Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Asiu a znasz sie moze na teologii ? To bys mi przedstawiła i powiedziala co zle gadam . Nikt mnie prawidłowo nigdy nie uczył. A religia polegała na dokuczaniu księdzu na lekcjach , szczypal mnie za przeszkadzanie ale i tak dalej przeszkadzalam K

Gość gość
Kasiu ja tu nie jestem od uczenia teologii i wyjaśniania podstaw religii. Tobie sprawia już problem zagadnienie związane z "Trójcą Świętą" - podstawowa wiedza przed bierzmowaniem na którym jesteśmy po namaszczeniu natchnieni "Duchem Świętym" i mamy już cały komplet po trzech sakramentach. Właśnie wtedy dostajemy dar zrozumienia jako "dorosły chrześcijanin". J

Gość gość
Masz w sobie dużo dziecięcej naiwności, przez co jesteś zbyt ufna i masz problem z dostrzeganiem tego co jest ukryte, bo białe jest białe, a czarne jest czarne i już nie dostrzegasz wielu kolorów szarości. Tak byłaś zaślepiona przyszłym-niedoszłym zięciem i nie dostrzegałaś jak naprawdę wyglądają relacje Twojej córki z tym chłopakiem. J

Gość gość
Mam nadzieję, że zrozumiesz to co Ci w ten sposób chciałam przedstawić. Dla nas ta dziecięca ciekawość i dociekliwość jest fajną cechą, bo potrafisz zadawać pytania i poruszać tematy, których my byśmy nie zaczęli z różnych powód. A dzięki Tobie też lepiej się poznajemy właśnie przy takich ciekawych pytaniach. J

Gość gość
Znowu mi stoi strona :|

Gość gość
12345678910

Gość gość
No i nie weszło hasło do wi-fi z PKS Biłgoraj, tak jak w ich busach :D Ile jeszcze trzeba do odblokowania strony?

Gość gość
Przypomniało mi się, że zapomniałam odpisać dziecko do końca tygodnia w przedszkolu i jestem 7 zł. w plecy za dzisiejszy dzień :/ Mówi się trudno, majątek to nie jest. Poza tym już niedługo nie będę się przejmować takimi pierdołami :) J

Gość gość
Już niedługo będę się zastanawiać czy mam picie i jakiś prowiant w torbie na spacerze lub wycieczce po lasach i czy jest sens jeszcze składać wózek dla już niedługo 4-latka ;) Już tęsknię za takimi "włóczykijowymi" wyprawami po których nie tylko rodzic ale i dziecko jest zmęczone :D A za leśną zielenią też tęsknię J

Gość gość
Asiu odpisze za jakis czas, w chwili przerwy :) K

Gość gość
Nosz kurrtwa!!! Skąd Wy takie brednie bierzecie? Z du/py wzięte? Aż mam ochotę bardziej Was zbluzgać za braz wiedzy i piep/rzenie farmazonów. Zanim coś napiszecie o czym nie macie pojęcia, to zajrzyjcie do "tekstów źródłowych"!!! Oli jaki pentagram!?! Odróżniaj znaki, bo dzielą się na dwa - dobry i zły! To tak jakby powiedzieć, że swastykę wymyślił Hitler. Słowianie to co? Używali tego znaku, który oznaczał najważniejszego boga " Światowida", ale nie będę się rozpisywać. Odwrócony pentagram i odwrócony krzyż to znaki satanistyczne! x Ale co ja tam wiem i co się znam, jak o sektach i podkulturach miałam tylko przez trzy lata. x Kasia sataniści nie tylko mordują zwierzęta ale i ludzi, tylko tematu nie będę rozwijać. J

Gość gość
Obejrzyjcie ten filmik, to może załapiecie różnicę: https://m.youtube.com/watch?v=NVmcAlaQ1qI Polecam obejrzeć całość do odstresowania się. x Przepraszam za ten wybuch, ale nie zareagowałabym tak, gdybym była wtedy z Wami. Poza tym już było o symbolice w "wychodzeniu z ciała" i ten temat też był wytłumaczony jasno i przejrzyście. A tu znów takie kwiatki.

Gość gość
To tak jakby powiedzieć, że Gwiazda Dawida jest złym symbolem, bo kojarzy się z piętnowaniem żydów w gettach i obozach koncentracyjnych! J Jak czegoś nie wiecie i nie jesteście pewni, to najpierw sprawdźcie, zanim coś takiego chlapniecie.

Gość gość
Sataniści ze swoją symboliką pojawili się dopiero w latach 50-60-tych XX wieku!!! Więc śmieszą mnie takie pierdoły z symbolami. Jest to zwykła sekta jakich duży na tym świecie, ale najwięcej jest z nią kontrowersji, bo bazuje na religii chrześcijańskiej jako lustrzane odbicie. To nie jest najgorsza sekta jaka istniała, ale najbardziej rozpowszechniona. x Pierwszym znakiem chrześcijan nie był krzyż/krucyfiks a symbol ichtis/ryba, więc symbolika też się u nas zmieniła i pierwsi chrześcijanie nie modlili się do krzyża, to weszło dopiero potem. x Taka mała lekcja o symbolach religijnych.

Gość gość
Możecie się na mnie obrażać, gniewać a nawet się do mnie nie odzywać, lecz musiałam to z siebie wyrzucić. Wiem, że jestem dla Was tylko gówniarą, ale jestem też cholernie inteligentną bestią i staram się nie wplątywać w dyskusje na tematy dla mnie odległe. Nie piszę nic o gotowaniu, no dla mnie była i jest to kara. W kuchni nie szaleję, bo nie mam dla kogo i po co, bo jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby wszyscy w domu byli zadowoleni. Doszłam do str.60 i boję się czytać dalej. J

Gość gość
Asiu wzbogacilas temat , brakowalo tutaj Ciebie :) uzupełniłas jakies luki w naszym temacie. Wybuchy tez sie przydały K

Gość gość
Asiu jesli chodzi o trójce swieta to ja wiem o co chodzi ale nie zgadzam sie z tym z nasza religia. Dla mnie najwazniejszy jest Bog i tylko do niego sie modlilam , nie modlilam sie ano do Jezusa ani ducha świętego. Opisalam to tak jak widze :) musisz przytaczać cytaty nasze zebysmy wiedzieli do jakiego tekstu sie odnosisz :) Nie zgadzam sie z katolicka trójca, jest to dla mnie nielogiczne . Nie modlę sie tez do Maryji. Dla mnie Bog jest w jednej osobie . K

Gość gość
Jesli chodzi o satanistow to rowniez nie zgodzę sie, poniewaz to sa mity co gadaja o satanistach. Oni nikogo nie zabijaja. Zaraz pokaze Ci ciekawy link :) K

Gość gość
Prosze przeczytacie link bo malo kto wie kto to satanista. Kiedys byli szatanisci i to oni krzywdzili zwierzeta. K

Gość gość
Sataniści na samym początku porywali i mordowali ofiary przy największych "świętach", bo facet który to zaczął był zwykłym socjopatą do tego z ciekawym zestawem chorób psychicznych. Takich informacji możesz nie spotkać w Internecie, bo jednak cenzura działa, a i sataniści się trochę zmienili od początków powstania sekty. Wielu informacji na ten temat na szczęście nie ma, żeby obecni "zryci sataniści" nie robili czegoś takiego. J J

Gość gość
Asiu i trzecia sprawa jesli chodzi z tym chlopakiem to mozesz smialo mi napisac co myslalas o tym. Nie do konca zrozumialam o co z nim chodzilo :) K

Gość gość
Asiu to byli SZatanisci, teraz sa Satanisci , sa inni K

Gość gość
Kasiu tyle co wiem o wszelakich byłych i obecnych sektach, to zwykły laik nie chciałby nawet 10% z tego wiedzieć. J

Gość gość
Psychopaci to sa w kazdej religii, nawet katolik zabija i swiadek jehowy tez slyszalam o mordestrwie. Chłopcy dzieci katolików morduja zwierzeta , mecza zwierzeta. Satanisci nie zabijaja ale tak samo jak w innych wyznaniach zawsze znajdzie sie morderca , psychol i inni K

Gość gość
To tak jak mówiono ze swiadkowie krew przetaczaja. Nie przetaczaja krwi :) K

Gość gość
A sa tez opinie ze najwieksza sekta jest katolicyzm :) ;) K

Gość gość
Asiu najwiecej morderców ktorzy siedza w więzieniach albo sie ukrywają to katolicy :) K

Gość gość
Najwięcej morderców to nie katolicy, a muzułmanie. Ta druga grupa jest rzadziej karana ze względu na "poprawność religijną" lub przyzwolenia religijne - morderstwo córki ze względu na honor rodziny. O wielu sprawach się nie mówi, bo cywilizowanym Europejczykom nie wypada. W wielu takich sprawach było zacieranie śladów i szukanie kozłów ofiarnych. My żyjemy według praw człowieka, oni według praw koranu. J

Gość gość
Kasiu ja w tym momencie czytam całość, tego co Wy sobie dawkowaliście i inaczej się do tego podchodzi na bieżąco. x Nie wiem skąd wziął Ci się ten Szatanizm i się tego tak uparcie trzymasz. To jest i był Satanizm. Szatan to polskie nazewnictwo tego samego stworka, który jest w krajach anglojęzycznych nazywany Satan. x Nie staraj mi się czegoś wmówić, bo jest w necie pseudo naukowy artykuł. Za dużo razy w życiu przewijał mi się ten temat, żeby mi teraz ktoś w ten sposób satanizm wybielał ;) J