Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gość
Testy owulacyjne wywalcie do kosza, to tylko nabijanie kasy firmom. Poczytajcie starannie o metodzie księżycowej dr Jonasa. Jak już chcecie się wspomóc to łykajcie witaminy, albo pijcie np. Symfolic. Powodzenia

Gość gość
Olej z wiesiołka (np. polski Gal w kapsułkach) stosowany od 1 dnia okresu do czasu wystąpienia owulacji POMAGA zajść w ciążę! Sposób sprawdzony i skuteczny!

20:10 mnie pomógł właśnie wiesiołek.Zaczęłam go brać kilka dni przed miesiączką aż do 16 dnia cyklu.I wtedy właśnie zaszłam,a od kilku miesięcy zmagałam się z brakiem owulacji..

Gość Sandramango
Meggie- dziś mnie paskudnie bolała głowa, zapewne od pogody , przez ostatnie dni miałam kłucie w brzuchu czyli najprawdopodobniej owulacja już była.A tak to ok,po staremu ;) A u Ciebie co słychać?

Gość Host
staram się od 16 lat i nic się nie dzieje. A wy ile się staracie i jak to robicie?

U mnie dzisiaj ostatni dzień @, w zasadzie już prawie się skończyła. Wciskam mężowi kwas od 2 dni, na przyszłą środę mam USG owulacyjne, żeby lekarz dokładnie mi powiedział kiedy mam owulację i czy aby na pewno ona jest. Mam nadzieję, że ten cykl okaże się w końcu owocny! :)

Wczoraj byłam zmienić Metformax 850 na Glucophage 850, bo te skutki uboczne to była jakaś masakra. Na razie schudłam 1 kg:) bez szczególnej diety. Przede wszystkim jem śniadania ( walcząc z mdłościami) i mniejsze porcje obiadu (również walcząc z mdłościami), do słodyczy w ogóle mnie nie ciągnie. Za dwa mies. idę na kontrolę, nie dostałam Clo ani monitoringu, bo na razie nie ma czego monitorować:( No i dalej zażywam Ovarin.

Gość Lukrecja33
Witajcie dziewczyny Staram się o dziecko dopiero jeden cykl Na razie robiłam cytologie i wszystko ok Mam niedoczynność tarczycy i biorę eutyrox Oprócz tego choruje na nerwicę i odstawiam psychotropy Dziś robiłam test wyszedł negatywny Szkoda :)

Gość Sandramango
Lukrecja - szkoda ; ( Jakie masz wyniki badań przy niedoczynności? Dariaanka co u Ciebie? Meggie-sex sex ;D

Gość gość
Niech każda z Was zacznie stosować olej z wiesiołka (do kupienia w aptece, np. GAL) i zażywa go od pierwszego dnia okresu do wystąpienia owulacji. Wiesiołek naprawdę zmienia konsystencje śluzu i ułatwia zagnieżdżenie jajeczka.

Gość Lukrecja33
Niestety nie wiem jakie mam wyniki badan tarczycy. Wiem tylko że po eutyroxie wszystko jest prawidłowo.

Gość Lukrecja33
ile kosztuje olej z wiesiołka?.

Gość Sandramango
Kiedyś chciałam kupić w aptece, ok 30zl.

Gość Lukrecja33
to kupie :)

Gość gość
Zoma a jak u ciebie samopoczucie? na kiedy masz termin porodu?

Gość Zoma
Samopoczucie ok.Termin mam na 28 lutego, ale będę miała cc więc wcześniej nastąpi rozwiązanie.Jestem po dwóch cięciach, więc teraz też cc.

Gość Lukrecja33
Ja brałam od roku 2012 psychotropy na nerwice od tego czasu też nie mam miesiaczki leki odstawiłam i czekam aż wróci miesiaczka.

Gość gość
Jakie witaminy polecacie, nie chce brać kilkulastu tabletek, czekam na wizytę u ginekologa, on wpomniał tylko o kwasie foliowym a z tego co wyczytałam to też inne witaminy się przydają i mogą pomóc zajść w ciążę

Gość Sandramango
Dziś mój 24dc, plus minus jeden dzień w tą albo w tamtą stronę bo plamilam w poprzednim cyklu i niby zapisałam 17.06 ale wcześniej trochę plamilam.Czasem pobolewa mnie brzuch ale nie mam boli jak na @.Pod koniec tygodnie myślę zatestowac. Przez ostatnie 4-5 dni trochę byliśmy zmęczeni pracą i nie wspozylismy ale po zakończonym okresie bardzo często ( co drugi dzien)więc kto wie może zaskoczyło :D W niedzielę mam wizytę u dietetyka bo planuje zrzucić kilka kilo a pozatym wykluczyć i wprowadzić kilka potraw.Oczywiście o ile dzieciątko nie zmieni planów ;) Co u Was?

Gość Lukrecja33
Ja jeszcze nie dostałam miesiaczki od momentu odstawienia psychotropów. A mój partner wyjezdza w ten weekend na 2 tyg wiec sie nie postaramy :/

Gość gośćMon
Cześć dziewczyny - ale dawno tu nie byłam. Nie mogę się doczekać niedzieli aby zatestowac. A w głowie wkręt nieziemski, że może się udało. Ale historia powtarza się co miesiąc :( dziś 24dc, owu była ok 9 dni temu - na monitoringu byłam w czwartek - pęcherzyk był, a w poniedziałek juz go nie było. Pobolewaja mnie piersi, ale nie są jakieś większe, nadwrażliwości tez nie mam. Brzuch pobolewa w sobotę czyli ok 1tyg po owu a teraz już nie boli. No i jak tu wytrzymać do weekendu.... :)

Gość Zoma
Samopoczucie dobre, pojutrze wizyta u gina .

Gość Sandramango
Dziś od południa paskudnie mnie boli brzuch i mam raz na jakis czas biegunke,podejrzewam że to od wód gazowanych bo z mężem kupiliśmy jakieś nowe.Przelewa mi się strasznie w brzuchu ; (ehhh..

Gość gość
zoma napisz jak było na wizycie u gina dziś

Gość gość
Ja wlasnie zrobilam 3testy i wszysykie 2 kreski

Gość gość
Ty czyli kto :)