wodę fotomontaż

Gość gość
s********j to synonim dla ciebie :-)