Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gość
11. Od 11 norma. Cieniutko... Spada:-( MM

Gość gość1003 17t5d
Czy po samej morfologii mozna poznac anemie? Czy potrzebne dodatkowe badania?

Gość gość
Wystarczy Morfologia. Ja muszę robić co 3 tygodnie, a Wy? MM

Gość gośćfff basia
Ja co trzy miesiące

Gość gośćBella
Ja robiłam narazie 2 razy morfologie. Dziewczyny czy któraś z was miała kiedyś problem z gruczołem Bartholina? Podejrzewam, że mam jego zapalenie :-( . W poniedziałek mam wizyte to się okaże.

Gość gośćfif17tydz4dz
Hej dziewczyny , jak się czujecie ?:) Czy macie czasami twardnienie brzucha na dole ? Bardzo się niepokoje.. :(

Gość gość
Fif, a kiedy masz wizytę? Bierzesz magnez? MM

Gość gośćfif
Tak biorę dwa razy dziennie , jutro mam wizyte :(

Gość gośćfif
a Ty jak się czujesz MM ?

Gość gość
To dobrze że masz juz jutro wizytę, leż sobie dziś, odpoczywaj. Może to szyjka? Albo też fizjologiczne rozciąganie... Ja się czuję różnie, też mam różne bóle :-( więc rozumiem Twoje obawy, ale nie zamartwiaj się za mocno kochana. Ja mam teraz 4 magnezy, myślę że jak Cię tak pobolewa to spokojnie weź dziś 3. (Ja nam magne b6) MM

Gość gośćfif
Dziękuje Ci kochana :) Ja też mam magne B6 wezme sobie 3, kardiolog w piątek mówiła mi , że można brać do 6 dziennie.. ale wydaje mi się troszke dużo . Obawiam się , że może być to skracająca się szyjka :( oby nie....

Gość gość
Spokojnie, nie nakrecaj się. Ja na ostatniej wizycie miałam lekko skrócona szyjkę. Wskazane leżenie leżenie odpoczynek i dużo magnezu i pozytywnego myślenia:-) :-) :-) nie dźwigaj nic! :-) będzie wszystko dobrze:-) moja znajoma miała założony pessar jakoś po 25 tygodniu, wszystko się dobrze skończyło :-)

Gość gość
I jak wyżej, MM :-)

Gość gośćfif
Musi być dobrze :):)! Damy rade :) Własnie odczytalam moje wyniki i hemoglobina juz 10,9

Gość gość1003 18t0d
Dziewczyny, ja mam też takie twardnienie brzucha, szczególnie w stresujących sytuacjach, staram się leżeć i odpoczywać wtedy. Czasem napina się cały, czasem tylko z jednej strony, czytałam, że to jest normalne, ale teraz mnie przestraszyłyście skracającą się szyjką, na ostatniej wizycie gin mnie nie badała na fotelu... A kolejna wizyta dopiero 14 lipca, mam zgłosić się do internisty po zwolnienie, albo do gina w ośrodku zdrowia, bo w tej poradni przyszpitalnej nie ma miejsc... Na usg widać skracanie się szyjki? Bo mam 23.06. Panikuję...

Gość Anciaaa
Dziewczyny, w ktorym tyg. ginekolog stwierdzil wam plec dzidzi? Ja bylam na ostatniej wizycie (13 tyg ) i nic nie wspominal na ten temat. Teraz mam wizyte 19.06 i to bedzie juz 16 tydzien i mam nadzieje, ze juz cos mi powie konkretnego. Juz sie niecierpliwie powoli :(

Gość gość
Na USG dopochwowym może stwierdzić dokładniedługość szyjki :-) mnie z kolei bada przy każdej wizycie na fotelu, bo mam ciągłe infekcje :-( ale nie martw się :-) mm

Gość gość iwcia90
hej dziewczyny nie odzywałam się bo u mnie termin grudniowy, u mnie córeczka po wizycie usg , a jak u was jeżeli chodzi o płeć chyba większość chłopaków czy są też dziewczynki? pozdrawiam wam serdecznie

Gość karola0096
ja właśnie zaczęłam odczuwać taki dziwny dyskomfort w podbrzuszu.. nie ból tylko właśnie takie jakby twardnienie. .. choc brzucha twardego nie mam ale macica na tym etapie jest jeszcze nisko... sama nie wiem co o tym myśleć. .. 16t+2d.

Gość gość
Myślę, że macica fizjologicznie rozciąga się stąd odczuwamy takie rozciąganie, dyskomfort itd. MM

Gość gość1003 18t0d
Dzieki, mam nadzieje, ze to normalne. U mnie plec rozpoznano w 16 tygodniu, tydzien pozniej na wizycie dziecko bylo tak ulozone, ze lekarka nie potwierdzila, czekam na usg polowkowe, by zaczac wybierac imie ;)

Gość gość
Ja jutro mam wizytę i zobaczymy co powie mi na ten twardniejacy brzuch. Mam nadzieję że to Nie skracajaca sie szyjka.... dam Wam znac co i jak . Czytałam gdzieś że macica ćwiczy , przygotowuje sie do porodu ale nie wiem ile w tym prawdy. większości przypadków czytam że to skracanie się Szyjki.., Mojagin nie mówiła mi ile moja Szyjka ma cm a Wan mowil cos gin ?

Gość gość
U każdej z nas ten dyskomfort może być spowodowany czymś innym więc nie zamartwiajmy się :-) Ja pytałam na wizycie ostatnio - troszkę z powodu szyjki a trochę fizjologia. :-) MM

Gość Fenyloetyloaminka
Hej dziewczyny, Właśnie zaczynam 16 tydzień :) Ruchów nie czuję, chociaż może to nie ruchy jelit :D Trudno określić w pierwszej ciąży. Ale czuję taką kulkę twardą raz z lewej raz z prawej strony brzucha. :) Wybór imienia to twardy orzech do zgryzienia. Mojemu chłopakowi nic się nie podoba. Na chwilę obecną myślę o Wojtusiu albo Antku. Płeć wstępnie poznałam w 14 tygodniu na badaniu kontrolnym. Też mam twardniejący brzuch, ale na ostatnim badaniu byłam na fotelu i wszystko było w porządku. Nie martwcie się :* Nie znam swojej obecnej wagi ale w Pasie jest +10 cm Mam problem ze spodniami, przerzucam się na sukienki. :) Pozdrawiam

Gość gość
Bardzo fajne są rzeczy ciążowe z tzw golfem w pasie :-) MM

Gość gośćfff basia
Hej dziewczyny, miałam dzisiaj wizytę, z dzieckiem ok ale szyjka macicy jest bardzo krótka, lekarz powiedział że nie da się założyć pessar bo nie ma na co:-( mam leżeć plackiem i brać magnez 8×dziennie i 2× nospę, powiedział że tak do 28tyg muszę wytrzymać a potem mam mieć jakąś kurację sterydami na rozwój płuc dziecka. Jak mi to wszystko powiedział to na sam koniec dodał że mam o tym teraz nie myśleć bo stres sprzyja skurczom:-( mąż mi dużo pomaga więc tu nie narzekam ale do pracy chodzić musi a mamy dwójkę maluchów. Jestem przerażona, dziś dotarło do mnie że mogę nie donosić mojego synusia. Nie mogę przestać płakać:-(

Gość karola0096
ja jestem badana ginekologicznie co miesiąc na wizycie ale ani razu przy żadnej ciazy gin nic a nic nie mówil na temat szyjki ile ma cm czy coś.. tylko ze wszystkio jest w porządku. tez myślę że te bole itd są związane i z rozciąganiem wiazadel i powiększeniem się macicy a z drugiej strony moga juz pojawiać się skurcze macicy trenujących do porodu. wiadomo że jak to jest bardzo często to lekarz wtedy musi przepisać leki rozkurczajace i magnez. w poprzedniej ciaży brałam nospe forte na te skurcze.

Gość karola0096
basiu nie płacz tylko musisz się teraz zmobilizowac i zrobić wszystko aby dobrze się skończyło. a to co musisz zrobić na pierwszym miejscu to sluchac zaleceń lekarza i brać leki no i lezec plackiem. wiem ja też mam dwójkę dzieci i gdybym była sama w domu to nie ma takiej opcji bo one by mi nie dały, ale własnie dlatego musisz jeszcze sobie kogos zorgranizobac do opieki nad dziećmi. musisz niestety teraz myslec o tym dzieciatku w brzuszku i leżeć praktycznie ciagle żebe nie doszło do całkowitego skrócenia i przedwczesnego porodu. może twoja albo męża mama mogłaby przychodzic kiedy on będzie w pracy? a jesli nie masz takiej możliwości to ja bym nawet opiekunkę zatrudniła do dzieci kiedy będziesz sama abyś tylko nie musiala wstawać. leż spokornie i odliczaj kolejne dni bo gdy tylko będziesz spokojna to dzidzius tez bedzie; *

Gość gośćfif
Basiu Kochana.. Dbaj o siebie :(:* będzie dobrze !! musisz myslec pozytywynie !!! Leż, nic nie dzwigaj ,wszytsko bedzie dobrze ! Może poproś rodzinę o pomoc w opiece nad maluchami, na pewno Wam pomogą. Trzymam kciuki !! Miałaś jakieś objawy skracającej się szyjjki ? Było coś co CIę niepokoiło?

Gość gośćfff basia
Nie miałam objawów tylko brzuch mi twardnieje dość często:-( niestety moja mama mnie ma w nosie a na teściową też nie mogę liczyć:-( zawsze sobie radziliśmy sami to i teraz musimy dać radę. Moja córeczka jest wspaniała ma 6latek i naprawdę nie przysparza mi problemów a synek 3 latka chodzi do przedszkola więc wraca popołudniu z mężem, mąż będzie zrywał się z pracy na 30 minut to córeczkę będzie przyprowadzał z zerówki więc i wracał do pracy, jedynie to jej podam obiadek i tyle będę mieć obowiązków więc nie jest źle. Boje się bo to dopiero 17t1dc na dziś więc jeszcze kawał czasu przed nami. Trzymajcie kciuki dziewczyny. Dziękuję wam za wsparcie.