Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Dorota

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT??? Cz 2

Polecane posty

Gość Reania
O tak qaz tez mnie posladek bolał i czułam go 2 dni:)

Ruda ja bralam clo przez 2 cykle. Bylam dzisiaj na wizycie. Wszystko dobrze, serduszko pieknie bije, malenstwo ma 11 mm :)

Gość gość_ruda
Violina ja zaczęłam 5 cykl z clo, ale pierwszy cykl bralam w lipcu 2016 r. Jutro idę na monitoring, ale jakoś straciłam ostatnio wiarę że może się udać :-( Fajnie że Tobie się udało tak szybko.

Gość gość Sylwia
Ruda ja dziś mam wizytę, @ jeszcze się boe rozkręciła, to 3 dzień plamienia. Ten cykl będzie moim 5 z CLO. Też powoli trace wiarę, że się uda.

Gość gość_ruda
Sylwia u nas jest to najgorsze że mając wiedzę medyczną, po robionych badaniach i monitoringach, u nas tak na prawdę nie było abym ja mogła zajść w ciążę. Albo ja nie miałam pecherzyka lub nie pękł, a pregnyl był mi podany za późno, bardziej chyba aby się torbiel nie zrobiła, albo się okazało, że mój ma slabe wyniki nasienia. Myślałam że w poprzednim miesiącu będzie dobrze, ale pęcherzyk zamiast rosnąć to zmalał. Teraz czuję jakieś kłucie z prawej strony, ale wiem że to nie gwarantuje mi że pęcherzyk urośnie. Na chwilę obecną ja już jestem po 5 dniach barania clo, a mój partner po trzymiesiecznym braniu profertil - nasienie się poprawiło- teraz bierzesz codziennie 1 tab. profertilu i trzy razy w tygodniu 1 tab. stymen i pół tab. clo.

Gość gość aaaa
Violina 2 cykle z clo to szybko się udało. Ja 6 cykli potem od grudnia nic i w marcu się udało. Wiec dziewczyny głową do góry, po odstawieniu clo tez udaje się zajść w ciążę.

Gość gośćAla
Violina, cieszę się że wszystko przebiega książkowo! ale masz fajnie :)

Gość gość Sylwia
W naszym przypadku nie jest wiadome dlaczego nie udaje się zajść w ciążę. Razem z mężem mamy wyniki dobre, mojej ginekolog skończyły się pomysły na badania, a jest specjalistom leczenia niepłodności. Co miesiąc mam pęcherzyki, po kilka, tylko w tym cyklu był 1. Pęcherzyki pękają, biorę luteinę mimo iż progesteron mam dobry. A ciąży jak nie było to nie ma. Jeszcze ta lipcowa histeroskopia mi została do zrobienia. Może ona coś pokaże...

Gość gość Sylwia
W ogóle jestem totalnie rozbita. Życie jest tak niesprawiedliwe, że to się po prostu w głowie nie mieści. Od jakiegoś czasu miałam pewne podejrzenia, ale jakoś nie dawałam temu wiary. Ale dziś się wszystko wyjaśniło - nie myliłam się, koleżanka z pracy jest w ciąży, 17 tydzień. Dziewczyna, która jest jawną przeciwniczką posiadania dzieci, która bardzo czynnie bierze udział w "czarnych protestach", która uważa, że aborcja powinna być dostępna dla każdego, w każdym momencie, jako podstawowy pakiet zdrowotny. Osoba, która brzuszki ciężarnych kobiet nazywa inkubatorami, a niemowlęta bachorami. Serce mi pęka z bólu...

Gość gośćAla
Sylwia, doskonale rozumiem co czujesz :( ale nie patrz na innych, nie porównuj się - nigdy nie wiadomo jak potoczą się losy np tej twojej koleżanki. Myśląc w ten sposób tylko możesz mieć większego doła i pogłębiać swoją frustrację. Poza tym ja jestem przekonana, że w końcu każdej z nas uda się zajść w ciążę :) A jesli Sylwia masz dobre wyniki badań to w Twoim przypadku najlepiej się zresetować, nie myśleć i zapomnieć o temacie ciąży. Psychika tu odgrywa dużą rolę. Znacie pewnie te przypadki, kiedy kobiety przez lata nie mogły zajść w ciążę i adoptowały dziecko a zaraz potem udawało się zaciążyć? Głowa do góry :)

Gość michalina92
Violina to super ze u Ciebie wszystko dobrze:) no wlasnie ja znam taki przypadek. obydwoje mieli dobre prace,mieszkanie,11 lat sie starali pozniej adoptowali a pozniej zaszla naturalnie w ciaze. wiec nie tracic nadzieji. U nas przeciez tez nie bylo za ciekawie juz mowa o inseminacji/in vitro coraz gorzej sie z mezem dogadywalismy a tu prosze:)

Gość gośćAla
Michalina a Ty jak tam się czujesz? :)

Gość gość_ruda
Dziewczyny jestem po monitoringu. 11 dc a tu tylko pęcherzyki ok 12 mm , brak dominującego. Dziewczyny już nie mam siły, poryczalam się u lekarza. Lekarz powiedział że jeszcze sprawdzimy w następny tygodniu, a jak nic się nie zadzieje to będę musiała zgłosić się do kliniki niepłodności.

Gość gośćAla
O jeny.. Ruda, przykro mi.. Dziewczyny, nie możemy się poddawać!

Gość gość aaaa
Ruda w miesiacu w którym mi się udało, byłam 9 dnia cyklu u specjalisty i nie było jeszcze wogule śladu pęcherzyka!!!! Owulacja była dopiero 21-22 dzień cyklu i się udało. Wiec poczekaj zobaczysz co powie w przyszłym tygodniu. Głowa do góry.

Gość michalina92
Przykro mi.. ja po tej akcji ze straceniem przytomnosci w nocy ok:)tylko cos gardlo mnie pobolewa ale to przez urok tegorocznej pogody w maju

Wiem dziewczyny co czujecie.. ja starałam sie o dziecko 7 miesiecy w tym 2 razy z clo. Wiem ze to nie dlugo ale jak sie czegos a raczej kogos bardzo pragnie to kazdy dzien jest ciezki. Ja tez miewalam bardzo zle dni i chwile zwatpienia.

Gość gość_ruda
Gość aaa jakoś nie mam już nadziei, trudno :-(

Gość gość qaz
Gość ruda a masz zwiększoną dawkę clo ?a jak masz juz zwiększoną dawkę i dalej nie ma owu to porozmawiaj z lekarzem na temat zmiany leku np na Amorka często go przepisują jak clo nie działa . Nie poddawaj się! A ja jestem w szoku pierwszy cykl w ktorym mamy naprawdę szanse a ja jestem oazą spokoju nie mysle o tym nie wyczekuje owulacji tylko dzialamy caly czas :d

Gość gość_ruda
Gość qaz nie będę już nic kombinować ze zmianą leków. Do ślubu nie chcę się denerwować. Po ślubie pójdziemy do kliniki niepłodności i niech tam się nami zajmą kompleksowo

Gość Reania
Ruda kciuki aby pęcherzyki urosły: ) Violina to krótko się staralas:) u nas to już nie wiem ile to dokładnie trwa. Mieliśmy 2 miesiące przerwy w trakcie ale we wrześniu 2 lata będzie.

Gość gość qaz
Ruda w takim razie trzymam za Was kciuki ,kazdej z nas uda sie zostac mamą. Moze mam inne podejście bo staramy się 9miesiecy dopiero i po pól roku mieliśmy dwa miesiące przerwy a 3 cykl z lekarzem i pierwszy w ktorym mamy szanse.

Gość gość Sylwia
U mnie trochę zmian, wczoraj byłam na wizycie, @ się rano rozkręciła na całego, a to dobrze, bo moja gin chciała zobaczyć macicę na usg podczas krwawienia. Nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości. Nie dostałam CLO na kolejny cykl. W karcie diagnoza - niepłodność pierwotna została zastąpiona niepłodnością idiopatyczną, charakteryzuje się niemożnością posiadania przez dzieci przy braku jakichkolwiek nieprawidłowości w badaniach diagnostycznych. Od dziś, czyli od 2 dc, przez 5 dni mam brać Aromek (o którym wczoraj pisała qaz), jest do lek drugiego rzutu, zalecany parom, którym CLO nie pomogło. Ja byłam na 4 cyklach z CLO, zawsze były ładne pęcherzyki, zawsze pękały, a do zapłodnienia nie dochodziło. Moja pani doktor stwierdziła, że nie ma sensu tracić czasu i faszerować mnie lekiem, który mi nie pomaga. Dalej w planach jest histeroskopia w lipcu, żeby sprawdzić dokładnie wnętrze macicy. Podejrzewa jeszcze, że przez to, iż bardzo wcześnie zaczęłam miesiączkować (w wieku 9 lat) i te miesiączki w wieku dojrzewania były bardzo bolesne i obfite (często lądowałam w szpitalu na kroplówce bo traciłam przytomność) to mogły mi się porobić polipy, które wchłonęły się w ścianki macicy i są niewidoczne podczas badania usg, a które jeśli by były, działają jak wkładka antykoncepcyjna. Podczas histeroskopii są one od razu usuwane. Jedyne czego się obawiam to skutków ubocznych tego Aromka, bardzo źle reagowałam na CLO, a tu w ulotce nie jest nie jest też za ciekawie. Ale czego się nie obi dla upragnionego maleństwa. Wytrzymam ile trzeba będzie.

Gość Violina90
Sylwia to jakis konkret, trzymam mocno kciuki :) moze badanie lipcowe juz nie bedzie potrzebne bo zajdziesz w ciaze po nowych lekach czego Ci bardzo zycze :)

Gość Reania
A mnie boli brzuch jak przed @. 25 dc. także czekam. może jednak zatestuję za tydzień, bo nie zdążę w razie co wykupić clo i ovitrelle bo u mnie braki w aptekach trzeba zamawiać i czekać.

Gość kkk2891
Reania własnie miałam pisac czy masz jakies objawy. u mnie 23 dc.

Gość Reania
Jeszcze mnie kije prawa pierw uczucie takiego przepełnienia i Bielawy śluz. Ale staram się nie doszukiwać objawów bo jakoś nie czuje żeby się udało.

Gość gośćqaz
Sylwia ulotka Amorka juz przeraża samo jego zastosowanie jeszcze jest o podobnym składzie lek na l leltazor czy jakoś tak. Dobrze zw lekarz nie traci czasu i zmienia leki jak clo nie działa. U mnie chyba dzisiaj owu strasznie kluje mnie jajnik ,tylko martwi mnie brak śluzu

Gość gość Sylwia
Mnie przy CLO strasznie się pogorszył śluz w czasie dni płodnych. Ale to też ponoć jego skutek uboczny.

Gość michalina92
gosc Sylwia fajnie ze taka konkretna babke masz i ruszylo do przodu a nie stanie w miejscu i dalej clo. Nie poddawaj sie,dacie rade:) TRZYMAMY KCIUKI:)