Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ma na celu zwlekanie z malzenstwem i dziecmi do 35tki i dalej?

Polecane posty

Gość gość
oczywiście uważasz że wszyscy żyją tak jak ty, najpewniej uważasz użytkowników samochodów za nieekologicznym, nienowoczesnych itp. Tak samo jak uważasz posiadanie dzieci za coś nie naturalnego, dziwnego itp. to tak jak ty w stosunku do adwersarzy...wytłumaczyć to trudne słowo, czy sama dasz radę wygooglać?

Gość gość
a jaki cel ma w ogóle płodzenie dzieci? Przecież to sensu nie ma. Tylko wydatek.

Gość gość
Każdy ma inny "czas na dziecko". Dla niektórych nie posiadanie dziecka w wieku 20 lat będzie już "zwlekaniem" bo same rodziły po 18stce. Fakt że ma się pracę, mieszkanie, samochód nie oznacza że "brakuje tylko dziecka" - bo może ktoś ma jeszcze masę planów do zrealizowania a dzieci zaplanowane dopiero przed 40stką jak już zdąży zwiedzić całą Azję i zbuduje dom w Bieszczadach.

Gość gość
Tylko że moje poglądy zgodne są z naturą i zdrowym rozsądkiem. Kobiety od zawsze rodziły i miały dzieci. A ulice w obexnej formie powstały dla samochód. Ty chcesz udowodnić że nie. Zawrócić kijem Wisle.

Gość gość
14:39 To wyłącz komputer, wskakuj na męża i zrób sobie kolejne dziecko. Dawniej kobiety miały ich po kilkoro, nie ograniczały się do jednego czy dwójki :D 🖐️

Gość gość
A po co jakieś wykształcenie? Lepiej być biednym i szczęśliwym, takie doktory to tylko fanaberie mają.

Gość gość
Ja mam 3 więc trzymam normę. :)

Gość gość
Tylko że moje poglądy zgodne są z naturą i zdrowym rozsądkiem. Kobiety od zawsze rodziły i miały dzieci. A ulice w obexnej formie powstały dla samochód. lub nie miały i nie rodziły, jak która. A drogi powstały najpierw dla wozów konnych, jadacych konno i pieszych

Gość gość
14:28 brawo za szczerość, ale mam jedno pytanie. Skoro opisałaś siebie jako osobę dosyć leniwa, samolubna i w gruncie rzeczy pozbawiona uczuć wyższych, to jakim prawem przedstawiasz siebie i sobie podobne jako kobiety "lepszego sortu". To tak jakby złodziej powiedział "nie jestem taki głupi żeby pracować" i czekał na pochwały. Oczywiście każdy ma prawo do własnych poglądów i każdy ma prawo żyć jak chce. Dla mnie jesteś tak jak niepelnosprawny inwalida. On ma prawo żyć, ma prawo do szacunku , należy mu pomagać ale to cały czas niepełnosprawny człowiek, przeciwieństwo wpełni sprawnego.

Gość gość
14:28 brawo za szczerość, ale mam jedno pytanie. Skoro opisałaś siebie jako osobę dosyć leniwa, samolubna i w gruncie rzeczy pozbawiona uczuć wyższych, to jakim prawem przedstawiasz siebie i sobie podobne jako kobiety "lepszego sortu" a co to sa uczucia wyższe wg ciebie? miłość- kocham rodzinę i to bardzo, przyjaźń- mam dobrych przyjaciół i dbam o te relacje, moralność- zyję bardzo moralnie, empatia? współczucie? no też to mam Co mają uczucia wyższe do zrobienia dziecka, patole maja dzieci a nie miewają uczuć wyższych- patrz ostatnia sprawa z Opoczna, kiedy pijany tatuś zakatował dziecko, a mamusia była tak pijana ze martwe dziecko próbowała karmić piersią. A poza tym nigdzie nie mówiłam, ze jestem w jakiś sposób lepsza od kogoś, to już są twoje projekcje i wymysły

Gość gość
gość dziś Tylko że moje poglądy zgodne są z naturą i zdrowym rozsądkiem. Kobiety od zawsze rodziły i miały dzieci. A ulice w obexnej formie powstały dla samochód. lub nie miały i nie rodziły, jak która. A drogi powstały najpierw dla wozów konnych, jadacych konno i pieszych x Tak, jej poglądy są zgodne z naturą. Rodząca 40latka to stara raszpla, aczkolwiek ogólnie to jeszcze młoda kobieta pełna sił. Zaraz napiszesz, że przecież jesteśmy płodne nawet do 50rż, ale gdybyś mieszkała w buszu to masz pomoc całego stada, a 3-4 latek potrafi szukać jadalnych korzeni. Dlaczego małe dzieci często torturują małe zwierzęta? Bo to instynkt. I przepraszam bardzo, ale nie każda droga to ulica, a ona pisze wyraźnie "ulice w obecnej formie".

Gość gość
należy mu pomagać ale to cały czas niepełnosprawny człowiek, przeciwieństwo wpełni sprawnego. no tak, ale przez analogię- kto jest wartościowszy dla społeczeństwa naukowiec na wózku, który nie zatańczy, nie zagra w piłkę , ale wymysli lek na raka, czy zdrowy prosty fizyczny , który nic nie wymysli, wykonuje proste prace, w czasie wolnym wypije i poooroooocha i jest bez problemu zastępowalny przez sobie podobnych

Gość gość
a ona pisze wyraźnie "ulice w obecnej formie". a jaka to forma, bo ulice były wytyczone i w miastach starożytnych i średniowiecznych i u Inków itp

Gość gość
Tak, jej poglądy są zgodne z naturą. Rodząca 40latka to stara raszpla zgodnie z natura to kobiety rodzą aż do czasu kiedy płodność pozwala, więc również po 40-ce. To też natura

Gość gość
14:58 najwyższą forma uczuć wyższych jest miłość. Niektórzy twierdzą że miłość matczyna jest najczęstszą forma miłości. Generalnie trochę razi zestawienie dziecko=nie będę mogła chodzić do kina. Raz ze to nieprawda bo można się wyrwać do kina, a dwa że to taki przykre porównanie. Gdybyś napisała nie chce dziecka bo jestem chirurgia i operacji 24 hej na dobę ludzi to jeszcze jako tako, ale ze do kina nie będziesz mogła chodzić. To takie odhumanizowane.

Gość gość
Może i poglądy zgodne z naturą, ale szkodliwe. Powinno nas być MAX 1 miliard, a tu ciągle nowe dzieci i dzieci. Był taki fajny serial Utopia, gdzie gość stworzył wirus, który ubezpłodniał. Płodne były tylko pojedyncze jednostki. Szkoda, że naprawdę nikt tego nie puścił w świat. Bo to co mamy obecnie to jakiś koszmar. Człowiek na człowieku, poziom kortyzolu w społeczeństwie wybił ponad normę, ludzie się zabijają, niszczą. Ale tak to już jest jak jest ZA CIASNO.

Gość gość
ale gdybyś mieszkała w buszu to masz pomoc całego stada, gdybyś mieszkał w buszu to by nie dozył 50-ki,

Gość gość
Co do natury jeszcze. Niestety, ale natura nie przewidziała, że my zabierzemy się za cywilizacje, będziemy się kształciły do 35rż, że będziemy się szarpać o finanse, aby nasze potomstwo miało się dobrze, to może płodność dałaby nam w wieku 30-70 lat. Natura nas pod tym względem skrzywdziła i możecie chodzić na rzęsach, a rodzenie pierwszego dziecka po 3rż, bo tam mi się chciało będzie zwlekaniem.

Gość gość
To takie odhumanizowane. to przenosnia idioto. Poza tym ilu rodziców kocha swoje dzieci warunkowo- bardziej gdy spełniaja ich oczekiwania i ida drogą, która rozice dla nich widzą, inaczej jest żal, rozczarowanie, pretensje i poczucie zmarnowanego zycia. Naczytałes się bajek i egzaltacji o miłości

Gość gość
a rodzenie pierwszego dziecka po 3rż, bo tam mi się chciało będzie zwlekaniem. tak, ale tylko wtedy kiedy do 45 r.ż chcesz urodzić co najmniej kilkoro. Jesli nie to niema znaczenia

Gość gość
15:01 kto jest bardziej wartościowy? Ty się nie martw społeczeństwem skoro nie jesteś wstanie martwić się o jednego człowieka czyli swoje dziecko. Poza tym kto jest bardziej wartościowy, prosty fizyczny który zachował swoje człowieczeństwo czy umysłowy który je zgubił? To jest pytanie o jednostkę a nie społeczeństwo. O istotę człowieczeństwa, a nie o to kto lepsza pracę ma. Nawet najbardziej inteligentny człowiek który zabija dzieci lub świadomie niszczy swoją płodność jest mało wartościowy.

Gość gość
robienie dzieci to istota człowieczeństwa? a rodze psów to istota psiejstwa, rodzenie kurczą to istota kurzęctwa?

Gość gość
gość dziś ale gdybyś mieszkała w buszu to masz pomoc całego stada, gdybyś mieszkał w buszu to by nie dozył 50-ki, x No jakby istniał jakiś gatunek zwierzęcia, który polowałby na homo sapiens tylko dla zabawy, to pewnie nie. Nie udawaj głupszej niż jesteś. Niektóre plemiona afrykańskie, czy indiańskie w Ameryce Płd, tak właśnie żyją. Dzieci są dobrem ogółu, matki wychowują je krótki czas, a potem dzieci biegają samopas. Rodząc w wieku 45 lat, za 2 lata nie masz ciągle na głowie zbuntowanego dwulatka. Chcesz rodzić w tym wieku? To sobie ródź, ja podziękuję. Jak widzę małe dzieci, to sobie myślę, jak to dobrze, że moje mają po 10-13 lat.

Gość gość
15: 08 czujesz się nie kocha bo nie dałaś rodzicom wnuków? Co ty możesz wiedzieć o miłości rodzicielskiej skoro rodzicem nie jesteś? Wymagania wobec dzieci to jeszcze nie brak miłości.

Gość gość
" Nawet najbardziej inteligentny człowiek który zabija dzieci lub świadomie niszczy swoją płodność jest mało wartościowy. " to ty masz nieźle garnek obity jak dla ciebie największą twoją wartością jest twoja cipka

Gość gość
15:12 w sumie to tak, napewno "wiekszosc" tej istoty. W sumie nawet cała istota. Jaki jest sens twojego kształcenia się, robienia czegoś istotnego dla ludzi jesli za 50 lat ludzi nie będzie?

Gość gość
Co ty możesz wiedzieć o miłości rodzicielskiej skoro rodzicem nie jesteś? a co ty wiesz o słońcu skoro tam nie byłaś, co wiesz o roslinach skoro nia nie jesteś, co wiesz o życiu w buszu skoro tak nie zyłaś, co wiesz o mnie skoro mna nie jesteś, itp itd

Gość gość
bo żyjesz tu i teraz a nie za 50 lat

Gość gość
gość dziś a rodzenie pierwszego dziecka po 3rż, bo tam mi się chciało będzie zwlekaniem. tak, ale tylko wtedy kiedy do 45 r.ż chcesz urodzić co najmniej kilkoro. Jesli nie to niema znaczenia x Ciągle czegoś nie rozumiesz. Natura kobieto, natura! Ciało jest inne, poród jest inny. Ja rozumiem, że dla późnych pierwiastek cc jest super rozwiązaniem, bo taka 40stka ma z reguły już sztywne mięśnie, ale natury jako takiej nie da się oszukać. Płodność u większości kobiet spada i koniec kropka. Bez gina już nie pojedziesz. Pluj się ile chcesz, ale czekanie do "połowy" swojego życia, aby się rozmnożyć jest zwlekaniem i tyle. Twój wybór jak najbardziej, ale to jest zwlekanie. Autorka wyraża tylko swoje zdziwienie, że jak ją społeczeństwo teraz widzi to wyraża swoje zdziwienie, jakby kosmitę zobaczyli, bo ona młoda i ma dzieci.

Gość gość
Jak ja uwielbiam te wynurzenia znudzonych panien "nikt", chlapiących co nie bądź zamiast zająć się czymś konstruktywnym :) Będzie taka jedna z druga uczyła osoby które coś więcej już przeżyły niż wyjazdy na koncerty i do kina, to jest jedyne co macie w tym zycku bo tak to tylko robota i karta z debetem :) i.macie się za lepsze od matek? A z której strony? Weź się jedną z druga do roboty a nie na kafe siedzisz. Czy tak wygląda to słynne "robienie kariery" albo rozwój osobisty? :D i nie pieprzta ze na zachodzie to norma, bo Zachód juz dawno odrzucil tzw.druga fale feminizmu polegająca na wartościowaniu kobiet na lepsze (czyli niby te z karierą) i te bez i się z tego brechta. A wy jak zwykle zacofane. Na Zachodzie hest modne robta co chceta a od tzw.stylu matki nieobecnej przy dzieciach juz się odchodzi. Zacofane kury :)))))