Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w obecnych czasach macie oszczednosci?

Polecane posty

Gość gość
90% Polaków nie ma żadnych oszczędności. To jest straszne, ale troche pokazuje jakim jesteśmy społeczeństwem. Tzn. Przyszedł do nas zachodni styl życia a pensje są ciągle marne. Mamy, ambicje bycia fit, modnym i lubianym oraz młodym. Chcemy chwytać każdą chwile a to się wiąże z wydatkami. No bo tak: Auto musi być niezłe, mieszkanie ładne, ciuchy nie byle jakie, wiadomo imprezki, wiadomo nie odmawia się bycia chrzestnym czy slubu, nie odmawia się przyjemności i tak dalej i tak dalej. I PRZY pensji nawet 2500 żony i 3 tyś męża przy kredycie i dziecku zostaje 0.

Gość gość
Ok 12 000, mam 32 lata, jeśli skończę kolejny etap będę miał ok 20 000. Godzina mojej pracy to 200 zł na rękę

Gość gość
Ja p*****le ludzi 12 tyś w wieku 32 lat. Co wy robicie z tymi pieniędzmi. Tyle to ja miałem oszczędności w wieku 24 lat kiedy kończyłem studia. Pracowałem w wakacje jeździłem do Niemiec na prace sezonowe i odłożyłem 12 tyś jeszcze pokupywałem sobie mase ciuchów, byłem na wczasach, i dołożyłem się ojcu do auta które mi kupował. Masakra. k***a naprawde nie wiem jak wy żyjecie.

A może lepiej byłoby popytać o to specjalistów? Przynajmniej ja bym tak zrobił...

Gość gość
Ja mam 12 000 miesięcznie, widać że jesteś przedstawicielem z zagranicznych geniuszy

Gość hela hela 321
Witam, dlatego ze anonimowo to się pochwale. Mamy w sumie ponad ok milion zł oszczednosci na koncie. Kilka lokat, które procentują (niestety już nie tak dobrze jak jeszcze 10 lat temu) Wnajmujemy 3 mieszkania w Warszawie dochod z jednego to ok 1,800zł (małe kawalerki ale w dobrych lokalizacjach), plus mąż dobrze zarabia a ja zajmuje się dziecmi w domu (8 i 9 la) i teraz jestem w 3 ciąży. Nie wyobrażam sobie zycia z pustym kontem, cokowiek się dzieje, choroba czy kataklizm to człowiek niestety brzydko mówiąc lezy i kwiczy.. :(

Gość gość
Ja mam poniżej 10 tys, ale euro , nie pln. dokladnie to a dzien dzisiejszy 4 i pol tys euro na oszczednosciowym koncie mamy, ale czasem naruszamy, np kupic cos drozszego, czy wakacje zagraniczne. \nie oszczedzamy wedlug zasady "bo cos miec trzeba". zyjemy w sumie chwila no ale bez przesady. kochamy podroze i na to sporo idzie ale takie zycie lubimy. w ubieglym roku na podrozowanie dla naszej trojki poszlo 5 tys euro i absolutnie nie zalujemy ani jednej monety czy banknota. zycie jest jedno. w tym roku bylismy w poludniowych Wloszech, a w ubiegłym w Tajlandii i na Islandii.

Gość gość
hela hela 321 wczoraj Czym się zajmuje twój mąż? lekarz z prywatna praktyką?

Gość hela hela 321
gość dziś witaj, maz jest wasciciele jednej z największych pracowni architektonicznych w Polsce. Projekty sprzedajemy rozniez za granice a wtedy inwestorzy placa w funrach lub euro wiec jest to bardzo dochodowy biznes. pozdrawiam serdecznie, dobranoc

Gość gość
Oczywiscie ze mamy i to sporo

Gość gość
hel hela 321 i bedzie 1000 plus ... milion na koncie ale z programu 500 + wezme ha ha ha

Gość gość
9,10 a dlaczego ma nie wziąć jeśli jej się należy. Ale ci zal d**e scisnal, nieudacznico :D

Gość EwelinaEwela25
Mam 25 lat i jakieś 50 tys oszczędności pracuje w urzędzie zarabiam 2200 :)