Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gość
Ja jestem w 26tc. Brzuszek bardzo mały,jakbym więcej zjadła. MM

Gość gośćfif
Ja jestem w 26 tc 3 dzien i rowniez brzuszek mocno widoczny :) i to coraz bardziej z dnia na dzien :)

Gość karola0096
basiu pisałaś ostatnio o zawrotach głowy. dziś byłam z mężem na zakupach i nagle tak mi się w głowie zaczelo kręcić i wirowac ze myslalam ze zaraz osune się na podłogę. . nie zrobilo mi się przy tym słabo ani nic tylko takie Monte zawroty. i teraz już gorzej się czuje jakas taka niewyraźna jestem od tego czasu; (

Gość gośćfff basia
Oj, te upały chyba tak działają. U nas dziś chłodniej, byłam z mężem w sklepie oglądać wózki, miałam tylko oglądać ale zakochałam się w jednym i z nim już wyszłam:-)

Gość gość
Jako kupiłaś wózek? Też zaczynam się zastanawiać nad wyborem. MM

Gość gośćff basia
Edrema Breva:-) w kolorze biało-czarno-popielatym. Strasznie mi się spodobał:-)

Gość gość1003
Hej, jestem po drugim pobraniu krwi na krzywa, straszyłyscie dziewczyny strasznie, a jest do przezycia :) Chyba moja miłosc do słodyczy pozwoliła mi w miare dobrze to zniesc :)

Gość gośćff basia
czekasz na trzecie wkłucie?

Gość gość1003 27t1d
Poszło sprawnie, a wziełam ze soba partnera, bo bałam sie, ze bede mdlec. Delikatnie mnie zamuliło, ale było ok, jutro wyniki i wizyta u lekarza, trzymajcie kciuki zeby obyło sie bez antybiotyku na pecherz :)

Gość karola0096
cześć dziewczyny. czy ktoras z was juz dopadła anemia ? ja niestety już lekka zaczynam mieć i nie wiem czy to przez nią mam gorzej się czuje.

Gość gość
Ja mam anemię od 3 miesiąca ciąży. Wyniki coraz gorsze. Biorę leki, ale te z kolei powoduja zaburzenia żołądka. MM

Gość gośćff basia
Ja mam lekką ale podobno dopuszczalną w przypadku ciąży:o

Gość gośćff basia
Dziewczyny pisałam ostatnio o tym że wyszedł mi pępek i te mięśnie są słabe, przed chwilą mój malutki kopał mnie właśnie prosto w to miejsce i wręcz wypychał stópkę tak że wyczułam jej kształt dłonią, wiem że to nic nadzwyczajnego ale tak bardzo się wzruszyłam, już nie mogę się doczekać listopada żeby te stópki wycałować:-)

Gość gość1003
Basiu, super uczucie :) Tez sie ciesze kazdym przyjetym kopniakiem ;) Mam wyniki badan, morfologia, mocz i co najwazniejsze- krzywa, na moje oko sa ok, ale dam znac co na to lekarz na wizycie. Jestem zdziwiona brakiem anemii u mnie:)

Gość gośćff basia
Gosc1003 to super, fajnie że już więcej za nami:-) nie wiecie w których tc robi się wymaz na GBS? Już nie pamiętam ale chyba już nie długo. Za tydzień zaczynam 7 miesiac ciąży:-) pewnie część z dziewczyn już zaczęła:-)

Gość gość
Gbs 34tc MM

Gość gość
Witam. Ostatni @ miałam 6.07 współżyłam 23.07 4.08 blada kreseczka na tescie 25mlu i wczoraj poszlam na bete wyszla 6.6. Czy ta beta nie jest za niska ? Jak to jest ze na tescie 25 pokazala sie kreska a beta taka niska ? Nie wiem co mysleć martwie sie ze moze ona spada... w czwartek kolej a beta

Gość gośćfif
Hej dziewczyny ! :) Super ze u Was wszystko ok :) Kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę ? Co będziecie kupować w pierwszej kolejności ? Jeżeli chodzi o kosmetyki dla dzidzi polecacie jakies ? Dzisiaj mam wizytę kontrolną mam nadzieje , ze wszystko będzie ok z szyjką :(

Gość gośćff basia
Ja już zaczęłam, odkąd mam pozwolenie na chodzenie to szaleje na zakupach:-) oczywiście oszczędzam się, i większość czasu leżę:-) mam już ciuszki skompletowane do 3miesiaca życia, same body z długim i krótkim rękawem, kaftaniki, rampersy śpiochy i pajacyki, skarpetki, rękawiczki, czapeczki, bawełniane spodenki i ogólnie takie wygodne rzeczy. Kupiłam też wózek, dwa komplety pościeli, jeden kocyk a drugi robię na szydełku, zrobię też jakieś ciepłe czapeczki ale to w październiku:-) jeśli chodzi o ubranka to większość dostałam od koleżanki. Kosmetyki napewno podstawa to oliwką, delikatny szampon i mydełko a jak okaże się że dzidziuś ma suchą skórę jak moje starszaki to wdrożę linie eloderm.

Gość gośćBella
Ja za wyprawkę biorę się niedługo. Chcęiec wszystko przygotowane na początek października ( termin mam na pierwsze dni listopada) :-). Przy pierwszej córce iżywałam kosmetykow Balneum i byłam bardzo zadowolona, zero problemów skórnych, ciemieniuchy itd.

Gość karola0096
ja mam juz prawie wszystko skompletowanie. brakuje tylko kilku rzeczy. wczoraj całą noc nie spałam z bolu zeba; ( dziś tez mnie caly dzień bolał. byłam rano u dentysty i mi niby powiercil ale dalej mnie boli teraz to już cholernie mocno; ( czekam w kolejce do drugiego dentysty prywatnie tym razem. musze niestety czekac aż wszystkich pacjentów przyjmie ale jestem wdzięczna ze mnie w ogóle przyjmie bez wcześniejszej rejestracji. i chyba dam go od razu wyrwać bo nie chce się meczyc dalej z tym bolem; ( a tym bardziej ze juz kilka nocy miałam nieprzespanych przez niego; (

Gość gość1003 27t2d
Dziewczyny po wizycie ok, tetno Synka 145, z wagi zleciałam 1kg przez upały :) Dostałam skierowanie na posiew moczu, mam brac magnez, usg 1.09, udało mi sie zapisac, to bedzie w trakcie 31 tydzien. Gin dojrzała jakiegos grzybka, dostałam globulki, mimo braku dolegliwosci no i ogolnie jestem zadowolona z wizyty :) Połozna powiedziala, ze mam ładny, kształtny brzuszek i widac, ze dbam o skore- hehe szczegolnie ostatnio, jak mam lenia na 100% ;) Mimo 9kg na plusie podobno znow wskoczyłam na niedowage... Raz za mało, raz za duzo waze- nie dogodze połoznej ;)

Gość gośćfif
Hej , Wczoraj miałam wizytę szyjka 3 cm , 2 tygodnie temu miała 3,5 . Wczoraj była mierzona przez innego ginekologa i mierzył ją tak jakby w jednej lini a moja gin mierzy dwie części czy to moze być jakaś różnica ? Z małym wszytsko ok starsznie rośnie ma juz 1137 ! dzisiaj mam 26 tydz 6 dzień . Poza tym wszystko ok :) Wczoraj kupiłam pierwsze body i skarpetki :D 4 kg na plusie startowałam od wagi 47 kg

Gość gość
Duże dziecko. Mój jeszcze nie ma kilograma. 26t4d. Zawsze bierzemy pod uwagę najkrótszy pomiar szyjki. Jednak ta różnica najprawdopodobniej nie wynika ze skrócenia tylko rodzaju pomiaru, więc nie ma powodu do niepokoju. Moja ginekolog mierzy dwukrotnie, i w linii prostej i po łuku. MM

Gość gość1003 27t3d
Jak Wam zazdroszcze usg, dziewczyny! U mnie jeszcze 3 tygodnie, a nawet wiecej... A pozniej za kolejne 3, dłuzy mi sie, chciałabym wiedziec, czy rosnie prawidłowo. Widzisz, Fif, nie ma sie czym stresowac, wszystko jest ok :) MM, pamietam, ze Ty bierzesz MagneB6, w jakich dawkach. Mam brac 3x2, jakos tak duzo mi sie wydaje :)

Gość gość
Dużo magnezu, mogą wystąpić biegunki ale minie:-)