Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzdziwiona29

"wspólny" remont JEGO domu warto pakowac pieniadze?

Polecane posty

Gość gość
Bywają ...dobrze powiedziane.

Gość gość
Mdli Cię...byłam konkubiną, i z dnia na dzień musiałam zacząć wszystko od nowa. Inwestowalam w "związek" i zostałam goła i wesoła. Nie rozumiesz , że małżeństwo chroni kobietę prawnie, i nie ma to nic wspólnego z wiarą lub niewiarą.

Gość gośćzdziwiona29
Po tych wszystkich wpisac za I przeciw nawet po tych ktore mnie obrazaly doszlam do wniosku ze to nie moja bajka... czasem trzeba czlowiekowi powiedziec jasno I dobitnie miej swoj honor I podzialalo! Nie zamieszkam z nim jesli chce niech remontuje ale dla siebie bo mowienie ze to dla nas jest bez sensu... co do rozstania to nie umiem od tak powiedziec bylo milo ale sie skonczylo wiem ze jesli on nie zrozumie ze albo w jedna albo w druga to nic z tego nie bedzie

Gość gość
8.03 gdybyś chociaż była zaręczona przed tym całym pomysłem,mogłabyś zaryzykować wić wspólne gniazdko, miałabyś prawo myśleć ,że on chce spędzić z Tobą życie,załozyć rodzinę, byc z Tobą w zdrowiu i chorobie, że jesteś tą jedyną a tak ,za dużo wątpliwości co do przyszłości i nadziei na to wszystko. Ciekawe jak u Ciebie to wszystko się potoczy... Napisz kiedyś :)

Gość gość
Mądra decyzja autorko :-)

Gość gość
Myślę, dopiero teraz będzie mogła zobaczyć, czy Jemu dalej na Niej zalezy i czy zrozumie jej wątpliwości to taki TEST sensu bycia razem:)

Gość gość
do o.24 tak małżęńśtwo chroni kobiete pod względem prawnym ale także dzieci, które się narodzą. Jak facet kocha kobietę, to nie robi żadnych problemów ze ślubem,bo chce mówić całemu światu ' OTO MOJA ZONA' I CHCE MIEĆ Z nia dzieci,stworzyc prawdziwą rodzinę, papierek mu nie przeszkadza a jesli przeszkadza to znaczy,że już coś planuje,że jak mu przejdzie i trzaśnie drzwiami a TY sama się męcz np z gromadką dzieci:)

Gość gośćzdziwiona29
Napisze dalam sobie czas do konca wakacji jesli dalej bedzie to tak wygladalo to koncem roku bede singielka ale z wyboru a nie z przymusu!

Gość gość
Do wakacji..do konca roku..twoje wakacje trwają 3.kwartały? Jesli dotąd jest jak jest ,to uważasz,że on nagle padnie na kolana przyjezdzając zlota karocą i poprosi do swojej bajki? Znasz taki mem z Aktywatory o księciu na bialym koniu ?-"koń zdechł,idę pieszo,spóżnię się duzo.."..czyli nigdy.

Gość gość
O godzinie 8:03 chcialas odchodzic! 40 minut pozniej juz zostajesz z nim do konca wakacji - cos sie stalo przez te 40 min?

Gość gość
w rodzinie meza byl taki przypadek: facet sie ozenil, chcieli z zona kupic mieszkanie. Tesciowa zaproponowala ze odda mlodym swoje duze mieszkanie a oni w zamian kupia jej kawalerke. wygladalo to rozsadnie wiec tak zrobili, tylko ze wzgledow chyba podatkowych mieszkanie zostalo przepisane wylacznie na zone. Chlopak wylozyl kase, zrobil remont i co? jak sie pewnie domyslacie niedlugo potem byl rozwod i walka w sadzie zeby cokolwiek odzyskac bo formalnie zadne lokum nie bylo jego, a kwitow na zone nie zbieral, przeciez sobie ufaja. Wyszedl na tym jak Zablocki na mydle. Inny przyklad: moja kolezanka wynajmowala z facetem mieszkanie, mieli wspolne konto, z ktorego placili za zycie. Przez jakis czas bylo super, potem zaczelo sie psuic i okazalo sie ze facet ja zdradzal. Zanim ona sie dowiedziala o zdradach on wyczyscil konto, bo chcial ja uzaleznic od siebie. Nawet stawial warunki ze jak nie odejdzie od niego to jej cos z tej kasy odda. Fajna perspektywa? Uczmy sie na cudzych bledach, nie na wlasnych. Zaufanie jest dobre, kontrola jeszcze lepsza.

Gość gość
Autorki daj mi na niego namiary. On na jesień skończy remont, to jak mnie zechce to się do niego wprowadzę na gotowe. Lubię seks, potrafię ugotować, jak ma spoko rodziców to mnie też zaakceptują. Lubi szczupłe brunetki ?

Gość gość
W zyciu bym nie zamieszkała z matka chlopaka,by nigdy nie uslyszeć czegoś przykrego w przyszlości ,np.jak to wzięła "sierotę" pod swoj dach,bo inaczej i bez jej synka by zginęła.

Gość gość
wlasnie po co mieszkac z tesciami? to tylko proszenie sie o klopoty. dorosle pary powinny sobie zbudowac swoje gniazdko i mezczyzna powinien o to zadbac a nie proponowac bezsensowne polsrodki. przeciez wiadome, ze tesciowie bede sprawdzac jak sprawuje sie synowa i zawsze bedzie im cos nie pasowac a tesciowa bedzie zazdrosna o mloda i tylko latwo o konflikty.

Gość gość
gosc 12:30 musisz byc bardzo zdesperowana/biedna aby brac ochlapy

Gość gośćzdziwiona29
Obiecałam się odezwać więc jestem remont w toku płaci on pierścionek jest oświadczyny były 3 dni temu ślub 2018 czyli za rok :) dzięki za wszystkie opinie!!

Gość gość
Oczy ci zmydlil pierscionkiem zebys kase dolozyla - nie dokladaj dopoki obraczka nie bedzie na palcu!

Gość gość
Do 2018 to on moze jeszcze kilka razy sie ozenic i rozwiesc.

Gość gość
Czyli masz to o co w podtekście ci chodziło : ŚLUB (nie jakies tam remonty i pieniadze). Nie przeszkadza ci,ze bedziesz mieszkac u kogos,nigdy to nie bedzie samodzielne,zwlaszcza gdy jest do podzialu domu moze jego jakies rodzenstwo.

Gość gość
Ozeni sie z Toba a I tak w razie gdyby mu sie cos stalo to zostaniesz bez dachu NAD glowa bo mieszkanie przypadnie jego siostrze, o to Ci chodzilo? Ale co tam, wazne ze bedzie slub. Naiwniara.

Gość gość
Nigdy w życiu nie godzić się na takie układy choćby dał pięć pierscionkow, na razie miłość pięknie a później jak to mówią od miłości do nienawiści krótka droga. Mozecie być udanym małżeństwem rok, pięć lat albo 20 tylko nie wiadomo kiedy co się komu odwidzi, różne sytuacje ludzi spotykają. Tylko co jak po paru albo paronastu latach się rozrjdziecie, to jest całe życie zarabianie i utrzymywanie domu tylko jednej strony. później się okazuje że zostajesz z niczym i to nie jest tylko chłodna kalkulacja tylko prawdziwe życie.

Gość daria35
Jeżeli twój parter chce za twoje pieniądze wykonac remont domu to musisz miec do niego ogromne zaufanie.Ja jestem singlem i przeprowadziłam remont na własny użytek.Zdecydowałam się na zakup kafelek z kolekcji bestile w sklepie www.alekafelki.pl.Tanio i transport za darmo.

Gość gość
Jak tam u Ciebie autorko?

Gość gość
Jak chcesz wiedziec czy warto zaufac i inwestowac w jego dom, czy będziecie razem, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
jeżeli go kochasz i czujesz że on to ten właściwy to tak. Skoro zadajesz sobie takie pytania chyba nie jestś pewna swoich uczuć więc przemyśl to czy naprawdę go kochasz?

Gość gość
Aitorlo, jesteś tu jeszcze?