Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globus

Kobiety dojrzałe część piąta

Polecane posty

No, kawka pomogła... szlabanisko w górę poszło...:S

Hejka. Stawiam wam po kieliszku wina rozowego. Orzeźwia w te upaly i duchoty. U nas upaly 35 stopni nie schodzi z termometra. Wnusio ma sie lepiej, od wczoraj nie bierze lekow przeciwbolowych. To dobry znak. Jak nie boli to sie goi. A u mnie w pracy nawał. Czasem nawet rano wstawac mi sie nie chce. Pozdrawiam was serdecznie

Dzień dobry :-) Jestem z kawą.Wpadajcie. Gadać mi się nie chce,jestem obolała :-( Korzonki bolą,noc nie przespana:-( Ale Wam życzę dobrego dnia

Gość globus
Cześć Babki zasiadam do czerwcowej kawy. x U mnie była burza.Popadało dość mocno.No i wiadomo po deszczu wczoraj zrobiło się chłodniej a dzisiaj jest zimno!! Tak zaczął się czerwiec. x Cyferko a co się stało że bolą Cię korzonki. Był przewiew czy coś ciężkiego podniosłaś? Uwał żaj i nie dopuszczaj do przewiewu. x Lunka Wina chętnie się napiję ale na rozgrzanie.Wychodziłam rano do sklepu i zmarzłam. x Imuś Pomysł teścia z kosą był przedni. Też bym sie na niego wkurzyła. Czy będzie można ją naprawić?? jeśli nie to kasa poszła w błoto. Pozdrawiam Juniorka niech mu służą zabiegi. x Ada Praca przed Tobą. Po remoncie będzie zadowolenie. Podskoczę dzisiaj pomogę Ci bałaganić:) x Dobrego dnia wszystkim.

Gość gość
Szukasz Szkoły ? Dołącz do nas ! Rekrutacja trwa Zapraszamy serdecznie do NOVA Centrum Edukacyjne w Tarnowie . Nasza szkoła może pochwalić się szeroką ofertą kierunków, jak również kursów krótkich. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą oraz do zapisów za pomocą stron internetowej: http://www.nova.edu.pl/ bądź bezpośrednio w sekretariacie na ul. Krakowska 17/14 W razie pytań prosimy o kontakt z sekretariatem szkoły pod numerem 143000350 lub mailowo na adres tarnow@nova.edu.pl

Witajcie !! Już nie śpię. Ale zaległości w spaniu ciągle mi jednak wychodzą. Wczoraj po powrocie męża z pracy poszłam pod kocyk. Powiedziałam mu, że to tylko na kilka minut, że zaraz wstaję i oboje bierzemy się za dalsze przygotowywanie pokoju do remontu. Taaa... padłam jak nepek... obudziłam się po dwóch godzinach mocnego spania...:P:P Dziś planuję przenieść resztę książek do dużego pokoju. Obiad mam od wczoraj (szczawiówka:D) więc nie muszę gotować, mogę cały czas działać od kontem remontu. Wieczorem, jak pan wróci, chcemy zacząć rozkręcanie mebli. Zobaczymy jak nam to pójdzie.:D

Upsss... chyba powinno być nie "pod kontem" a pod raczej "pod kątem"...:O sorry...🌼

Lunka, jak dobrze, że wnusio czuje się coraz lepiej. Dzielny Mały Pacjent.❤️ U Was upały. Matko, to ciągłe 35*C musi dawać się Wam mocno we znaki. x Cyferko, korzonki... przykra sprawa... a stosujesz pas stabilizacyjny? On baaardzo pomaga. x Globi, burzę mieliście. U nas jakoś spokój. Nie padało, nie grzmiało. Ale, podobnie jak u Was, mocno się ochłodziło. Widzę, że teraz jest 13,0*C. Zięć założył mi na komórce taki program, który na bieżąco informuje o pogodzie w danym mieście. No i tam podają, że u nas ma być dziś: -maksymalnie do 20*C -wiatr 22km/g -wilgotność 67% -szansa na opady 2% -ciśnienie 1018hPa -widoczność 10km -punkt rosy 7*C Punkt rosy... nie mam pojęcia co to za diabeł... muszę w necie poczytać... Moja Kochana, to ja już na Ciebie wyglądam i z niecierpliwością oczekuję... jeśli będziesz jechała pociągiem, to po wyjściu ze stacji kieruj się prosto, prosto... jak miniesz krańcówkę autobusową skręć w lewo i zaraz będziesz u mnie... czekam......!!❤️

Globusiku Można kupić matę ale ona kosztuje prawie 300 zł Myślę,że to teść powinien ją kupić... Ale na razie,kupiłam takie specjalne taśmy do łatania dziur Jak się nie sprawdzą,to będziemy myśleli nad tą matą Jedyneczko Bardzo Ci współczuję :( Wiem jak to boli Przykładaj termofor albo coś ciepłego ;) Adzia Nie zazdroszczę tego remontu ;) Ale się trochę pomęczycie i potem będzie radość Lunka Dobre wieści :D Szybko się zagoi,zobaczysz Dzisiaj Dzień Dziecka Po południu jadę do wnuczki a pod wieczór do Juniora Bądźcie zdrowe ❤️

Ime, ależ teść Wam zrobił... trampolina fajna sprawa, szkoda żeby nieczynna stała... może faktycznie taśmy pomogą... a jak nie, to sprawca powinien ponieść finansowe konsekwencje swojego czynu...

Uffff... udało się... meble wyniesione... w pokoju zostały tylko ściany i kaloryfel...:D A ja zabieram teraz suńkę i idę z nią do lasu odpocząć nieco. Pa...!!

No, wróciłyśmy sobie z lasu. Fajnie było takim spacerkiem dzień zakończyć.:)

Gość globus
Witam się z Wami. Na kawę zapraszam. Na razie słońce ale noc chłodna. x Cyferko Jak się czujesz? x Imuś Ja też dzwoniłam do dzieci. Stare konie ale dzieci.:) Na miejscu teścia nie zastanawiałabym się tylko naprawiła szkodę. Wiadomo łatwiej coś zepsuć niż naprawić. Wyobrażam sobie jak się ucieszył Juniorek z wizyty no i Wnusia też:)To jej już drugi Dzień Dziecka.:) Trzymaj się Imuś. x Ada początek bałaganu za wami. Jeszcze troszkę czasu i będziesz zadowolona z podjętej decyzji remontowej. Pokój stanie się piękny . Boje się remontów ale ogromnie się cieszę z efektów. Trzymam kciuki za powodzenie. x Lunka,Marylko

Hejka :-) Dziękuję za kawę,herbatę Luna ;-) Globusiku dziękuję . Wczoraj założyłam sobie pas z sierści psa :-D poważnie...poduszka elektryczna...o niebo lepiej. X Ochłodziło się..byłam już na zakupach, okazało się,że za wcześnie :-( Na ryneczku jeszcze stragany nie rozstawione,kupiłam z wozu :-D Nowalijki.....nigdy wcześniej nie jadłam sałaty,bo nie lubiłam,a teraz po prostu nie mogę się najeść. Codziennie główkę :-D same liście i zagryzam rzodkiewką. X Imuś jak tam Junior się czuje ? No i co postanowione w sprawie trampoliny ?? X Ada kawał roboty za Wami,teraz już z górki ;-) Z Twoich opowieści wnioskuję,że w pięknej okolicy mieszkasz... Opowiadasz o spacerach do lasu.... Jak się czujesz Adziu ?nadźwigałaś się wczoraj... X Globusiku ja też pamiętam o swoich chłopakach w Dniu Dziecka :-) A jacy oni szczęśliwi :-D Pa. Pozdrawiam Was.

Bry Junior za chwilę jedzie na rentgen do Kościerzyny Ja nie wiem po co oni go tak ciągle chcą prześwietlać... Miał niedawno robione dwa rentgeny Cyferko Okład z sierści psa pomógł,jak widzę? Za wcześnie to Ty chcesz dźwigać :O W sprawie trampoliny cisza,przynajmniej ze strony teścia Czekam na łatki,przez internet zamawiałam Idę kosić trawnik

Witajcie !! Weszłam na wagę. Jak zobaczyłam wynik, to brzydkie słowo mi się chciało wypowiedzieć! Znowu 1 kg na plusie. Co to się dzieje?!😭 Ech, trzeba będzie znowu zakasać rękawy i nie dać się!! Ostatnio jakoś tak sobie poluzowałam i na efekty nie musiałam długo czekać. Ale od dziś wracam na właściwe tory. Zero słodyczy (oj, te moje ukochane lody, z nimi jest mi najtrudniej się rozstać!) małe porcje co 3 godziny, na kolację zamiast pieczywa różne kasze. Muszą kilkosy zacząć spadać. Muszą!!:O I, jeśli pozwolicie, znowu zacznę opisywać moje menu. 9:00 - I śniadanie - owsianka na wodzie i gorzka herbata 12:00 - II śniadanie - 2 ogórki małosolne 15:00 - obiad - 4 pierogi z białym serem, podane z odrobiną świeżego masła 18:00 - kolacja - kasza jaglana i sałatka z pomidorów Przez cały dzień duuużo wody i zioła poprawiające trawienie.

Ada Ty nam lepiej pisz kiedy przestajesz być na diecie :-D Ja już rachubę straciłam,ciągle od początku :-D Z lodów nie rezygnuj!!! ❤️

Globi, u Ciebie słonko, ale noc chłodna. U nas też pięknie świeci. Teraz jest 16,9*C. Jak było w nocy, tego nie wiem, bo spałam bardzo mocno. Och, ja też nie lubię remontów. Kiedyś już wspominałam, że mąż po prostu ich nienawidzi! Był taki czas w naszym życiu, że mój pan musiał zrezygnować z prowadzenia własnej firmy. A jak oszczędności zaczęły się kończyć, to (żebyśmy z głodu nie pomarli) zajął się tzw. wykończeniówką. Już od ponad 20 lat nie zajmuje się tym, ale tak nie lubił tej pracy, że słowo REMONT ciągle przyprawia go o drgawki. Wczoraj z tymi meblami poszło nam bardzo szybko, bo namówiłam chłopa, żeby pozbyć się części gratów. To co chcę zachować porozkręcaliśmy i przenieśliśmy do innych pokoi. Reszta została wywalona. Bardzo się z tej decyzji cieszę. Pokój (po zakończeniu remontu) dostanie nowe życie. Nawet wystrój okna będzie zupełnie inny. Już sobie obmyśliłam co i jak. Starą ramę zastąpi taki nowoczesny podwójny drążek, a na nim zawiśnie (krótka, taka tylko do parapetu) firanka. Zasłon tym razem nie będzie, bo okno ma rolety. Myślę, że zrobię tzw. imitację, czyli dwa szale materiału po bokach okna. O, coś takiego: http://www.mantissa.pl/galeria.html Bardzo mi się ta zasłonowa krata podoba! Farbę do pokoju wybrałam bardzo wesołą, nazywa się cytrynowa beza. Tak więc ta zielono-czekoladowo-żółta krata fajnie by chyba pasowała. Wyślę...... żeby mi czasem postu nie zjadło......:P

Cyferko Kochana.... ja na tej diecie powinnam być już do końca życia...:D moje przewlekłe choroby (i leki z nimi związane) sprawiają, że tyję masakrycznie....:P

Jakoś źle zdjęcie okna wstawiłam, i pokazała się cała strona. Zasłony, które mam na myśli, są na dwóch fotkach na dole. Dziesiąte i jedenaste foto od końca licząc. A teraz widzę, że na ostatnim zdjęciu pokazane jest, jak zrobić dekorację okienną na jednym wspólnym drążku. Muszę zaraz cyknąć komórką, żeby moja pani szyjąca firanki wiedziała o co mi chodzi.:)

Ime, mówisz...?? no, to chętnie na niego przechodzę...!! ;)

Ada mój Emek ma taką samą niechęć co do remontów :-D Potrafi,ale nienawidzi.... ale jak wynajmuję majstrów to jęczy,że można to było samemu zrobić:-( Kilka lat temu jak robił majster remont łazienki, to Emek obrażony nie wchodził tam 3 lata :-D (mamy drugą ) A jak już czegoś tam wszedł, to zaraz jakąś usterkę znalazł....że to tak nie powinno być.... Dziwak z tego Emka,mówię wam. Globusiku my tu ble,ble... jesteś ??