Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gość
A jak u Was z kilogramami ? U mnie juz 14+

Gość gośćfff basia
U mnie 7 kg. Dziewczyny jak się czujecie? Mam teraz ciśnienie 90/55 i nie wiem czy jest poprostu niskie czy bardzo niskie:o

Gość gość
Niskie, ale ciążowe. :-) zmierz jutro spokojnie. Wygląda na to że możesz spokojnie wypić jedną kawkę;-) u mnie 10kg plus. MM

Gość gośćfff basia
Przyznaje się że rano po śniadaniu jedną kawkę pijam. Zmierzyłam sobie dziś ciśnienie bo od jakiegoś czasu wieczorami szumi mi jakby w głowie lub uszach, trudno to opisać, bałam się wysokiego ciśnienia poprostu a tu takie małe:-)

Gość gośćBella
34 lata, druga córka w drodze :-)

Gość karola0096
ja mam 24 lata i trzecia kruszynkę w brzuszku;) pierwsza ciaza była w wieku 19 lat druga w wieku 22 i teraz trzecia. ale ciesze się ze mam dzieci mimo młodego wieku. gorzej jeśli nie mogłabym ich mieć w ogóle. U mnie też straszne upały ze na dworze się siedzieć nie da. a waga jak narazie cały czas na minusie niestety; (

Gość gość1003 26t3d
Basiu, u mnie dokladnie takie samo cisnienie a głowa nie tyle co boli, ile własnie jakies szumy. Martwiłam sie wysokim, bo podobnie mialam na duohastonie i wynikach po 150/100 a tu niziutkie :) Moj najwiekszy wyczyn z wczorajszego dnia to pranie i wyjscie na lody o 21- mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej, bo zalegam na kanapie obrzydliwie bezproduktywnie :) Sprawdze ile waze jutro lub pojutrze, ale czuje ze duzo, bo widze po brzuchu, ktory powiekszył sie znaczaco przez ostatnie 2 tygodnie, ale mam kilka sukienek w kształcie A, wiec poki co sie nie przejmuje, gorzej bedzie z jesiennymi ubraniami. Czy w te upały tez macie bardziej ospałe Maluchy?

Gość gośćfff basia
MM ajak u Ciebie? Lepiej się czujesz?

Gość gość
Dziewczyny, oszczędzajcie się proszę, nie słuchajcie że ciąża to nie choroba, mojej znajomej przytrafiło się coś bardzo przykrego w 33tc. Nie napiszę co bo nie chce was straszyć. Lepiej wyjść na ciążowego lenia niż potem żalowac. Uważajcie na siebie i wszystko będzie super.

Gość gość
1003 zdecydowanie maluch bardziej ospały, nawet miałam o to wczoraj pytać czy któraś z Was to zauważyła:-) Basiu, czuję się troszeczkę lepiej, choć cały czas leżę i trochę się martwię jak teraz ta szyjka i to rozwarcie :-(:-(:-( dziękuję, że pytasz. MM

Gość gość
Zawias

Gość gośćfff basia
Będzie dobrze, musi być. Ciąża to okres ciągłego niepokoju jednak:o dobrze że już bliżej niż dalej. Mam nadzieję że w listopadzie będziemy pisać jak to byśmy już chciały urodzić:-) Dziewczyny jaki macie tydzień i dzień? U mnie 25t3d

Gość gość
25t4d MM

Gość gośćfif
Hej dziewczyny , Masakra z tymi upałami ledwo zyje :( ciągle twardnieje mi brzuch a wieczorami to totalna masakra ! Co przytrafiło się Twojej znajomej ? 25tydz6dzien

Gość gość
Mamy podobny etap ciąży :-) MM

Gość gość1003 26t3d
U mnie 26t3d. Ruchy czułam juz bardzo dobrze, nie tylko w czasie odpoczynku czy po posiłku, ale przez caly dzien z przerwami na spanie Małego, a teraz co jakis czas mnie kopnie, ale nie tak energicznie. A moze ma mniej miejsca? Pewnie im tez w srodku doskwiera Nasze umeczenie :)

Gość gość
FIF, nie chcesz wiedzieć. Powiem tylko ze juz drugi raz ją to spotkało. Ale ona ma pewne zchorzenia, które do tego ppredysponują i formowana się za bardzo. Dziewczyny, leżcie i nie wysilajcie się.

Gość Gość Kasiur88
Ja 29 lat w listopadzie ;) 2 ciaza obecnie 24t3d i znowu waga w dol o 1.6kg :)

Gość karola0096
ja mam dziś 24t+4d. a maluszka cały czas czuje dosyć słabo jak do tej pory; (

Gość gośćfff basia
Karola, mój synek obecnie 3letni w brzuchu był odwrócony tak że jego przód był w stronę mojego kręgosłupa i właśnie słabe ruchy czułam, dopiero koło 30 TC się odwrócił i trochę lepiej było ale ogólnie był spokojny, co ciekawe po porodzie przez pierwszy rok był bardzo spokojny, dużo spał mało płakał. Córcia zaś w brzuchu bez przerwy rozrabiała i przez pierwszy rok po porodzie dawała nieźle popalić:-)

Gość karola0096
no być moze u mnie jest tak jak w twoim przypadku. byłam dziś na glukozie i niestety wytrzymalam 20 min po czym zrobiło mi się strasznie słabo jakbym mdlala i po chwili wszystko zwymiotowalam; (( nie wiem jakiedy ja to wypije po raz drugi; (

Gość gośćfff basia
O to nie ciekawie:o brałaś ta cytrynową glukozę?

Gość gość
A jak u Ciebie cukier na czczo? MM

Gość gość
Basiu moje dziecko też jest tak ułożone jak Twoje pierwsze i naprawdę te ruchy nie są bardzo wyczuwalne. MM

Gość gośćfff basia
MM moje drugie takie było:-) byłam nawet raz na IP bo takiego miałam stracha że nie czuję ruchów:-) teraz jako trzylatek to ogień nie dziecko:-) chodzić nie umie tylko biega:-)

Gość karola0096
glukoze miałam zwykła. a czy można kupić cytrynowa? cukier na czczo tez mam w porzadku.

Gość gość
Tak Karola, pisałam w wątku wcześniej. Polecam. Smakuje jak zwykła oranżada. MM

Gość karola0096
musiałam nie doczytac. to w aptece po prostu poprosić o glukoze cytrynowa tak? ciekawe czy we wszystkich aptekach jest ona dostępna czy tylko w niektórych regionach.