Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyny ja w sprawie w warty z tytułu urodzenia dziecka. Gdzie mam to zgłosić i jak? Czy sama to robię przez neta jak tak to na jaką stronę muszę wejść. Z góry bardzo dziękuję :)

Gość gość
Dzieciak o wiele lepiej się sprzedaje niż chemia. Skąd te wszystkie kobiety wiedziały już o tej promocji. Masakra od samego rana...Oczywiście wczoraj godziny poskracane a dziś już od rana ks dzwoni-"Przyjdziesz wcześniej?"

Gość gość
Dla tych kierowników to już naprawdę się poprzewracało. Nic nie robią. Nawet swoich obowiązków już nie chce się im wykonywać. I nawet dziękuję nie usłyszysz.

Gość gość
Ja jako jedyna z kasjerek mam 1/2 etatu dlatego że nie jestem pupilkiem KS. Nie pracuję gorzej niż reszta dziewczyn. Nawet nowo przyjęte maja większy etat. KR ma gdzieś te dysproporcje. Mam już silną depresję z tego powodu ale zbiorę siły i zgłoszę do centrali i PIP . Niektóre KS myślą że to jest ich prywatna firma , pora zrobić "wiosenne porządki" . Karma wróci .

Gość gość
Co za dysproporcja w zarobkach. Jak mozna nie szanowac innych regionów? Masakra jak porownalam moje zarobki z tymi ktore wymienila strone wcześniej kolezanka. 13,40 brutto? Szlag . Ja jestem w tej pracy tylko i wylacznie dla zarobkow i mam okolo 6 zl więcej od Ciebie, niestety mazowieckie

Gość gość
Dziewczyny ,mam pytanie odnośnie zwolnienia lekarskiego z uwzględnieniem soboty i niedzieli.czy za te dni mam zapłacone czy nie ?

Gość gość
ja dzisiaj nie żyję i urodzę się 1.04.2017 r to powiedzcie czy mam pracować w rossmannie

Gość gość
Za sobote i niedziele nie masz placone

Gość gość
Czy ktoras z Was dzwonila lub pisala do Rossmanna w sprawie mobbingu lub mila jakies zapytania? Chodzi mi o Kodeks Etyki, tam był ten nr tel i mail.Chcialabym sie dowiedziec czy oni tam rzeczywiscie pomagaja , udzielaja jakis rad. KS wobec mnie i nie tylko zachowuje sie skandalicznie. Czy oni mi tam pomogą.

Gość gość
Dysproporcje w zarobkach sa straszne jak zobaczylam te 1300-1400 zl to nawet na pol etatu mialam wiecej:(

Gość gość
To widzisz jak to jest. Niby jedna firma, niby to samo robisz a my dostajemy o wiele mniej kasy :-(

Gość gość
Hej dziewczyny, jakie macie stawki za godz, zwykły kasjer? Mam przed sobą moje umowy, ostatni aneks z listopada, 13,40 brutto, poprzednio przedział 10,50-12,40 zł, 2 lata pracy. Region Podkarpacie. Podobno Małopolska i centrum mają o 16 zł , to prawda?

Gość gość
7:37, wlasnie o to mi chodzi ze robimy to samo, a stawki sa tak nienormalnie rozne. Jestem w szoku jak przeczytalam o tej stawce. Gdzies tan slyszalam ze zarobki w regionach troche sie roznia ale az tak? Zycie w mazowieckim nie jest szalenie drozsze, to bujda. Ja pracuje tylko dlatego ze stawke mam przyzwoita i w handlu nigdzie indziej tyle nie zarobie. Jako asystent prawie 21 zlotych, kasjerzy maja okolo 19 zlotych niecale. Wiele lat temu gdy zaczynalam dostałam stawke 14.90 ale to byl rok 2009. No nie dowierzam poprostu. Jak oni tlumacza takie dyspoporcje? Ze co? Mimo iz jestem w tej lepszej sytuacji naprawdę mnie sprawa oburzyla. Przepraszam nie chce Was urazic ale jakby za tyle zapierd.... wyszlo mi z 10 zlotych za godzine to bym to wszystko pier..... bo praca jest masakrycznie ciezka, nie za taka kase do cholery.

Gość gość
a jak jest w Bydgoszczy na początek ze stawkami? wie ktoś?

Gość gość
Ja jestem od 5 lat z-ca na zachodzie polski. Za cały etat 2300 na rękę.

Gość gość
Ja asystent małopolskie i wypłata średnia na 7/8 etatu to 2300-2500

Gość gość
Kasjerka mazowieckie 3/4 etatu styczeń 2310, luty 2411, marzec 2317

Gość gość
Zastępca łódź, cały etat 3000 miesięcznie, sklep niskoobrotowy

Gość gość
Asystentka wa-wa 20.40 brutto

Gość gość
Za marzec nie było jeszcze wypłaty xd

Gość gość
Asystent, podlaskie 3/4 etatu 15,40 brutto. Przy okrojonych godzinach -a zwykle tak bywa - wypłata +/-1500 zł.

Gość gość
To smutne że jako kasjer mam wyższą stawkę niż asystent w innym województwie.

Gość gość
W mazowieckim to zastwpca ma okolo 3600 na reke, a kasjerzy po 2300 na 3/4. Nie bede porownywala pracy w wysokoobrotowce bo to zupelnie innu swiat, inna rzeczywistość, tam trzeba niezle zapierdzielac, ale na nisko obrotowych???

Gość gość
Do 18:53 nie ma co porównywać pracy na sklepie wysoko obrotowym do tego z małym obrotem? Spoko, tylko, że na nisko obrotowym wszystkie zadania, które na wysoko obrotówce robi zazwyczaj około 12 jak nie więcej osób, na nisko obrotowym robi 5-6 osób. Zastanów się co mówisz, roboty tyle samo, a osób do ich wykonania zdecydowanie za mało, zwłaszcza, że na zmianie są dwie osoby a nie minimum 4...

Gość gość
ok, ale masz mniejsze tempo... nie przechodzi Ci tabun ludzi przez sklep... i możesz sobie zadania podzielić na etapy...:) moim zdaniem nie powinno się dzielić sklepy na rejony, mniejsze miasta itd.. tylko na sklepy nisko i wysokoobrotowe... co z tego że pracujemy w mniejszym mieście jak robimy obroty większe jak w dużym mieście... a zarabiamy jak z całym szacunkiem w Pcimiu Dolnym:) i dotyczy to zarówno kasjerów,asystentów,z-cy czy ks..

Gość gość
Nie zgodzę się, mniejsze tempo gdy jest nas mniej a zadań tyle samo?

Gość gość
sorki, ale jak od nas jedziemy na sklep niskoobrotowy to nie wiemy co z czasem zrobić..:) nawet we 2 osoby na sklepie... bo 1 klient ci nie przeszkodzi...ale 30 już tak:))))

Gość gość
A tak z innej beczki macie w m-cu jakieś dodatkowe godziny od KR logowane nie na czynności związane ze sprzedażą???

Gość gość5
Katowice kasjer stawka 15,10

Gość gość
Hejo :) dziewczyny mam do was pytanie :) czy podczas przedłużenia umowy zmienia się stawka za godzinę? :)