Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiur88

Mamusie listopad 2017 cz.2 ;)

Polecane posty

Gość Lucyna30
Kasiur, Karola ja nie mam nic złego na myśli... Tylko mnie to zastanawia, jak można pod koniec ciąży jeszcze tak przyszłe mamy stresować ;* 1003 mam nadzieję, że już wyjdziecie ;* i Jaś będzie mógł spać już w swoim łóżeczku, tak starannie dobranym i przygotowanym przez rodziców ;* dużo zdrówka dla Was!

Gość gośćfif
Gosc1003!trzymam kciuki mam nadzieje ze u Ciebie skonczy sie to wyjsciem do domu , zycze Ci z calutkiego serca !!!! :** bo jak wspominalam u nnie to zakonczylo sie naswietlaniem i dluzszym pobutem w szpitalu :((( ahaa przez skore pokazywal aparat zawsze wiecej niz z krwi :):) takze badz dobrej mysli :*

Gość przyszła_mama2017
Gosc1003 wiadomo ze co w domku to w domku. Trzymam kciuki za szybki powrót do domku. Wszystkiego dobrego <3 :-*** Mam pytanie do kobiet ktore rodziły. Czy miałyscie robiony masaż szyjki? Czy bolało? Czy cos on daje? Czy zawsze podczas porodu jest robiony?

Gość DomDel
Jakie pieluchy będziecie używać? Zakupiłam paczkę Dada Premium, bo u starszego Dada dobrze się sprawdziła, ale kurcze nie mają wycięcia na pępuszek :-( u starszego stosowaliśmy też Happy i te najmniejsze wycięcie miały, ale teraz w sklepie ich nie widziałam :-(

Gość przyszła_mama2017
Ja też mam w planach Dadę z Biedronki. Na początek kupiłam Dada New Born jedna paczkę tylko. Bo nie wiem czy uczulenia nie bedzie. A zapasów robic nie będę na razie. ;)

Gość gość kasiur88
Dziewczyny chyba pojade na IP :/ boli mnie podbrzusze tak jak na silny okres :( cholerka nie wiem czy sprobowac najpierw nospe i poczekac czy jechac...do 4nad ranem nie spalam jakas niespokojna bylam :( normalnie sie boje bo to dopiero 36t6d

Gość Fenyloetyloaminka
Kasiur, nim pojedziesz weź ciepłą kąpiel lub prysznic dla relaksu. Jeśli ci nie przejdzie to wtedy jedź. Rada mojej położnej. Gościu, według mojej gin Urosept jest całkowicie bezpieczny. Ja biorę, bo mam nieliczne bakterie. Dziewczyny jeśli dołączyłyście do programu Rossnę w Rosmanie to powinnyście teraz otrzymać maila, że paczka pieluch za 3 grosze jest do odebrania - Pampersy. Ja planuje używać Baby Dreams, bo nie są bielone chemicznie i mają 50% biodegradalność. Mam nadzieje, że się sprawdzą, bo nie chce przyczyniać się do pogłębiania zanieczyszczenia środowiska, a wielorazowych się boję. :D

Gość przyszła_mama2017
Kasiur moze jednak pojedz, tam sprawdza co i jak. Bo moze rozpoczynac sie poród przedwczesny lub cos innego dziac. Lepiej dmuchać na zimne. Lepiej wyjsc na panikare niż cos przeoczyc, albo załować ze nie zareagowało sie odpowiednio. Trzymam kciuki zeby bylo ok. Daj znać jak cos. Buziaki :-****

Gość gość
dziewczyny które brały luteinę podjężykową napiszcie do którego tygodnia ciąży ją brałyście i jaki był schemat jej odstawienia- u mnie mam ją brać od pozytywnego testu podjęzykowo na początku 3x1 co 8 godzin dziennie- proszę o odpowiedz gdyż zmieniam miejsce zamieszkania i lekarza a nie wiem na jakiego trafie -lipcówka

Gość gośćffbasia
Też myślę Kasiu że lepiej podjechał na IP. Ja kochane używałam zawsze przy dzieciach dada, Happy i pampersy te zielone. W sumie zależy gdzie robiłam zakupy. Najbardziej odpowiadały nam Bella Happy że względu na to że ortopeda je polecał bo są szerokie i nie trzeba było podwójnie pieluchować (chodzi o bioderka) ale to też zależy od dziecka czy wymaga takiego pieluchowania to się każda dowie na kontroli u ortopedy.

Gość przyszła_mama2017
Gosc 10:00 my tu nie udzielamy porad lekarskich. Nie odbierz tego zle, ale nie znamy sie na tym. Najlepiej zapytać ginekologa, on powinien zdecydowac co jest dla Ciebie dobre . ;)

Gość gość kasiur88
Lipcowka ja bralam od pozytywnego testu do 12tc 3x1 odstawienie stopniowe 2x1 przez kilka dni i tyle

Gość karola0096
Lucyna jak sie zacznie niespodziewanie to wtedy od razu na szpital. W karcie mam wpisane ze mialam 2 ciecia wiec chyba by wiedzieli co zrobic. Ale wiadomo ze lepiej skierowanie mieć. Ale w obu ciazach nic a nic nie dzialo sie przed terminem wiec pewnie o teraz tez tak bedzie. Choc roznie bywa.

Gość karola0096
Kasiur ja tez mam szpital w domu. Obydwoje dzieci maja zapalenie pluc..; ( Jak sie czujesz wybralas sie na IP czy przeszło?

Gość gość kasiur88
Karola wzielam nospe lezalam godzine w wannie i dalej boli jak na okres :( bede sie powoli na ta IP zbierac a jeszcze mnie goni ale to chyba z nerwow :/

Gość gośćffbasia
Kasia, daj znać co i jak:-) będzie dobrze!!! Karola przykro mi że dzieciaczki chore, biedactwa. I Ty biedulko pod koniec ciąży zamiast odpoczywać masz pewnie pełne ręce roboty:-(

Gość karola0096
Kasiur albo z nerwow albo oczyszczanie przed porodem. Jestes dzien pozniej ode mnie bo ja mam dzis 37t0d. Trzymaj się i dawaj znac. Basiu ja z tymi rozrabiakami to i tak mam na codzien istny cyrk heh.. ale teraz jak chorzy to jeszcze gorzej piszcza.

Gość DomDel
U mnie też syn z zatkanym nosem od wczoraj, oczka już mu się szklą powoli, więc pewnie na wieczór będzie gorączka :-( a ilekroć on rozłożony to za chwilę i mnie dopada. Nie podoba mi się taka opcja :-( zwłaszcza, że to już 38t1d

Gość gość kasiur88
Dziewczyny zostalam na patologi :( termin jakim sie sugeruja to termin z om czyli dzisiaj 37t4d juz mnie nie wypuszcza z szpitala

Gość gość
Kasia a mówili co się dzieje??

Gość gość kasiur88
Lekkie skurcze ale szyjka dluga i zamknieta na wszystkie spusty... Lezalam godz pod ktg i kroplowka i popuscilo :) doktor powiedzial ze poczekaja 3 dni i najwyzej beda ciac bo bedzie 38tc

Gość DomDel
Kasia, wszystko będzie dobrze :-) najważniejsze, że ciąża już donoszona, a Ty jesteś wśród fachowców :-) 3mam kciuki!

Gość gość
Kasiur jak tam sytuacja z zaludnieniem w szpitalu? Są miejsca na sali? Czy dostawki i korytarz idą w ruch?

Gość gość kasiur88
U mnie luzy :) chciaz na sali na 6lozek jest komplet :) ale tak ogolnie nie jest zle tylko bylam w szoku przy przyjęciu bo zamiast gdzies w recepcji mnie przyjmowac to wzieli mnie na trakt porodowy ;)

Gość przyszła_mama2017
Kasia dobrze ze jesteś pod opieką i ze już lepiej ;) moze myśleli ze bedziesz juz rodzić skoro na trakt porodowy Cie zawiezli ;) odpoczywaj sobie teraz ;)

Gość Fenyloetyloaminka
No to nadchodzi fala naszych porodów :) Kasiur, trzymam kciuki :) My dziś łóżeczko skręcamy ^^ Jeśli chodzi o wózek to waham się Roan Bass, Adamex Vico czy Bebetto Vulcano. Na pewno szary :) Czeka nas w ten weekend podjęcie decyzji.

Gość goscxy
Dziewczyny, orientujecie się czy mozna odmówić przyjęcia odwiedzin w szpitalu? Tzn nie życzę sobie aby ktoś (patrz teściowa) oprócz mojego męża nas odwiedzał, a wiem że są osoby (patrz tesciowa) ktore mają głęboko moje życzenia i uważają że mają prawo przyjść w godz odwiedzin.

Gość gośćffbasia
Oczywiście że możesz, teściowa zostanie wyproszona ale napewno personel ją poinformuje że takie jest Twoje życzenie. Też mam taką ochotę sobie tego samego zażyczyć:-)

Gość DomDel
U mnie w szpitalu może tylko mąż przyjść i nie są mile widziane odwiedziny innych osób, ze względu na poszanowanie intymności innych pacjentek. Zwłaszcza, że odwiedziny są na sali, a nie w jakimś specjalnym miejscu. I tej wersji się będę trzymać :-)

Gość przyszla_mama2017
Oczywiscie ze mozecie zaznaczyc ze nie chcecie wizyt poza mezem/ojcem dziecka. Przykre jest to,ze na siłe ktos chce odwiedzac kobiete po porodzie. Tym bardziej, ze ona informuje ze nie chce. To mąz powinien uświadomic swoją mamusie, zeby poczekala na zaproszenie. Nic nie stanie sie jak odwiedzi Was pozniej. Kobieta po porodzie potrzebuje spokoju, odpoczynku. Doskonale rozumiem ze nie zyczycie sobie wizyt tesciowych. Ja tez nie chce odwiedzin po porodzie. Ani po wyjsciu do domku przez jakis czas. Musze dojsc do siebie, złapać rytm. Nie bede ledwo zywa gosci przyjmować, albo na sile sie ogarniac czy sprzatac bo tesciowie przyjada. Dziecko mocno nie zmieni sie przez dwa/trzy tygodnie ;) wiec moga poczekac.