Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyznajcie się kto z was wyprawia święta a nie chodzi do kościoła?

Polecane posty

Gość gość
Człowiek pod wpływem narkotyków jest zdolny robić straszliwe rzeczy, podobnie zresztą jak człowiek chory psychicznie, ale to nie zmienia faktu że osoby opętane jednak inaczej sie zachowują niż ci z pierwszej i drugiej grupy. Człowiek chory psychicznie wydobywa z siebie różne dziwne dźwięki ale cały czas mają swoją barwę głosu. Mogą krzyczeć, ale nie potrafią tego zrobić inaczej niż swoim własnym głosem. Tymczasem niespodziewany głos osoby opętanej. Gdybyście to usłyszeli na własne uszy to by was to zaszokowało. Nikt nie jest w stanie z przebywających w zakładzie psychiatrycznym wydobyć siebie czegoś takiego. Usłyszałam to na własne uszy. To było dosłownie nie z tego świata. Nikt z was nie potrafiłby tego naśladować choćbyście sie nie wiem ile piguł nałykały. Ale rozumiem niejako wasz upór i zaprzeczanie. Każdy nie bedzie wierzył np. że można wywołać ducha za pomocą seansu spirytystycznego dopóki tego nie doświadczy i na własne oczy nie zobaczy.

Gość gość
gość dziś Widziałaś opętanie? A co dokładnie widziałaś? Wymiotował gwoździami? Jest coś takiego jak kandydoza ogólnoustrojowa. Candida, kiedy rozrośnie się bardzo w człowieku poraża centralny układ nerwowy. Candida poprzez to wyciąga wszystkie lęki człowieka na wierzch. W moim przypadku okazało się, że mam niesamowitą klaustrofobię. ktoś inny co 10 minut w nocy wstawał i sprawdzał, czy jego dzieci żyją. A czego boi się osoba bardzo wierząca? Ano diabła, demona i Boga. Więc co widzi w ciężkim stadium zatrucia tym grzybem? Odpowiedź chyba jasna. Przy czym uświadomię cię, żaden psychiatra nie stwierdzi u grzybiarza choroby psychicznej. Jak myślisz dlaczego w szpitalach psychiatrycznych jeszcze do niedawna stosowano prąd elektryczny i pacjenci byli na jakiś czas spokojni? Bo prąd zabija pleśnie, grzyby i inne pasożyty w człowieku. Nie ma pasożyta, człowiek ma i koncentrację i mówi normalnie i zachowuje się normalnie i nie ma zwidów itd.

Gość gość
"oplułam monitor herbatą, bo się zakrztusiłam. Jak szatan ma nie wiedzieć o Bogu, skoro według nauk kościoła szatan przed strąceniem do piekieł był najbliższy Bogu?" A cóż w tym śmiesznego ? Rozumiesz coś takiego jak kontekst wypowiedzi ? Oczywiście że szatan był kiedyś w niebie i się zbuntował. To wiemy wszyscy. Tylko chodzi o wnioskowanie skierowane do osób które piszą że wierzą w Boga a nie wierzą w kościół. Jest napisane wnioskowanie że to że ktoś wierzy w Boga a do kościoła nie chodzi nie oznacza z automatu że ktoś taki pójdzie do nieba skoro sam szatan który chyba nie ma istoty bardziej wiedzącej o istnieniu Boga niż szatan siedzi w piekle.

Gość gość
gość dziś "opetania? Dziwnym trafem tylko w naszej wierze. " Twoje nietypowe spostrzeżenie jedynie mnie jeszcze bardziej uspokoiło. Wnioskuje na tej postawie że inne religie w takim razie są religiami pustymi skoro szatan nie ma powodu sie w nich ujawniać i że katolicyzm jest właściwą drogą. xx To ci ten spokój zburzę. Bo w kościele ewangelickim typowych egzorcyzmów nie ma. A to jest dokładnie taka sama wiara jak nasza, tylko inne wyznanie. Czyli według ciebie tylko wyznanie rzymsko-katolickie jest słuszne, a protestanci już nie, pomimo, że bóg jest ten sam. Kościół anglikański też nie, pomimo, że bóg jest ten sam, a kościół zalegalizowany przez króla, dokładnie jak kk przez cesarza Rzymu, baptyści to samo. Wiesz co ci powiem? Że dążąc do zbawienia drogą kościoła rzymsko-katolickiego, wszyscy będziemy się smażyć w piekle. Bo odprawiamy obrządki pogańskie. Bo kk wyrzuciło drugie przykazanie, które mówi, aby nie czcić wizerunków, nie czcić świętych. A bóg ST jest bogiem zazdrosnym, który każe do 10 pokolenie. Nie słyszałaś przepowiedni, że piekło będzie księżmi wybrukowane? Nietypowe spostrzeżenie? Jak ktoś jest trzeźwy, to zauważy, że tylko kk o tym krzyczy jak najęte. My musimy mieć księży do egzorcyzmów, każdy przejaw medycyny chińskiej to dla katolików ma być okultyzmem. A prawosławni ludzie leczą sie wyrównywaniem energii u "mądrej babki", która się na tym zna. Prawosławni jeśli wierzą, że zły duch je opętał idą do tej mądrej babki. I ona im mówi wierzyć w boga, bóg leczy przez moje ręce. A co zrobiłoby KK z tą babką? SPALIŁO NA STOSIE, ewentualnie utopiło.

Gość gość
świeta idą a tu się jedna przed drugą wymądrza. Pani od historii jest najlepsza. Wałkuje jeden i ten sam temat bla, bla, bla a wszyscy to mają gdzieś. Zrozum pani od historii nie każdego historia interesuje . Dla mnie historia to nudny przedmiot dla nudnych ludzi. Też zaraz mogę się mądrzyć z dziedziny która dla mnie jest interesujaca i stwierdzić, że jesteś słabo wykształcona. Wesołych Swiat życze! żegnam.

Gość gość
świeta idą a tu się jedna przed drugą wymądrza. Pani od historii jest najlepsza. Wałkuje jeden i ten sam temat bla, bla, bla a wszyscy to mają gdzieś. Zrozum pani od historii nie każdego historia interesuje . Dla mnie historia to nudny przedmiot dla nudnych ludzi. Też zaraz mogę się mądrzyć z dziedziny która dla mnie jest interesujaca i stwierdzić, że jesteś słabo wykształcona. Wesołych Swiat życze! żegnam.

Gość gość
czy tylko u mnie posty nie chcą się dodawać ?

Gość gość
Kościół katolicki to najgorsze co spotkało Polskę! Zalała, zakłamanie i rozpusta! Tfu! A mohery jeszcze tego świństwa bronią! Zamiast do Boga modlą się do księdza i robią wszystko żeby temu księdzu się przypodobać!

Gość gość
Ja np pracuję na oddziale toxykologii w szpitalu klinicznym. Nawet nie masz pojęcia droga kobieto od opętań do czego są zdolni ludzie np po dopalaczach, jakie mają zachowanie. Jak się rzucają i wydzielają w nieboglosy! Do tego skaczą jak małpy po ścianach i dostają drgawek. Laik by od razu pomyślał że opętany. Ale nie to tylko: narkotyki, leki i dopalacze.

Gość gość
dziś - jak cie nie interesuje, to nie dyskutuj o Chrystusie, bo to postac historyczna... jak dla ciebie nie ma znaczenia co kiedyś było, to jednym słowem nie ma znaczenia czy Chrystus był w ogóle? Kosciół jest b powiązany z tradycją, kulturą i historią, bo na tym wyrósł.

Gość gość
"świeta idą a tu się jedna przed drugą wymądrza. Pani od historii jest najlepsza. Wałkuje jeden i ten sam temat bla, bla, bla a wszyscy to mają gdzieś. Zrozum pani od historii nie każdego historia interesuje . Dla mnie historia to nudny przedmiot dla nudnych ludzi. Też zaraz mogę się mądrzyć z dziedziny która dla mnie jest interesujaca i stwierdzić, że jesteś słabo wykształcona. Wesołych Swiat życze! żegnam." xxx Nie jestem panią od historii, ale kobieta (ta od historii) bardzo dobrze mówi. Ignorantów nie interesuje historia, nie interesują fakty z przeszłości. Oni wolą się nie zastanawiać nad niczym, nie pomyśleć samodzielnie, nie wyciągać wniosków z minionych wydarzeń, bo przecież wolą o nich nie wiedzieć. Idealni ludzie, którymi bardzo dobrze się rządzi. Idealni wyznawcy i żywiciele kk. Można im wszystko wmówić a oni w to uwierzą.

Gość gość
"Zrozum pani od historii nie każdego historia interesuje . Dla mnie historia to nudny przedmiot dla nudnych ludzi. Też zaraz mogę się mądrzyć z dziedziny która dla mnie jest interesujaca i stwierdzić, że jesteś słabo wykształcona." xxx Ty tak serio. Dla ciebie to jest normalne żeby nie znać historii i nie chcieć jej znać? Musisz mieć naprawdę wąski umysł w takim razie. Moim zdaniem nie można powiedzieć o nikim kto nie zna historii (a tym bardziej o zgrozo, nie chce jej znać), że jest wykształcony. Mam nadzieję, że nie masz dzieci i nie będziesz miała. A jeśli już je masz, że nie będziesz im przekazywać swojego światopoglądu.

Gość gość
Zrozum pani od historii nie każdego historia interesuje xxx a co to ma do rzeczy? możesz nie lubić historii ale z jej faktami dyskutować nie możesz! to, że ty historii nie lubisz to nie znaczy, że ona nie ma racji co do kościelnych przekrętów które w historii miały miejsce. Przecież ona cię nie przyszła zarażać pasją tylko podała suche fakty no ale ty historii nie lubisz więc te fakty są nieistotne prawda skończona ignorantko?

Gość gość
Zrozum pani od historii nie każdego historia interesuje xxx nie dziwne, że PIS wygrywa wybory... :-(

Gość gość
To dziwne że PiS wygrywa wybory. Przecież jesteśmy narodem ludzi (podobno) inteligentnych i wykształconych :(

Gość gość
No właśnie PiS dużo z tą historią ma wspólnego! gdyby rządzili tacy debile jak nowoczesna albo dalej po, to za kilka lat Polacy nie wiedzieli by co to Katyń, Wołyń, albo kiedy wybuchła II w.ś i dlaczego. po jest tak ślepo zaopatrzona na ,, zachód,, min na Niemcy że nas sprzedawali po kawałeczku!! Musisz być bardzo młoda albo okrutnie głupia albo żydówa żeby tego nie widzieć i dalej popierać tych sprzedawczyków z PO! PiS nie jest święty i przesądza z tym fanatyzmem religijnym ale zaczyna coś robić dla Polski i ludzi - dali 500+ - obniżyli wiek emerytalny Pomału robią to czego chcą Polacy! zrobili by więcej tylko te zjeby z opozycji ciągle im się wtrącają bo nie mogą przeboleć że już nie mogą kraść i wyprzedawać kraju!! Tak jak z tymi ,, ustawionymi,, akcjami które ostatnio odwalają lewaki

Gość gość
DO dziś czy do twojej pustej glowy dociera, k****, ze jesusek w ktorego wierzysz byl zydem?

Gość gość
Ja też nie lubiłam historii i co...uczyłam się jej bo musiałam. A wy naprawdę uważacie, że każdy powinien uwielbiać historię? Nie, nie każdy. Ja studiowałam języki obce. Znam biegle 4, to idąc waszym tokiem myślenia każdy powinien umieć i się interesować językami bo inaczej jest niewykształcony, albo mało tego co się tu idzie dowiedzieć, nawet dzieci nie powinien mieć. I tu siedzą takie matki, które się kierują takimi poglądami...żal

Gość gość
Nie. Nie każdy musi lubić historię. Ale nikt nie ma prawa mówić że historia jest nie ważna, ważne jest tylko to co teraz. Szczególnie jeśli to teraz nie jest lepsze od historii.... Dotyczy oczywiście kk.

Gość gość
gość dziś Zawsze mnie bawili ludzie, którzy myślą, że jak nie jest się za PiS-em, to musi się być za PO, bo tylko te 2 partie istnieją! Jest jeszcze parę innych, co prawda nie przekroczyły progu, ale istnieją.

Gość gość
"Ja też nie lubiłam historii i co...uczyłam się jej bo musiałam. A wy naprawdę uważacie, że każdy powinien uwielbiać historię? " xxx Nie każdy musi lubić historię jako przedmiot szkolny. Ale jeśli ktoś chce się mianować człowiekiem wykształconym powinien ją jednak trochę znać. Tak samo jak powinien znać podstawy matematyki, fizyki, biologii czy mieć jakąś wiedzę o literaturze czy sztuce. Jeśli ktoś nie zna historii, nie pamięta czegoś to OK, trudno, ale mówienie, że historia jest nieważna, ważne jest to co jest teraz to zwyczajna ignorancja i w zasadzie głupota. Nikt nie zrozumie w pełni teraźniejszości nie znając historii. Niechęć do poznawania świata nie może zasługiwać na pochwałę. PS Ja jestem fizykiem.

Gość gość
gość dziś A mnie zawsze bawili ludzie, którzy uważają że każdy musi mieć poglądy jakiejś partii. Mój szacunek budzą ludzie którzy mają głęboki wyjszczał na wszystkie partie razem wzięte. I na każdą z osobna. Z kk włącznie.

Gość gość
....Musisz być bardzo młoda albo okrutnie głupia albo żydówa żeby tego nie widzieć i dalej popierać tych sprzedawczyków z PO! ... xxx Czyli, że co? Jak ktoś nie popiera PISu to musi popierać PO albo być żydem? Serio??? A wiesz, że nasza pierwsza dama ma żydowskie pochodzenie? Jezus i Matka Boska też byli Żydami. xxx ....PiS nie jest święty i przesądza z tym fanatyzmem religijnym ale zaczyna coś robić dla Polski i ludzi - dali 500+ - obniżyli wiek emerytalny Pomału robią to czego chcą Polacy! zrobili by więcej tylko te zj**y z opozycji ciągle im się wtrącają bo nie mogą przeboleć że już nie mogą kraść i wyprzedawać kraju!! .... xxx A czy rozdawanie kasy podatników nie jest okradaniem kraju? Skąd oni biorą na to 500+ i obniżenie wieku emerytalnego? Biorą na to z pieniędzy podatników. Zabierają ludziom uczciwie pracującym (często bardzo ciężko) i dają ludziom niezaradnym życiowo lub leniwym. Pieniądze nie biorą się przecież z nikąd, ktoś musi na nie zapracować. Też mogłabym zrobić coś dla ludzi - najpierw zabrać im pieniądze w postaci podatków, a potem im je dać jako 500+. Naprawdę wierzycie to, że rozwalanie budżetu i gospodarki przez takie rozdawnictwo to robienie czegoś dobrego dla ludzi? Przecież oni nas zadłużają. Tak, dług publiczny rośnie. I kto za to zapłaci jak nie my? PIS da z własnej kieszeni czy cudownie rozmnoży pieniądze? Może dodrukują?

Gość gość
19.39 znam tyle co musze, co się musiałam uczyć w szkole, potem na studiach, ale nigdy jakoś specjalnie mnie nie wciągała. Tak samo według mnie człowiek uważający się za wykształconego musi znać minimum te 2 jezyki obce.

Gość gość
A po co ci 2 języki obce, jak ty w jednym ojczystym nie masz nic do powiedzenia?

Gość gość
znam tyle co musze, co się musiałam uczyć w szkole, potem na studiach, ale nigdy jakoś specjalnie mnie nie wciągała. Tak samo według mnie człowiek uważający się za wykształconego musi znać minimum te 2 jezyki obce. xxx No i większość zna.

Gość gość
gość dziś Naprawdę jesteś aż tak nieciekawa świata, dlaczego teraz jest tak a nie inaczej? Co doprowadziło do tego, że żyjemy w takiej rzeczywistości, dlaczego ludzie wierzą w to co wierzą, dlaczego granice przebiegają w taki a nie inny sposób. To naprawdę się dla Ciebie nie liczy, bo ważne jest tylko to co jest tu i teraz? Przecież to co jest teraz ma jakąś przyczynę, skądś się wzięło.

Gość gość
gość dziś Ale ja nie mówię, że musi, uświadamiam jedynie tamtej osobie, że oprócz PiS-u i PO są inne partie i krytyka PiS-u nie oznacza od razu z automatu wychwalania PO, jak się niektórym wydaje.

Gość gość
19.50 co uraziłam cię? Nie znasz języków obcych?! Oj przepraszam! doszłaś do wniosku, że jednak nie jesteś taka inteligentna za jaką się uważasz,

Gość gość
To ja z 19:04 1. zdziwię Cię bo nie jestem za PiS. Głosowałem na Dude ale z partii jestem zupełnie za kimś innym nie za PiS. 2. Nie no wiesz..nie wiedziałam że Jezus był zydem. Serio dobrze że mi piszesz bo myślałam że Polakiem! Nie zapominaj że to żydzi go zabili. Jego rodacy, bracia wydali go na śmierć i usilnie chcieli żeby go zabić! 3 ,, żydostwo,, to sposób bycia dążących do upadku Polski ludzi którzy nie szanują własnego kraju. Wszystko by sprzedali, razem z własną matką i dążą do zniszczenia naszego kraju. Nie widzicie tego. Nie trzeba być PiSolubem żeby to widzieć!