Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiur88

Mamusie listopad 2017 cz.2 ;)

Polecane posty

Gość gośćffbasia
U nas nie robią i odradzają. Nie wiem dlaczego. Gośćxy może się mylę ale myślę że coś się u Ciebie zaczyna:-):-):-) inie krępuj się to normalne. Powiem więcej, aż Ci zazdroszczę:-) życzę Ci żebyś szybciutko i leciutko urodziła.

Gość gość kasiur88
Goscxy mysle ze Basia ma racje ;) ja tez biegalam jak szalona i wkoncu wyladowalam na ip z bolami ale dali mi kroplowli i przeszlo bo byl dopiero 37t4d ;) a u Ciebie 40 takze trzymam kciuki niech sie rozkreci i pojdzie wszystko szybko i bezbolesnie :*

Gość Lucyna30
A mam pytanie do dziewczyn po cc, czy stosujecie albo zamierzacie stosować plastry na blizne lub maści, czy żele? Jak tak to od kiedy?

Gość gośćfif
Lucynka ja stosuje plastry sutricon po 2 tyg po porodzie :) obecnie mam tyg przerwe i zastanawiam sie czy nadal plastry czy masc

Gość Lucyna30
fif też mam te plastry, ale jeszcze nie używałam... czy miałaś jeszcze strupki jak zaczęłaś stosować, czy opuchliznę? u mnie w pn minie 2 tygodnie... zobaczę jak będzie wyglądała blizna ;) boję się, że za wcześnie zacznę :/ mam jeszcze żel scarsilc... w aptece mi polecili, ale jeszcze nic nie używałam ;)

Gość gośćfif
Ja mialam strupki i opuchlizne wszystko bylo ok:)

Gość gość
Aha pytaln w aptece czy mizna stosowac 2 tyg po i mowili ze im szybciej tym lepiej

Gość gość kasiur88
Co do blizny to u mnie nie jest za ciekawie :( troszke mi sie rozeszla w 2miejscach :/ i polozna kazala narazie zwyklym plastrem zakleic zeby bron boze nic sie tam nie wdalo :( kurcze najlepsze jest to ze nic nie bolalo ani nic nie czulam w poniedzialek bylo dobrze a we wtorek taka niespodzianka :( jutro znowu przychodzi i bedzie odklejac...zobaczymy jak to bedzie wygladalo

Gość Fenyloetyloaminka
Czytając was jestem coraz bardziej przerażona wizją cc ;(

Gość bucikowa
Fenyloeloetsminka Ja też jestem przerażona, mam mieć 16, albo 17 lis. o ile wytrzymam ;-) już po nocach mi się śni.....koszmar

pierwszazabawka.pl Kontrastowe zabawki. Każda stworzona tak, aby od pierwszych chwil pomóc w stymulowaniu wzroku u maluszka, a to za sprawą biało czarnych kolorów, które są najbardziej rozpoznawalne. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami na stronie pierwszazabawka.pl oraz na black&white baby stuff na fb i instagramie.

Gość Lucyna30
Dziewczyny nie przejmujcie się tak ;) po pierwsze napewno dotrzymacie terminu ;) po drugie przy obu porodach (czy naturalnym czy cc) najważniejsze jest wsparcie bliskich ;) wszystko co złe jest do zapomnienia ;* a dzieciaczki są takie urocze, kochane, malutkie i bezbronne ;* potrzebują Was! dacie radę ;* jak już będziecie je tulić w swoim zaciszu domowym nic więcej nie będzie się liczyć ;* poczujecie spokój i szczęście nie do opisania ;* powodzenia! dziękuję dziewczyny za rady ;) narazie chodzę jeszcze po domu i wietrzę ranę, ale jutro przyjeżdżają teście, więc zakleję i niech się tam ładnie goi w ukryciu ;P hehe bo to nie jest nic przyjemnego do oglądania ;)

Jestesmy po wizycie u pediatry, przyrost wagi w 1,5 dobry to 140g. Mały nie jadł przez bole brzuszka, teraz po espumisanie jest duzo lepiej. Polozna polecila nam probiotyk Biogaja i teraz zaczynamy kuracje, mam nadzieje, ze juz bez sensacji :)

Gość gość
Dziewczyny a używacie albo planujecie używać pasa poporodowego?

Gość gość kasiur88
9:42 jak juz znajde moj pas to bede zakladac jak narazie nie mam zielonego pojecia gdzie sie podzial :D

Gość gość
kasiur 88 miałaś cc równo w 38tc? ,kiedy najwcześniej gin może zrobić cc dziewczyny? grudnióweczka2017

Gość gość kasiur88
U mnie bylo dokladnie 38t2d :) u mnie wykonuja po 38tc ale duzo tez zalezy od usg jaka masa dziecka :) mialam miec rowno w 38 ale byly cc nieplanowane a 38t1d nie chcialam bo to bylo wszystkich swietych...

Gość gość
kasiur88 a u ciebie usg pokrywało się z om? u mnie z usg jest o tydzień młodsza ciąza -grudnióweczka

Gość gość kasiur88
Po pierwszym usg bylo 5dni roznicy ze ciaza mlodsza i tego terminu trzymala sie moja gin a wg prenatalnych wyszedl termin taki jak z om i tego tez sie w szpitalu trzymali :) lezala ze mna na patologii dziewczyna w 38t5d co miala miec cc ale na usg wyszlo ze dziecko ma 2800 i lekarze stwierdzili ze poczekaja jeszcze z cieciem bo zadnego zagrozenia ani nic nie bylo

Gość gość
Dziewczyny, dzisiaj mnie strach obleciał. Mam wielkiego cykora przed porodem, jak sobie powspominałam poprzednie.

Gość gośćffbasia
Wyżej to ja

Gość Lucyna30
a ja czekam na przyjazd teściów... :/ będą u nas parę dni... też mnie strach obleciał... trzymajcie kciuki dziewczyny ;*

Gość KarolinaNova
Dzis zostalam swiezo upieczona mama :) 11.11 o 1:00 w nocy odeszly niespodziewanie wody. Pojechalismy do szpitala, zostalam przyjeta, dostalismy pokoj do porodu w ktorym tylko bylismy ja i narzeczony. Nie wiem czy takie sa ogolnie standardy szpitala? Jestem swiezak w tej sprawie. Polozyli mnie na lozko do rodzenia, swoja droga ogromne. Niestety wody odchodzily a skurcze jakies male. Zadecydowano o oksydocynie, czego sie balam. Po 9:00 rano chyba dostalam dozylnie kroplowke no i sie zaczelo niedlugo pozniej. Rozwarcie szlo srednio, ale cos tam szlo. W koncu dobilismy do 5 cm rozwarcia i od tego momentu mialam parcie zeby przec. Czasami moglam a czasami musialam "dmuchac swieczki' :p w koncu zaczal sie porod, moja polozna ktora byla ze mna od 6:00 rano okazala sie super dziewczyna (,oprocz tych chwil kiedy wchodzila i podkrecala przeplyw oksytocyny :) ) co mnie zdziwilo to to ze skurcze te do 5 cm byly duuuzo gorsze od tych kiedy musialam przec. W koncu Maja urodzila sie 11.11.2017 o 13:30, wazy 2780(drobniutka) i mierzy 55cm :) teraz odpoczywamy sobie po porodzie. Personel szpitala bardzo pomocny i troskliwy :)

Gość goscfffBasia
Karolina serdecznie gratuluje! !!!!! Super że już jesteście razem!!! Bardzo się cieszę i zazdroszczę :-) gratulacje! Odpocznij kochana. 🌼 🌼

Gość gość kasiur88
Karolina ogromne gratulacje :) zdrowka dla Was :)

Gość Lucyna30
Karolina gratuluję ;* dużo zdrówka dla Was! :*

Gość Fenyloetyloaminka
Gratulacje :*

Gość KarolinaNova
Dziekuje dziewczyny :*

Gość przyszla_mama2017
KarolinaNova gratulacje. Duzo zdrowia :-*

Gość gość kasiur88
Jak tam nie rozpakowane mamusie?? U mnie fatalnie o ile z blizna wszystko juz ok to dostalam ataku nerki :( wczoraj pierwszy raz ale po kapieli przeszlo a dzisiaj nic nie pomaga :( do tego biegam do wc czesciej niz w ciazy a siku robie doslownie po kropelce :( boli jak cholera i zbieram sie na ip bo niechce nic brac na wlasna reke :( jestem zalamana