Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gość
Gość 222 skoro była blada kreska to ciąża też musiała być

Gość JagodowaFutureMama
Hej dziewczyny, my dziś zaczynamy długi weekend ze względu na dzień niepodleglosci. Troche poplazujemy , ja ogarne walizki i przygotuje nas do powrotu. Nie wiem w co mam w pierwszej kolejności ręce wsadzic. Mój okres dobiega końca i mam nadzieję że zmiana temperatur oraz 9h różnica czasu nie wplynie jakoś na nasze planowanie dziecka i mój organizm będzie ze mną wspolpracowal. Sciskam Was mocno, spróbujcie sie wyluzowac i nie myśleć o ciąży. Idzcie z facetem do kina , wypijcie lampke wina a później zaciagnijcie go do lozka. Dużo siedzi w naszych głowach.

Gość goscxy
Gosc222 Nie chce Cię nakrecac ale zrób jeszcze test. Ja okres dostałam 1 dzień przed terminem, też był dziwny ale się rozkręcić więc postanowilam cierpliwie poczekac do następnych dni plodnych, ale @ ciągnęła się w nieskończoność, po 17 dniach @ (czy reczej juz pozniej obfitszego plamienia) zaniepokojona poszłam do gina i.... okazało się że jestem w 9 tc! Powodzenia życzę :-)

Gość gość222
O Matko! Może masz rację'..? Dziś już robię sobie 3 drzemke w ciagu dnia, wczoraj tez. Piersi juz nie bolą, apetyt taki sobie... eeeeh czyli jest nadzieja!

Gość gość
No jest nadzieja ale skoro jest plsmienie to wiesz jak to się może skończyć? Idź szybko do lekarza

Gość gość222
Macie racje, zrobię jeszcze test i pójdę do ginekologa. Dam znać dziewczyny, trzymajcie kciuki ;)

Gość JagodowaFutureMama
Czesc dziewczyny, czy sadzicie ze pozycja w której uprawiamy seks jest istotna przy planowaniu ciazy? Rozmawialam z bratem i powiedział ze jak kochali sie tak delikatnie to nie wychodzilo a jak tak mocniej to wyszlo...

Gość gośćPaulina0106
hejka , a co to jest ten castagnus ? jakie ma działanie ? przepisuje to z zaleceń lekarz ginekolog ? Pozdrawiam Paulina

Paulina, Castagnus to ziołowy lek obniżający poziom prolaktyny( w niewielkim stopniu), redukujący PMS. Jest dostępny bez recepty. Zażywa się go 3 mies., a potem przerwa.

Gość gość
Paulina poczytaj sobie na innych forach o działaniu castagnusa.

Gość gość
Gość 222 robiłaś test

Dziewczyny, pytanie... Co mój mąż może brać na poprawienie płodności (jeśli takie coś w ogóle istnieje) ? Ja mam cykle co do dnia regularne, owulacje też. Wszystkie badania mam idealne, lekarz mówi cały czas - nic tylko zapładniać. No i właśnie... nadal nie wychodzi. Ja biorę kwas foliowy i pomyślałam, że może mój mąż też mógłby coś przyjmować, co myślicie?

Gość gość222
Dziewczyny, z tego roztargnienia zamiast testu ciążowego kupiłam owulacyjne...

Gość gość222
Ale zrobilam z ciekawości. Dziś mam 6 dc i test owulacyjny wyszedł pozytywny.

Gość gość
Gość 222 Ty serio? Można być aż tak głupim? To jak lekarz zapisze ci luteine na podtrzymanie to ty pewnie poronne kupisz? Nie wiem co lepsze śmiać się czy płakać

gość 222, dziwne że w 6 dniu cyklu test owulacyjny wyszedł ci pozytywny... Wygląda na to że jesteś w ciąży, leć do apteki po test ciążowy :)

Gość gość222
Można być tak glupim ;) przy moim trybie pracy gdzie pracuje 13 godzin dziennie, 6 dni w tyg można. Kupowałam w Rossmannie i na dziale z testami zlapalam za owulacyjne. Co w tym dziwnego? Do tego dochodzi stres, w glowie ciągle myśli czy nie jestem w ciąży. @Zoma test ciążowy wyszedl negatywny, dzis mam 6 dc i juz nie ma krwawienia tylko brązowe plamienia.

Gość Sandramango
Meggie- mój mąż gdy poszedł na badanie nasienia to usłyszał o parentonie i kwasie foliowym który i on powinnien brać ! I o rutinoscorbin ( serio sam lekarz mu mówił ) . Parenton skończy niedługo brać drugi miesiąc.Kwas bierze co kilka dni. Ja biorę kwas foliowy, staram się codziennie.Pozatym jemy dużo ryb bo ważne kwasy omega, jemy ciemne pieczywo, robię dobre kanapki z tortilli,pijemy sok z granatu i inne rzeczy;) Ta nasza dieta i leki trwa prawie 2 miesiące. Aaaa no i lekarz zalecił co 2 dni sex :D U mnie cisza, czasem mnie brzuch zakuje ale to pewnie oznaka owulacji, nie wiem czy była czy będzie ale starania trwają ;) Gość 222- może rzeczywiście przez roztargnienie nie zauważyłaś, ja proponuję zrobić betę.P. s.Ile masz lat?

Gość gość222
Sandramango mam 24 lata.

Gość Sandramango
Ooo to prawie tyle co ja.Jakie badania masz za sobą?

Gość gość222
Jeszcze nie robilam badań, byłam ok 2 miesiące temu i ginekolog stwierdził, że wszystko jest ok. Mam nadzieję, że się udało ale najpierw chciałabym potwierdzić to testem ciążowy a jak narazie wychodzą negatywne. A poza tym moj okres zawsze konczyl lekkim krwawieniem a teraz mam mocno brązowe plamienia.

Gość GośćPaulina0601
Moj***adania tez są dobre , wszystko jest w normie .. wydawałoby się ,ze szybko pójdzie a jednak tak nie jest. Mówię wam ,nie ma się co podniecać i nakręcać bo to działa na niekorzyść i w odwrotną stronę. Ja odpuscilam .. bo zwariować można. W dużej mierze zależy wszystko od kondycji psychicznej . Pozdrawiam Paulina

Gość gość
W dużej mierze zależy to również od Waszych partnerów, może po ich stronie leży problem.

Gość gość222
Tak to jest, że jak się bardzo chce to nie można. Ja na każdym poczatku cyklu sobie mówię, że odpuszczam a jak zbliża się termin @ to wariuje i robię masę testów.

Gość Host
Ja też się staram,ale nie jestem kobietą.Ale wam dobrze,tak wszystko z nieba spada manna i bez wychodzenia z domu.To się nazywa beztroskie życie

Gość gość
Host

Gość gość
staram sie ,staram,ale nie wiem od czego zacząć.Potrzebny jakiś zarodek do wszczepienia

Gość Meggie1
Zoma, jak samopoczucie, jak dzidziuś się ma? Sandra, a Ty jak tam?

Gość Zoma
Meggie, U mnie wszystko w porządku czekam na wizytę którą mam za tydzień w środę.