Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alutka2017

Sierpniowki 2017

Polecane posty

Gość 3Justyna3333
Cecyssia u mnie też tak było że pytali co kupić synkowi A ja choć miałam mnóstwo pomysłów i nie rozumiem jak można nie wiedzieć co kupić bo jest teraz tyle możliwości to jednak głupio mi było tak każdemu podsuwac pomysł więc tym najbliższym powiedziałam A reszta sama musiała pomyśleć. Dostał super prezenty zwłaszcza ubrania od chrzstnego. Cały stos ubrań i to takich porządnych więc postarał się wujek. Dostał pluszaka A on kocha pluszaki, sorter, też sporo kasy. Gdybym ja miała kupić coś roczniakowi to są naprawdę super zabawki ale to też tak głupio mówić bo skąd wiadomo jaką kto dysponuje kwotą na prezent. Np podoba mi się taki pluszowy fotel dla małych dzieci z oparciem w kształcie jakiejs postaci z bajki lub maskotki zwierzaka. Są super pufy-pilki albo suchy basen z kulkami taki do pokoju dziecka. No pomyslow jest mnóstwo więc nie wiem jak można nie wiedzieć co kupić przecież najbliżsi wiedzą zazwyczaj co dziecko ma A czego jeszcze nie ma

Gość gośćIbiz
Aga, ale co się dzieje, że tak "daje czadu"?

Gość gośćaga83
Dla mnie przydatnym prezentem przy corce byl rowerek, a nawet dwa, jeden mialam w domu u nas i z corka po drodze jezdzilam, drugi babcia miala w blokach. Ma go nadal i teraz mlody bedzie jezdzil po miescie. teraz maly dostal mercedesa na ktorym sie go pcha i taka ciezarowe amerykanska dluga na poltora metra i w przyczepie mozna go wozic he he. Fisher price ma super zabawki 12-18 i majac wybor tez bym kilka chetnie dostala. ;)

Gość gośćaga83
Ibiz no wlasnie nie wiem. Zawsze sie budzil ale najczesciej po cycusiu od razu zasypial, przekladalam go do lozeczka i spal dalej. Czesami mial 2 pobudki w nocy, czasami mniej czy wiecej ale zasypial. Teraz budzi sie juz po godzinie i cycus go nie usypia, jest poplakiwanie, noszenie, odkladanie po kilkanascie razy do lozeczka, i on znowu wstaje i poplakuje. Zajmuje to nawet poltorej godz. Zasnie w koncu i po dwoch godz od nowa to samo. I tak juz drugi tydzien. Wczoraj podalam apap, poprawy nie bylo. Zebowa nowych nie widac, nadal tylko jedynki ale moze cos tam sie dzieje. Moze kupie camilie, moze to go wyciszy. Wczoraj nawet obiadu nie ruszyl. Ale kanapki z wedlina wciaga. W dzien sie bawi ladnie ale drzemki tez ma przerywane i dopiero w spacerowce jest w stanie przespac 1 godzine.

Gość 3Justyna3333
Aga to pewnie ząbki. U nas podobnie do tego nerwowo zagyza wszystko przed snem. Smoczka gryzie A jak zasypia to trwa to i z godzinę bo tak się przewraca po łóżku, poplakuje i przy mleku jak już je piję to strasznie się denerwuje pijąc. Widziałam wczoraj że dwójka na dole się przebiła. Oby teraz było lepiej. Anaftin baby mało pomaga. Miałam kiedyś lepszą maść ale nie pamiętam nazwy A szkoda

Gość gość
Justyna, pytalam o to krztuszenie, bo rehabilitantka wypytala mnie wlasnie o rozne rzeczy i mowila ze rozwoj mowy jest scisle zwiazany z rozwojem fizycznym. Dziecko moze miec problemy z ksztuszeniem przy oslabionym napieciu miesniowym. Ale najwazniejsze, ze juz jest ok. Cecysia, uwazaj na te opaski podtrzymujace glowke, wybierz bezpieczna, zeby nie zsunele sie nizej czola.... w ogole rozne opinie sa o tych opaskach... a masz lusterko na zaglowku czy raczej jezdzi ktos z tylu z dzieckiem?

Witam wszystkie mamusie, pisze bo być może pomogę jakiejś mamie, która boryka się z brakiem pracy, bądź chciałaby będąc na macierzyńskim coś zarobić. Jestem mamą 3 dzieci i z racji tego nie pracuję. Szukałam alternatywy , żeby móc zajmować się dziećmi, domem i nie pracując zawodowo na etacie (fizycznie nie mam takiej możliwości) zarobić troszkę i wspomóc domowy budżet. Będąc w 3 ciąży natrafiłam na fajny biznes internetowy który pozwala zarobic!! wystarczy poświęcić ok 5 minut dziennie żeby zarobić ok 1500-2000 zł miesięcznie a nawet i więcej. Nie ukrywam że trzeba zainwestować troszkę pieniędzy ale można zacząć od 50$. Na początku się bałam, że wpłacę pieniądze i już ich więcej nie zobaczę, tak nie jest!!! Zarabiam, jestem samodzielna finansowo, wychowuje dzieci!!! Inwestowanie w necie wcale nie jest takie straszne, naprawdę!!! odezwijcie sie co o tym sądzicie. Pozdrawiam https://www.facebook.com/mojefutureadpro/?modal=admin_todo_tour

Gość gośćIbiz
Aga, przyjrzyj się, może jednak prześwituje jakaś dwójka. U nas więcej było marudzenia przy dwójkach. Sprawdził się Calgel, jak przy starszej. I może Viburcol mu dasz przez 2-3 dni? A nic się nie wydarzyło ostatnio? Żadnych strachów, nowych ludzi, miejsc, wydarzeń?

Gość gośćaga83
Calgel mam, nic sie nie dzialo a to juz drugi tydzien tak jeczy w nocy.

Gość gośćIbiz
dziś x Akurat weszłam! :) Nie śmiej się, ale przestawiałaś jakoś meble? Łóżko syna na przykład?

U nas dramaty z zasypianiem. Godzina noszenia minimum. PADAMY. Jeszcze wymyślił mi się roczek w ten weekend, chciałam coś oryginalnego przygotować, jakiś fajny słodki stół z motywem przewodnim to okazuje się, że wszyscy mają urlopy w tym tygodniu i nawet tort ciężko zamówić.

Gość Cecysssia
Witam :D Tez macie wrazenie,ze dzis jest niedziela ? :D Sluchajcie, podalyscie % na roczku ? Mysle,zeby kupic jakis smakowy alkohol i szampan do toastu :) Widze,ze nie tylko u mnie jest cyrk w domu :/ Corka prezy sie jak chce ja odlozyc do lozeczka badz na podloge! Chce zeby ja nosic ale nie daje sie. Jest problem przy zasypianiu i moze to zeby,tak jak u Was...... mamamatylda8 - jestes tu pierwszy raz tak ? gość wczoraj - to Ty Ibiz ? :D Hmmmm no ja nie wiem czy w ogole kupie opaske podtrzymujace glowke.Musze napisac do sklepu w ktorym kupilam fotelik i moze zgodza sie zeby wymienic na inny. Ibiz - Viburcol w kroplach czy czopkach ?Moge go kupic i zastowac bez konsultacji z pediatra ? Na przyklad wczoraj nie wiedzielismy co robic bo placz niesamowity i przy tym prezyla sie!Odchylala glowe do tyly,machala raczkami.....nawet nie pzowolila sobie pomasowac dziasel.Wykluczam bol brzuszka.Dodam,ze czesto ma paluszka w buzi i bokiem go "gryzie".Mamy tylko dwie dolne jedynki. Aga a u Was to jest jeczenie w nocy czy placz ? U Nas tez bylo pojekiwanie w nocy ale skonczylo sie z 3 dni temu.

Gość 3Justyna3333
Ja również polecam viburcol który wprawdzie zastosowałam u nas tylko dwa razy w naprawdę krytycznych nocach ale stosowany na noc przez 2 czy 3 dni naprawdę pomógł u nas. To chyba jest chomeopatyczny lek o ile się nie mylę

Gość MagicznyCzassssss
U nas tragedia, naj młodsza Miał A zapalenie pluc, starsza jest na antybiotyku:-(( I ja mam angine:-(( mam dość,jakiś pomur jest normalnie:-(

Gość gośćIbiz
Cecysia, nie. To nie byłam ja :) Akurat opaskę mamy, ale zawsze z maluchem ktoś siedzi z tyłu i kontroluje sytuację, a opaska sprawuje się dobrze :) Zawiedziona to ja jestem, że JUTRO nie jest niedziela! O Viburcol pytałam lekarza, bo sprawdził się przy starszej. Kilka razy stosowałam u młodszej, ale dawno temu jak miała kolki. "Rzeźbiłam" czopek, żeby był odpowiedni wielkościowo ;) Działał. Przy ząbkowaniu nie było większego marudzenia więc nie było potrzeby.

Czesc dziewczyny :D Jak Wam mija weekend ? Hmmm pamietacie jak wspominalam,ze chce placic mniej bo jest wilgoc i grzyb w mieszkaniu? Wczoraj znalazlam na to odpowiednie paragrafy i jutro ide do wlasciciela.Wiem,wiem,ze musimy stad uciekac ale gdzie ? Jak sa oferty to umowa najem okazjonalny 😠 albo mieszkanie 40 m.za 900 zl.plus 350 zl.plus oplaty.....no masakra albo mieszkanie na 3 pietrze gdzie nie ma windy.......matko :/ a ja wiem,ze robimy dziecku krzywde ale co mamy zrobic :( isc do namiotu spac bo jest goraco ? :P ;) Jeszcze musze poszukac wzor isma bo musze poinformowac wlasciciela na p[apierze,ze pojawil sie grzyb wqtedy i wtedy. Wiadomo,papier to papier. Cora zaczela spinac sie w lozeczku,przy lozku :DJrstem szczesliwa :D Hmmm pare osob odmowilo przyjscia na roczek bo nie maja pieniedzy ale i tak chce zeby przyszli bo prezent nie jest najwazniejszy.Wystarczy ksiazeczka za przyslowiowe 5 zl.jak jest im tak glupio a ojciec chrzestny do dzis nie dal odpowiedzi czy przyjdzie...tak zaluje,ze go wybralismy 😠.Wyobrazcie sobie,ze tuz po obiedzie,na chrzcinach,wyszedl bo akurat byl WOSP i zbieral do "puszki" u siebie w pracy pffffffffff 😠. Czytam o szczepionkch bo przeciz zaraz trzeba dziecko szczepic bo konczy roczek i matkoooooo glowa zaczyna mnie bolec.Chyba wybiore Priorix i podobno dziecko nie moze byc uczulone na bialko jajka .Wtedy nie bedzie powiklan !

aaaa jeszcze dodam,ze wczoraj mielismy spotkanie z facetem ,ktory polecil Nam i sprzedal fotelik dla corci. Jeszcze raz pokazal jak prawidlowo ulozyc fotelik itp.Zapytalam sie o opaske,ktore podtrzymuje glowke i odpowiedzial,tak jak ja myslalam ,ze sa do d**y i bardzo nie bezpieczne. Milego :*

Gość gość
*wspinać *niebezpieczne

gość dziś - dzeki Bogu,ze itniejesz ! Dzekuje za poprwienie mne! Oczywiscie,ze malo byc WSPINAC a wyrazy z NIE do dzis stwarzaja mi problm :P hahaha

Gość 3Justyna3333
Cecyssia fajnie że postępy małej są już widoczne. Będzie teraz tylko lepiej. Co do mieszkania to nie myślałaś o zmianie miasta? Pamiętam, że jesteś z Przemy.... A może jakieś miasto delikatnie na zachód od miasta? Teraz nawet gdybyś chciała odwiedzać bliskich to jest dobra droga i dojazd i mogłabyś w mgnieniu oka tam szybko dojechać

Gość Cecysssia
Justyna - dziekuje i pewnie,ze myslalam o zmianie miasta na np. Rzeszow albo Krakow ale niemaz ma umowe na czas okreslony i chcemy poczekac i zobaczyc czy mu przedluza. A ja chce isc na kurs ktorego nie ma w moim miescie hehe. ....masakra. Fakt, teraz sa autostrady i jest bardzo dogodny dojazd :D Ps. Prawdopodobnie za 3 tyg.przeprowadzamy sie :D Prawdopodobnie bo za 3 tug. ma wyprowadzix sie rodzina i mam nadz.ze Wlascicielka nie polecila z Nami w kulki :P

Gość Cecysssia
Hmmmm a gdzie Was wywialo ? Ciekawe jak tam sierpniowa mama.Nic a nic nie odzywa sie :O Mam nadz.ze wszystko jest w porzadku ! :) Dobrej nocy :D