Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dojrzali faceci nadal mieszkają z rodzicami???

Polecane posty

Gość gość

mam na mysli takich miedzy 30 a 50. Nie czuja potrzeby, zeby sie w koncu usamodzielnic? Mam wiele kolezanek po 30, ktore mieszkaja same ale ani jednego kolegi w takiej sytuacji. Zastanawiam sie czy warto sie z takim umawiac. Ja sama mam 34 lata ale mieszkam sama, mimo, ze mamusia mi nieraz proponowala przeprowadzke do niej w ramach oszczednosci.

Gość gość
Odpowiedz: bo sa nieudacznikami. Jak facet doslownie nie ma jaj, nie ma testosteronu, to nie ma motywacji by wspolzawodniczyc. Jest wowczas oferma zyciowym. Trzeba umiec zdobyc wyksztalcenie, zarobic, byc zaradnym. Nie bawic sie w sentymenty, tylko piac sie w gore. Na dodatek, dla Was kobiet, nie tyle portfel, co meska zaradnosc dziala jak.mocny afrodyzjak, zwlaszcza gdy pachnie nutka pewnosci siebie. Pozdrawiam serdecznie. W.

Gość gość
A jaki masz metrów? Ja mam ponad 300 i nadal widzisz problem jakiś z mieszkaniem z rodzicami?

Gość gość
odpowiem ci jako facet: nie warto. Sam znam dwóch facetów grubo po 30. mieszkających z rodzicami i obaj są... jakby to powiedzieć lekko nienormalni. Może nie chorzy psychicznie, ale ja bym z takim dłużej nie wytrzymał nawet jako kolegą.

Gość gość
gość dziś Odpowiedz: bo sa nieudacznikami. Jak facet doslownie nie ma jaj, nie ma testosteronu, to nie ma motywacji by wspolzawodniczyc. Jest wowczas oferma zyciowym. Trzeba umiec zdobyc wyksztalcenie, zarobic, byc zaradnym. Nie bawic sie w sentymenty, tylko piac sie w gore. Na dodatek, dla Was kobiet, nie tyle portfel, co meska zaradnosc dziala jak.mocny afrodyzjak, zwlaszcza gdy pachnie nutka pewnosci siebie. Pozdrawiam serdecznie. W. xxx Dokładnie jest tak, jak piszesz. Jeśli chodzi o facetów to mnie akurat na kasie nie zależy bo mam swoją i to niemałą ale imponują mi zaradni mężczyźni, tacy co to na bezludnej wyspie zapewnią kobiecie miejsce do spania i przyniosą upolowaną zwierzynę na kolację do przyrządzenia. Facet nie musi być bogaty. Musi być pracowity i zaradny. Tyle w temacie.

Gość agnesaaaaaaaaaaaaaa
dlatego, że czekają aż poznają kobietę z którą się zwiążą na stałe i wtedy wyprowadzą się pewnie do niej :( a ten przypadek? Poznałam ostatnio rozwodnika, ma 34 lata i ma syna. Syn mieszka z matką ale on może go często do siebie zabierać. Mieszka z rodzicami. Twierdzi, że pomagają mu w opiece nad synem a i on pomaga rodzicom, szczególnie ojcu, który nie ma jednej ręki. I co wtedy?

Gość gość
Ja też znam takiego: mieszka z rodzicami w bloku, żyje z dorywczej pracy, dokłada się do czynszu, posprząta swój pokój, czasem coś naprawi i tyle. A cała reszta to: komputer, popisywanie jednocześnie z różnymi kobietami (gustuje w mężatkach, które zwierzają mu się ze swoich małżeńskich nieszczęść), piwko z kolegami i "pi...enie" się z "laskami " po krzakach. Ot- zwykły nieudacznik i życiowy "przegryw", który na starość skończy jako klient darmowej "garkuchni" przy kościele i będzie miał pretensje do całego świata.

Gość gość
i tak dziwne, że w ogóle ktoś chce z takim uprawiać seks. Większość takich "facetów" jest samych, mieszka z rodzicami, nie bardzo mają znajomych, zwykle też nie pracują albo praca typu sprzątanie czy ochrona.

Gość gość
Ja mieszkam z rodzicami.do tego co sie pnie w gore-5 lat w Legii Cudzoziemskiej spędziłem,3misje+1dla prywaciarza.czy nadal jestem gorszy bo z rodzicami mieszkam?

Gość gość
Ciapy

Gość gość
Ciapy ale przynajmniej mamy spokój i robimy co chcemy, kiedy chcemy i nikt nas nie ogranicza. A kasę mamy, w dodatku całą dla siebie, bo zarabiamy nie skończymy w mopsie, spokojna twoja. :) A wy niektórzy dalej męczcie się ze swoimi partnerami.

Gość gość
A ja choć jestem sam, to wyprowadzilem sie od rodziców. Wolę płacić czynsz, prać i gotować niż z nimi mieszkać. Na dłuższą metę wykanczają mnie psychicznie, a jak przyjeżdżam raz w tygodniu na obiadek to są do rany przyłóż. Nie jestem najbardziej zaradny życiowo ale żyję sobie spokojnie, nie rozumiem jak można waletować u starych po, dajmy na to, 25 roku życia.

Gość gość
2017.07.22 Stary koń i nie dokłada się rodzicom do czynszu, rachunków? Nie dziwne, że dzisiejsi "faceci" są coraz gorsi. Rozpuszczone chłopaczki :D

http://totalfinanse.pl/ Najlepsza porównywarka finansowa. Porównaj i wybierz najlepszy kredyt hipoteczny, gotówkowy, kartę kredytową, lokatę, konto lub chwilówkę. Sprawnie, szybko i wygodnie znajdziesz najlepsze oferty kredytów i pożyczek dla siebie. Porównaj i oszczędzaj!

Gość gość
Jak jest się samotnym jak ja i mieszka się w dużym domu to jaki jest sens napychać kabzę obcej osobie? W domu dokładam się tyle samo co jak bym wynajmował od kogoś ale przynajmniej wspieram w ten sposób rodziców. Dodatkowo zajmuje się wszystkimi drobnymi remontami , często też ugotuję, posprzątam. Dodam jeszcze że mam kilka km do pracy wiec w ogóle jest bajecznie. Wiem, wiem tylko nieudacznicy tak robią ale jak nazwać kogoś kto płaci na nieswoje mieszkanie a dodatkowo nie odkłada pieniędzy na swoje własne w przyszłości? Jak dla mnie to sztuka dla sztuki... Wyprowadzka staje się konieczna w momencie kiedy ma się drugą połówkę ale mi to nie grozi :D:D:D Mężczyzna, 29

Gość gość
Ja mam duży dom z rodzicami bez sensu żebym mieszkał sam, odkładam kasę dla siebie i narzeczonej, mieszkanie z rodzicami mi to ułatwia. Dodatkowo sprzątam, pomagam, dorzucam się do rachunków, kupuję sprzęty na ogród itd.

Gość gość
Baby mają ból doopy bo takiemu nie da się zwalić na łeb z całym inwentarzem i pewnie jeszcze dzieckiem z pierwszego związku :). Uwielbiam to, same mieszkają u mamusi pod spódnicą aż trafi się książę który przeniesie ją razem z szafą do swojego mieszkania ale do oceniania innych pierwsze

Gość gość
Jak się nie wyprowadzisz od rodziców to zawsze będziesz dużym dzieckiem, choćbyś utrzymywał siebie, ich i dom. Wyprowadziłam się od rodziców późno, miałam 27 lat, i dopiero wtedy stopniowo dorosłam - poczułam się odrębną, dorosłą jednostką, a nie tylko częścią rodziny w składzie mama, tata i córka. I to stanie się odrębną, dorosłą jednostką jest warunkiem stworzenia dobrego związku.

Gość gość
Aaa to dlatego większość kobiet w związkach jest do doopy :). Bo zazwyczaj facet ją zabiera prosto od mamusi :)

Gość gość
Tak, myślę, że człowiek, który nie zerwał pępowiny, będzie kiepski w związku. A zerwać ją trzeba mentalnie i fizycznie. Dotyczy to i kobiet, i mężczyzn.

Gość gość
Jak ktoś mieszka na wsi i ma poy****ych starych to wskazane, zeby sie wyprowadzil. Beka z wyksztalconych i z praca, ktorzy zalegaja u starych do 30stki.

Gość gość
gość dziś Jak się nie wyprowadzisz od rodziców to zawsze będziesz dużym dzieckiem, choćbyś utrzymywał siebie, ich i dom. Wyprowadziłam się od rodziców późno, miałam 27 lat, i dopiero wtedy stopniowo dorosłam - poczułam się odrębną, dorosłą jednostką, a nie tylko częścią rodziny w składzie mama, tata i córka. I to stanie się odrębną, dorosłą jednostką jest warunkiem stworzenia dobrego związku. xxx xxx Miałam podobnie. I zgoda, dopóki mieszkasz z rodzicami to mimo pełnoletności nadal jesteś jak dziecko, nawet jak dokładasz się do przysłowiowego życia. Przykład koleżanki. Płaci rodzicom 500 zł, za ogółem- jedzenie oraz gaz, prąd, internet itd. Ona pracuje, ubrania, kosmetyki kupuje sama. Ale: wieczne pytania: gdzie idziesz, kiedy wracasz? potem jesteśmy gdzieś na mieście a on o 21 mówi, że musi wracać do domu, bo rodzice nie lubią jak ona późno wraca. A "dziewczyna" ma już 43 lata :( To duże dzieci.

Gość gość
bo im dobrze z rodzicami .opie kuja sie nimi

Gość gość
kazdy zyje jak chce.

Gość gość
znam takiego - 42 lata, krytykuje wszystkich i poucza, potencjalna narzeczona ma mieć własny dom, on się wprowadzi! poza tym kocha wyłącznie mamę :) jeśli ktoś ma bardzo trudną sytuację i mieszka z rodziną - ok, ale jeśli można się wynieść z gniazda - to koniecznie! rodziców odwiedzić od czasu do czasu :) pójść na pokój i pożyć samemu... zawalczyć o samodzielność, uda się albo nie, ale próbować warto, zawsze krok ku dorosłości. znam jeszcze kombinację : rodzice na parterze, dorosłe dziecko z partnerem i własnymi dziećmi na piętrze, niby ok, ale ścinają się często :P

Gość gość
"Tak, myślę, że człowiek, który nie zerwał pępowiny, będzie kiepski w związku. A zerwać ją trzeba mentalnie i fizycznie. Dotyczy to i kobiet, i mężczyzn." popieram dorosly czlowiek powinien prowadzic samodzielne zycie

Gość gość
z takimi facetami jest cos nie tak i nalezy trzymac sie od nich z daleka

Gość gość
trzeba zycie samodzielnie poznac , byc zaradnym , samowystarczalnym

Gość gość
a ja znam taką jedną z bachorem która mieszka z rodzicami ;) w dodatku żyją jak w chlewie :-P

Gość gość
"Dokładnie jest tak, jak piszesz. Jeśli chodzi o facetów to mnie akurat na kasie nie zależy bo mam swoją i to niemałą ale imponują mi zaradni mężczyźni, tacy co to na bezludnej wyspie zapewnią kobiecie miejsce do spania i przyniosą upolowaną zwierzynę na kolację do przyrządzenia. Facet nie musi być bogaty. Musi być pracowity i zaradny. Tyle w temacie." xxx o kooorfa mam mroczna wizje