Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
czy od nagrody jubileuszowej potracane jest zajecie komornicze jesli takowe posiadam?

Gość gość
lubie tu wejść i poczytać jak motłoch uzala się nad swoim losem cha cha

Gość gość
Dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację, że chciała przejść na większą część etatu, a nie mogła, bo kierownik mówił, że nie ma co mówić do regio skoro zawsze brakuje godzin, a i tak od dłuższego czasu mino wszystko wypracowałyscie więcej godzin, niż do tej większej części etatu(nie wspominając już o tym niższej części etatu na która pracujecie? Jestem załamana, bo bardzo mi zależy i się przykładam. Wypłata po chorobowym czy l4 tak maleńka, że chcę się płakać na samą myśl, a gdzie się tu trzymać np. Po 10 dniowym uropie

Gość gość
Na niskoobrotowym sklepie mała szansa żeby dostać większy etat

Gość gość
Nasz sklep cały czas był wysokoobrotowy, ale ostatnio odkąd otwarli nowe sklepy w mieście jest cieniutko. Mimo to zawsze mam między 40, a 60h nadgodzin...

Gość gość
komornik bierze pół premii zawsze

Gość gość
a propos zwolnień... nie wylatuje się tak po prostu.. nie nam kasjerom jest oceniać czyjąś pracę... od tego jest KS i KR.. zwłaszcza jeżeli ktoś piastuje wyższe stanowisko.. może być super kumpelą ale złym managerem:( kasjer co najwyżej nie stosuje SOK albo kombinuje... naciąga l4 itp.....destabilizuje zespół, knuje i podburza....takie są kryteria....

Gość gość
Co do zwolnienia, to może sprawdź cene -wyloguj. Nie czaje o co w tym chodzi, ale kiedyś było pismo i odkąd pamiętam przestrzegają u nas, żeby pamiętać kogoś skasować w międzyczasie. Może coś ukradła, albo coś kombinowała. Za nic przecież jej nie zwolnili.

Gość gość
Hej. Czy ktos wie kto jest regionalna na sklepie warszawa rembertow?

Gość gość
gość dziś Ktoś podaje np. krem, zamiast nabić na paragon dajesz "sprawdź cenę", mówisz klientce, klikasz "wyloguj", kasetka się otwiera, bierzesz kasę. Tez tego nie rozumiałam, dopóki ktoś na forum nie wyjaśnił, o co chodzi. Firma pilnuje, by kasjer nie oszukiwał i w jakiś sposób tych np. 20 zł nie wsadził sobie do kieszeni. Mi by to w życiu do głowy nie przyszło, ale widocznie ktoś kombinował, stąd pismo.

Gość gość
Do 15.11 Uważaj, bo los jest przewrotny. Kiedyś to Ty możesz być tym "motłochem" i kiedy zabraknie Ci na przysłowiowy kawałek chleba, ktoś spojrzy na Ciebie z pogardą i powie, żebyś się nie użalał... Takim ludziom jak Ty należy tylko współczuć, ale głupoty... Tyle w temacie

Gość gość
Jeśli jestem zatrudniona od 20 grudnia na stanowisku kasjer sprzedawca to należy mi się premia ?

Gość gość5
Nie, nie należy bo musisz cały okres rozliczeniowy przepracować od grudnia do lutego.

Gość gość
Ale bzdury opowiadacie!

Gość gość
Zakonczylam pracę w rossmannie w grudniu 2015 a PIT dostałam za 2016. O co chodzi? Dajcie jakiś nr do księgowości

Gość gość
Do 06.24 Tak masz rację przesadziłąm to nie motłoch to DZICZ zerwana z łańcucha która czując brak nad sobą bata jest gotowa ujadać i kąsać wszystkich i wszystko byle nie siebie ale wystarczy ze ta dzicz zobaczy swojego pana i zastyga w pokorze i bezruchu godząc się na wszystko

Gość gość
Do 16.05 - bardzo mozliwe, że Twoja wypłata za grudzień, którą otrzymałas w styczniu była uznana jako dochód osiągnięty w kolejnym roku, czyli w 2016. Ja zauważyłam, że moja wypłata za grudzień 2016 roku liczy się jako dochód w 2017 roku.

Gość gość
Jak bierzesz kase po tym jak sie otworzy kasetka ? Przeciez to Twoje manko, wiec jak wezmiesz kase musisz oddac. Nie rozumiem.

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem Kochana... nie nabijasz produktu na kasę, tylko robisz "sprawdź cenę"- mówisz klientce/klientowi ile ma zapłacić, robisz wyloguj i kasa nie leci do kasetki, która się otworzy, tylko do Twojej kieszeni... choć nie ukrywam, że dla mnie to jest już chamstwo... rozumiem, można mało zarabiać, ale tak kombinować, to już przesada...

Gość gość
No dobra, rozumiem że pieniądze bierze się od klienta. Ale za każdą transakcję musimy wydać paragon...przeciez paragon nie wyjdzie z wylogowanej kasy.

Gość gość
Do 16.51 Wiesz nie bardzo rozumiem dlaczego Twoje wypowiedzi są pełne frustracji - czyżbyś oceniała wszystkich swoją miarą? Niestety każdy jest inny, jedni pracują z zamiłowaniem, inni udają że pracują... Tak było, jest i będzie, co nie znaczy że trzeba od razu komuś ubliżać. Trochę zrozumienia, bo widać mało jeszcze wiesz o życiu... A tymczasem trochę optymizmu i wiary w ludzi, od razu będzie lżej :-)

Gość gość
Do wyżej cyt wiesz nie bardzo rozumiem koniec cyt i nic dziwnego że nie rozumiesz myślenie nie jest twoją najmocniejsza stroną a teraz żegnam

Gość gość
Koleżanka ma rację, że będzie manko ponieważ jak ktoś kupić produkt za 20 zł da nam 50 zł to 30 zł musimy mu wydać i o te 30 zł mamy mniej w kasetce

Gość gość
Kombinujcie a wylecicie szybciej niż myślicie. Już nie jedna była taka cwana i zwolnili dyscyplinarnie .

Gość gość
Dziewczęta jak myślicie kiedy będą odpowiedzi o zakwalifikowaniu (bądź nie) na domki wakacyjne? Po zakończeniu terminu składania wniosków?

Gość gość
do gość dziś - ale chodzi o to, że wartość tego produktu nie byłaby nabijana, nie szłaby na paragon, klient produkt do torby, paragonu nie bierze, transakcja poza kasą, pieniądze kradnie kasjer. A jak rzecz kosztuje przykładowo 20 zł, a da Ci 50 zł, wydajesz mu 30z kasetki, 20 do kieszeni i wszystko niby gra (bo do kasetki wkładasz 50, wyjmujesz 30 klientowi + 20 sobie i suma nadal 50 zł ), transakcja poza paragonem nierejestrowana! Tak właśnie podobno możnaby kombinować, stąd zakaz sekwencji wyloguj/ sprawdź cenę na wszelki wypadek. Niestety nie każdy jest uczciwy, a firma na zapas stwarza procedury by uniknąć oszustw pod własnym dachem.

Gość gość
dziś Na pewno po zakończeniu terminu, wszak ilość miejsc to x, a w grę wchodzi dochód, to, czy pierwszy raz się idzie, gdyby tych "najbiedniejszych" było więcej, niż miejsc, to wtedy w grę kolejność zgłoszeń. Firma daje szansę wszystkim, samotnym matkom, rodzinom wielodzietnym itd.

Gość gość
Dziś 12.56:do końca kwietnia

Gość gość
Najbardziej w tym kombinowania chodzi o to że np. przychodzi Twój znajomy/znajoma, bierze perfum za 200 zl i tak naprawdę Ty go nie kasujesz!! Daje Ci niby kasę Ty niby wydajesz i tyle! Strata dla sklepu tylko. Nawet Tobie ktoś coś w ten sposób może wynieść. Dlatego tak nie wolno na kasie robić trzeba tego pilnować, a nawet jak coś takiego się przytrafi zgłosić osobie funkcyjne i rewizji ( u nas taka sytuacja miała miejsce)

Gość gość
Pełny magazyn chemii! Wszędzie albo domestos, albo Cocolino. Do tego 12 kuwet z non food - nie ma gdzie się ruszyć nawet...