Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wasze dzieci obchodziły pierwsze urodziny?

Polecane posty

Gość gość

Jak uczciliście ich pierwsze święto? Byla to duza czy mala impreza, w domu czy w lokalu? Mysle o skromnych urodzinkach w domu, tort, slodkie i najblizsi. Ale czuje nacisk ze strony rodziny, ze powinnam urodziny syna wyprawic w lokalu bo kazdy tak robi... serio kazdy tak robi? Naprawde musze zapraszac wszystkich wujkow i ciotki, ktore moje dziecko widzialo zaledwie dwa razy odkad sie urodzilo? To nie jest tak ze olewam jego urodziny, tylko chce zamowic tort, kupic balony, zamowic fotografa zeby uwiecznic te chwile... i to wszystko. Czekam na wasze opinie, pozdrawiam :)

Gość gość
Ja ostatnio robiłam urodzinki synka i zaprosiłam najbliższą rodzine,dziadkow ,rodzeństwo z mojej strony i brat z narzeczoną od strony mojego męża ,imprezkę zrobiliśmy na powietrzu był grill,później tort ,dzieci miały się gdzie bawić i było fajnie ,myślę że pierwsze urodzinki są dla najbliżej rodziny ja bym nie zapraszała wszystkich przecież to urodziny ,gdyby wtedy było zimno planowaliśmy zrobić urodziny w domu

Gość gość
Jeśli nie chcesz dużego przyjęcia to uświadom rodzinę przecież to urodziny twojego dziecka ,a i zdjęcia sami robiliśmy więc pamiątka i tak jest

Gość gość
Ja nie robie , nie stac mnie

Gość gość
Roczek córki robiłam w domu, zamówiłam tort, upiekłam dwa ciasta, zrobiłam szaszłyki i kilka przystawek, mama zrobiła trzy sałatki, do tego cukierki, balony, serpentyny i już. A córka i tak pół przyjęcia przespała :D

Gość gość
W domu. Zaprosilismy najblizsza rodzine, zamowilam tort, zrobilam ciasta i kupilam owoce. Milo posiedzielismy przy kawie i tyle ;)

Gość gość
Myślę że nie ma sensu robić w lokalu ,to jednak kosztuje ,każdy da dziecku jakiś prezent a ty nie dość że płacisz od osoby to ci się nie zwroci,rodzina mądra bo to nie oni będą płacić a przyjdą najedza się...to nie chrzciny czy wesele takie moje zdanie ale zrobisz jak uważasz

Gość gość
my mamy male mieszkanie i lipa.

Gość gość
Robiłam w domu małe przyjęcia dla rodziny- dziadkowie, chrzestni i nasze rodzeństwo. Zrobiłam dekoracje, tort, na wstępie u nas praktykuje się "wróżbę" z przedmiotami do wyboru dla dziecka, tak z przymrużeniem oka ;-)Przygotowałam też krótki pokaz zdjęć dzieci z rodzinnego albumu od urodzenia poprzez wszystkie ważne wydarzenia i osiągnięcia z pierwszego roku życia. Babcie się wzruszyły i mam fajną pamiątkę, a w trakcie mieliśmy czas podać kolację. W lokalu robiłam chrzciny, natomiast roczne dziecko w restauracji to dla mnie słaby pomysł. Nie chciałabym ganiać za ledwo stojącym na nogach maluchem, bo moje akurat takie były.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi :)

Gość Doriswolk
Ja mam roczek w listopadzie i nie mogę się doczekać :) Mamy małe mieszkanie więc będzie na dwie tury. Rodzice jednego dnia, a moje rodzeństwo i chrzestni córki drugiego. Już się jaram bo chcę robić kilka zdrowych przekąsek takich żeby córka też mogła jeść z nami wszystko. I obmyślam dekoracje (z chińskiego sklepu :D kupię jakieś ponpony z bibuły itp). Uwielbiam takie rzeczy <3

Gość gość
co to są "ponpony"? :o

Gość gość
Ponpony to zapewne chińscy kuzyni little pony ;-)

Gość gość
Mój maź długo pracuje to przez dzień upiekłam tort dla małego i byliśmy tylko my na syna urodziny. Każdy kto miał czas czy ochotę przyjechał w weekendzie na ciasto i kawę. Pierwsze urodziny są tak naprawdę dla dziecka i dla Was. Dziecko nie jest w stanie zapraszać gości i robienie w lokalu jest głupota bo i tak dziecko tego nie będzie pamietać i tu chodzi o nim a nie o rodzinie

Gość gość
W domu i pozniej rowniez. W Niemczech jest taka tradycja, ze na urodziny dzieci zaprasza sie tyle dzieci, ile akurat dziecko konczy lat.