Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Dorota

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT??? Cz 2

Polecane posty

Gość gość Sylwia
Violina90 trzymam cały czas mocno. :-) Pisz zaraz po. :-)

Gość gośćAla
też trzymam! :)

Dziewczyny sa pecherzyki! Jeden 17 mm a drugi 19 mm, gin powiedzial mi ze jest bardzo zadowolony ze przy nieduzej dawce clo tak ladnie urosly a jeszcze bardziej sie ucieszyl ze meza wyniki sa ok bo powiedzial ze u mezczyzn jest mniej opcji leczenia. Nie dostalam zastrzku na pekniecie bo powiedzial ze nie widzi narazie takiej potrzeby i zebym mu zaufala :) owulacja powonna byc jutro, pojutrze takze trzymajcie kciuki nadal zeby sie udalo, jestem dobrej mysli!

Gość gość_ruda
Dziewczyny dzisiaj kolejna konsultacja z lekarzem. Jak wszytko będzie dobrze to od piątku zaczynam brać clo, a we wtorek monitoring.

Gość gośćAla
super wiadomości! :)

Gość michalina92
no to super:)

Gość gość Sylwia
Violina90 świetnie że są pęcherzyki. :-) To teraz nie zostaje Wam nic innego jak działać. :-)

Dziekuje dziewczyny, jestescie kochane! Ciesze sie ze moge z Wami rozmawiac, dajecie duzo wsparcia <3 Dzialamy dzialamy :D

Gość gość Sylwia
Ruda na pewno będzie dobrze. :-) Ja dzis miałam owulacje bo w południe bardzo czułam jajniki i od tego czasu juz nic. 10 kwietnia mam kolejna wizytę. Juz mi się dłuży.

Gość Bransoletka32
Miałam 7 monitoringow. Pierwszy bez Clo i brak owulacji. 2 i 3 Clo z dawka 1x1 brak owulacji, 4 i 5 przy Clo 1x2 z owulacja w tym po 2 ciałka żółte w 6 i 7 pęcherzyki przetrwałe:( Monitorowalo mnie 2 ginekologow w zależności od dnia wizyty. Przy 5 cyklu z Clo zapytałam o coś na pęknięcie gin stwierdziła że skoro wcześniej pekaly to musimy obserwować... I nici z tego wyszły. Ja też nie mam siły na ćwiczenia ...szkoda! Bo to zdrowsze niż dieta. Staram się chociaż chodzić do pracy ale mam tylko 2 km.

Gość kkk2891
Bransoletka32 szkoda ze nie dostałas , bo to mogłabyc stracona szansa. moj gin jak widzi ze sa odpowiednie to nie czeka tylko odrazu zastrzyk. choc w cyklu co zaszłam ,sam pekł. teraz po zastzyku. Violina90 ktory dzien cyklu. pecherzyki ładne. gość Sylwia oj, tak to jest mi sie tez to strasznie dłuzy a jeszcze ze 2 tyg. do okresu napewno albo i dluzej . u mnie cykle ok30-32.ale z drugiej strony ten czas z.pierdziela , juz prawie koniec nastepnego weekendu.juz praktycznie 3 lata jak sie zdecydowałam na drugie dziecko i kiedy to mineło to nie wiem.a kiedy i czy wogole sie uda to tez nie wiem. jeszcze teraz po tych 2 zabiegach jakies zrosty mi sie poroba , to całkiem bedzie klapa.

Gość Xxxxaga
Dziewczyny wy moja historie znacie i wczoraj po wizycie jestem wiec pobranie posiewu i czekam za wynikiem twraz tydzień czy dwa ,po raz kolejny badanie nasienia i jeśli moje i partnera beda ok za ok 3 tyg stymulacja już pod in vitro i miałabym metoda ICSI wiec jak dobrze pójdzie w maju powinnam być po wszystkim a nawet w połowie maja

Gość Xxxxaga
Trzymajcie proszę za mnie kciuki bo ja za was trzymam i gdybym mogła walczyć z clo była bym szczęśliwa No ale niestety nie jest to możliwe ...nie mam wyjścia to dla nas jedyna szansa

Gość gośćAla
Xxxaga, to juz za miesiąc wlaściwie! jeny, fantastycznie :) Trzymam kciuki! Z tego co pamiętam, u was był problem z nasieniem, u Ciebie bylo wszystko ok. Czy możesz mi powiedzieć jakie wyniki miał Twój mąż? Bo my w międzyczasie zrobiliśmy badania i okazało się, że mój ma słabą morfologię - zaledwie 3%, ilośc,******iwośc w miarę ok.

Gość gość anita34
xxxaga trzymam kciuki za ciebie, ale będziesz nam na bieżąco pisać o postępach inv ...

Gość Xxxxaga
Anita34 oczywiście ze bede wam pisać o całej procedurze za każdym razem

Gość Xxxxaga
Anita34 oczywiście ze bede pisać wam o wszystkim

Gość gośćAla
r****iwośc 41%postepowy i 52% całkowity czyli ok, nieco ponad normę, ilość w mln/ml 17 norma >15 ale juz mln w ejakulacie 35,8 mln a norma >39mln także tu troszeczke mniej. Najbardziej jesteśmy zdołowani morfologią 3% :(

Gość Xxxxaga
Ala a co na to lekarz co usłyszeliście po tym jak zobaczył wynik mega ? ?Wy załamani a my

Wlasnie zrobilam test owulacyjny, druga kreska blada. Zobaczymy czy cos bedzie z tych pecherzykow i czy nie za wczesnie sie ucieszylam :/

Gość gośćAla
Do lekarza idę dopiero za tydzień.. Nie dość. że u mnie problem to jeszcze te plemniki. Xxxaga, dobre to, że już wiecie na czym stoicie. Jest konkretny plan. My jeszcze musimy czekac na diagnozę i różne badania. Przede mną jeszcze amh.. Trzymam kciuki za Ciebie i koniecznie pisz nam tu co i jak! :)

Gość Xxxxaga
Ala a myślicie o inv? Co u ciebie jest nie tak ? Ja już miałam dużo badań AMH a HSG teraz posiew i cos tam jeszcze chyba na bakterie i można zacząć stymulację tez wszystkiego sie boje bo to takie koszty a tez 100% pewności nie mamy ze uda sie

Gość gość Sylwia
Violina90 nie nakręcaj się negatywnie. Mnie testy owulacyjne nigdy jeszcze nie wykazały owulacji, monitoring potwierdzał, że była. U Ciebie na pewno też wszytko ok. :)

Gość gośćAla
Mam problem z drugą fazą cyklu, mam za malo progesteronu, juz raz poroniłam. Lekarz powiedział, że moze (ale oczywiście nie musi) to być związane z wiekiem. Podobno najpierw podupada druga faza cyklu. Dlatego powinnam zrobic też badanie amh, żeby sprawdzić jak tam moja rezerwa jajnikowa. Tak się boję tego badania, że jeszcze nie zrobiłam. No i jakby było mało to jeszcze te plemniki :o

Gość gośćAla
Xxxaga czytałam, że największym powodzeniem cieszą się te zabiegi invitro, gdzie własnie u faceta jest cos nie tak a u kobiety jest wszystko dobrze. Gorzej odwrotnie. Zobaczysz ze się uda :)

Gość gość anita34
xxxaga ile masz lat? do inv są jakieś ograniczenia wiekowe czy nie ma ?

Gość Xxxxaga
Ala ja tez bałam sie wyników badań ale trzeba je robic żeby cokolwiek wiedzieć co jest nie tak ze sie nie udaje i byśmy mogli sie tak starać i starać i mizerne szanse ze względu na nasienie dlatego nie żałuje ze udałam sie z facetem do kliniki bo wiemy o dużo więcej w krótkim czasie i działamy dalej