Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyny czy u Was na sklepach tez jest wieczny problem z grafikiem?to jest po prostu chore żeby grafik się zmieniał średnio 5x w tygodniu, nie można sobie nic zaplanować. ...

Gość gość
Jak to jest z ,,paczkami,, dla dzieci które ida do szkoly? Czy to obowiązuje dziecko które idzie do zerowki? Kiedy/do kiedy trzeba skladac wniosek na to?

Gość gość
Szkoła a zerówka to 2 rożne sprawy. Wiec do zerówki nie ma wyprawki, a do szkoły jak jest czas to przychodzi pismo nie chce wprowqadzicmw błąd ale chyba ta akcja od wakacji bądź czerwca sie zaczyna. A promocja ma być jak ktoś wstawił na pieluchy i mleka, oraz dodatkowo 2+1 gratis dla wszystkich a z karta rossne 2+2 gratis na pielęgnacje dziecięca, rabat rossne sie łączy niby i wchodza ceny promocyjne.

Gość gość
Z tego co wiem to nie można udostępniać wcześniej co będzie na promocji np tych akcji 1+1 2+1 itd A na dodatek te same osoby z RUDY ŚLĄSKIEJ informują o aplikacji.... Nie po to są spotkania sklepowe w kinach żeby trabic gdzie sie da. Życzę tym dziewczyną powodzenia że są nie poważne.... ciekawe co na to nssza firma

Gość gość
Z tego co wiem to nie można udostępniać wcześniej co będzie na promocji np tych akcji 1+1 2+1 itd A na dodatek te same osoby z RUDY ŚLĄSKIEJ informują o aplikacji.... Nie po to są spotkania sklepowe w kinach żeby trabic gdzie sie da. Życzę tym dziewczyną powodzenia że są nie poważne.... ciekawe co na to nssza firma

Gość gość
Właśnie do wyżej masz rację wpiszcie sobie w wyszukiwarke na fb aplikacja rossmann to bedziecie wiedziec kto co udostępnia ach wy nic nie myślicie później firma znowu wprowadzi jakieś procedury przez was bo to zawsze pi jakis dziwnych akcjach wychodzą dziwne pisma.....

Gość gość
Powiedzcie mi jak to jest z tymi etatami. Jakiś czas temu kasjerki miały 1/2 teraz wszystkie zatrudniane są na 3/4. A co z asystentami? Wszyscy mają 3/4? To tylko kierownik i zastepca ma cały etat?

Gość gość
Z etatami to zależy od zapotrzebowania, bo np asystentka może miec i 7/8 i caly etat, ale czy chciałabyś tak tyrac? Ja przy 3/4 wiecznie siedze w robocie ale jak mam nadgodziny to zawsze moge isc wczesniej do domu a przy całym etacie siedze do bólu, a jeszcze moga Cie wyslac na inny sklep zebys te godziny dorobila jak u Ciebie na sklepie jest slaba wydajność, no i przy 7/8 nie ma szans na nadgodziny. Co do grafiku to u Nas sie zmienia srednio kilka razy w tygodniu, a to maly ******* to duzy albo któraś rzucila l4 albo na żądanie i tak w kółko Macieju. Teraz jeszcze ta super promo na dzieci, o której pewnie znowu nie pozwolą informowac haha coraz lepiej w tym Rossmannie

Gość gośćlojisnsn
A jak jest u was z osobami uczacymi..u nas 3 osoby sie ucza i maja duzo bardzo duzo proz grafikowych i pracuja tylko dwa dni wekendowe w miesiacu ...reszta wiecej...jest to nie fer....a kierowniczka spelni ich wszystjie rzadaniA....jak to u was jest?

Gość gość
Od kogo to zależy że asystent ma cały etat? u nas kierowniczka twierdzi, że absolutnie nie ma takiej możliwości... :/

Gość gość
Cały etat asystenta zależy od KR

Gość gość
Ja tam bardzo bym chciała mieć cały etat, a nie żeby wypłata zależała od moich godzinny wypracowanych, bo człowiek i tak zawsze pracuje na wysokich obrotach i i zawsze robi wszystko, a czasami nawet pracuje za trzech.Wkurza to gdy za te sama pracę i wkład raz mam 155 h a raz 120 ( bo w ostatnich dniach wszystko było cięte, bo wydajność leci) a człowiek wcześniej się poświęcał i zapieprzał po 10-11h, tolerował wszystkie zmiany w grafiku. I tak .moja wypłata jest raz 1650 raz 2000. A ja bym wolała wiedzieć za co pracuje od początku i mieć stała pensje. Bo na nadgodziny wpływu nie mam. I mam pytanie czy Wy też macie tak niesprawiedliwie rozpisywane godziny ?? Żeby różnica była między osobami 20-30? Dlaczego regionalna nie reaguje?

Gość gość
Bo Regionalna ma to w d...a Kiero i tak robi co chce, w ogóle nie jest brana sprawiedliwość pod uwagę a tymbardziej karta sprawiedliwości. Sprawiedliwie grafik ma robiona Kiero i Zastępca, ale kogo to obchodzi, my przecież mozemy robic po 8, 9 dni pod rząd, bo przecież nocka to tez praca nawet razy 2 i z reguły dzień po nocce większość z nas do niczego się nie nadaje, wiec jakie to wolne? A jak zaczniesz sie buntować to zrobią z Ciebie wroga i po złości będą Ci robić, niestety coraz gorzej się dzieje na sklepach więc nic dziwnego że nie mamy zapału do pracy

Gość gość
synagoga szatana

Gość gość
Do 12.51 Własnie ja sie buntowałam i mam zemste w postaci grafiku, wiekszych ilosci nocek niz pozostale, obgadywanie mnie przez ks. Na szczescie czesc dziewczyn mnie zna i wie jaka jest prawda. U mnie na sklepie jest tak atmosfera,ze dziewczyny biora leki na uspokojenie. I to nie jedna, ale kilka. Albo ciagle zwolnienia bo nie wytrzymuja ciagłych ataków ks. Ja juz dawno przestalam miec zapał do pracy. Niech zapierdzielają jej wazeliny. Ide sobie na luzie i robie tylko to co mam wpisane w liste grafikowa na dany dzien, to co poleci mi zrobic asystent i NIC A NIC więcej. I nie to, że jestem leniem, to zrobiła sama ks, ciagłymi krytykami. Wychodzę z założenia , że " Lepiej dostac ochrzan za coś co sie zrobiło źle niz za coś czego sie nie zrobiło. A tak jest u nas na sklepie. Dziewczynie wmawiała, ze coś zrobiła źle, wypisała jej notatkę a pozniej okazalo się, to jej asystentka zrobiła , ale siedziała cicho. Notatka poszla do kR. Wiec robie bez zaangazowania.

Gość gość
ile mozna miec notatek .zanim zwalniaja?

Gość gość
Ja mam 2 i pracuje jeszcze.

Gość Nik_a
do gość dziś "moja wypłata jest raz 1650 raz 2000." Zazdroszczę, moja raz 1100, raz 1200, raz do 1300. "A ja bym wolała wiedzieć za co pracuje od początku i mieć stała pensje. Bo na nadgodziny wpływu nie mam. I mam pytanie czy Wy też macie tak niesprawiedliwie rozpisywane godziny ?? Żeby różnica była między osobami 20-30? " W ross nie ma stałych pensji, masz płacone od godziny. Co to znaczy "niesprawiedliwie"? Jeśli kilka osób ma 7/8 etatu, mają podobną ilość godzin w m-cu, różniącą się o kilka godzin. Ale jeśli ktoś ma 5/8, druga 3/4, a jeszcze ktoś ma cały to już różnica pomiędzy osobami będzie wynosiła kilkanaście, czy więcej, np. kasjer 110, 130 itd., kiero 170, do tego w każdym m-cu pelny etat to inna ilość godzin i od tego jest obliczane, ile na danej części etatu musisz przepracować, stąd kolejne różnice.

Gość gość
ale zaznacz że 1100-1300 na 0,5 etatu:) to się nie narobisz:))) ha,ha,ha

Gość gość
gość dziś Nie, 7/8. Pamiętaj, że wynagrodzenie za godz. brutto zależy zależy od regionu PL.

Gość gość
Wszystkie mamy 3/4 etat. I nadgodziny rozpisywane są bardzo niesprawiedliwie, tak jak pisałam różnica to 15-20 h między osobami na tym samym stanowisku.

Gość gość
do gość dziś To faktycznie dziwne, pytałaś kierowniczkę, czym to jest spowodowane? U nas stara się równo rozkładać, a gdy tnie, to tak, by nikogo nie poszkodować. Jestem zaskoczona. Do gość dziś Ja mam też właśnie 7/8 etatu, moje wynagrodzenie, które (aż właśnie sprawdziłam) wpłynęło w grudniu = poniżej 1190, w styczniu = 1200 z hakiem, w lutym 1200 z hakiem i w marcu 1200 z hakiem + ok. 340 zł premii za inwenturę; w kwietniu też nie będzie lepiej na koncie, raczej mniej. Ani jednego dnia na L4. Możesz wierzyć, albo nie. Moje koleżanki na 7/8 miały podobne wypłaty. Ja nie Kraków, czy W-wa. jeśli na 7/8 macie po 1600 na rękę, to zazdroszczę.

Gość gość
Do gość dziś PRZEPRASZAM za pomyłkę, mam 5/8 jak inne kasjerki u nas :)

Gość gość
Dziewczyny ale ro sie az wierzyć nie chce a sprawdzacor sobie na pasku czy Wam dobrze wszystko policzono?? A moze z innej beczki ile macie na godz??

Gość gość
do wczoraj WARTA Infolinia +48 502 308 308 i 801 308 308 Infolinia czynna: pon-pt 08:00-20:00 so. 08:00-16:00 do gość dziś Ja mam coś 13,40 - brutto, ale na paskach nie sprawdzałam (tych 5/8 etatu) . U nas były cięte godziny niestety dość mocno.

Gość gość
Hej dziewczyny, jak u Was dziś ruch w związku z dzieciakiem, lepiej jak na promocji chemii? P.S. mam nadzieję, że wypłaty będą w piątek,. 7-ego :)

Gość gość
Kasjer sprzedawca, woj. Śląskie, 3/4 etatu, sklep nisko obrotowy, nadgodzin około 20, wypłata zawsze minimum 1600, ale przeważnie 1700-1800.

Gość gość
u nas też pupilek kiero ma najwięcej godzin chyba, że miesiąc świąteczny to wtedy ma mniej... nigdy sprawiedliwości w tej kwestii nie było mamy sklep 7 dniowy a kierowniczka np. nie pracuje żadnej niedzieli tylko asystentki...

Gość gość
13.40 brutto?? Jezeli moge zapytac to gdzie, bo o takiej stawce to nie slyszalam jeszcze.

Gość gość
Jak tam u Was pierwszy dzień promocji na dziecko?:)